Korfbal uitslag brengt Zaalvoetbalteam ex BTW de top drie binnen

Het is inmiddels half Oktober 2021 en dat betekent dat we alweer richting het einde van het jaar gaan. En met dat einde van het jaar in het zicht weten we ook dat de competities al aardig gevorderd zijn. De spanning is om te gieren en de ene avond is de andere niet. Zo werden er ook heden avond stuivertjes gewisseld en dat leidde tot blijdschap en teleurstelling. Wil jij weten wie er tevreden waren en wie niet? Hieronder lees je het!

Hoofdklasse

Auto Haitsma- Jansma wonen – Foto Techniek Service  8-1
Met de nummer twee tegen vijf en een verschil van vier punten verschil was dit dus een belangrijke pot voor beide. De gasten moesten winnen om de aansluiting te vinden en de thuisploeg wilde de druk op plek één vergroten. Je verwachtte dus twee gebrande teams aan de aftrap en dus leek het een interessante wedstrijd te gaan worden. Maar niets was minder waar want de thuisploeg was vanaf minuut één de bovenliggende partij en dat leidde al snel tot de voorsprong. Het was Edwin Hiemstra met een dribbel langs de zijlijn waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging 1-0. Hiermee was de ban gebroken en het verschil werd al snel gemaakt nadat Henk Vonk de bal in de linker kruising wist te schieten 2-0. Konden de mannen van Foto Techniek service dan helemaal niets? Jawel maar de spaarse mogelijkheden werden niet benut en daardoor bleef de nul voor hen op het scorebord staan. De mannen van Haitsma waren wel scherp in de afronding en dat leidde zelfs tot de volgende treffer van Edwin Hiemstra die de bal strak in de goal wist te punteren 3-0. Uiteindelijk werd de ruststand zelfs bepaald op 4-0 nadat de bal ongelukkig in het eigen doel werd geschoten 4-0. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig. De gasten moesten achteruit en kwamen er uit wanneer mogelijk en de thuisploeg ging op zoek naar doelpunten. Dit volgende doelpunt volgde al snel en het was Mart Zwier die de bal wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 5-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al wist Gijs Bergsma een goed één tweetje keurig binnen te werken 5-1. De eretreffer was een feit en dus was de vraag wat kan er nog meer gebeuren? Uiteindelijk bleek helemaal niets want door nog twee doelpunten van Mart Zwier en Edwin Hiemstra werd de eindstand bepaald op 8-1. Hiermee behaalde Haitsma drie belangrijke punten en houdt het de koploper in het vizier.

Moto Delicato – Bogt fen Gune 1-3
Een wedstrijd tussen twee ploegen die het tot op heden niet slecht doen. Op voorhand was het verschil maar twee punten verschil in het voordeel voor de gasten en dus zou er van alles mogelijk kunnen wezen. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden bleek wel in dit eerste bedrijf. Beide teams wachtte rustig af wat de tegenstander ging doen waarna het zelf keihard probeerde toe te slaan. Beide ploegen kregen zeker mogelijkheden om de score te openen maar uiteindelijk zou er in dit eerste bedrijf maar eenmaal gescoord worden. Het was Jordi Stecking met een strak schot en dat eindigde in de linker onderhoek 0-1. Hiermee was de ban dus gebroken en dus moest Moto Delicato iets verzinnen om in de tweede helft terug te komen in de wedstrijd.  Dit leek niet aan dovemans oren gericht te wezen want de tweede helft was net onderweg of het was Huib Tiemersma met een actie langs de zijlijn waarna zijn schot hard en hoog in het doel eindigde 1-1. Het bleef en leuke en vermakelijke wedstrijd om te zien want het kon alle kanten op gaan en dus zou je verwachten dat er nog wel doelpunten zouden gaan vallen. En dat klopte ook want het was Willem van Duijn die een goed één tweetje aan ging waarna zijn schot eindigde in het midden van het doel 1-2. In de slotfase moest de thuisploeg meer ruimtes weg geven want wilde het nog een resultaat behalen dan zou er gescoord moeten worden. En uiteindelijk werd er ook nog eenmaal gescoord maar dan wel door de mannen van de Bogt fen Gune. Het was Siard Bloemsa die de bal vanuit de rebound ontving en met een leeg doel wist hij de bal simpel binnen te schuiven 1-3. Dit bleek het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee deed de koploper goede zaken om de bovenste plaatsen.

