Laatste minuten Pars Graanhandel fataal. Steensma kwam iets te kort.

In de eerste klasse maakte G.Pars Graanhandel het de ongeslagen koploper Zijlstra Beroepskleding ontzettend lastig. De mannen uit St. Jacob stonden lang op een voordelige 4-5, maar liepen in de laatste minuten van dit spectaculaire duel nog tegen een geflatteerde 7-5 nederlaag op. De strijd om de tweede plaatst tussen Oosterlaar/Verhoeven en De Skearmessen eindigde in een royale 6-2 voor de Harlingers. In de hoofdklasse ging de strijd tussen koploper Keizer Autoschade en Steensma F.I. lang gelijk op Na drie kwart van de wedstrijd maakte Keizer het verschil. Het duel van de nummer twee en drie van deze hoogste klasse tussen Bouwbedrijf Scharringa en van Dellen Bellen eindige in 2-5. Ook hier bleef de strijd lang in evenwicht. In de onderste regionen drukte Regina na een 6-1 zege Tapperij ‘t Noord verder in de zorgen en bleef Martens Vis ook nu weer zonder succes al geeft de 3-2 tegen De Bogt fen Gune hoop voor de toekomst. Bowling Bloemketerp bewees met de 3-3 tegen Autobedrijf Haitsma dat het nog lang niet op het oude niveau is. In de tweede klasse zijn er twee nieuwe koplopers omdat Schroevenkopen zich verslikte in De Tap, 3-6. De nieuwe koplopers Koopmans Schilders en Sijperda Verhuur wonnen, al gebeurde dat niet met veel overtuiging. Verder is Preton Nederland aan een opmerkelijke opmars bezig en wil het met Verno Verhuur maar niet lukken. In de vierde klasse tenslotte had koploper Leo Reitsma/Huhtamaki meer moeite met Fitnesscentrum C.C.M. dan werd verwacht.

Bouwbedrijf Scharringa – van Dellen Bellen 2 – 5

K. Kuiken 0-1, K. Pols 0-2, J.P. Walda 1-2, B. Strikwerda 2-2, D. Drent 2-3, K. Pols 2-4, K. Kuiken 2-5.

Een duel met een hoog niveau. Vanaf de openingsfase nam v.Dellen het initiatief en dit betaalde zich ook uit in treffers van K. Kuiken en K. Pols. Scharringa is een team dat niet snel opgeeft en ook nu waren de acties van J.P. Walda en B. Scharringa verantwoordelijk voor de 2-2. Van Dellen bleef het betere team, zette steeds meer druk en Scharringa moest ver terug. Strikwerda maakte verdedigend echter geen fouten waarbij de counter gevaarlijk bleef. Nadat eerst K. Pols een niet te missen kans naast schoot was het de uitblinkende D. Drent die de verdiende 2-3 liet aantekenen. Scharringa was verslagen en moest in de slotfase nog treffers toestaan van K. Pols en K. Kuiken.

 

Bowling Bloemketerp – Autobedrijf Haitsma 3 – 3

H. Vonk 0-1, Y. Brijker 1-1, T. Bonnema 2-1, E.J. Broersma 2-2, E. Boonstra 2-3, Y. Brijker 3-3.

Met dit eindresultaat kwam Bloemketerp goed weg omdat het Y. Brijker in de laatste minuut nodig had om verlies te voorkomen. Gezien het vertoonde spel een terechte uitslag.

 

Bogt fen Gune – Martens Vis 3 – 2

F. de Vries 1-0, E. Boiten 1-1, N. Bruinsma 2-1, F. de Wit 3-1, R. Pijpker 3-2.

De Bogt fen Gune was sterker, won verdiend, maar had te veel kansen nodig om tot dit resultaat te komen. Zo bleef Martens Vis tot het eindsignaal kansrijk.

 

Steensma F.I. – Keizer Autoschade 5 – 7

M. Kuperus 0-1, L. Bleekveld 1-1, J. Hylkema 2-1, C. Terpstra 2-2, D. Tichelaar 3-2, W.v.d.Meer 3-3, J. Hylkema 4-3, E. Hiemstra 4-4 en 4-5, C. Terpstra 4-6, W.v.d.Meer 4-7, T. Hoekstra 5-7.

Een boeiend duel waarbij Steensma lang op gelijke hoogte kon blijven. Het verschil werd pas halverwege gemaakt. Wel een verdiende zege voor de trotse en nog ongeslagen koploper van de hoofdklasse. Steensma bood uitstekend tegenstand.

 

Regina’s Lingerie 6 – 1

P. Algra 3x, D. Riemersma, F. Feenstra en H. Wassenaar met een tegentreffer van A. Bergsma.

Regina had in nieuweling P. Algra met drie treffers een goudhaantje. Pas bij 5-0 scoorde het kansloze Tapperij tegen.

 

Oosterlaar/Verhoeven – De Skearmessen 6 – 2

Door een misser in de Rypster afweer kon M. Visser gemakkelijk de score openen. Even later verdubbelde dezelfde speler de voorsprong. De Skearmessen kwamen sterk terug. H. de Boer en J.W. v.d.Beem zorgden voor een gelijke stand. In het verdere verloop kregen beide teams mogelijkheden waarbij Oosterlaar effectiever bleek. Het werd uiteindelijk een royale en ook verdiende Harlinger zege met treffers van uitblinker M.Visser, J. Torenbeek, A. Alberts en A. Schaap.

