Lahaise schoonmaak & glasbewerking pakt drie punten na ware comeback

Speelronde twee van het ZVF zaalvoetbal was alweer en feit. Ditmaal maar een minimaal programma maar desondanks stonden er weer genoeg leuke wedstrijden op de planning. Weten hoe jou favoriet het gedaan heeft? Je leest het hieronder.

Derde klasse

CK Corporation – Lahaise schoonmaak & glasbewerking 2-3

Beide ploegen wonnen vorige week hun eerste duel en dus wilde beide ploegen het goede gevoel door trekken. Een ware strijd werd er dus verwacht en deze kwam er uiteindelijk ook. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor werd het een open wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Het duurde uiteindelijk zeven minuten voordat de ban gebroken werd. Het was Luuk Steensma die de bal simpel kon binnen tikken en daardoor werd het 1-0. En dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook maar omdat het zo dichtbij elkaar lag en beide ploegen goed stonden werd er niet meer gescoord in de eerste helft. En dus moest het gaan gebeuren in de tweede helft. Daarin duurde het uiteindelijk maar vijf minuten voordat een volgend doelpunt een feit was. Het was Joel Lopez die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de kruising 2-0. De score was verdubbeld maar ondanks dat was de wedstrijd hiermee nog niet gespeeld. Negen minuten na de verdubbeling van de score was het namelijk Jelmer Kuiken die de bal strak in de verre hoek wist te plaatsen en daardoor werd het 2-1. De spanning was weer terug en dus beloofde het een spannende slotfase te gaan worden. Dat werd het ook want drie minuten voor tijd kwam de bal voor de voeten terecht van Dirk de Vries en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen nog vol opzoek naar de winnende treffer. Deze kwam er uiteindelijk ook want een minuut na de gelijkmaker was het alweer raak. Het was Rutmer de Vies die de bal strak in de verre hoek wist te schieten en daardoor werd het 2-3. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en dus pakte de gasten drie belangrijke punten.

Braak financiële diensten – Zaalvoetbalteam ex BTW 3-3

De gasten verloren vorige week hun eerste duel en de thuisploeg kwam nog niet in actie. En dus waren beide ploegen gebrand op die eerste drie punten. En dus konden we een open wedstrijd verwachten waarin het alle kanten op kon gaan. Dat gebeurde ook want het spel golfde over en weer en hierdoor konden beide keepers al snel aan de bak. Het duurde uiteindelijk negen minuten voordat de ban dan eindelijk werd gebroken. De bal kwam voor de voeten terecht van Paulus Yde Walda en deze kon de bal simpel binnen tikken 0-1. Hiermee was een opening al snel een feit en de verdubbeling van de score kwam er ook snel want vier minuten na de openingstreffer was het Jos van der Velde die de bal strak in de verre hoek wist te schieten en daarmee werd het 0-2. En dus was het gaatje geslagen en moest de thuisploeg snel in de achtervolging gaan. Dat gebeurde dan ook zeker en uiteindelijk ook met succes want een minuut voor de pauze was het Jan van Duijn die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek en daardoor gingen we rusten met een 1-2 tussenstand. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en dus kwamen er weer genoeg mogelijkheden op doelpunten. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel na twaalf minuten spelen. Het was wederom Jan van Duijn die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de korte hoek 2-2. Dit doelpunt was een aanzet naar meer want twee minuten later kwam de bal voor de voeten van Colin Braak terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-2. En dus was de voorsprong er nu voor de thuisploeg en dat betekende dat de gasten in de achtervolging moesten gaan. En dan met nog een minuut op de klok is het Jos van der Velde die aan de bal komt en deze schuift hem door de benen van de keeper heen waardoor het 3-3 wordt. Dit zou tevens de eindstand worden en dus deelde beide ploegen de punten.

Frankena loonbedrijf – BSH Partyservice 3-2

Beide ploegen verloren vorige week hun openingsduel en dus werd de strijd om de eerste drie punten geopend. Al snel bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden in deze wedstrijd. Mogelijkheden ontstonden er genoeg en dus was het wachten op doelpunten. Deze kwamen er uiteindelijk ook. Middels goede aanvallen en scherpte in de afronding zagen we vanavond vijf doelpunten. Voor de thuisploeg scoorde Daniel Rob tweemaal en Robert Grovestein. Voor de gasten wist Rick Alberda tweemaal het net te vinden en daardoor eindigde dit duel in een 3-2 eindstand. Daardoor waren de eerste drie punten voor Frankena loonbedrijf een feit.

Vierde klasse

Martens fish & chips – Anytime fitness Harlingen 8-1

Waar de thuisploeg vorige week nog niet in actie kwam daar verloren de gasten hun eerste duel. En dus was het afwachten hoe de verhoudingen zouden zijn. Al snel bleek dat de thuisploeg de bovenliggende partij was en daardoor leek het erop dat zij de drie punten zouden gaan pakken. De score werd dan ook al snel geopend in het voordeel van de thuisploeg. In het restant van de wedstrijd bleek het verschil gewoon te groot te wezen en dus gingen de drie punten naar de thuisploeg. Voor de thuisploeg waren de volgende spelers trefzeker: Simon van der Walt 3x, Dyano Watters 2x, Marcel de Keizer, Mark van der Laan en Arjen Hogenhuis en daarmee scoorde zij in totaal achtmaal. Bij de gasten scoorde alleen Enrico Post en daardoor eindigde dit duel in een 8-1 eindstand.

