Laatste minuut Verno Verhuur weer fataal. Sportcentrum Shape verrast.

DSC 0079

Onze fotgraaf heeft vrijdag 16 januari 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen.

In de hoofdklasse leed koploper Keizer Autoschade averij op tegen het altijd lastige Autobedrijf Haitsma. Het werd uiteindelijk een gelijk spel waarbij een 4-0 achterstand moest worden weggewerkt. Keizer heeft nog een riante voorsprong op de concurrentie, maar nog enkele van deze missers en de strijd om de titel is weer volledig open. Dat is niet het geval in de eerste klasse waar Van Dellen Bellen steeds verder uitloopt. Het zelf te sterk was voor Sijperda Verhuur terwijl naaste belager G.Pars Graanhandel verrassend onder uit ging tegen het onberekenbare Sportcentrum Shape. Hierdoor komt het ruimschoots winnende Cafe ‘t Wap ook weer in aanmerking voor de tweede plaats. Ja, zelfs het sterk opkomende De Strûners F.C. doet weer mee. In de tweede klasse kon Autobedrijf Strikwerda niet los komen van Bar Yn ‘e Stal. Er werd in dit duel zelfs niet gescoord. De strijd in de top is hier nog niet gestreden evenals onder in overigens, waar Schroevenkopen.nl de stunt uithaalde met royale winst op The Phone House. In de derde klasse leek Grand Cafe De Doelen haar net verworven koppositie meteen weer te verspelen. Het versloeg Verno Verhuur pas in de slotminuut, iets wat Verno dit seizoen al eerder is overkomen. In de vierde klasse gaat Bouwbedrijf Scharringa onbedreigd naar de titel, al komt er de laatste tijd wel wat zand in de motor. Nu was het Preton Nederland die het de favorieten lastig maakte, 3-3.

 

Autobedrijf Haitsma – Keizer Autoschade 4-4

Een fraaie hattrick van Henk Vonk in de eerste periode deed Keizer flink schrikken. De koploper was wel meer in de aanval, maar Haitsma had weinig mogelijkheden nodig om tot scoren te komen. Na de 4-0 van Jelmer Boersma op aangeven van Mart Zwier leek het duel beslist ook al omdat Haitsma doelman Rene Foss sterk stond te keepen. Via Keimpe Pols werd de achtervolging ingezet, 4-1. In de slotfase kwam Keizer alsnog langszij. Wiebe v.d.Meer hard door het midden en Sander Hoekstra twee maal was genoeg voor een gelijke stand en daar mocht Keizer het meest tevreden mee zijn.

Steensma F.I. – Oosterlaar/Verhoeven 2-3

Een verdiende zege voor een beter Oosterlaar. Marijn Helffrich en Ane Schaap zetten de Harlingers in de eerste periode op een veilige 0-2, Evert Pieter Tolsma bracht de spanning even terug en David v.d.Pol besliste in feite het duel. Vanaf de stip mocht in de laatste minuut Durk Tichelaar de eindstand bepalen.

Mr. On & Offshore Service – Zijlstra Beroepskleding 12-7

Robin Boersma 0-1, Steven de bruin 1-1, Tim Grond 2-1, Yoonis Shire 2-2, Clint Baks 2-3, Tim Grond 3-3, Erwin de Boer 4-3, 5-3 en 6-3, Eelco Tanghe 7-3, Robin Boersma 7-4, Tim Grond 8-4, Erwin Boersma 9-4, Robin Boersma 9-5, Erwin de Boer 10-5, Gerrit Nieuwenhuis 10-6, Tim Grond 11-6, Yoonis Shire 11-7, Tim Grond 12-7.

De strijd ging in de eerste periode lang gelijk op totdat Erwin de Boer er een hattrick tegen aan gooide. Hierna was het aan beide kanten open huis met een duidelijk beter Offshore team.

A.B. Texel – Autocentrum Harlingen 2-6

A.B. Texel nam een verrassende 2-0 voorsprong via Pattrick Poelstra, maar kwam vooral in de tweede periode te kort. Het waren vervolgens Edwin Westra 3x, Freek Topfer 2x en Ilhan Yildiz die het verschil maakten.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Cafe ‘t Wap 2-14

Halverwege 1-7 en een eindstand van 2-14. De productie werd keurig verdeeld over de twee speelhelften, maar het verschil was duidelijk. Het deze maal teleurstellende De Posthoorn zal het heel moeilijk krijgen om de laatste plaats in de eerste klasse nog te kunnen verlaten en Cafe ‘t Wap is nog volop in de strijd voor de tweede plaats. De Leeuwarder treffers kwamen van Sietse Jansma 5x, Mark Kleefstra 4x, Hung Pang 4x en Loukens Kleefstra. Tegen scoorden Cornelis Saakstra en Keimpe Oenema.

Sportcentrum Shape – G.Pars Graanhandel 3-1

Het leek er in het begin niet op dat Shape er met de winst vandoor zou gaan. Thijs Lodewijk opende voor Pars en Phillip Hibma maakte in dit volkomen gelijk opgaande duel gelijk. Het was in de slotfase de vraag welk team de ban zou breken en dat werd toch wel verrassend Shape dat via Jos v.d.Meulen en Almer v.d.Voorn wist te scoren.

De Skearmessen – De Strûners F.C. 1-3

De Strûners wonnen verdiend al was het eerste succes wel voor de Rypsters. Tibbe Krottje prikte de teruggelegde bal in de bovenhoek. Het duurde lang voordat De Str&uners het antwoord klaar had. Roar van Dellen en Hendrik v.d.Baan brachten de ommekeer in de wedstrijd. Beide teams kregen nog kleine kansjes en Rinke de Vries bepaalde de eindstand.

