Koplopers Keizer Autoschade, Betterfit/Combistralen en Bouwbedrijf Scharringa falen. Phone House en Preton Nederland ruiken weer kansen.

DSC 6992

Onze fotgraaf heeft vrijdag 6 maart 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen

In zaalvoetbalseizoen is in de slotfase beland en in de meeste klassen is nog weinig beslist. Het leek er op dat Bouwbedrijf Scharringa de eerste kampioen zou worden, maar het kon blijkbaar de druk niet aan, want tegenstander De Korenaar hield stand in een duel zonder doelpunten. In deze vierde klasse deed Preton Nederland wel goede zaken door concurrent Miedema Bouw van zich af te schudden waardoor de titel nog niet buiten bereik is. In de hoofdklasse verloor koploper Keizer Autoschade de topper van Bogt fen Gune, maar had geluk dat naaste belager Oosterlaar/Verhoeven niet voorbij Zijlstra Kleding kwam. Dit alles houdt in dat Bogt fen Gune nog een helemaal is uitgeschakeld voor de titel. In de eerste klasse blijven Van Dellen bellen en Cafe ‘t Wap de dienst uitmaken. Interessant wordt het onderlinge duel over twee weken. Onderin in deze klasse haalde Sportcentrum Shape de benodigde punten binnen tegen Cafe De Posthoorn waardoor Warmtetechniek niet meer aan degradatie lijkt te ontkomen. In de tweede klasse was er het herstel van Autobedrijf Scharringa en het pakte Phone House haar laatste kans op promotie door winst op Betterfit/Combistralen. In de derde klasse is Sportcafe de Trije dicht bij de titel. Tegenstander Expert werd volkomen overspeeld. Grand Cafe de Doelen had het weer moeilijk zonder dat dit gevolgen had. Huis & Hypotheek werd met 3-4 verslagen.

 

Bogt fen Gune – Keizer Autoschade 4-2

Het duel ging lang gelijk op. Sander Hoekstra opende uit een vrije trap, Jordi Stecking maakte met een luckey gelijk, Edwin Hiemstra zorgde op aangeven van Mart Kuperus voor 1-2 en weer was het Jordi Stecking die de schade herstelde. In de slotfase tikte Frank de Wit de 3-2 binnen en besliste Kevin Tankink het duel definitief op aangeven van Jesper Deelstra.

Autocentrum Harlingen – Mr.On & Offshore Service 4-7

Jacob Dijkstra 0-1, Erwin de Boer 0-2, Marcelino Samangoen 1-2, Steven de Bruin 1-3, Erwin de Boer 1-4, Marcelino Samangoen 2-4, Ayhan Yildiz 3-4, Erwin de Boer 3-5, Klaas Kuiken 4-5, Erwin de Boer 4-6, Cor Grond 4-7.

De basis voor de Offshore zege werd in de openingsfase gelegd. Autocentrum probeerde wel het gat te dichten, maar liep steeds achter de feiten aan. Man van de wedstrijd Erwin de Boer.

Autobedrijf Haitsma – Steensma F.I. 5-4

Henk Vonk 1-0, Wiebren v.d. Vaart 2-0, Tjeerd Hoekstra 2-1, Evert Jan Broersma 3-1, Jelmer Broersma 4-1, Roelof Lousma 5-1, Jacob Althuis 5-2, Jelte Hijlkema 5-3, Jacob Althuis 5-4.

Een duel met twee gezichten. In de eerste periode liet Steensma zich de boter van het brood eten, 5-1. Hierna toonde Steensma karakter. Haitsma kwam in de slotfase nog flink onder druk en had vertragende acties nodig om de eindstreep te halen.

