Koploper De Bogt fen Gune buigt voor Royal Steensma.Restaurant De Grillerije profiteert.

 AWA3957

Royal Steensma zorgde in de hoogste klasse voor een enorme verrassing door koploper De Bogt met 4-3 te verslaan. Concurrent De Grillerije profiteerde hier goed van, het had geen enkele moeite met Autobedrijf Strikwerda en werd de nieuwe ranglijstaanvoerder. De strijd om de titel is hier zeker nog niet gespeeld. In de eerste klasse bleef Autobedrijf Haitsma ongeslagen, al had het aan Salarisburosport een vette kluif. De eindstreep kwam na een slotoffensief van de Rypsters voor Haitsma als geroepen. Naaste belager Zijlstra Beroepskleding maakte geen fout en blijft op de loer liggen.  In de tweede klasse was Sijperda Verhuur te sterk voor het de laatste tijd tegenvallende R.E.S. en kon Bosma Timmerwerken geen team op de been brengen waardoor Sportcafe de Trije de winst in de schoot kreeg geworpen. In de derde klasse gaat SDV Projectbuilding de laatste weken als een speer. Runner-up Verno Verhuur werd met 6-3 aan de kant gezet. Van Dellen zakt na een nieuwe nederlaag ver terug en koploper Foto Techniek Service maakte geen fout, al kwam de zege op Sportcentrum Shape moeizaam tot stand.

Royal Steensma – De Bogt fen Gune  4-3
Steensma had lang het beste van het spel en dat betaalde zich uit in een ruime voorsprong. Jorrit Tolsma verraste doelman Desmond Jack Louwerens met een inzet tussen de benen, Mourat  Arzarzar schoot de bal vanaf de zijkant hoog in de touwen en Jacob Althuis kegelde een volley via de binnenkant paal binnen, allemaal treffers van hoge kwaliteit. De Bogt schrok wakker, al moest het na een doelpunt van afstand van Siard Bloemsma nog een treffer incasseren. Jacob van Althuis rondde een fraaie loopactie beheerst af. Voor De Bogt was het nu alle hens aan dek en dit leverde nog topspanning op. Eerst was het Frank  de Vries die in de verste hoek raak schoot en even later was het Willem van Duyn die de Steensma verdediging op het verkeerde been zette. Hier bleef het bij en Steensma werd de terechte winnaar.

Autobedrijf Strikwerda – Restaurant De Grillerije  1-8
Even kreeg Strikwerda lucht toen Bouwe Strikwerda bij 0-3 tegen scoorde, maar verder was De Grillerije duidelijk de boven liggende partij. De treffers voor de winnaars kwamen van Dennis Sijbesma 4x, Jesper Deelstra 2x, Martijn Werkhoven en Sander Hoekstra.

Moto Delicato – Keizer Autoschade  1-3
Keizer is duidelijk op de weg terug al is de strijd om de titel buiten bereik. Moto Delicato maakte in dit onderhoudende duel ook een goede indruk, alleen het scorend vermogen was ook nu weer onder de maat. Tseard  Boorsma scoorde bij 0-2 tegen en voor Keizer was er succes voor Wiebe v.d.Meer en twee maal Jan van Duyn.

Cafe De Posthoorn – Zijlstra Beroepskleding  3-5
Wel opende Jacob Tiemersma de score , maar nog voor de wisseling had Zijlstra dit via Marc Wijbenga 2x, Frank v.d.Zee en Johannes v.d.Veen recht gezet. Het werd weer spannend toen Chris Hiemstra en Bauke Buwalda de stand naar 3-4 tilden. Frank v.d.Zee maakte tenslotte aan alle onzekerheid een einde.

Freedom Energy – Zandstra & v.d.Meer  6-3
Het team van Jenno de Jong is duidelijk op de weg terug. Zandstra klampte na een achterstand wel enkele keren aan, maar Freedom behield het initiatief en haalde overtuigend de finish.
Scoreverloop; Leeroy Jellema 1-0, Jord Haarsma 1-1, Cornelis Zijlstra 2-1, Lennard Feenstra 2-2, Jeffrey Jellema 3-2 en 4-2, Thomas Werkhoven 4-3, Cornelis Zijlstra 5-3, Arjen Zagema 6-3.

Salarisburosport – Autobedrijf Haitsma 3-4
In de vorige editie ontsnapteHaitsma in de laatste seconden aan een nederlaag en ook in dit duel had het team het niet gemakkelijk. Na de 0-2 via Sander de Vries en Henk Vonk was het Rinse Procee die twee maal raak schoot. Met treffers van Mart Zwiers en opnieuw Henk Vonk leek het voor Haitsma een gelopen koers. Salarisburosport kwam nog dicht bij na een actie van Roel Frijling waarna Haitsma in de slotfase alle trukjes uit de kast moest halen om puntverlies te ontlopen.

