Lovis Design geruisloos naar nieuwe titel. Problemen voor S.M.P. en Eco Protecta.

De Visual Reklame competitie is haar laatste fase ingegaan en de eerste kampioen is inmiddels bekend. In de hoofdklasse was Lovis Design na de 7-1 zege op Grauwe Paard onbereikbaar voor de concurrentie. Vorig seizoen was het team van sponsor Louise Visser en coach Mark de Vries ook al de sterkste, maar toen moest er behoorlijk strijd worden geleverd en viel de beslissing pas op de laatste speeldag. Deze maal was het verschil met de concurrentie dermate groot, dat het verrassingselement ontbrak. De spelers die voor dit machtsvertoon hebben gezorgd waren A. Breidenbach, J. de Haan, O. Elsinga, Huub Visser, H. Bartouhtouh, P. Visser, Henk Visser, F. Visser en M. Saamangun. Hoewel er deze vrijdagavond maar een beperkt programma was vielen er toch enkele opmerkelijke uitslagen te noteren. Martens Vis werd in de eerste klasse de nieuwe koploper. Het had weinig moeite met Bouwbedrijf v.Marrum terwijl Kr8werk/Publicar niet langs het taaie Lageweg kwam, 2-2. In de tweede klasse knokt Rijschool v.d.Harst voor zijn laatste kans om te overleven en dit lijkt succes op te leveren. Primera Haitsma werd met 4-1 verslagen. In de derde klasse krijgen Selekt Meat Product en Eco Protecta na nieuwe nederlagen het moeilijk om zich te handhaven.

Lovis Design – Grauwe Paard 7 – 1 In de eerste periode ging de strijd vrijwel gelijk op, al was toen al duidelijk dat Grauwe Paard het moeilijk zou krijgen. Het was H. Bartouhtouh die de score opende, maar met een lobje uit een moeilijke hoek maakte S. de Schiffart gelijk. Deze stand bleef lang gehandhaafd totdat F. Visser vlak voor de wisseling de titel al vast inleidde. Het was dezelfde Frank die ook voor de 3-1 zorgde. In de slotfase was Lovis veel sterker en had nog succes via J. de Haan 2x, M. Saamangun en P. Visser.

Pannendekkers – Sportcafe de Trije 3 – 3 Paarden die de haver verdienen krijgen het meestal niet. Dit gold deze avond voor Sportcafe de Trije. Gezien de kansen had de Trije moeten winnen, maar haalde pas laat nog een puntje. Na een goede steekpass van D. Molenaar opende M. Guertin de score en na een handige actie maakte S. de Bruin gelijk. Pannendekkers kwam zelfs op voorsprong toen R. Hiemstra door de verdediging soleerde. De Trije werd steeds sterker en het was P. Poelstra die een lange pass van doelman R. Hooghiemstra goed inschatte. Balverlies van S. Duizendstra werd door S. de Bruin afgestraft en zo kon de Trije weer opnieuw beginnen. Dit gebeurde ook, maar M. Guertin, P. Poelstra, G. Kuiken en D. Molenaar misten de mooiste mogelijkheden. Het was tenslotte G. Kuiken die verwoestend uithaalde en zijn team toch nog een punt bezorgde.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Bijlsma Meubelen 5 – 12 Zoals wel vaker dit seizoen kon Haarsma ook nu in de eerste periode goed meekomen. Het nam zelfs brutaal een 3-1 voorsprong en bij 4-4 kon het nog alle kanten op. In de tweede periode werd Bijlsma Meubelen doelman D. Groen niet meer op de proef gesteld. De doelpunten kwamen van E. Westra 5 x, L. Looijenga 5x, M. Oegema en R. Hollander terwijl A. Russchen 3x, W.v.d.Meer en J.P. Walda tegen scoorden.

Lageweg – Kr8werk/Publicar 2 – 2 Een geweldige prestatie van Lageweg dat het ook nog eens zonder wisselspelers moest stellen. Aanvankelijk leek er voor Kr8werk/Publicar niets aan de hand. Het kwam via S. Bosma op voorsprong en H. Luimstra verdubbelde deze in een fase dat Kr8werk domineerde. Halverwege de tweede periode kantelde het duel toen J. Salverda tegen scoorde. Kr8werk kwam onnodig onder druk en moest ook een tweede treffer toestaan van J. Salverda. De slotfase leverde topspanning op. Beide teams gingen voor de winst en deze leek naar Kr8werk te gaan omdat S. Lageweg de laatste twee minuten op de strafbank belandde. Het was toen Lageweg doelman L. Kingma die met enkele geweldige reddingen zijn doel schoon hield en hulp kreeg van de paal op een inzet van R. de Zeeuw. Een boeiend duel.

Martens Vis – Bouwbedrijf v.Marrum 7 – 2 Het v.Marrum team streed voor wat het waard was, maar kon geen vuist maken tegen het veel snellere Martens Vis. De goed spelende P.S. Rollingswier brak het duel open en S. Brander maakte vrij verrassend gelijk. Halverwege het duel was het opnieuw P.S. Rollingswier die zijn team op voorsprong zette. Hierna viel Martens Vis veelvuldig aan wat resulteerde in treffers van C.v.Dijk 2x, R. Pijpker 2x en S. Amels. In de slotminuut werd een S. Brander actie onreglementair afgestopt waarna T. Delgrosso de vrije trap in de kruising schoot.