Zijlstra Beroepskleding – Oosterlaar/Verhoeven 5-5

Oosterlaar liet zich na een royale voorsprong lelijk verrassen. Na de 1-4 leek het er helemaal niet op dat er voor Zijlstra nog iets viel te halen, mede omdat het team niet over wisselspelers beschikte. Door dit resultaat is Oosterlaar vrijwel uitgeschakeld voor de titel in deze hoogste klasse. Scoreverloop; Steven Beuker e.d. 1-0, David v.d.Pol 1-1, Marcel Visser 1-2 en 1-3, David v.d.Pol 1-4, Yoonis Shire 2-4, Robin Boersma 3-4, Jens de Haan 4-4, Loya Ghandy 5-4, Patric Amels 5-5.

Cafe ‘t Wap – De Strûners F.C. 10-2

Voor De Strûners valt in dit seizoen weinig meer te bereiken. Het is na een flinke opmars inmiddels veilig en een promotieplaats is niet meer haalbaar. De mannen uit Berlikum haakten in dit duel tegen het favoriete Cafe ‘t Wap wel erg snel af. Het is wel duidelijk dat ‘t Wap het volgend seizoen in de hoogste klasse mag aantreden, maar de Leeuwarders gokken nog altijd op de titel. Er werd door ‘t Wap vooral in de slotfase driftig gescoord. De doelpunten kwamen van Pieter Jelle de Jong 3x, Niels van den Broek 3x, Hung Pham 2x, Mark Kleefstra met tegentreffers van Tjitte Dijkstra en Marco van Overbeek.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Sportcentrum Shape 2-5

Jos v.d.Meulen 0-1, Jorrit Hoogterp 1-1, Phillip Hibma 1-2, Almer v.d.Voorn 1-3, Thijs Adolfs 2-3, Alain Pool 2-4, Gerard Hoekstra 2-5.

Met dit resultaat is Shape praktisch veilig m.b.t.
degradatie. De Posthoorn is inmiddels gedegradeerd. Toch maakte het Rypster team er een echte wedstrijd van waarbij het sterkere Shape de zege pas laat veilig kon stellen.

Van Dellen bellen – Warmtetechniek 5-2

Frank Hoekstra 0-1, Wietse Blaauw 1-1, Jan Geert Dijkstra 2-1, Cor Boonstra 2-2, Henry Wassenaar 3-2, Ronald Post 4-2, Jan Geert Dijkstra 5-2.

Warmtetechniek bood goed tegenstand, was na afloop tevreden met dit resultaat, maar schoot er in de strijd tegen degradatie niets mee op. Voor van Dellen was het omgekeerd. Door dit resultaat kwam het weer een stap dichter bij het kampioenschap. Het eindresultaat was een goede weergave van de krachtsverhouding.

Sijperda Verhuur – G. Pars Graanhandel 5-2

De eerste periode kende weinig hoogtepunten. Alleen Davy Kingma wist het net te vinden. Hierna volgde een periode met wisselende kansen. Eerst zorgde Justin van Abbema in de rebound voor 2-0 en waren twee acties van Menno van Zwieten goed voor 2-2. Na de 3-2 van Victor Ram was de eigen inzet van Hendrik Schiphof beslissend. Aede Jan Dijkstra nam de laatste treffer voor zijn rekening.

The Phone House – Betterfit/Combistralen 3-2

Phone House nam vanaf het begin het initiatief en kwam via Jort Beimers, Kars Zeinstra en Martijn Werkhoven op een verdiende 3-0. Dat Gert Rijpstra vanaf de stip en Glenn Groen nog tegen scoorden kon niet voorkomen dat Phone House verdiend won.

Maxstuc – Autobedrijf Strikwerda 0-8

Maxstuc had weinig kans tegen een veel te sterk Strikwerda dat halverwege al op 0-5 stond. De treffers kwamen van Klaas Meinsma 4x, Redmar Dijkstra 2x, Bouwe Strikwerda en Sjoerd Didden.

