Krachtig herstel Shape. Verno Verhuur heeft draai gevonden.

Sportcentrum Shape pakte afgelopen vrijdag de eerste winst en dat gebeurde op indrukwekkende wijze, namelijk met 1-9 tegen Cafe De Posthoorn .Ook indruk maakte A.B. Texel door een 1-4 winst op het geretourneerde Tapperij ’t Noord. Verder hebben in deze eerste klasse Sijperda Verhuur, Yildiz Stucadoors en Warmtetechniek een uitstekende start. In de hoofdklasse kwam Keizer Autoschade tegen Zijlstra Beroepskleding met de hakken over de sloot. De Bogt fen Gune is hier koploper na ruime winst in de topper tegen het Harlinger Oosterlaar/Verhoeven. Opvallend is in deze hoogste klasse het zwakke begin van Bowling Bloemketerp. Auto Haitsma was deze maal met 2-4 te sterk. In de tweede klasse werd het duel tussen Shipkits B.V. en De Strûners, oftewel Tzummarum tegen Berlikum na een levendig strijd een prooi voor laatstgenoemd team, namelijk 5-8. Het meest opmerkelijk was hier de 4-6 winst van De Tap op TGJ communicatie. Het was al een tijdje geleden dat het team van W. Kuipers een zege kon bijschrijven. In de derde klasse tenslotte is nu al enigszins duidelijk wie gaan strijden om de kopposities en wie het onderin moeten gaan uitvechten . The Phone House is hier koploper en onderin gaan De Korenaar, Expert Franeker en SDV Projectbuilding het moeilijk krijgen. Verno Verhuur lijkt haar draai na twee verloren seizoenen te hebben gevonden. Het won voor de tweede maal op rij. Met Oosterlaar/Verhoeven – Keizer Autoschade om 21.30 uur staat er voor de hoofdklasse vrijdagavond a.s. weer een interessant duel op het programma.

 

 DSC0371

 


Hoofdklasse

 

Zijlstra Beroepskleding – Keizer Autoschade 5-6

S. Hoekstra 0-1, J.v.Duyn 0-2, S. de Bruin 1-2, S. Hoekstra 1-3, M. Tigchelaar 2-3, J.v.Duyn 2-4, E. Hiemstra 2-5, Y. Shire 3-5, J. Dijkstra 4-5, S. de Bruin 5-5, E. Hiemstra 5-6.

Zijlstra bewees in dit duel twee dingen. Het team heeft in de hoogste klasse nog geen succes geboekt, maar spelend als in dit duel is de eerste winst een kwestie van tijd. Verder bewees het dat Keizer zeker kwetsbaar is, zeker wanneer de concentratie even verdwijnt zoals in dit duel. Het initiatief lag grotendeels bij de favorieten, maar Zijlstra toonde veerkracht en dit leek resultaat op te leveren toen S. de Bruin na een 2-5 achterstand in de slotfase gelijk maakte. Het geluk lachte Keizer toe toen E. Hiemstra in de slotminuten voor 5-6 zorgde. Een boeiend duel.  

 

Oosterlaar/Verhoeven – Bogt fen Gune 1-4

Het duel ging vrij lang gelijk op. J. Deelstra opende de score en aan de andere kant had een schot van P. Amels een beter lot verdiend dan de paal. Naar mate het duel vorderde kreeg De Bogt meer grip op de wedstrijd en was het J. Stecking die met twee gave treffers het verschil maakte. A. Schaap scoorde via een vrije trap tegen en W.v.Duyn zorde voor 1-4.

 

Bowling Bloemketerp – Autobedrijf Haitsma 2-4

Verrassend maar zeker verdiend was het eindresultaat waarin H. Bartouhtouh na een lange blessure weer van de partij was. Vanaf het begin zette Haitsma tegenstander Bloemketerp onder druk en dit leverde resultaat op via H. Vonk en O. Elsinga. Bloemketerp kwam niet verder dan een inzet van T. Bonnema op de paal. De 0-3 van H. Bartouhtouh was in feite de beslissend. O. Elsinga vergrootte de voorsprong waarna M. Marcellino en T. Bonnema in de resterende tijd iets terug deden.