Van Dellen bellen – Sijperda Verhuur 3-1

De eindstand was al in de eerste periode bereikt waarna Van Dellen het verder zo zuinig mogelijk uitspeelde. Sijperda was niet in staat om het de koploper verder moeilijk te maken. Jan Geert Dijkstra opende, Yke Hoekstra maakte gelijk. Ronald Post en Elmer Boonstra maakten vervolgens het verschil.

De Jager Accountancy – Horeca de Trije 3-1

Het eindresultaat was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. De openingstreffer van Jurjen de Jager werd beantwoord met een treffer van grote afstand van Michel v.d.Veen waarna Evan van Sertima en Mateusz Ype het duel beslisten.

Schroevenkopen.nl – The Phone House 4-1

De eerste periode wisten beide teams niet tot een gevaarlijke actie te komen en dat was vooral van de kant van Phone House teleurstellend. Geert Dijkstra doorbrak de stilte en hierna kwam Phone House flink opzetten. Jort Beimers maakte gelijk, Phone House kreeg veel mogelijkheden, maar door een misser achterin scoorde Ynte v.d.Veen 2-1. The Phone House moest nu nog meer aanvallen waardoor er veel ruimte ontstond. Bote Strikwerda en Ynte v.d.Veen wisten hier in de slotfase wel raad mee. Een verrassende maar verdiende Schroevenkopen zege.

Autobedrijf Strikwerda – Bar Yn ‘e Stal 0-0

Een teleurstellend eindresultaat waarin de keepers Frits Hoekstra en Daniël Algra domineerden. Zelfs topschutter Klaas Meinsma liet het afweten.

Huhtamaki/Leo Reitsma – SDV Projectbuilding 8-5

SDV heeft er wel een gemakkelijk scorende spits bij, maar Marc Wybengad kan het aanvallend niet alleen doen. Hij schoot drie maal raak. Verder was Huhtamaki sterker en scoorde vrij gemakkelijk via Mathijs Teerstra 4x, Sebastiaan Wierda 2x, Eelco Boonstra en Arjan Veltman. Sammy de Vries met een technisch hoogstandje en Jordi de Comptich zorgden voor het restant in dit leuke duel.

Verno Verhuur – Grand Cafe De Doelen 2-3

De Doelen kwam met de schrik vrij, verdiende de zege wel maar maakte het zich onnodig moeilijk. Halverwege waren er nog geen treffers op het scorebord waarna Egbert v.d.Veen vrij verrassend opende. Twee snel opeenvolgende treffers van Roy Hoekstra en Robbin de Klerk deden de kansen keren. Tjibbe Haitsma deed De Doelen in de laatste minuut flink schrikken, maar nog net voor het einde zorgde Robbin de Klerk met een wanhoopsschot van afstand dat De Doelen de bovenste plek op de ranglijst kon behouden.

Expert Franeker – Schapie Multiservice 4-6

Het moest bij Expert aanvallend te veel van Marcelino Samangoen komen, hij scoorde ook drie maal, maar dit was tegen het sterkere Schapie aanvankelijk niet genoeg. Wesley Schaap 3x, Kevin Hoekstra 2x, Robert Visser met nog een tegengoal van Sjaak Roorda betekende een 4-6 slotfase. Schapie kon zich hierna niet vinden in enkele beslissingen van de leiding, ging er te lang op door met als gevolg dat het verder sportieve duel werd gestaakt. Expert werd hierdoor reglementair winnaar.

Sportcafe de Trije – Rijschool Posseth 9-7

Marco de Groot 1-0, Rob Postma 2-0, Marco de Groot 3-0 en 4-0, Joost Meijer 5-0, Joshua Cuperus 6-0, Luuk Steensma 6-1, Joshua Cuperus 7-1, Kris van Hofwegen 7-2 en 7-3, Luuk Steensma 7-4, Kris van Hofwegen 7-5, Marco de Groot 8-5, Sallaheddine Souicat 8-6, Marco de Groot 9-6, Pedro Lopez 9-7.

Sportcafe de Trije was duidelijk de sterkste, nam een grote voorsprong en gaf in de slotfase Posseth de ruime om iets terug te doen zonder in de problemen te komen.

Sannes & Voorintholt – Zuidema Scheepsbouw 3-1

Sannes lijkt de smaak van de overwinning te pakken te hebben. Het werd tegen Zuidema een verdiende zege, al ging het duel lang gelijk op na treffers van Davey Roeleven en Willem Buurstra. Beide team kregen hierna volop kansen waarin S & V de betere was. Alexander Terluin en Tom Voorintholt zorgden voor de winst.

Preton Nederland – Bouwbedrijf Scharringa 3-3

In dit duel was van krachtsverschil geen sprake. Erik de Groot opende met een harde pegel in de hoek en Ewoud Walda zorgde met een prima loopactie en vanuit een lastige hoek voor 2-1. Lieuwe Beuker in de rebound van dichtbij en Danick Sikkema beheerst in de verre hoek bracht Scharringa weer op voordeel. Het was Jelle Scharringa die knap tussen twee tegenstanders een gaatje vond voor de gelijkmaker.

Rintec – De Korenaar 10-3

Iwan Hibma 1-0, Skelte Anema 1-1, Nathan Meindertsma 2-1, Jurjen Vriesinga 3-1 en 4-1, Robin de Jong 4-2 e.d., Nathan Meindertsma 5-2, Jurjen Vriesinga 6-2, Bouke Lokhorst 7-2, Iwan Hibma 8-2, Bouke Lokhorst 9-2, Jurjen Vriesinga 10-2, Niels Krikke 10-3.

Rintec was goed op dreef en De Korenaar speelde chaotisch en zonder overleg. Pier Rinze Visser had als keeper dan ook een moeilijke avond.