Koploper Bogt fen Gune / Veltman vloeren verspeeld gouden punten na zware clash  

Het was afgelopen vrijdagavond weer goed vertoeven in de hallen van de Trije. Met maar liefst achttien wedstrijden op de planning kon er dus genoeg genoten worden van het mooiste spelletje van Nederland. Jou favoriet was ook vast en zeker terug te vinden op de zaalvloeren in Franeker dus kijk en lees snel wat zij gedaan hebben!

Hoofdklasse

Zijlstra Beroepskleding – Welgeschikt  4-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen die vaak veel vermaak op de mat brengen. En dus beloofde het op voorhand een interessante wedstrijd te gaan worden.  Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden bleek al snel. Beide zochten de aanval veelvuldig en dat leidde na vier en een halve minuut spelen tot de openingstreffer van de wedstrijd.  De nummer 11 van de thuisploeg had een goede actie in huis waarna zijn schot via de nummer vier in het doel vloog 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie  liet niet lang op zich wachten. Één minuut en twintig seconden na de openingstreffer was het alweer gelijk. Alper Bokat ontving de bal en met een goed schot eindigde zijn bal in de kruising 1-1. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken naar meer doelpunten. Uiteindelijk zou er in de eerste helft nog eenmaal gescoord worden. De nummer vijf van de thuisploeg had een geweldig afstandschot van vijftien meter en deze viel heerlijk binnen 2-1. Met deze stand zou er dus ook gerust worden. Alles was dus nog mogelijk en dus streden beide ploegen vol voor elke meter. Het duurde uiteindelijk vijf minuten en achtendertig seconden in de tweede helft voordat de volgende treffer een feit was. Luke Glas kreeg de bal bij de hoek en vanaf daar wist hij de bal knap binnen te werken 2-2. Maar ook deze score zou maar vijf minuten op het bord blijven staan want met nog negen minuten te spelen had de nummer zes van de thuisploeg een goede sprint in de benen waarna deze hard raak schoot 3-2. En opnieuw moesten de mannen van Welgeschikt in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. En met resultaat want met nog vier minuten en zesenveertig seconden te spelen is het Joris Tijdeman met een goede sprint waarna zijn schot hard tegen de touwen eindigde 3-3. Een verdiende gelijkmaker en daar leek het ook bij te blijven. Leek inderdaad want met nog eenentwintig seconden op de klok is het de nummer elf die een goede aanval inzet met de nummer zes waarna de nummer elf de bal weer krijgt en deze weet binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 4-3 eindstand.

Bogt fen Gune / Veltman vloeren – ZM Beweegcentrum 1-2

Beide ploegen hebben vaker laten zien dat het weinig voor elkaar onder deed en dus beloofde het opnieuw een spannende wedstrijd te gaan worden. Spannend werd het zeker want beide ploegen stonden goed en kwamen er op de juiste momenten uit.  Mogelijkheden kwamen er zeker maar het eerste doelpunt viel pas na veertien en een halve minuut spelen. Mark Hartman had een goede sprint in de benen waarna hij de bal beheerst binnen schoot 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam er al snel. Twee en een halve minuut na de openingstreffer kreeg Mateusz Roman Ijpe de bal en met een hard schot verschalkte hij de doelman 1-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus gingen beide ploegen gemotiveerd het tweede blok aan. Hierin veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven geconcentreerd spelen en hierdoor bleven de doelpunten vooralsnog uit. Een gelijkspel leek er dan ook te gaan komen maar daar dacht Lennard Feenstra blijkbaar anders over. Met nog twee minuten en elf seconden te spelen ontving hij namelijk de bal en met een strak schot eindigde de bal in de kruising 1-2. Dit bleek uiteindelijk ook de winnende treffer te wezen en daarmee pakte zij drie belangrijke punten.