 

Regina’s Lingerie – Steensma F.I. 5-8

J. Rodenhuis 1-0, T. Hoekstra 1-1, 1-2 en 1-3, D. Riemersma 2-3, G. Glazema 3-3, T. Hoekstra 3-4, E.P. Tolsma 3-5, J. Hijlkema 3-6, G.v.d.Meer 4-6, J. Hijlkema 4-7, G. Glazema 5-7, T. Hoekstra 5-8.

Steensma won verdiend, al toonde Regina veel inzet en veerkracht. Het team van B. Talhout ging bij een achterstand niet bij de pakken neer zitten. Dat het na het laatste fluitsignaal met lege handen achter bleef kwam doordat Steensma weinig kansen nodig had om tot scoren te komen. T. Hoekstra was met 5 treffers uitstekend op dreef.

 

Eerste klasse


Herberg de Bogt – De Skearmessen 1-5

Het was H. Mulder die in dit duel voor een 0-2 ruststand zorgde. Verder was er in deze eerste periode weinig te beleven. Na de tegentreffer van M. Wijbenga werd het nog even spannend. De Skearmessen schakelden een tandje bij en zo werd het nog een ruime zege. H. Dijkstra, J.W.v.Beem en H. de Boer scoorden.

 

Maxstuc – Warmtetechniek 2-5

Verdiend maar geflatteerd was de Warmtetechniek zege. Lang lag het initiatief bij Maxstuc. S. Kuiper en E. Boiten tekenden voor een 1-1 wisselstand en vervolgens zorgde B.v.d.Veen voor 2-1. Vanuit een lastige hoek en via de paal kreeg A. Koning de bal over de doellijn en toen kantelde de wedstrijd. C. Boonstra, C. Braak en S. Kuiper haalden de buit binnen.

 

Cafe De Posthoorn – Sportcentrum Shape 1-9

Er was opvallend veel krachtsverschil in dit duel. Shape hunkerde na drie verliespartijen naar succes. De Posthoorn is te wisselvallig. Het kreeg deze maal weinig mogelijkheden en stond veelvuldig onder druk. De doelpunten kwamen van J.v.d.Meulen 4x, H. Timmermans 3x, S. Offenga, P. Hibma met een tegentreffer van J. Landman.

 

G.Pars Graanhandel – Yildiz Stucadoors 4-7

Yildiz had in nieuwkomer F. Töpfer 4x een geweldige troef in handen. De eerste mogelijkheid was voor Pars waarbij een geweldige kans werd onderbroken. Dit leverde een strafschop op die tot twee maal toe werd gemist. Yildiz ging steeds beter spelen en liep uit naar 1-7 voordat Pars in de slotfase nog iets terug kon doen. Naast Töpfer 4x scoorden A. Yildiz, S. Klees en V. Vemba met tegentreffers van J. Pars, S. Wijnstok, H. Schiphof en T. Lodewijks

 

Sijperda Verhuur – Preton Nederland 5-2

W.v.d.Kooi opende verrassend en verder gebeurde er in eerste instantie weinig. Pas halverwege de tweede periode maakte A. Veenstra gelijk. Er kwam tekening in de strijd toen K. Meinsma op aangeven van M. Zwier voor 2-1 zorgde. Opnieuw W.v.d.Kooi herstelde het evenwicht met een puntertje uit een vrije trap. Een hattrick van K. Meinsma was in de slotfase beslissend.

 

Tapperij ’t Noord – A.B. Texel 1-4

A.B. Texel was sneller en strafte de foutjes van Tapperij genadeloos af. J. Guertin 2x, G. Herrema en P. Poelstra betekende 4-0 en A. Bergsma scoorde vervolgens tegen.