Royal Steensma – Sportcafé de Trije 9-3
Met vijf punten uit vier wedstrijden beleefde de thuisploeg een redelijke start van dit nog jonge seizoen. De gasten daarentegen verloren hun eerste vier wedstrijden en dus zou je denken dat de thuisploeg favoriet was. Maar niets was minder waar want vanaf het begin ging het aardig gelijk op. En dan is daar zelfs de verassende voorsprong voor Sportcafé de Trije. Het is Daan Bootsma die een goede aanval weet op te zetten waarna hij zelf de trekker over weet te halen en de bal binnen schiet 0-1. Hiermee was het bal geopend al was deze voorsprong maar van korte duur. Bauke Tjalle Anema ontving de bal aan de voet waarna zijn schot hard in de linkerhoek eindigde 1-1. Alles was dus weer in evenwicht en dus was het afwachten hoe het verder zou gaan verlopen. De mannen van Royal Steensma zette even wat meer gas bij en dat leverde voor rust nog twee doelpunten op via Marwin Tolsma en Jorrit Tolsma en daarmee werd de ruststand bepaald op 3-1. De tweede helft was nog maar net begonnen of het was Marco de Groot die een goede voorzet wist binnen te werken en daarmee bracht hij de spanning weer terug in de wedstrijd 3-2. De score was dus weer minimaal en dus was het de vraag gaat het nog spannend worden? Nee zou het antwoord worden want Bauke Tjalle Anema schoof de bal eerst door de benen van de keeper heen 4-2, waarna hij ook nog een rebound wist binnen te werken 5-2. Hiermee was het gaatje wel geslagen en helemaal toen Rinnert Tolsma om de keeper wist heen te gaan waarna hij de 6-2 simpel kon binnen werken. Maar dan kwam daar wellicht de mooiste treffer van de avond. De bal kwam goed bij Marco de Groot terecht en met een goede volley wist hij de bal in de rechter bovenhoek te leggen 6-3. Maar ondanks deze mooie treffer hielp het niks in het verdere scoreverloop van deze wedstrijd. Waar de gasten niet meer wisten te scoren daar deed de thuisploeg dat nog driemaal. Eerst lobte Rinnert Tolsma de bal over de keeper heen het doel in waarna hij de bal vervolgens in de rechterhoek wist te leggen en daarmee bracht hij de stand op 8-3. Het slotakkoord was vervolgens voor Bauke Tjalle Anema die de bal keurig in het hoekje wist te deponeren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 9-3.

Eerste klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Zijlstra Beroepskleding  5-2
Met respectievelijk vijf en vier punten bivakkeerde beide ploegen voorafgaand aan deze speelronde in de middenmoot van de competitie. Welke ploeg kon er vanavond een goed resultaat behalen en weer even omhoog kijken? De thuisploeg begon fanatiek en dat leidde al snel tot de voorsprong nadat een actie vanaf de rechterkant in de verre hoek werd geschoten 1-0. Nu moesten de gasten aanzetten want een gelijkmaker staat altijd beter dan een achterstand. Maar waar de achtervolging werd ingezet daar ontstond er een aanval door het midden van het veld waarna de bal in het hoekje werd binnen geschoten 2-0. Maar ondanks deze achterstand gaven de gasten niet op en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de aansluitingstreffer. Wederom een aanval door het midden van het veld en ditmaal eindigde de bal in de linkerhoek 2-1. De spanning leek enigszins terug te wezen maar niets was minder waar. Nadat een vrije trap hard werd binnen geschoten 3-1, ging de bal er iets later in via een verdediger van Zijlstra Beroepskleding en daardoor werd het 4-1. Was de wedstrijd hiermee wel gespeeld? Ja leek het antwoord en helemaal toen er twee man werden uitgespeeld waarna de bal simpel binnen gewerkt kon worden 5-1. Maar ondanks dat was het slotakkoord er uiteindelijk voor de gasten. Nadat de keeper was uitgespeeld kon de bal simpel in het lege doel geschoven worden en daarmee werd de eindstand bepaald op 5-2.

