Laatste titel voor The Phone House. Sterk TGJ communicatie ontsnapt aan degradatie

DSC 1506

Het lange zaalvoetbalseizoen 2013-2014 behoort weer tot het verleden. Afgelopen vrijdagavond moesten er nog wel enkele beslissingen vallen, maar de meeste duels waren niet meer van belang m.b.t. promotie of degradatie. Mede daardoor werd er flink raak geschoten.

Jammer was het dat de topper in de hoofdklasse tussen Bogt fen Gune en Steensma F.I. niet meer van belang was voor de titel. Toch werd het nog een spannend duel met 3-3 als eindresultaat. In de eerste klasse was er een interessant treffen tussen De Skearmessen en het reeds gepromoveerde Tapperij ‘t Noord. Ook hier bleef het bij 3-3. Het ambitieuze Yildiz Stucadoors kwam net iets te kort om voor een prijs in aanmerking te komen omdat het in de openingsfase van de competitie te veel punten heeft laten liggen. In de tweede klasse werd onderin Devicamp.nl naast het reeds gedegradeerde De Tap het kind van de rekening. Devicamp moest van kampioen De Strûners winnen nadat een sterk spelend TGJ communicatie geen moeite had met Schroevenkopen.nl. Het bleek voor de jonkies van Ramon Houtsma een te grote opgave. In de derde klasse veroverde The Phone House de titel na een moeiteloze 2-12 tegen Vijver Rietdekkers. Onderin kon De Korenaar alleen bij winst op Expert Franeker aan degradatie ontkomen, maar dit werd een te grote opgaven. In de vierde klasse tenslotte waren alle prijzen al verdeeld.

 

HOOFDKLASSE

Steensma F.I. – Bogt fen Gune 3-3

Deze topper was een leuke afsluiting van een voor beide teams uitstekend seizoen. Jesper Deelstra en Willem Duyn zetten de kampioenen op 0-2, maar Steensma vond de kracht om terug te komen via Tjeerd Hoekstra en Evert Pieter Tolsma. Jesper Deelstra zorgde vlak voor het einde voor 2-3 waarna Tjeerd Hoekstra het antwoord klaar had.

Zijlstra Beroepskleding – van Dellen bellen 7-6

In dit open duel stond van Dellen bellen tot vlak voor het einde met 5-6 voor, maar Zijlstra pakte alsnog de winst met twee treffers van Jakob Dijkstra. De treffers kwamen van Jacob Dijkstra 4x, Stevan de Bruin 2x, Clint Baks en tegentreffers van Keimpe Pols 3x, Klaas Kuiken, Robert Jelgersma en Jan v.d.Kooi

Bowling Bloemketerp – Keizer Autoschade 12-2

Bloemketerp wilde het teleurstellende seizoen blijkbaar nog goed afsluiten, dit in tegenstelling tot titelverdediger Keizer, want zeker van Keizer was veel meer verwacht. De doelpunten kwamen van de uitblinkende Ymke Brijker 5x, Davy Kingma 3x, Carli Mertopawiro, Tjitte Bonnema, Niek Tiemersma en Koen Hoogteijling terwijl Sander Hoekstra en Jan van Duyn tegen scoorden.

Regina’s Lingerie – Autobedrijf Haitsma 0-5 reglementair.

Regina kon geen team binnen de lijnen krijgen.

EERSTE KLASSE

Sijperda Verhuur – Yildiz Stucadoors 4-7

Edwin Westra 0-1, Klaas Meinsma 1-1 en 2-1, Ayhan Yildiz 2-2, Wybren Slager 3-2, Ayhan Yildiz 3-3, Erdogan Yildiz 3-4, Edwin Westra 3-5 en 3-6, Victor Ram 4-6, Erdogan Yildiz 4-7.

Yildiz heeft een geweldige reeks achter de rug, maar dit blijkt niet voldoende voor de zo vel begeerde promotie. Het heeft in de beginfase van de competitie te veel punten laten liggen. Voor Sijperda geldt het tegenovergestelde. Een prima seizoenstart is afgesloten met en mindere eindfase. Het eindresultaat gaf in dit duel de krachtsverhoudingen goed weer.