Sijperda Verhuur – R.E.S. 4-1
Sijperda is momenteel goed bezig en R.E.S. zit in een diep dal. Het was weer Jurjen Steegstra die met drie treffers groot aandeelhouder was in de Sijperda zege. De eerste periode waren de beste mogelijkheden voor de mannen uit Bolsward, maar gescoord werd er niet. Met een hattrick van Jurjen Steegstra was hierna het duel snel beslist, Eelco Tanghe zorgde voor 4-0 en Niels Sanchez scoorde tegen.

BijOnsLuktHetWel – Apenmeeuw  4-4
BOLHW begon goed met snelle treffers van Kevin á Nijeholt rn Oscar Elsinga. Twee treffers van de uitblinkende Marnix Hoekstra betekende dat er met gelijke kansen aan de tweede periode kon worden begonnen. Hierin waren er kansen aan weerszijden. Twee maal kwam BOLHW op voorsprong, maar had Apenmeeuw het antwoord klaar en zo kwam er een terechte 4-4 op het scorebord. Haitze Weistra en Oscar Elsinga en aan de andere kant Marnix Hoekstra en Yme Dijkstra waren de schutters.

Sportcafe de Trije – Bosma Timmerwerken 5-0 reglementair.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Horeca de Trije  4-2
Beide teams knokten om door winst van de laatste plaats af te komen en Haarsma was niet alleen de gelukkigste , maar ook de beste. Pech had De Trije in het begin met een eigen goal en Hilbrand Brouwer verdubbelde de voorsprong. De aansluiting via Patrick Poelstra bracht voor De Trije even hoop, maar het verzorgder spel van Haarsma leverde een beslissende 4-1 op na treffers van Henk Stienstra en Redmar v.d.Kooi. De zeker aanwezige inzet van De Trije werd nog beloond met de 4-2 van Patrick Poelstra.

Cafe De Kleine Beurs – HDJ Bouw 4-2
Na een snel opgelopen 3-0 achterstand kwam HDJ Bouw nog terug tot 3-2.waarna Marcel Koning, die al eerder raak had geschoten, het duel definitief besliste. De overige doelpunten kwamen van Daniël Sikkema en Willem Miedema en aan de andere kant Albert Jan Jukema en Sietse Kuiper.

Rijschool Posseth – Van Dellen  6-5
Een duel met wisselende kansen waarbij de gelukkigste won. Even leek van Dellen het duel onder controle te hebben na drie maal Randy de Vries, 1-3, maar Posseth kwam sterk terug en besliste het duel in de slotfase. De doelpunten kwamen van Karst Hannema 3x,  Patrick Hoekstra, Mark Buwalda en Aristote Lumputu en aan de andere kant Randy de Vries 3x, Haye Rombout en Jan v.d.Wal

SDV Projectbuilding – Verno Verhuur  6-3
Frans de Beer opende, Jelle Jan Rodenhuis verdubbelde de voorsprong en Elmer Boonstra zorgde voor 3-0. Ondanks dat Hein Frietema tegen scoorde bleef SDV veel sterker. Wibo Brouwer en Jelle Jan Rodenhuis tilden de stand naar 5-1 en hierna kwam Verno aan bod met tegentreffers van Hein Frietema en Dirk Jan Volbeda. De uitblinkende Jelle Jan Rodenhuis had het laatste woord.

Betterfit – Taxi Sybe  1-3
Het eindresultaat geeft de krachtsverhouding goed weer. Zonder goed te spelen liep Taxi Sybe uit naar 0-3 waarna Jochem de Vries het eindresultaat op het scorebord mocht zetten. Voor Taxi Sybe hadden Jelle Wieringa, Ruurd Bouma en Johannes Boersma succes.

Foto Techniek Service – Sportcentrum Shape  3-2
Na drie zeges op rij was er deze maal geen succes weggelegd voor Shape. Het zat overigens goed in de wedstrijd en maakte het de koploper uitermate moeilijk. Pieter Hermes opende de score, Toine Muizer maakte gelijk en Gijs de Graaf bracht Shape nog in de eerste periode opnieuw aan de leiding. Twee treffers van Tjitte Sijbesma waren beslissend.

Autorijschool v.d.Harst – A.M. Transport  5-4
In de eerste periode was er voor A.M. Transport niets aan de hand. Arie de Waal en Menno Hiemstra schoten raak, 0-2.  Plotseling kentelde het duel na doelpunten van Sjoerd van Wijk, Mark Polstra en Mica Swart. Arie de Waal zorgde wel voor de gelijkmaker, maar v.d.Harst had de goede smaak te pakken waarbij Mark Polstra nog twee maal raak schoot. De tegentreffer van Andre v.d.Meulen kwam te laat.Een levendig en spannend duel.