Koopmans Schilders – Huhtamaki 1-5
Waar de ene ploeg op voorhand negen punten had daar had de andere er nog maar vier. Wilde Huhtamaki de aansluiting behouden dan diende er vandaag wel gewonnen te worden al leek dat op voorhand niet gemakkelijk. Maar niets is onmogelijk en de bal is rond en dat bleek ook maar weer in de eerste fase van de wedstrijd. Het spel ging wat meer over en weer en de gasten oogde wat scherper in de laatste fase voor het doel. Het was dan ook geen verassing dat zij op voorsprong kwamen. Na een mooi één tweetje kwam de bal voor de voeten van Gerard Hof terecht en deze wist de bal simpel binnen te werken 0-1. De ban was gebroken en dus moest Koopmans Schilders meer en meer komen. Helemaal toen het voor rust ook nog o-2 werd. Klaas Meinsma loste een hard schot en deze viel lekker binnen. Met deze stand was de ruststand ook bereikt. De gasten bleven het heft in eigen handen houden en dat leidde zelfs tot de volgende treffer. Chris Outhuijse kwam één op één met de keeper waarna hij de bal over de doelman heen lobte het doel in 0-3. Was er dan toch een verassing in de maak? Ja leek het antwoord te wezen want een lange bal van achteruit kwam terecht bij Mike Spanjersbergh en deze nam de bal goed aan waarna hij de bal rustig in de linker onderhoek wist te leggen 0-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar daar dacht Bas van der Baan blijkbaar anders over. Met een mooi stifje over de doelman heen bracht hij de stand op 1-4. Was er dan toch nog iets mogelijk voor de mannen van Koopmans Schilders? Nee bleek het antwoord te wezen want met een schot in de linkerhoek besliste Gerard Hof dit duel 1-5. Hiermee behaalde Huhtamaki vandaag een belangrijke overwinning en moeten de heren van koopmans Schilders even een pas op de plaats maken richting de twee bovenste plekken.

Skearmessen – ZM Beweegcentrum 0-4
Met drie uit vier vs. zes uit twee was dit een duel met belangen. De thuisploeg wilde uit de onderste regionen weg komen en de gasten wilde de ongeslagen status vast houden. Op voorhand waren de messen dus geslepen en was het de vraag welk team zich het gemakkelijkste door de zaal kon bewegen. De wedstrijd begon fanatiek en de mannen van ZM Beweegcentrum namen gelijk het heft in handen. Dit leidde al vrij vlot tot de openingstreffer voor de gasten middels een afstandschot vanaf de linkerkant 0-1. Hiermee was de toon gezet en helemaal nadat een volgend afstandschot vanaf de linkerkant er ook in vloog 0-2. Nu moest Skearmessen meer de aanval zoeken en dat leidde uiteindelijk haast tot de aansluitingstreffer maar het laatste zetje kon net niet gegeven worden. En dan kort voor rust is er een goede actie vanaf de zijkant waarna de bal hard in de verre hoek gepunterd werd 0-3. De marge was een feit maar waren de drie punten ook een feit? In het tweede bedrijf schoot de thuisploeg uit de startblokken en wilde het vol de aanval zoeken waar kon. Hierdoor kwam er meer ruimte op het veld te liggen waardoor de mannen van het beweegcentrum meer mogelijkheden kregen om de stand uit te breiden. Uiteindelijk zou er in deze tweede helft nog maar eenmaal gescoord worden. Na een goede solo werd de bal keurig in het verre hoekje gelegd en daarmee werd de eindstand bepaald op 0-4.

MC Donalds Harlingen – Stukadoorsbedrijf Yildiz 0-3
De nummer acht moest het vandaag opnemen tegen de huidige ongeslagen koploper in de eerste klasse. Op voorhand zou je dus denken dat het een simpele overwinning zou worden voor de gasten maar de thuisploeg moest de huid wel duur verkopen wil het niet in de onderste regionen eindigen. In de eerste helft was het tempo aardig hoog en ging het spel veelvuldig over en weer. De meeste en grootste kansen / mogelijkheden waren er wellicht voor de gasten maar beide ploegen gingen niet zorgvuldig om met de geboden mogelijkheden en dat betekende dat we met een brilstand gingen rusten. Voor beide ploegen was er dus nog genoeg te verbeteren in het tweede bedrijf. Uiteindelijk werd het tempo verder opgevoerd en dat leidde uiteindelijk tot de openingstreffer in deze wedstrijd. Een strak schot eindigde in de linker onderhoek en daarmee werd het 0-1. MC Donalds probeerde het wel maar de mannen van Yildiz stonden goed en dus was het lastig om er door te komen. En dan na een goede maar korte dribbel wordt de bal in de verre hoek geschoten en daarmee werd de marge op twee verschil gebracht 0-2. Nu moest de thuisploeg meer en meer komen en dus kwam er steeds meer ruimte voor Yildiz. Uiteindelijk werd hiervan ook geprofiteerd door een schot in de korte hoek en daarmee werd het 0-3. Beide ploegen kregen nog enkele mogelijkheden in de slotfase maar gescoord werd er niet meer en zo blijft de huidige koploper ongeslagen en moet de thuisploeg steeds meer naar de laatste plekken kijken.