Sportcentrum Shape – Maxstuc 11-3

Sybo Offenga 4x, Hedzer Timmermans 2x, Gerard Hoekstra 2x, Jos v.d.Meulen, Alain Pool en Philip Hibma met tegentreffers van Richard van Hoenderdaal 3x.

Het wil met Maxstuc al een hele tijd niet lukken en ook deze laatste wedstrijd was daarop geen uitzondering. Zoals wel eerder zal Roel met zijn team na deze terugval sterker terug komen. Shape bleef ondanks de grote voorsprong het gehele duel gretig.

De Skearmessen – Tapperij ’t Noord 3-3

Een boeiend duel tussen teams die er nog wel voor wilden gaan. Het initiatief lag lang bij De Skearmessen wat resulteerde in een 3-1 via Hepke de Boer 2x en Roel Frijling met een tegentreffer van Jan Geert Dijkstra. In de slotfase pakte Tapperij alsnog een punt via Elmer Boonstra en Wietse Blaauw

Cafe De Posthoorn Dronrijp – G.Pars Graanhandel 2-4

Pars is de laatste tijd goed op dreef en deze winst was ook zeker verdiend. Verder miste De Posthoorn enkele dragende spelers. Scoreverloop George Jelte Marra 0-1 en 0-2, Menno van Zwieten 0-3, Wilke Hoogterp 1-3, George Jelte Marra 1-4, Hoite Schaap 2-4.

Preton Nederland – A.B.Texel 4-14

Preton was voor dit duel al veilig en kon vrijuit spelen. Het was echter totaal niet opgewassen tegen een superieur A.B. Texel. Doelpuntenmakers A.B. Texel Jeffrey Guertin 8x, Bas v.d.Zee 2x, Pattrick Poelstra, Laurens Looijenga, Stevan Bootsma en Mathew Guertin en voor Preton Jelle Scharringa,Willy v.d.Kooi, Pieter v.d.Kooi en Jouke Smitstra.

Warmtetechniek – Herberg de Bogt 4-3

Tim van Faassen 0-1, Douwe Bosma 0-2, Cor Boonstra 1-2, Sietse Kuiper 2-2, Tim van Faassen 2-3, Cor Boonstra 3-3, Michel Oegema 4-3.

Herberg de Bogt had gezien het verloop van de wedstrijd wel een gelijk spel verdiend.

TWEEDE KLASSE

Primera Haitsma – Shipkits b.v. 4-3

Shipkits Robin Hamer 2x en Willen de Jong zorgden al snel voor 0-3 en leek Primera verslagen. Het team van Jenno de Jong kwam sterk terug. Het waren de gebroeders Pieter en Gerard Zijlstra ieder twee maal die de stand in het voordeel van Haitsma deed veranderen.

TGJ communicatie – Schroevenkopen.nl 5-2

Noa van Gils 1-0, Jelte Pieter Dijkstra 1-1, Henk Stienstra 2-1, Redmar v.d.Kooi 3-1, Geert Dijkstra 3-2, Hendrik Hiemstra 4-2, Wierd Baarda 5-2.

Even leek het veel betere TGJ in de problemen te komen, maar toen loste de voortreffelijke doelman Hilbrand Brouwer dit met enkele prima reddingen op. Verder was TGJ op alle fronten beter.

De Tap – Auto Strikwerda 4-7

Jurrit Dijkstra 4x, Ane Piet Strikwerda 2x, Eelke de Boer met tegentreffers van Dirk Pieter Weistra 2x, Kevin Nijholt en Erwin Bootsma.

Het was pas na 0-7 dat De Tap iets terug deed. Het duel was snel beslist.

Devicamp.nl – De Strûners 5-7

Bouke Lokhorst 1-0, Hendrik v.d.Baan 1-1, Rinke de Vries 1-2, Marcel Amels 2-2, Kris van Hofwegen 3-2, Tunno v.d.Graaf 3-3, Roar v.Dellen 3-4, Marcel Amels 4-4, Bouke Lokhorst 5-4, Roar v.Dellen 5-5, Hendrik v.d.Baan 5-6, Feike Vrieswijk 5-7.

Devicamp gaf prima tegenstand, maar De Strûners had de langste adem in dit spannende duel.

