Laatste titels voor G.Pars Graanhandel en Schroevenkopen.nl

Met G.Pars Graanhandel en Schroevenkopen.nl zijn nu alle zaalvoetbalkampioenen bekend. De tegenstand die Pars verwachtte  van concurrent De Tap bleef uit. In de eerste helft spartelde het team van coach W. Kuipers nog flink tegen, maar na de 3-0 stortte het volledig in, 8-0. Ondanks deze grote nederlaag kan De Tap op een geslaagd seizoen terug zien. Winnaar Pars werd in deze derde klasse de terechte kampioen. Deze uitslag betekende wel de promotie voor het winnende Oosterlaar/Verhoeven. In de vierde klasse was het feest voor Schroevenkopen.nl. Het moest aantreden tegen Zuidema Scheepsbouw. Het werd een lastige klus waarbij Zuidema lang mogelijkheden had op een positief resultaat. In de slotfase kwam er toch nog een ruime 5-2 zege voor de koploper op het scorebord. In de strijd om de tweede promotieplaats won De Jager Accountancy het met moeite van De Struners. De benodigde treffer tegen W.I.K. kwam pas in de laatste seconden tot stand, 1-2. In de hoofdklasse viel het doek voor Autobedrijf Haitsma. Het bleef tegen Tapperij steken op 1-1 en dat was niet genoeg om aan degradatie te ontkomen. Verder werd er in deze hoogste klasse nog flink strijd geleverd. Zo won Martens Vis op het nippertje van een strijdbaar Steensma, 5-4 en maakte  De Bogt fen Gune in de laatste minuut tegen Van Dellen Bellen een 6-4 achterstand ongedaan. Nog een competitieronde en dan is het seizoen afgelopen. Ook mede hierdoor werden bij maar liefst vier duels de dubbele cijfers bereikt. 

Tapperij ‘t Noord – Autobedrijf Haitsma  1 – 1

Alleen winst telde voor het Autobedrijf Haitsma team, maar dat kwam er niet van. In de openingsfase waren de beste mogelijkheden voor Haitsma en het was terecht dat P. Visser scoorde. De gelijkmaker kwam al vrij snel hierna van A. Bergsma. De verwachting was dat Haitsma in de tweede periode wel zou aandringen Dit kwam er echter niet van en dat was teleurstellend Beide teams kregen hiermee waar ze recht op hadden.  

 

Ulenburgh Adviseurs – Bouwbedrijf Scharringa  2 – 3

De eerste periode was Scharringa beter. Het bleef bij 0-1 door een treffer van S. Zijlstra. In de tweede periode leken de rollen omgedraaid. W. Lanting en K. Gaastra zorgden voor 2-1. Scharringa is een team van karakter en dat toonden ze ook deze maal. B. Strikwerda maakte gelijk en P.Y. Walda werd matchwinnaar.

 

Van Dellen bellen – De Bogt fen Gune  6 – 6

K.J. Bijlsma 0-1, N. Bruinsma 0-2, K. Pols 1-2, H. Awad 2-2, K. Pols 3-2, K.J. Bijlsma 3-3 en 3-4, H. Awad  4-4, P.S. Rollingswier 5-4,  H. Bartouhtouh 6-4, K.J. Bijlsma 6-5 en 6-6.

Een spannend duel met wisselende kansen. De Bogt liep vrij vlot naar 0-2. Nog voor de wisseling kwam v.Dellen langszij en even later zelfs op voorsprong. Koningsschutter K.J. Bijlsma zorgde er met twee treffers voor dat zijn team weer aan de goede kant van de score kwam. Vervolgens leek het duel beslist na  treffers van H. Awad, P.S. Rollingswier en H.Bartouhtouh, 6-4. In de laatste minuut kwam De Bogt alsnog langszij door wie anders dan K.J. Bijlsma.

