Leo Reitsma Huhtamaki en Taxi Sybe goed van start.

 AWA0866

Voor veel teams geldt de nieuwe indeling een nieuwe start met nieuwe kansen. Zo was er meteen winst voor Huhtamaki en Taxi Sybe, teams die het vorige jaar bescheiden voor de dag kwamen. Hetzelfde geldt voor Zijlstra Beroepskleding en BOLHW. Opvallend was vooral het geringe krachtsverschil in de onderlinge duels wat mede aangeeft dat het in de diverse klassen spannend kan gaan worden.

Eerste klasse

Freedom Energie – Salarisburosport  3-3
Steeds kwam Salarisburosport op voorsprong, maar telkens had Freedom de energie om die weg te werken. Tjibbe Krottje, Harke Hilboezen en Rein Jan de Witte waren de Rypster doelpuntenmakers en Cornelis Zijlstra zorgde in zijn ééntje voor de remise.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Coop Tolsma Winsum  3-3
Deze burenruzie eindigde na een boeiend duel in een terecht gelijk spel. Joost v.d.Meulen brak het duel open waarna Jelte Dijkstra de voorspron verdubbelde. Na de aansluitingstreffer van Bauke Buwalda werd het verschil door Remco Jorritsma hersteld. Het Coop team liet het hier niet bij zitten en kwam verdiend langszij met treffers van Hoite Schaap en Richard v.d.Burg.

Zijlstra Beroepskleding – Zandstra & v.d.Meer 5-4
Zandstra bood uitstekend tegenstand, maar liep gezien het scoreverloop steeds achter de feiten aan. Daarnaast was Zijlstra speler Jort Norder met een fraaie hattrick goed op dreef. Voor Zijlstra was het verder raak via Marc Wijbenga en Siard Bloemsma en tegen scoorden Jesse Terpstra, Thomas Werkhoven, Hidde de Vries en Lennard Feenstra.

Tweede klasse

Bosma Timmerwerken – BijOnsLuktHetWel 4-5
Het eerst kwam Bosma aan bod met de openingstreffer van Marcel Amels. Het antwoord kwam snel van Jorge Lopez 2x. Er werd gewisseld op 2-2 na een inzet van André Alberts. Gert Rijpstra en Kevin á Nijholt leken het duel naar een beslissende 2-4 te schieten, maar Bosma gaf niet op. Wesley Schaap en Tjerk Helfrich herstelden het evenwicht. Matchwinnaar werd Jorge Lopez in dit spannende duel.

R.E.S. – Huhtamaki/L.R. 3-6
Verrassend maar verdiend was deze ruime Huhtamaki zege. RES keek vanaf het begin tegen een ruime achterstand aan en kon pas na 1-6 iets terug doen. De doelpunten kwamen van Gerard Hof, Mark de Vries en Chris Outhuyse ieder twee maal en tegen scoorden Niels Sanchez twee maal en Niels Altenburg.

Sportcafe de Trije – Apenmeeuw  5-0 reglementair.

Derde klasse

Widia Boys – Rijschool Posseth  4-4
Karst Hannema zette de Widia Boys verdediging op het verkeerde been en opende beheerst. Uit een counter maakte de gemakkelijk scorende Dani van Eyk gelijk. Nu was het de beurt aan Widia Boys om op voorsprong te komen. Sean de Boer speelde zichzelf goed vrij. Toch werd er gewisseld met een gelijke stand na een behendige actie van Remco Heslinga. Het bleef stuivertje wisselen. Luuk Steensma bracht het Rijschool team opnieuw aan de leiding, Justin Reitsma zorgde van afstand voor 3-3 en zelfs na een verdedigende misser voor 4-3. Het laatste woord was tenslotte aan Patrick Hoekstra met een goed genomen vrije trap.

HDJ Bouw – Horeca de Trije  4-1
Het eerste succes was voor het Horeca team met een treffer uit een counter van Michel v.d.Veen. Het HDJ team herstelde zich en kwam langszij na een goed uitgevoerde combinatie met als eindstation Collin Braak. HDJ bouw werd sterker en kwam tot twee treffers van Albert Jan Jukema. Frank Hoekstra bepaalde de eindstand.

Van Dellen – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  3-1
Een regelmatige van Dellen zege. Pas bij 3-0 was het Henk Stienstra die voor de tegentreffer zorgde. Voor van Dellen schoot Francisco drie maal raak.

Sportcentrum Shape – Foto Techniek Service  2-7
Aanvankelijk ging de strijd gelijk op. Tjitte Sijbesma opende, Daniël Wijbenga maakte gelijk en bracht Shape zelfs aan de leiding en nu maakte Toine Muizer gelijk. Drie maal geel knakte Shape en FTS liep vervolgens moeiteloos uit naar deze hoge score via Tom Bijlsma 2x, Tione Muizer, Kastijn Post, en Tjitte Sijbesma.

Verno Verhuur – SDV Projectbuilding  7-3
Na een moeizame periode was dit een flinke opsteker voor Verno. Het had in Tjibbe Haitsma de man van de wedstrijd met vier treffers. Het was halverwege al 3-0 en pas na 5-0 was er succes voor het SDV team. De overige Verno treffers kwamen van Egbert v.d.Veen 2x en Dirk Jan Volbeda en tegen scoorden Jonathan Meeuwis, Elmer Boonstra en Wibo Brouwer.

Taxi Sybe – Betterfit  3-2
De teams waren volkomen aan elkaar gewaagd. Betterfit kwam via Jeep Outhuyse op voorsprong en Taxi Sybe kwam langszij na een fraaie combinatie afgerond door Wouter Hylkema. Vanuit een moeilijke hoek zette Johannes Boersma zijn team op 2-1. Na een pegel van Patrick Kootje was het vervolgens weer gelijk. Met een schuiver in de verre hoek besliste Teunis Regeling dit spannende duel.