Horeca de Trije – Betterfit/Combistralen 2-4

Ruurd Pijpker 1-0, Jonathan Meeuwis 1-1, Ruurd Pijpker 2-1, Glenn Groen 2-2, Jonathan Meeuwis 2-3, Glenn Groen 2-4.

Een duel met twee gezichten De eerste periode was voor het Horeca team, 2-1, hierna was Betterfit beter.

DERDE KLASSE

De Korenaar – Expert Franeker 2-3

De Korenaar deed er van alles aan om tot een positief resultaat te komen, maar een sterker Expert kwam slechts even in de problemen toen Simon Haijma en Gerrit Jan Dreijer uit het niets tegen scoorden. Friso van Eijck, Tjipko Vellinga en Marcel Kruize scoorden voor Expert.

H.Vijver Rietdekkers – The Phone House 2-12

Zoals verwacht mocht deze kampioenswedstrijd voor The Phone House geen problemen opleveren. Vijver begon overigens sterk met een treffer van Thom Voorintholt. Bij 1-8 was het nog een keer raak via Alexander Terluin en voor Phone House waren de schutters Allard Hoekstra 3x, Marcel Koning 3x, Jort Beimers 2x, Dennis Sijbesma 2x en Kars Zeinstra 2x.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Bar Yn ‘e Stal 11-4

Yn ‘e Stal had de buit na het vorige duel al binnen en Leo Reitsma was duidelijk belust op revanche. Leo Reitsma was dan ook duidelijk te sterk voor de experimenterende Rypsters. Doelpuntenmakers Chris Outhuyse 5x, Mark de Vries 3x, Mike Spanjersbergh, Mathijs Teerstra en Gerard Hof met tegentreffers van Jelmer Zijlstra 2x, Kees Jan Hendriks en Daniël Algra.

SDV Projectbuilding – Verno Verhuur 4-4

Ronald Steenstra 1-0, Alex v.d.Bosch 1-1, Frans de Beer 2-1, Tjibbe Haitsma 2-2, Richard v.d.Veer 3-2, Albert v.d.Zee 3-3, Sammy de Vries 4-3, Michel v.d.Zee 4-4.

SDV stond steeds aan de goed kant van de score, maar moest in de laatste minuut toch nog een gelijk spel toestaan.

VIERDE KLASSE

Sportcafe de Trije – Bouwbedrijf Scharringa 9-2

Even leek het er op dat Scharringa de strijd nog zou aangaan toen Jeremy Krijnen en Oane Born na 4-0 tegen scoorden. Het krachtsverschil was echter te groot. Voor de ongeslagen kampioenen kwamen de treffers van Marco de Groot 3x, Joost Meijer 3x, Joshua Cuperus 2x en Wibo Ypma.

                              

Rintec – Stadsherberg catering 6-5

Rick Beimers 1-0, Leeroy Jellema 2-0, John Maljaars 2-1, Sallaheddine Souicat 3-1, Willem Beimers 3-2, Rick Beimers 4-2 en 5-2, Willem Beimers 5-3, Sallaheddine Souicat 6-3, Ruurd Herrema 6-4, Willem Beimers 6-5.

Rintec domineerde het gehele duel, maar kon niet genoeg afstand nemen waardoor Stadsherberg in  

de slotfase nog kansen kreeg op een positief resultaat. Score vader Willem Beimers 3x– zoon Rick Beimers 3x bleef onbeslist.

W.I.K. – Miedema Bouwbedrijf 2-3

Miedema was vanaf het begin sterker, maar na een splijtende pass van Rene Dongelmans was het aan de andere kant raak via Hans Tegelaar. Miedema ging op de ingezette toer door en dit leverde drie treffers op van Bauke Okkema. Sicco Osinga mocht het duel in de slotminuut afsluiten.

Zuidema Scheepsbouw – Champions 5-9

Een hattrick van Soujyan Souicat bij 3-4 werd Zuidema fataal. Verder ging de strijd redelijk gelijk op en was coach Ale Zuidema zeer tevreden over het feit dat zijn team maar liefst vijf maal wist tescoren. Dit waren Klaas Mulder 2x, Klaas de Haan 2x en Gerard Vriesema. De resterende Champions treffers kwamen van Erwin Arjun 3x en Niek Steensma 3x.