Sportcafé de Trije – Vynx Records 4-4

Een duel tussen twee voetballende ploegen en daardoor beloofde het een open wedstrijd te gaan worden. Open werd het zeker want beide ploegen begonnen gelijk de aanval veelvuldig te zoeken. Doelpunten konden niet uitblijven en dat gebeurde dan ook niet. Na drie minuten en veertien seconden gespeeld te hebben is het Stijn van der Geest die vol sprint waarna hij de bal beheerst binnen legde 0-1. De ban was dus al snel gebroken en dat zou de wedstrijd alleen maar ten goede komen. Helemaal als Sem de Vicq de Cumptich zijn ploeg met een goede kopbal op 0-2 weet te brengen en daarmee was het gaatje geslagen. Maar hiermee was de eerste helft nog niet gespeeld want met nog vier minuten te spelen is het Rob Postma met een bekeken schot en daarmee bracht hij de spanning weer terug 1-2. Alles was weer mogelijk en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Deze was nog maar één minuut zestien onderweg als Rob Postma er snel doorheen is waarna hij de bal netjes weet binnen te leggen 2-2. En zo was alles weer in evenwicht. Uiteindelijk duurde dit maar twee minuten want toen was daar Karst Hannema die een geweldige knal in zijn benen had en zijn bal eindigde in de kruising 3-2. Diezelfde Karst Hannema was twee minuten late wederom trefzeker en daarmee bracht hij zijn team op een 4-2 voorsprong. En dus moesten de gasten nu in de achtervolging gaan. Mogelijkheden kwamen er zeker en uiteindelijk viel zelfs de aansluitingstreffer. Het was Toine Muizer met een mooi schot over de doelman heen en daardoor werd het 4-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want de totale ommekeer kwam er ook nog. Twee minuten en achttien seconden na de aansluitingstreffer was het wederom raak. Het was Brandon Derambure die aan de bal kwam en met een hard schot liet hij de keeper kansloos achter 4-4. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar meer doelpunten maar deze vielen niet meer en daardoor eindigde dit duel in een verdiend gelijkspel.

Eerste klasse

Autobedrijf strikwerda – Bouwbedrijf Hiemstra 2-4

Met de nummer vijf tegen de koploper en een verschil van acht punten leek dit op voorhand een gespeeld duel te wezen.  Maar de bal is rond en dus kan het alle kanten op vallen. Toch werd het bal na vijf minuten spelen geopend. Een lange bal van de doelman werd door gekopt door de verdediger van de thuisploeg waarna de keeper kansloos achter bleef 0-1. De ban was gebroken maar ondanks dat kon deze niet verder uitgebreid worden. Waarna de gasten twee minuten moeten spelen met een man minder wist de thuisploeg ook niet toe te slaan. Hierdoor bleef de stand ongewijzigd en dat bleek tevens de ruststand te wezen. Waar er in de eerste helft snel gescoord werd daar was het in de tweede helft ook al raak na drie minuten spelen. Na goed samenspel was het Klaas Meinsma die de trekker wist over te halen en daarmee tekende hij voor de 1-1. Toch bleef deze stand maar een minuut op het scorebord staan want een minuut later probeerde Erwin de Boer het maar eens van afstand en dit schot viel lekker binnen 1-2. En dus moesten de mannen van Strikwerda weer in de achtervolging gaan. Helemaal wanneer er een mooie pass komt op Simon Houtsma en deze weet elf minuten voor tijd raak te schieten 1-3. Nu ging het snel want diezelfde Simon Houtsma scoorde hierna gelijk weer door om de keeper heen te gaan en de bal simpel binnen te leggen 1-4. Hiermee leek het duel wel beslist te wezen want acht minuten voor tijd moest de thuisploeg twee minuten met een man minder spelen maar hier werd niet van geprofiteerd. In de laatste vier minuten werd er nog eenmaal gescoord en wel door Lars Koster die de bal ontving na goed samenspel en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