Horeca de Trijr – Dikland installatie techniek 5-4

Waar de thuisploeg hun eerste duel verloor daar wonnen de gasten wel hun eerste pot. Een belangrijke pot voor beide dus want drie punten kan betekenen dat je een mooie stap op de ranglijst zet. Vanaf minuut één deden beide ploegen vrij weinig voor elkaar onder. Het spel ging over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen. Het duurde uiteindelijk zeven minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam voor de voeten terecht van Mathew Guertin en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-0. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want een minuut later was het alweer gelijk. Het is Duco Hilverda die de bal ontving en zijn schot ging kiezelhard door het midden binnen 1-1. En zo was er snel weer een gelijke stand. Toch zou er niet gerust worden met deze stand want vijf minuten voor de pauze was het Jan van der Wal die de bal simpel kon binnen tikken en daardoor werd het 1-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. De tweede helft was vier minuten onderweg als Mathew Guertin de bal strak in de hoek weet te schieten en daardoor werd het 2-2. En zo kon het weer alle kanten op vallen en zeker omdat het een wedstrijd bleef waarin beide ploegen niets voor elkaar onder deden. En dan met nog tien minuten te gaan is het Jan van der Wal die de bal strak in de verre hoek weet te schieten en daardoor werd het 2-3. De voorsprong was er weer en deze werd twee minuten later nog een stukje groter. De bal kwam voor de voeten terecht van Duco Hilverda en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-4. Het gaatje was geslagen maar de thuisploeg gaf niet op en kwam twee minuten later al dichterbij. Het was Michel van der Veen die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de kruising 3-4. Maar hiermee was het nog niet gedaan want met nog drie minuten te spelen was het Patrick van Dijk die de bal strak in de verre hoek schoot en daardoor werd het 4-4. En dus moesten beide ploegen weer opnieuw zoeken naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel met nog een minuut te gaan. De bal kwam voor de voeten terecht van Patrick van Dijk en deze kon de bal simpel binnen werken en daardoor eindigde dit duel in een 5-4 eindstand.

Vijfde klasse

Connexa – VDV Techniek 3-6

Waar het voor de thuisploeg de eerste wedstrijd van de competitie is daar verloren de gasten vorige week hun duel. En dus waren beide ploegen gebrand om die drie punten binnen te halen. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor kon het beide kanten op gaan. De ban werd na vijf minuten spelen dan eindelijk gebroken. Het was Hessel Jansma die aan de bal kwam en deze schoot de bal in de verre hoek binnen 0-1. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want vier minuten later was het Mel Zorge die de bal door de benen van de keeper heen schoot en dus stond het alweer 1-1. Maar met deze stand werd er niet gerust want vijf minuten voor de pauze was het Stijn de Vries die de bal in de korte hoek schoot en daardoor werd het 2-1. En dus moesten de gasten in de tweede helft in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en met resultaat want na drie minuten spelen was het alweer gelijk. Een toegekende strafschop werd binnen gewerkt door Jan van der Veer en dus werd het 2-2. Het ging nu snel met de doelpunten want twee minuten later was het Stijn de Vries die de bal strak in de hoek schoot en daardoor werd het 3-2. Maar ook dit was maar van korte duur want vier minuten later was het aan de andere kant alweer raak. Hessel Jansma schoof de bal door de benen van de doelman en daardoor werd het 3-3. Alles was mogelijk en dat bleek ook wel want twee minuten na de gelijkmaker was het wederom raak. Sikke Brandsma kwam aan de bal en deze schoot hij strak in de hoek en daardoor werd het 3-4. En dus moest de thuisploeg weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar het kon daardoor niet voorkomen dat het twee minuten voor tijd raak was voor de gasten. Het was Jan van der Veer die de bal in de korte hoek wist te leggen en daardoor werd het 3-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al zou de eindstand bepaald worden op 3-6. Het is namelijk Sikke Brandsma die nog een duid in het zakje deed en met een strak schot liet hij de keeper kansloos achter.

Stadsherberg catering – Team Aboubakar 2-7

Waar de thuisploeg hun eerste duel gelijk speelde daar kwamen de gasten nog niet in actie. En dus was het de vraag wie behaald vandaag zijn eerste drie punten? Het leek een leuke en open wedstrijd te gaan worden en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Al snel bleek dat de gasten wel sterker en scherper waren in de afronding. Voor de thuisploeg troffen Evert Jan Broersma en Jelle Rodenhuis doel. Voor de gasten troffen de volgende mensen doel: Oscar Busser 2x, Kevin Menks 2x, Andreas Tsingros 2x en Oskar Ijpe eenmaal en daardoor eindigde dit duel in een 2-7 eindstand en dus behaalde de gasten hun eerste overwinning.

Ventura systems – Van der woude fietsen 1-5

Waar de thuisploeg hun eerste duel won daar speelde de gasten hun eerste duel gelijk. En dus was het afwachten welke ploeg de volgende drie punten kon bij schrijven. Een leuke wedstrijd was het zeker maar toch merkte je wel dat de gasten de iets betere partij waren. Uiteindelijk betaalde dat zich ook uit in doelpunten. Voor de thuisploeg was Rients Hietkamp trefzeker en voor de gasten scoorde Andrys Monsma driemaal, Mark Ypma en Ken Knoeff en daarmee bepaalde zij de eindstand op 1-5.