Primera Haitsma – Rijschool v.d.Harst 1 – 4 Het behaalde resultaat was een ontzettende tegenvaller voor Primera Haitsma omdat het zich definitief veilig kon spelen. Voor v.d.Harst daarentegen was het een flinke opsteker omdat het strijd voor handhaving. Het team heeft alles nog in eigen hand terwijl Haitsma nog terdege moet oppassen. Het duel ging vrijwel gelijk op en het was wachten op de eerste treffer die bepalend leek voor het vervolg. C. de Vries opende de score en dat had v.d.Harst in die fase van het duel juist nodig. Pas halverwege de tweede periode werd het duel definitief beslist toen F. de Beer en P.R. Visser de stand naar 0-3 tilden. F.J. Pander scoorde nog tegen en S. Haijma zorgde voor de eindstand. Een verdiende v.d.Harst zege.

Bouwbedrijf Bruinsma – Anytyme ‘t Park 5 – 1 Het verschil was kleiner dan de uitslag doet vermoeden. Voor ‘t Park was het weer een belangrijke wedstrijd om aan degradatie te ontkomen en door deze nederlaag wordt dit nog een hele klus. Voor Bruinsma zal het moeilijk worden om de tweede plaats te bemachtigen wat directe promotie betekent, maar met de laatste wedstrijd tegen concurrent Shape in het verschiet is deze mogelijkheid wel aanwezig. De wedstrijd kwam moeilijk op gang en het was tenslotte H.v.d.Kooi die het duel open brak waarna D. Wybenga voor de gelijkmaker zorgde. Vlak voor de wisseling was het J. Althuis die Bruinsma naar 2-1 bracht. Deze stand bleef lang gehandhaafd totdat J. de Snoo halverwege de tweede periode het duel in feite besliste. Dat J. Althuis in de laatste minuut nog twee maal scoorde was alleen van statistisch belang. Een verdiende maar geflatteerde Bruinsma zege.

Selekt Meat Product – Tijsma / nr.1 Hypotheek 3 – 5 De eerste periode was voor S.M.P. W.v.Duyn opende voor Tijsma, maar J. Soolsma had het antwoord snel klaar. Het bleef een pittig duel tussen twee teams die volledig gingen voor de winst. K. Nijholt en K. de Beer zorgden voor 2-2 en door een treffer van R.v.Santen ging S.M.P. met voorsprong de tweede periode in. Hierin was het K. de Beer die gelijk maakte en zijn team aan de leiding hielp waarna J. Haarsma het vonnis over SMP definitief velde.

Warmtetechniek Franeker – Eco Protecta 4 – 2 Een terecht eindresultaat na een goede wedstrijd. C. Outhuyse en A.v.d.Bosch zorgden voor 1-1 en nog in de eerste periode maakte A. Koning met een schot in de kruising en een behendige inzet het verschil duidelijk, 3-1. De uitblinkende A. Koning zorgde ver in de tweede periode ook voor 4-1 waarna S. de Vries het duel besloot. Warmtetechniek heeft na dit resultaat en het duel van vrijdag aanstaande tegen concurrent Elektrokoopjes de kans op promotie nog in eigen hand.

Offinga Kappers – Leo Reitsma 0 – 2 Offinga heeft te weinig scorend vermogen. Dat openbaarde zich ook weer in dit duel. Leo Reitsma was wel meer in de aanval, maar dit leverde weinig kansen op. Toch was het M. de Vries die met een beauty de score opende. Offinga toonde wel een goede inzet, maar dit was te weinig om het Leo Reitsma moeilijk te maken. De verlossende Leo Reitsma treffer kwam pas laat tot stand. De beweeglijke J.v.Duyn was de schutter.

H.B.M. – V.V.O.E. 3 – 6 Een verrassende uitslag, maar meer dan verdiend was de zege van V.V.O.E. op het favoriete H.B.M. Voor V.V.O.E. was het de tweede zege op rij en dit is een ongekende weelde. Daar leek het in de openingsfase in het geheel niet op. Eerst was het H.B.M. speler R. Miedema die de paal testte en kwam aan de andere kant M.v.Haaften vrij voor doelman F. Hoekstra, maar hij faalde. Een volkomen vrijstaande E.v. Alphen ronde een voorzet goed af en even later zocht R. Miedema de verste hoek en stond er in deze fase een terechte 2-0 op het scorebord. H.B.M. combineerde beter en het was B. Miedema die zijn goede actie net naast zag gaan. Toch werd het 3-0 toen P. Hiemstra in de opbouw de bal verspeelde en H.B.M. met 3 spelers voor doelman M.v Dorp verschenen. B. Miedema mocht het afronden. Plotseling kantelde de wedstrijd. H.B.M. maakte de fout dat het te veel voor de bal ging spelen waardoor V.V.O.E. de benodigde ruimte kreeg en dat was met deze voorsprong niet nodig. Eerst was het P. Hiemstra die met een splijtende pass R. Bruinsma vond en even later was het weer R. Bruinsma die nu volkomen vrijgelaten de spanning volledig terug bracht. V.V.O.E kreeg vleugels, al kwam de gelijkmaker gelukkig tot stand. Een door S. Zeilmaker genomen corner verdween via B. Miedema achter zijn eigen doelman. Hierna kregen beide teams genoeg mogelijkheden. Een kanonskogel van S. Zeilmaker verdween in de kruising, 3-4, en aan de andere kant moest P. Hiemstra zijn doelman op de doellijn bijstaan. H.B.M. viel nu nog meer aan en het was de snelle E. Lodewijk die hier wel raad mee wist door in de counter twee maal te scoren. Aan de andere kant raakte B. Miedema nog de paal. Misschien geen goede, maar wel levendige wedstrijd.