RES/ Automotive Bolsw. – Royal steensma 4-4

Een duel tussen twee ploegen die willen voetballen en daardoor gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Dit bleek een goede zet te wezen want het bal werd na vier minuten spelen al geopend. Rinnert Tolsma ontving de bal aan de linkerkant van het veld waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten 0-1. Maar deze voorsprong duurde maar drie minuten want toen was het Ferdi Zijlstra die op kwam over links waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. Beide ploegen kregen hierna mogelijkheden op meer maar uiteindelijk zou er in de eerste helft nog maar eenmaal gescoord worden. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Dani van Eijk in de korte hoek binnen gewerkt en daarmee tekende hij voor de 1-2 ruststand. De tweede helft was amper twee minuten onderweg als Ferdi Zijlsta weer opkomt over de linkerkant en ook ditmaal schoot hij de bal in de verre hoek 2-2. Maar de tegen reactie kwam er gelijk achteraan want een minuut later was het Dani van Eijk met een actie over rechts en zijn schot eindigde in de verre hoek 2-3. En zo bleef het een leuke wedstrijd om te volgen en deze was nog niet klaar. Of toch wel, want met nog twaalf minuten te gaan is het Thomas Tolsma die de trekker weet over te halen en daarmee werd het 2-4. Het gaatje was geslagen maar de thuisploeg nog niet. Met nog drie minuten op de klok is het namelijk Frans van Assen die de aansluitingstreffer weet te maken en daardoor werd het 3-4. Maar hiermee was het nog niet klaar want binnen de laatste minuut kreeg de thuisploeg een penalty te nemen en deze werd feilloos binnen gewerkt door Ferdi Zijlstra en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-4.

Keizer autoschade – Rijschool Posseth  1-5

Met nul versus drie punten was dit een duel om de onderste plekken van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dit was wel te merken vanaf de start van de wedstrijd. De aanval werd veelvuldig gezocht en mogelijkheden werden er gecreëerd. Het duurde uiteindelijk negen minuten voordat de score werd geopend. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Sander Hoekstra in de korte hoek gelegd en daardoor werd het 0-1. Daarmee was de ban gebroken en dus was het de beurt aan de hekkensluiter om iets terug te doen. Twee minuten voor de rust werd de score verder verdubbeld. Leon Wever kwam op over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Het gaatje was geslagen en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Deze tweede helft was zes minuten onderweg als Alwin Bierema een actie weet in te zette op de rechterkant waarna zijn schot eindigt in de verre hoek 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen of er moesten nog wonderen gebeuren. Die leken er niet te gaan komen want met nog negen minuten op de klok is daar een voorzet op Sander Hoekstra en hij weet de bal in de verre hoek te leggen 0-4. Maar toch wist keizer nog iets terug te doen en wel in de persoon van Teunis van der Boon die een voorzet vanaf de rechterkant in de korte hoek wist te werken 1-4. Toch zou dit niet de eindstand worden want in de laatste minuut was het Alwin Bierema die een voorzet vanaf rechts in de korte hoek wist te werken en daarmee tekende hij voor de 1-5 eindstand.

Tweede klasse

Frankena loonbedrijf – SDV Keukens en meer 2-2

Met vier en drie punten staan beide ploegen op de onderste twee plekken van de competitie. En dus moest er gewonnen worden om aansluiting te vinden met de andere ploegen. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder deden daar gold dat ook op het veld. De score werd dan ook al snel geopend want na drie minuten spelen was het Sander Prins die de bal ontving en met een keurige trap liet hij de keeper kansloos achter 0-1. Diezelfde Sander Prins kreeg twee minuten later een gele kaart wegens een overtreding maar hier werd uiteindelijk niet van geprofiteerd door de thuisploeg. Toch kwam de gelijkmaker er toch en wel na tien minuten spelen. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Geert Dijkstra en daar wist hij wel raad mee en schoot strak binnen 1-1. Mogelijkheden op meer kwamen er hierna genoeg maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en dus kon het beide kanten op gaan. Na vier minuten gespeeld te hebben kreeg Luca Rombout een gele kaart na een overtreding maar wederom werd hier niet van geprofiteerd. Maar drie minuten na deze gele kaart was het wel raak. Na goed samenspel wist Theunis Regeling raak te schieten en daarmee werd het 2-1. Lang leek het ook bij deze stand te blijven maar dan met nog een minuut op de klok is het Sander Prins die de bal strak in de hoek weet te werken en daarmee tekende hij voor de 2-2 eindstand.