Tweede klasse

Braak Financiële Diensten – Keizer Autoschade  2-7
Waar de thuisploeg vorige week vrij was daar boekte keizer Autoschade een simpele overwinning. Hoe zou dat vandaag gaan en zou de thuisploeg kunnen zorgen voor een stunt?  Het werd in ieder geval een levendige wedstrijd waarin het beide kanten op ging. De eerste treffer was dan ook al gauw een feit want via een eigen doelpunt werd het 0-1. Dit doelpunt leek de gasten vleugels te geven want na een actie over de rechterkant werd de bal hoog in de verre hoek geschoten. De marge was al gemaakt al was dit van korte duur want even later was er een actie over de rechterkant waarna de bal door de benen van de keeper heen ging 1-2. Maar ondanks deze tegentreffer was Keizer Autoschade de meest makkelijke voetballende partij en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de 1-3. Het gat was weer twee al zou dit niet de ruststand worden want net daarvoor leek de keeper de bal te keren maar door een foutje van de doelman ging de bal er alsnog in 1-4. Nu moesten de mannen van Braak de tweede helft komen maar zou dat nog wel lukken met zo’n tussenstand in gedachten? Nee leek het antwoord te worden want vlak na rust werd het 1-5 nadat een voorzet vanaf de rechterkant goed binnen werd gewerkt. De gasten bleven sterk en compact spelen en lieten de thuisploeg meer en meer komen waardoor het zelf de ruimte zou krijgen. Dit leidde uiteindelijk in een snelle counter die koelbloedig werd binnen gewerkt en hierdoor werd het 1-6. Dat de drie punten binnen waren voor Keizer Autoschade was wel duidelijk, alleen nu was de vraag hoe hoog zou de eindstand worden? Uiteindelijk zouden beide ploegen nog eenmaal scoren en daardoor werd de eindstand 2-7.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Dikland Installatie Techniek 6-2
Waar de thuisploeg vorig week verloor daar wonnen de gasten hun duel. Beide waren dus gebrand om een goed resultaat te behalen want de drie punten zijn voor beide heilig. Dit besef leek er bij beide ploegen er dan ook echt te wezen want beide ploegen deden in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder. Na enkele gemiste mogelijkheden was het dan eindelijk wel raak. Een schot op doel kwam als rebound terug voor de voeten van Haye Rombout en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Hiermee was het ijs gebroken maar deze voorsprong werd uiteindelijk niet mee genomen de rust in want na een actie over de rechterkant werd de bal in de verre hoek geschoten en daarmee was de ruststand 1-1. Waar er in het eerste bedrijf weinig gescoord werd daar liep het in het tweede bedrijf iets soepeler. Na een snelle counter werd de bal langs de keeper geschoten waardoor de 2-1 stand een feit was. Dit deed de mannen van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum duidelijk goed want het tempo ging omhoog en de afstand werd genomen. Twee goed uitgespeelde aanvallen over de rechter en linkerkant werden goed binnen geschoten en binnen getikt waardoor de tussenstand naar 4-1 werd getikt. Het gat was geslagen en wilde de gasten nog punten pakken dan moest het snel iets terug doen. En dat deed het ook via Haye Rombout die een actie over de rechterkant wist te bekronen met een schot laag in de verre hoek 4-2. Hiermee was de spanning weer enigszins terug maar uiteindelijk bleek dit maar voor even te wezen want na een mooie actie over de rechterkant werd de bal strak in de verre hoek geschoten en daarmee werd het 5-2. Gezien de tijd leken de drie punten binnen te wezen en dat klopte uiteindelijk ook want middels een afstandschot van Ramon Hoogerhuis werd de eindstand bepaald op 6-2