 

Tweede klasse

 

Shipkits B.V.- De Strûners 5-8

J.H.Kooistra 0-1, F.ten Hoeve 1-1, R. de Vries 1-2, T. Dijkstra 1-3, R. de Vries 1-4, R.v.Dellen 1-5, E. de Boer 2-5, F.ten Hoeve 3-5, E. de Boer 4-5, R. de Vries 4-6, F. ten Hoeve 5-6, R.v.Dellen 5-7, R. de Vries 5-8.

Shipkits stond halverwege op een hopeloze 1-5 achterstand, maar herstelde zich uitstekend. Het werd in de slotfase nog spannend, 5-6, maar tenslotte schoten R.v.Dellen en de uitblinkende R. de Vries de trotse koploper naar de verdiende winst.

 

De Jager Accountancy – Devicamp.nl 5-2

E.v.Sertima 1-0, K.v.Hofwegen 1-1, H. Brandes 2-1, K.v.Hofwegen 2-2, J.v.d.Laan 3-2, H. Brandes 4-2, J. de Jager 5-2.

Een pittig duel met verschillende gele kaarten. Verrassend maar geheel verdiend was de zege voor De Jager wel, al werd de overwinning pas in de slotfase bereikt.

 

Betterfit/Combistralen – Primera Haitsma 3-1

Een regelmatige zege voor een beter spelend Betterfit. Wel opende Haitsma via P. Zijlstra met een mooi stak schot net onder de lat. Betterfit kwam sterk terug vooral door twee treffers van S. de Vries. De definitieve beslissing viel pas in de laatste minuut met een treffer van G. Rijpstra.

 

Autobedrijf Strikwerda – Horeca de Trije 2-1

Een duel met wisselende kansen en te weinig hoogtepunten. R. Pijpker opende de score en daar bleef het lang bij. D. Didden maakte na een half uur spelen gelijk en E. Hoekstra schoot zijn team in de slotfase naar de toch wel verdiende overwinning.

 

TGJ communicatie – De Tap 4-6

J. Bootsma 0-1, R.v.d.Kooi 1-1, N.v.Gils 2-1, D.P. Weistra 2-2, R.v.d.Kooi 2-3, D.P. Weistra 3-3, S. Beerends 3-4, D.P. Weistra 3-5, S.Beerend 3-6, N.v.Gils 4-6.

Er was geen krachtverschil, maar De Tap was op de beslissende momenten attenter. D.P. Weistra en S. Beerends waren de grote gangmakers bij De Tap waarbij de goed keepende E. Kuipers zich goed aansloot.

 

Derde klasse

 

SDV Projectbuilding – The Phone House 0 – 6

SDV had pech toen K. Groothoff bij een 0-0 stand met een blessure het veld moest en het team enige tijd met 3 veldspelers verder moest. The Phone House scoorde meteen twee maal en kwam verder niet meer in de problemen. Doelpuntenmakers A. Hoekstra 2x, M. Werkhoven 2x, K. Zeinstra en M. Koning.

 

De Korenaar – Verno Verhuur 3-9

E.v.d.Veen 0-1, D.J. Volbeda 0-2 en 0-3, S. Haijma 1-3, T. Haitsma 1-4, D.J. Volbeda 1-5, E.v.d.Veen 1-6, N. Krikke 2-6, E.v.d.Veen 2-7, T. Haitsma 2-8, N. Krikke 3-8, E.v.d.Veen 3-9.

De Korenaar is met een geheel nieuw team gestart en wist dat het moeilijk zou worden. Verno had met haar routine de trein dan ook snel op de rails. E.v.d.Veen 4x en D.J. Volbeda hadden er duidelijk zin in. N. Krikke boekte met twee tegentreffers een leuk succesje.

 

Bar Yn ‘e Stal – Expert Franeker 6-1

Expert maakte het Yn ‘e Stal bij de start wel erg gemakkelijk. Het verscheen met drie veldspelers binnen de lijnen. Toen er na 8 minuten twee aan toe werden gevoegd stond het al 2-0 en omdat de Rypsters verder ook duidelijk sterker bleven was het duel al vroegtijdig beslist. De treffers kwamen van J. Zijlstra 3x, K.J. Hendriks, R. Jorritsma, T.B. Huong en tegen scoorde Y. de Jong.