Rintec glas – WR Unit 5-0

Met de nummer één tegen twee en een verschil van één punt op de ranglijst was dit een absolute kraker in de competitie. Kan er vandaag uitgelopen worden of krijgen we na vandaag een nieuwe koploper? Beide ploegen begonnen fel en hierdoor werd het een leuke open wedstrijd. De thuisploeg was wellicht iets beter maar dit werd nog niet uitgedrukt in doelpunten. Maar ook de gasten kregen mogelijkheden om te scoren maar ook bij hen stond het vizier nog niet op scherp en hierdoor werd er gerust met een 0-0 tussenstand. Waar er in de eerste helft niet gescoord werd daar was het na twee minuten spelen in de tweede helft wel raak. Na goed samenspel wist Erik Terpstra de trekker over te halen en daarmee tekende hij voor de 1-0. Daarmee was de ban gebroken en dat bleek lekker te wezen voor de mannen van Rintec want twee minuten later was het wederom raak. Weer was het Erik Terpstra die hard uit haalde en daarmee tekende hij voor de 2-0. Het gaatje was geslagen en dus waren de mannen van WR Unit aan zet om iets te doen wilde het terug keren in de wedstrijd. Dit gebeurde ook zeker maar in de eindfase was men niet scherp genoeg en dus bleef de nul op het scorebord staan. En dan met nog zes minuten op de klok is er een schot van Leeroy Jellema en daarmee liet hij de keeper kansloos 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld maar qua doelpunten nog niet het einde. Het was namelijk Erik Terpstra die nog tweemaal wist te scoren en daarmee tekende hij voor een 5-0 eindstand.

North Line – SDV Keukens en meer  4-5

Beide ploegen hadden op voorhand vier punten en daarmee vonden we beide ploegen terug in de middenrif van de competitie. De winnaar kon goede zaken doen en de koploper in het vizier houden. Er stond dus genoeg op het spel en daardoor beloofde het een interessante wedstrijd te gaan worden. Interessant werd het zeker want al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het duurde dan ook maar vier minuten voordat de ban werd gebroken. Het is Jurre Scheenstra die een goede actie in huis had waarna hij hard wist binnen te werken 1-0. Maar lang stond deze voorsprong niet op het bord want vier minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Na goed samenspel stond Eric Reversma aan het einde van de aanval en hij tekende voor de 1-1. Maar ook deze stand stond nog maar net op het scorebord of het was wederom raak. Een minuut na de treffer was het Jonathan Meeuwis die de bal ontving van achteruit en hij bleef rustig en wist raak te schieten 1-2. Hier zou het niet bij blijven want je merkte dat er genoeg mogelijkheden zouden komen en dus ook nog wel doelpunten. En zo gezegd zo gedaan want met nog vier minuten op de klok is het Thijs haak met een goede actie waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 2-2. Dit bleek ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een leuke tweede helft te gaan worden. Waar de eerste goal al snel viel daar duurde het in de tweede helft zeven minuten voordat de volgende treffer viel. Na goed samenspel was het Stijn de goede die goed werk verrichte waarna hij wist binnen te werken 3-2. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het vijf minuten later wederom raak was voor de thuisploeg. Rudmer Hoekstra mocht een corner nemen en via de handen van de doelman viel de bal binnen 4-2. Was de wedstrijd hiermee dan gespeeld? Nee bleek het antwoord te wezen want de mannen van SDV zette nog een extra tandje bij en dat loonde want twee minuten na de vorige treffer was het al raak. Een toegekende vrije trap werd hard binnen gewerkt door Henk Vonk en daarmee werd het 4-3. Direct hierna kwam de gelijkmaker ook al. Na goed samenspel kwam de bal voor de voeten terecht van Elmer Boonstra en hij schoot de bal hard tegen de touwen 4-4. Alles weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen vol opzoek naar de drie punten. En dan met nog drie minuten op de klok is het Eric Reversma die de bal voor zijn voeten vond en met een goed schot liet hij de doelman kansloos 4-5. De mannen van North Line gingen nog opzoek naar de gelijkmaker maar deze kwam er niet meer en dus pakte de gasten drie hele belangrijke punten.