 

Pluimveeservice D. Smeding – Maxstuc 3 – 2

Maxstuc begon goed en scoorde via H. Huisman uit de diverse mogelijkheden. Na een ongelukkig moment, waarbij B.v.d.Veen in eigen doel schoot, kwam Pluimvee beter in de wedstrijd en het werd zelfs 1-2 met een inzet van J. Smeding. Vervolgens ging Maxstuc steeds slordiger spelen en verder was Pluimvee doelman J. Boorsma goed voor zijn taak berekend. Na de 1-3 van Y.P. v.d.Meulen kwam Maxstuc nog flink opzetten. De 2-3 van S. Lutgendorff was echter niet voldoende.

 

Zijlstra Beroepskleding – G. Pars Graanhandel 7 – 5

T. Grond 1-0, R.P. Hienstra 1-1, Y. Shire 2-1, T. Grond 3-1, R.P. Hiemstra 3-2, S. de Bruin 4-2, R.P. Hiemstra 4-3, S. Wijnstok 4-4, G.J. Marra 4-5, Y. Shire 5-5, M. Tichelaar 6-5, Y. Shire 7-5.

Het favoriete Zijlstra had het moeilijk tegen een uitstekend spelend Pars Het was tenslotte Y. Shire 2x die in de slotminuten het verschil maakte. Pars had op inzet wel een punt verdiend. Een boeiend en spannend duel

 

Sportcentrum Shape – Devicamp.nl 5 – 2

S. Offenga 1-0, Y. de Jong 1-1, H. Timmermans 2-1, P. Hibma 2-2, D. Deinum 3-2 en 4-2, J.v.d.Meulen 5-2.

Devicamp kon niet beschikken over wisselspelers en dat brak het team in de tweede periode behoorlijk op. Het was toen D. Deinum die met twee treffers het duel besliste.

 

Herberg de Bogt – Cafe De Posthoorn 0 – 5

Herberg de Bogt heeft het vooral de laatste weken moeilijk en ook deze maal was er geen succes te behalen. T. Adolfs was met drie treffers de meest opvallende speler en verder scoorden T. Kemper en J. Hoogterp.

 

Schroevenkopen.nl – De Tap 3 – 6

Al in de eerste periode legde De Tap de basis voor deze royale zege via J. Soolsma 3x en J. Boomstra. Schroevenkopen kwam geen moment in de wedstrijd, scoorde wel tegen via W.S. Hylkema, J. Dijkstra en J. Boersma, maar J. Boomstra en J. Soolsma hielden de koploper op een ruime achterstand.

 

Horeca de Trije – Preton Nederland 3 – 9

P.vd.Schoot 0-1, M.v.d.Veen 1-1, O. Peksa 2-1, P. Poelstra 2-2, L. Boersma 2-3, R.v.Santen 3-3, J.v.d.Veen 3-4, K. Hoekstra 3-5, O. Peksa 3-6, J. Scharringa 3-7 en 3-8, J.v.d.Veen 3-9.

En weer zat er voor Horeca de Trije geen succes in. Preton was vooral in de tweede periode duidelijk te sterk.

 

Verno Verhuur – Primera Haitsma 1 – 2

Verno bleef met een treffer va D.J. Volbeda lang aan de goede kant van de score. E. Miedema maakte gelijk en C. Zijlstra werd matchwinnaar in dit gelijkopgaande duel.

 

Sijperda Verhuur – De Korenaar 2 – 1

J.v.Abbema 1-0, W. Elting 2-0, C. Karadag 2-1.

Sijperda verzuimde na de vroeg verkregen voorsprong verder uit te lopen. J.v.Abbema en W. Elting scoorden. Na de 2-1 van C. Karadag werd het nog even spannend.

 

Koopmans Schilders – Alinex Uitzendbureau 4 – 3

B. Herrema 1-0, J. Zuiderhof 1-1, S. Klees 1-2, B.v.d.Zee 2-2, G.J. Herrema 3-2, N. Idsardi 3-3, S. Bootsma 4-3.

Een aantrekkelijk duel met veel spanning. De teams waren aan elkaar gewaagd en de gelukkigste won. De uitblinkende S. Bootsma werd matchwinnaar nadat hij eerder de paal had geraakt. De Harlingers speelden verzorgd voetbal met veel overleg.

Leo Retsma/Huhtamaki – Fitnesscentrum C.C.M. 4 – 3

Leo Reitsma was sterker, maar CCM knokte zich naar een goed resultaat. Het was ook het duel tussen C. Outhuyse met vier treffers en R. Bruinsma met drie.

 

Sportcafe de Trije – W.I.K. 1 – 3

Het jonge team van Sportcafe de Trije liep in de val van de slimmeriken van W.I.K. De jonkies werden verdedigend goed opgevangen en de tegenstoot werd met precisie uitgevoerd. J. Meijer opende nog wel de score, S. Osinga punterde naar 1-1 en het vonnis werd geveld door R. Dongelmans en S. Osinga