 

Martens Vis – Steensma F.I.  5 – 4

Ook dit duel uit de hoofdklasse werd een spannende aangelegenheid. Steensma had nog een puntje nodig om te overleven, al was dat achteraf niet noodzakelijk omdat Autobedrijf Haitsma even later verloor. Steensma kwam op voorsprong via E. Tolsma. Dit hield tegen het beweeglijke Martens Vis geen stand. Nog in de eerste periode waren het P.v.Dijk en R. Pijpker die de kansen deden keren. L. Bleekveld toonde aan dat hij ook nog in staat was om te scoren, 2-2, en hierna was er een fase dat Martens Vis de ruimtes goed benutte en naar een schijnbaar beslissende 5-2 uitliep met treffers van J. Jongsma 2x en R. Pijpker. Steensma gaf zich niet over en kwam nog verrassend dicht bij toen R. Oosterbaan en D. Tichelaar tegen scoorden Er kwamen in de laatste minuten nog mogelijkheden voor Steensma, maar een terecht punt bleef uit.

 

The Phone House – De Skearmessen  3 – 1

Een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding. D. Sommer 2x en T. Phiwwiang schoten The Phone House naar 3-0 en H. Dijkstra zorgde voor het Rypster succes.

 

Keizer Autoschade – Saab Wassenaar  4 – 3

J.v.Duyn 1-0, S. Visser 1-1, W.v.d.Meer 2-1 en 3-1, S. Visser 3-2, W.v.d.Meer 4-2, T.B. Huan 4-3

Evenals in de vorige editie , toen werd het 3-3, had Keizer het niet gemakkelijk tegen Saab. Het team uit Menaldum behield steeds de aansluiting. Overigens een terechte einduitslag.

 

Koopmans Schilders – Herberg de Bogt  6 – 5

S. Bootsma 1-0, M. Guertin 2-0 en 3-0, J. Bosma 3-1, G.J. Herrema 4-1, B.v.d.Zee 5-1, G.J. Herrema 6-1, E. Keijzer 6-2, L. Looijenga 6-3, 6-4 en 6-5.

Na een eclatante 6-1 tussenstand voor Koopmans werd het in de slotfase toch nog spannend toen de gemakkelijk scorende L. Looijenga er in de slotfase nog drie in schoot.   

 

Regina’s Lingerie – Sportcentrum Shape  5 – 3

F. Feenstra 1-0, S. Offenga 1-1 en 1-2, F. Feenstra 2-2, B. Zondervan 3-2 en 4-2, J.v.d.Meulen 4-3, A. Hansma 5-3

Regina gaat voor de hoofdklasse Het heeft vrijdag aanstaande tegen T.D.F. nog een punt nodig. Het duel tegen Shape was uitermate belangrijk en dat was ook te merken. Beide teams gingen voor de winst, er werd met veel inzet gespeeld en er kwam een terechte winnaar uit de bus. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. De 3-2 en 4-2 van B. Zondervan waren in feite beslissend. Shape probeerde in deze fase terug te komen, kreeg mogelijkheden en scoorde via J.v.d.Meulen nog tegen. Meer zat er voor Shape niet in.

   

Bouwbedrijf Miedema – Oosterlaar/Verhoeven  1 – 10

P. Amels 2x. A. Schaap 4x, L. Odinga 2x, L. Purvis en S. Breuker met een tegentreffer van F. Hoekstra

Miedema kwam met drie veldspelers binnen de lijnen en heeft alles uit de kast gehaald om de score zo laag mogelijk te houden. Dit lukte gedeeltelijk tegen de snelle Harlingers die het volgend seizoen hoger op mogen proberen.

 

G.Pars Graanhandel – De Tap  8 – 0

J. Kingma 3x, S. Wijnstok 2x, H. Schiphof 2x, K. Kobus

Het werd geen echte topper omdat Pars duidelijk te sterk was. Vooral de beweeglijke J.Kingma was moeilijk af te stoppen. Tot 3-0 was er van

tegenstand nog enigszins sprake. Het was hierna De Tap doelman E. Bootsma die zijn team voor een nog grotere achterstand behoedde.