Derde klasse

Braak financiële diensten – BSH Partyservice  2-2

Met vijf en zes punten dingen beide ploegen mee in de grote middenmoot van de competitie. Maar ook de laatste plek is nog dichtbij en dus wilde beide ploegen een goed resultaat neerzetten. Al snel bleek dat beide ploegen ook op het veld weinig voor elkaar onder deden en dus zal blijken wie het meest effectief zou wezen. Na zeven minuten werd de score geopend. De speler van de thuisploeg wilde de bal weg schieten maar zijn weg schiet poging ging via de paal in het eigen doel 0-1. Maar lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong want drie minuten na de openingstreffer was het Jan van Duijn die een rebound door de benen van de keeper schoot en daarmee werd het 1-1. En daarmee kregen we een leuke en interessante wedstrijd voorgeschoteld. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft was het wederom Jan van Duijn die de bal langs de doelman schoot en daarmee tekende hij voor 2-1 ruststand. De gasten moesten in het tweede bedrijf dus komen en dus zouden er meer ruimtes op het veld komen te liggen. In het spelbeeld veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld van de eerste helft. Beide ploegen zochten de aanval waar kon maar de mogelijkheden werden maar niet goed benut. De tweede helft was tien minuten onderweg als Tjalling Feenstra de bal vanuit een lastige hoek weet raak te schieten en daarmee werd het 2-2. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar een volgende treffer maar de geboden kansen werden niet benut en dus eindigde dit duel in een 2-2.

Offinga kappers – Dikland installatie techniek 2-3

Met de nummer één tegen drie leek dit een ware kraker te wezen. De thuisploeg had hun eerste vier duels gewonnen en de gasten hadden daaruit zes punten behaald. Beide ploegen konden bij winst dus een goede slag slaan en dus was er van alles mogelijk. Het duurde dan ook maar vier minuten voordat de score werd geopend. Patrick Hoekstra ontving de bal en van dichtbij wist hij de bal door de benen van de doelman te schieten en daarmee werd het 0-1. Deze voorsprong gaf de gasten een boosth en daardoor bleef het een interessante wedstrijd om te volgen. Met nog zeven minuten te spelen in de eerste helft werd de score zelfs verdubbeld. De bal kwam voor de voeten terecht van Jan van der Wal en met enigszins geluk schoof hij de bal langs de keeper in het lege doel 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de koploper aanzetten wilde het geen puntverlies leiden. Dit leek de ploeg goed te begrijpen want drie minuten na het vorige doelpunt was daar al de aansluitingstreffer. Een slim genomen corner kwam voor de voeten terecht van Feike Nieuwhof en deze schoot de bal strak in de verre hoek 1-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de twintigste minuut was daar een goede uitgespeelde aanval en deze werd uiteindelijk binnen gewerkt door Willem Nieuwhof die de bal onder de doelman door schoof. Beide ploegen hielden elkaar in de tweede helft goed onder controle. Mogelijkheden kwamen er wel maar de trekker werd maar niet over gehaald. Hierdoor leek het dan ook uit te draaien op een gelijkspel. Maar niets was minder waar want twee minuten voor tijd kwam de bal terecht bij Jan van der Wal en deze wist van dichtbij de bal in de linker onderhoek te schieten 2-3. Dit bleek uiteindelijk ook de winnende treffer te wezen want in de laatste twee minuten werd er niet meer gescoord en daardoor leidt de thuisploeg hun eerste nederlaag van de competitie.