Derde klasse

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – Roosma Schilders 0-4
Beide ploegen kennen een wisselvallige start van deze competitie en dus waren de drie punten voor beide ploegen erg gewenst. Vanaf de eerste seconden deed blijken dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. De gasten waren wel iets meer de bovenliggende partij al resulteerde dit nog niet in een voorsprong. Maar toch kreeg je het gevoel dat het niet lang zou gaan duren voordat de openingstreffer een feit werd. En zo gezegd, zo gedaan want de bal werd van dichtbij hard en hoog binnen geschoten en daarmee werd het 0-1. Dit zou tevens de ruststand wezen. In het tweede bedrijf moest de thuisploeg meer komen en dus werd het een wedstrijd waarin het opener zou worden. Bouwbedrijf Jelle Bruinsma begon sterk en dat leidde als snel tot de eerste mogelijkheden voor hun maar deze gingen er niet in. En komen de mannen van Roosma Schilders opzetten over de linkerkant waarna de bal tegendraads via de binnenkant van de paal in de rechterhoek eindigde 0-2. Hiermee was het gaatje geslagen en dit gaatje werd uiteindelijk zelfs een gat want even later was het wederom raak. Wederom een actie over de linkerkant van het veld waarna de bal ditmaal in de korte hoek binnen viel 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen al probeerde de thuisploeg met man en macht om nog terug te keren in de wedstrijd. Maar uiteindelijk mocht dit niet meer baten want er zou nog eenmaal gescoord worden in dit duel en deze kwam op naam van gasten. Een toegekende penalty werd binnen geschoten door Tom Roorda en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-4.

Stadsherberg Catering – Rijschool Posseth 1-6
Waar de thuisploeg vorige week gelijk speelde daar verloren de gasten nipt. Maar ook op de ranglijst deden beide ploegen weinig voor elkaar onder want het verschil was maar één punt in het voordeel van de gasten. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat zodat er gestegen kon worden op de ranglijst. Beide ploegen waren gebrand en dat was terug te zien in het eerste bedrijf. Beide ploegen gingen veelvuldig te aanval en dat leverde genoeg kansen op en zelfs doelpunt. Waar de eerste goal in de korte hoek binnen viel daar volgde hierna een schot in de verre hoek. Maar ondanks deze treffer was de derde van de avond het mooiste doelpunt van allemaal. Een snelle tikkie takkie aanval werd koelbloedig binnen geschoten en dat was de derde treffer van de eerste helft. Toch was het hiermee nog niet gebeurd in het eerste bedrijf want er ontstonden nog genoeg mogelijkheden om te scoren en dat gebeurde uiteindelijk nog tweemaal. Het gat was dus geslagen en dus kon je haast wel vast stellen dat deze wedstrijd gespeeld was. In het tweede bedrijf was er iets minder spektakel da in de eerste helft maar toch ging het spel over en weer. Uiteindelijk zou er in de tweede helft nog tweemaal gescoord worden en daarmee werd de eindstand bepaald op 1-6.

Verno Verhuur – Zaalvoetbalteam ex BTW 3-10
Met zeven vs zes punten uit vier wedstrijden stonden beide ploegen niet ver van elkaar af op de ranglijst. Je zou dus een spannende wedstrijd verwachten waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder zouden doen. Maar niets was minder waar want op het veld waren de mannen van Zaalvoetbalteam ex BTW de bovenliggende partij en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Het was Radoslaw Kuligowski die de bal ontving en met een goed schot in de hoek bracht hij zijn team op voorsprong 0-1. Dit doelpunt deed de ploeg goed en helemaal Radoslaw Kuligowski want met een goede kopbal bracht hij de stand naar 0-2. De mannen van Verno Verhuur probeerde het wel maar men had het lastig en dus moest het meer achteruit. Uiteindelijk scoorde Tieme Albeda nog tweemaal iin de linkerhoek en daarmee bepaalde hij de ruststand op 0-4. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar blijkbaar dacht Hein Frietema daar anders over want met een solo door het midden van het veld wist hij de bal in de linkerhoek te plaatsen en daarmee zette hij de stand op 4-1. De marge was weer drie al zou dit ook maar van korte duur zijn want niet veel later was het Guido Groots met een goed schot in de hoek 1-5. Maar toch gaf Verno niet op en deze inzet werd uiteindelijk ook nog beloond met een knappe treffer van Sicco de Vries en daarmee bracht hij de stand op 2-5. Maar ondanks deze treffer bleven de gasten de bovenliggende partij en dat werd uiteindelijk ook uitgedrukt in de score want door twee doelpunten van Guido Groots en Szymon Jesionka werd de score naar 2-9 getild. Uiteindelijk was er aan het einde van dit duel nog een mooie combinatie waarna Radoslaw Kuligowski de bal in het lege doel kon schuiven 2-10. Maar toch was het slotakkoord van deze wedstrijd er voor Jelte Hanenburg  want zijn schot eindigde in de linkerhoek waarmee hij de eindstand bepaalde op 3-10.