Enigste wapenfeiten van De Tap waren een schot op de paal in de eerste minuut van D.P. Weistra en een goede actie van J. Soolsma welk schot door Pars doelman R. Torensma op schitterende wijze buiten de palen werd gehouden.

 

Preton Nederland – Braak Fin. Diensten  10 – 2

P. Scharringa 3x, M. Attema 2x, J. Scharringa 2x, K. Hoekstra, L. Boersma, R. Demmer met tegentreffers van W. Beimers en J. Berg

Preton heeft een dipje gehad maar is de laatste wedstrijden weer flink op dreef. Braak had weinig kans.

 

Offinga Kappers – De Korenaar  0 – 13

M. Zwier 5, L. Ghandy 3x, R. Hoekstra 2x, H. Vonk 2x en N. Krikke

Een ongelijke strijd tussen een gemankeerd Offinga en het team De Korenaar dat zich duidelijk revancheert van een zwakke seizoenstart

 

Primera Haitsma – Betterfit  7 – 4

E.de Groot 1-0, C. Zijlstra 2-0, P.Prosee 3-0, G. Rijpstra 3-1, A. Rombout 3-2, P. Prosee 4-2, R. Post 4-3, P.Zijlstra 5-3, R. Post 5-4,  D. Sikkema 6-4, C. Zijlstra 7-4

Primera is niet in moeilijkheden gekomen tegen een verzwakt Betterfit. Een terechte uitslag.

 

Schroevenkopen.nl – Zuidema Scheepsbouw  5 – 2

S.P. Jouwsma 1-0, J.P. Dijkstra 2-0, R. Frijling 2-1, J.P. Dijkstra 3-1, S. de Jong 3-2, J. Boersma 4-2, S.P. Jouwsma 5-2

In deze kampioenswedstrijd trof Schroevenkopen een taaie tegenstander die het er niet snel bij liet zitten. Het was voor Schroevenkopen vooral noodzaak om de snelle R. Frijling in toom te houden en dat is goed gelukt. Pas 7 minuten voor het einde maakte J. Boersma aan alle onzekerheid een einde door voor 4-2 te zorgen.

 

W.I.K. – De Jager Accountancy  1 – 2

R. Dongelmans 1-0, H. Brandes 1-1 en 1-2.

De Jager moest winnen om de promotieplaats veilig te stellen en dat gebeurde pas in de laatste minuut uit een vrije trap van H. Brandes.

De zege was meer dan verdiend

 

Fitnesscentrum C.C.M. – Bar Yn ‘e Stal  4 – 6

J. Zijlstra 0-1 en 0-2, T. Bonnema 1-2, M. Zondervan 1-3, T. Bonnema 2-3, N. Rusticus 2-4, E. de Bruin 3-4, D.v.d.Wal 3-5, J. Zijlstra 3-6, T. Bonnema 4-6.

Een regelmatige Yn ‘e Stal zege. De tegenstand van CCM moest te veel van T. Bonnema  komen en dit was te veel van het goede. Yn ‘e Stal had in J. Zijlstra 3x een goed alternatief.

 

Bouwbedrijf Kooistra – De Struners 4 – 11

T. Dijkstra 3x, H.vd.Wal 3x, F. Vrieswijk 2x, R.v.Dokkumburg, R.v.Dellen, Y.W. Dijkstra met tegentreffers van T. Ruiter 2x, W.J. Valkena en A. Barkat.

Vooraf was wel bekend dat Bouwbedrijf Kooistra dit niet zou redden. Het team deed zijn uiterste best en wist daardoor ook vier maal het net te vinden. De Struners maakten een gedreven indruk, het leverde door enkele missers in deze competitie slechts de derde plaats op terwijl er op grond van de capaciteiten meer in had gezeten.