Lahaise schoonmaak – Roosma schilders 3-2

Het verschil tussen beide ploegen was op voorhand drie punten in het voordeel van de gasten. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen kwamen dan ook sterk uit de startblokken en dus zou je kunnen zeggen er vallen veel doelpunten. Maar toch duurde het zes minuten voordat de score werd geopend. Een indirecte vrije trap werd door Meindert Jan Feenstra binnen gewerkt en daardoor werd het 1-0. De score werd geopend maar mogelijkheden werden er zeker nog genoeg gemist. Uiteindelijk viel dat tweede doelpunt dan toch en wel na twaalf minuten spelen. Clint Baks kwam één op één met de doelman waarna hij rustig bleef en binnen schoot 2-0. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en daarmee was er in de tweede helft nog van alles mogelijk. De druk werd wel opgevoerd door de gasten maar tot doelpunten leidde dit niet. Net als in de eerste helft duurde het even voordat er gescoord werd. We waren negen minuten onderweg als Jens Jellema op komt over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigt in de verre hoek 3-0. Maar een tegen reactie kwam er al binnen de minuut als Elmer Feenstra aan de bal komt en zijn harde schot scheerde tegen de touwen 3-1. Was er dan toch nog iets mogelijk voor de mannen van Roosma? Ja leek het antwoord te gaan worden want met nog drie minuten te spelen is het Tom Roorda die de bal onder de keeper door schoof en daarmee tekende hij voor de 3-2. Een slotoffensief volgde maar gescoord werd er niet meer en daardoor behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Vierde klasse

Visual reklame – Beumako  4-1

Met de koploper tegen de nummer drie en een verschil van drie punten was dit een interessant duel om te volgen. Wie kan er goede zaken doen en pakt de drie punten? Twee gretige ploegen dus aan de aftrap en daardoor werd het gelijk een leuke pot voetbal. Het duurde uiteindelijk zes minuten voordat de ban gebroken werd. De bal kwam terecht bij  Tom de Ruiter en deze wist van dichtbij de bal in de rechterhoek te leggen 1-0. De voorsprong was er voor de koploper en deze werd negen minuten later verder uitgebreid. Na een goed één tweetje kwam de bal terecht bij Jesper Groeneveld en deze kon de bal simpel binnen werken 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moest de nummer drie in de achtervolging gaan. In de eerste helft werd er niet meer gescoord en dus moest het gaan gebeuren in de tweede helft. Deze was amper vier minuten onderweg als de volgende treffer een feit is. Na een schot kwam de rebound terecht voor de voeten van Sil Lousma en deze wist de bal simpel in de korte hoek te leggen. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en dus zou de koploper goede zaken doen. Het duel werd acht minuten voor tijd definitief beslist. De bal kwam terecht bij Thom Boskeljon en van dichtbij wist hij de bal via de doelman binnen te werken 4-0. Toch zou de eretreffer er nog komen en wel twee minuten voor tijd. Het was Jochem Wielenga die een rebound simpel wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 4-1 eindstand.

Martens fish & chips – Zaalvoetbalteam ex BTW  0-4

Waar we de ene terug vinden in de onderste regionen van de competitie daar doet de andere vol mee voor de titel. En dus zou je op voorhand zeggen dat de gasten de bovenliggende partij zou wezen. Beide ploegen begonnen wel fel en de eerste mogelijkheden kwamen er al snel. Toch duurde het tot de tiende minuut voordat de score geopend werd. Een voorzet vanaf de rechterkant werd binnen gewerkt door Gerrit Scharringa en daarmee tekende hij voor de 0-1. Hiermee was de score geopend en deze werd vier minuten later verder vergroot. Tjitte Bonnema zette een actie in over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten voor rust nog wat groter. Een voorzet vanaf rechts werd door Jitze van Gunst in de korte hoek geschoten en daardoor werd de ruststand bepaald op 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen, ook kijkend naar de stand op de ranglijst. De tweede helft was vijf minuten onderweg als Jelle Scharringa op komt over de linkerkant van het veld waarna hij de bal in de verre hoek weet te schieten 0-4. De vraag was nu niet of de punten binnen waren maar alleen hoe hoog word de score? Kansen kwamen er nog genoeg maar gescoord werd er niet meer in dit duel en dus deed de mede koploper goede zaken.