Schroevenkopen.nl – Bar Yn ‘e Stal 2-1

Schroevenkopen is de laatste tijd goed op dreef en kan de degradatiestrijd nu al als gewonnen beschouwen. Het duel kende weinig hoogtepunten. De altijd strijdbare Johannes Boersma opende de score, Ruurd Bouwma verdubbelde de voorsprong en Kees Jan Hendriks maakte het nog even spannend.

Huis & Hypotheek – Grand Cafe De Doelen 3-4

Roy Hoekstra 0-1, Jorge Lopez 1-1, Wesley Joustra 1-2, Stijn Beerends 2-2, Robbin de Klerk 2-3, Stijn Beerends 3-3, Robbin Zandberg 3-4

Opnieuw had De Doelen het moeilijk, maar bleef aan de goede kant van de score. Het was een spannend duel waarbij H & H de achterstand steeds wist weg te werken. De treffer van Robbin Zandberg was tenslotte beslissend.

Schapie Multiservice – Huhtamaki/Leo Reitsma 3-3

Mathijs Teerstra 0-1, Pieter Beuker 1-1, Jeroen van Dellen 2-1, Chris Outhuyse 2-2, Jeroen van Dellen 3-2, Chris Outhuyse 3-3

Voor beide teams stond er weinig meer op het spel. Toch werd het een spannend duel met wisselende kansen en een terechte uitslag. Man van de wedstrijd Chris Outhuyse.

Verno Verhuur – Rijschool Posseth 9-7

Kris van Hofwegen 0-1, Jan Mosselman 1-1, Marcel Amels 1-2Tjibbe Haitsma 2-2, Pedro Lopez 2-3, Luuk Steensma 2-4, Alex v.d.Bosch 3-4 en 4-4, Tjibbe Haitsma 5-4 en 6-4, Marcel Amels 6-5, Egbert v.d.Veen 7-5, Kris van Hofwegen 7-6, Tjibbe Haitsma 8-6, Marcel Amels 8-7, Egbert v.d.Veen 9-7.

Een open duel met een grillig scoreverloop. Aanvankelijk had het Rijschool team volledig grip op de wedstrijd wat resulteerde in 2-4. Plotseling kantelde het duel, kwam Verno op voorsprong en gaf deze niet meer uit handen.

Expert Franeker – Sportcafe de Trije 2-15

De Expert voorwaartsen waren afwezig. Het team kwam in het gehele duel niet onder de druk uit en werd met snelle combinaties volledig onder de voet gelopen. Doelpuntenmakers Marco de Groot 8x, Joshua Cuperus 4x, Rob Postma 2x en Wybo Ypma. Tegen scoorden Sjaak Roorda en doelman Dirk Dikland.

Stadsherberg catering – Rintec 2-4

Stadsherberg probeerde het veelal in de counter, maar dit mislukte. Na een fraaie solo opende Jurjen Vriesinga de score en Siep Vellinga plukte een bal uit de lucht, 1-1. Twee maal Nathan Meindertsma   maakte het verschil meteen duidelijk, Dirk Kuperus verraste vriend en vijand met de 2-3 en Jurjen Vriesinga maakte aan alle onzekerheid een einde, 2-4.

Preton Nederland – Miedema Bouwbedrijf 5-1

In dit belangrijke treffen was Preton duidelijk de boven liggende partij. Wel zorgde Bauke Okkema na de 2-0 voor de aansluiting, maar Preton was verrassend veel beter en scoorde via Ewoud Walda 2x, Anne Jent Visser, Raymond Mobach en Bauke Sieswerda.

Bouwbedrijf Scharringa – De Korenaar 0-0

De verwachtingen waren hoog gespannen, maar het kwam er bij Scharringa deze maal niet uit. Het team stond blijkbaar te veel onder druk om de kansen die het kreeg ook te verzilveren. De Korenaar bood prima tegenstand en had in Pier Rinze Visser en Douwe Anema de uitblinkers. Voor Scharringa komen er nog enkele wedstrijden om de titel te pakken.