Horeca de Trije – Anytime Fitness Harl.  2-6

Met beide drie punten in de zak moest er gewonnen worden want het gat met de nummer laatst was minimaal. En dus stond de spanning vol op dit duel. Beide ploegen begonnen fel aan dit duel en uiteindelijk duurde het zes en een halve minuut voordat de score geopend werd. Michel v/d Veen had een goede sprint in de benen waarna hij lekker raak schoot 1-0. Maar lang stond deze stand niet op het bord want vier en een halve minuut later was het alweer gelijk. Gijs Bakker probeerde het maar eens van elf meter afstand en zijn bal viel knap binnen 1-1. Alles was weer in evenwicht maar toch zou er niet gerust gaan worden met deze stand want kort voor rust was het wederom Gijs Bakker die raak schoot en daarmee tekende hij voor de 1-2. De tweede helft zou dus spannend gaan worden want alles was nog mogelijk. De tweede helft was één minuut en negenenveertig seconden onderweg als Stan Sleeuw er vandoor gaat en hij wist daar wel raad mee en schoot hard binnen 1-3. Het gaatje was geslagen en dus was de vraag hoe reageert de thuisploeg hierop? Vier minuten na de vorige treffer werd de marge nog wat groter. Wesley Kuperus probeerde het maar eens van afstand en deze bal viel lekker binnen en dus werd het 1-4. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? Of kan het dan toch nog als Patrick van Dijk met nog zes minuten op de klok een hard schot aflevert die geweldig binnen vliegt en het daardoor 2-4 word. Nee bleek het antwoord te wezen want de gaten werden groter en met een mooie solo wist Gijs Bakker de stand op 2-5 te brengen. Het slotakkoord van dit duel kwam op naam van Wesley Kuperus die de bal hard in de kruising wist te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-6.

Vijfde klasse

Connexa – Van der Woude fietsen 1-11

Waar de ene nog puntloos onderaan staat daar draait de andere mee in de middenmoot van de competitie. Op voorhand zou je dus zeggen dat de gasten favoriet waren voor de winst. Vanaf de eerste minuut merkte je inderdaad dat de gasten gebrand waren in een hoge eindscore en dus werd de aanval gelijk gezocht. Dit leidde na vier minuten en veertig seconden spelen tot de openingstreffer van dit duel. Het was Ken Knoeff die de bal mooi binnen werkte en daardoor werd het 0-1. De bal rolde amper weer of binnen een halve minuut na het doelpunt was het weer Ken Knoeff die de bal wist binnen te leggen en dus werd het 0-2. Maar hier bleef het niet bij want drie minuten later was het Johannes Abma met een mooi schot en daarmee tekende hij voor de 0-3. En ook nu was het weer snel raak want elf seconden later was daar een goede bal op Johannes Abma en deze schoot beheerst raak 0-4. De wedstrijd was wel gespeeld al was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? Mark Ypma deed ook nog een duid in het zakje want met een mooi lobje liet hij de keeper kansloos achter 0-5. Maar de rust was nog niet bereikt want met nog één minuut vijftig op de klok was het Ken Knoeff met een mooi afstandschot en deze viel heerlijk binnen 0-6. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 0-7 door een eigen doelpunt van de thuisploeg. In de tweede helft veranderde er vrij weinig. Het enige verschil was dat er nu pas gescoord werd na zes minuten en vijf seconden. Wie anders dan Ken Knoeff stond weer goed en hij kon de bal simpel binnen tikken 0-8. Dit doelpunt deed de machine weer lopen want anderhalve minuut later was het Mark Ypma met een mooi lobje over de doelman heen en daardoor werd het 0-9. De volgende acht minuten bleef het stil en vielen er geen doelpunten en dus leek de tien nog niet gehaald te gaan worden. Maar dan met nog vier minuten op de klok is daar Folmer Osinga met een mooi schot vanaf 12 meter van het doel en daardoor werden de dubbele cijfers behaald 0-10. Maar dan is daar toch de thuisploeg met de ere treffer. Mel Zorger gaat er vandoor en met een goed schot tekende hij voor de 1-10. Het slotakkoord was er voor Hans Grijpma die de bal over de grond langs de keeper schoot en daarmee tekende hij voor de 1-11 eindstand.

Ventura systems – VDV-Techniek 7-6

Een duel tussen twee ploegen die op papier weinig voor elkaar onder doen en dus was het de vraag hoe waren de verhoudingen in het veld? Dat antwoord kwam er snel want in de eerste minuut werd er al gescoord. Na snel samenspel kwam de bal terecht bij Dennis Soepboer en deze schoof de bal simpel binnen 1-0. Een snelle start dus van de wedstrijd! Maar deze stand bleef maar een minuut op het bord staan want kort na de voorsprong dribbelde Jan van der Veer er vandoor en deze schoot hard raak 1-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de derde minuut werd Dennis Soepboer diep gestuurd en hij ronde wederom goed af 2-1. En zo kende we een leuke openingsfase van dit duel. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de zesde minuut kreeg Jan van der Veer de bal en met zijn buitenkant van de voet liet hij de bal binnen vallen 2-2. Maar ook nu kwam er weer een snelle tegen reactie want kort na dit doelpunt was het Dennis Soepboer die het maar eens van afstand probeerde en ook deze bal viel binnen 3-2. En zo kon je inderdaad zeggen dat beide ploegen vol aan elkaar gewaagd waren. Het duurde uiteindelijk tot vijf minuten voor rust tot de volgende treffer een feit was. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Roel Frijling en deze haalde de trekker goed over 4-2. Voor het eerst was er dus een klein gaatje geslagen en deze werd een minuut voor de rust nog iets groter. Na goed samenspel is het Rients Hietkamp die raak mag schieten en daarmee tekende hij voor de 5-2. Toch zou dit niet de ruststand worden want gelijk hierna is het Hessel Jansma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel heerlijk binnen 5-3. En dus beloofde het een leuke tweede helft te gaan worden. Waar er in de eerste helft snel gescoord werd daar duurde het in de tweede helft drie minuten. Dennis Soepboer had een goede actie in huis waarna hij de keeper kansloos achter liet 6-3. Dit was het sein voor meer want een minuut later was daar een mooie pass op Roel Frijling en deze bleef rustig en schoot goed binnen 7-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen, maar daar dachten de gasten blijkbaar anders over. Met nog vijf minuten op de klok word Jan van der Veer goed vrij gespeeld en deze haalde hard en doeltreffend uit 7-4. De achtervolging werd wel ingezet maar kwam wel iets te laat. Maar toch was het nog niet gedaan met de doelpunten want met nog een minuut op de klok krijgt Pieter Schaafsma de bal na goed samenspel en hij wist daar wel raad mee en schoot hard binnen 7-5. In de slotseconden van dit leuke duel wist Auke Heida ook nog te scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-6.

Team Le7nesh – Verno verhuur 1-3

Een duel tussen de nummers één en twee van de competitie. Beide ploegen hadden tot op heden twaalf punten behaald en dus zou de winnaar na deze wedstrijd bovenaan staan met een verschil van drie verschil. En dus beloofde het een interessant treffen te gaan worden. Beide ploegen lieten gelijk zien dat ze wilde winnen. De aanval werd gezocht waar kon en de mogelijkheden werden gecreëerd. Toch duurde het uiteindelijk dertien minuten voordat de ban gebroken werd. Een rebound kwam voor de voeten van Andreas Tsingros terecht en hij legde de bal in de verre hoek neer 1-0. De voorsprong was er en dus voorlopig ook de koppositie. Maar hier bleef het niet bij want met nog twee minuten te spelen in de tweede helft werd de bal breed gelegd op Dirk Jan Volbeda en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-1. En dus beloofde het een leuke tweede helft te gaan worden. De gasten gingen het tempo hierin wat opvoeren en dat leidde na zeven minuten spelen tot de voorsprong. De bal kwam voor de voeten van Jelte Hanenburg en van dichtbij wist hij de bal net langs de doelman te schuiven 1-2. En dus waren de gasten nu de virtuele koploper. Zodoende moest de thuisploeg aanzetten en meer risico’s gaan nemen namaten de tijd vorderde. Met nog zeven minuten te spelen leek het duel definitief beslist te worden. De bal kwam terecht bij Jelte Hanenburg en hij hakte de bal door de benen van de doelman heen 1-3. Na dit doelpunt ontstonden er nog wel kansen op meer doelpunten maar deze vielen niet meer en dus zijn de mannen van Verno verhuur de koploper van de vijfde klasse.