Lukkes Arum heeft geen geluk en is speelbal van ontketend Zijlstra Beroepskleding

20190308 AWA5010

Waar sommige ploegen hun tweede wedstrijd alweer speelde daar kwamen sommige ploegen voor het eerst in actie. Net als vorige week werd er flink gescoord en dus zaten er enkele grote uitslagen tussen. De meest in het oog springen de uitslag was die tussen Zijlstra beroepskleding en Lukkes Arum. Maar liefst achttien doelpunten werden er hier gemaakt en dus was het een waar schouwspel voor de neutrale toeschouwer. Maar deze toeschouwers zagen nog genoeg leuke en interessante potjes en dus kwamen deze mensen zeker aan hun trekker. Wil jij weten hoe jou favoriet het heeft gedaan? Je kunt het hieronder lezen!

 

Hoofdklasse

Bogt fen Gune – Sportcafé de Trije  2-4
Een wedstrijd tussen twee ploegen die vorige week hun eerste wedstrijd wisten te winnen. Hierdoor was de vraag wie blijft er na vanavond ongeslagen en wie leidt het eerste puntenverlies van deze competitie. De wedstrijd begon aardig en net zoals vorige week lieten beide teams zien dat ze goed kunnen voetballen maar ook vanuit de organisatie kunnen spelen. Toch was het al snel raak want na drie minuten gespeeld te hebben was het Rob Postma die aan de bal kwam en hij wist de bal in de linkerhoek te leggen 0-1. Maar ondanks dit doelpunt liet de Bogt fen Gune zich niet uit het veld slaan en dus zochten ook zei de aanval wat ook tot enkele mogelijkheden leidde. Dit leidde in de twaalfde minuut tot de gelijkmaker van Frank de Vries die de bal hard tegen de touwen liet gaan. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus moest de rest in de tweede helft komen. Dit zou uiteindelijk ook gebeuren want beide ploegen begonnen voortvarend maar de meest effectieve ploeg was toch Sportcafé de Trije. Het wist de score in de 26ste minuut weer te vergroten met één doelpunt. Het was Erin van Duyneveldt die de bal kreeg en met zijn linkerbeen legde hij de bal in de verre hoek 1-2.  Nu moesten de thuisploeg weer komen en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Uiteindelijk gaven beide ploegen niet heel veel weg en dus bleef de spanning hoog. Uiteindelijk werd de score verder uitgebreid in de 35ste minuut. Het was Marco de Groot die de bal ontving en met een droge knal liet hij de keeper kansloos 0-1. Nu leek het duel gespeeld te zijn en helemaal toen Rob Postma even later ook nog de 1-4 wist te maken. Uiteindelijk kwam er toch nog een ere treffer voor de thuisploeg en deze werd gemaakt door Klaas Jan Bijlsma die de bal goed in de rechterhoek wist te leggen 2-4. Dit was dan ook de eindstand en dus kon je spreken van een redelijke verassende uitslag.

Moto Delicato – Autobedrijf Haitsma   2-3
De tweede speelronde stond weer op het punt om te beginnen en ook voor deze twee teams. Moto Delicato verloor zijn eerste duel en Autobedrijf Haitsma won hun eerste pot. Blijft de één na vandaag nog ongeslagen of gaat de andere er met de winst vandoor? De gasten begonnen sterk en dat leverde gelijk al de eerste mogelijkheden op en zelfs in de derde minuut tot het eerste doelpunt. Het was Hassan Bartouhtouh die richting de keeper mocht gaan en deze goed wist uit te spelen waarna hij de bal simpel kon binnen schuiven 0-1. Kon de thuisploeg dan helemaal geen gevaar stichten voor het doel van de gasten? Jawel maar tot doelpunten leidde dit nog niet.  Nog niet inderdaad want uiteindelijk zou de gelijkmaker er wel komen. Het was Johan de Vries die een één tweetje aan ging met zijn ploeggenoot waarna hij de bal goed kon binnen prikken 1-1. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want binnen een minuut lag het volgende doelpunt alweer in het mandje.  Nadat twee spelers van Haitsma alleen op de keeper van Moto afgingen was het Hassan Bartouhtouh die de bal tegen de touwen wist te werken 1-2. Nu moest de thuisploeg weer komen al ging dit niet gemakkelijk want de gasten stonden goed compact en hierdoor waren de ruimtes minimaal. Beide teams kregen wel mogelijkheden maar het duurde uiteindelijk tot de 29ste minuut voordat de volgende goal een feit was. Opnieuw was het Hassan Bartouhtouh die één op één kwam met de keeper waarna hij ijzig kalm bleef en ook nu weer wist binnen te schieten 1-3. Maar ondanks dit doelpunt gaf men niet op en dus ging de thuisploeg in de aanval. Dit leidde met nog twee minuten op de klok tot de aansluitingstreffer. Het was Johan de Vries die de bal ontving en met een goed schot wist hij de bal goed binnen te werken 2-3. De spanning was weer terug maar de tijd was te kort om het nog echt spannend te maken. Hierdoor was de 2-3 ook de eindstand van deze wedstrijd en dus blijft Autobedrijf Haitsma ongeslagen.

Technea Duurzaam – Royal Steensma   3-2
Een duel tussen twee teams die hun eerste wedstrijd verloren en dus was het tijd voor herstel. Wie pakt de eerste punten of krijgen beide team één punt? De wedstrijd begon en vanaf het begin kon je merken dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen zochten de aanval waar kon maar stonden ook goed compact wanneer dat nodig was. Mogelijkheden waren er zeker maar uiteindelijk duurde het tot de vijftiende minuut voordat de eerste treffer op het scorebord kwam. Het was Jeffrey Jellema die de bal ontving en met een goede voetbeweging wist hij de bal in de linkerhoek te liften 1-0. Dit bleek uiteindelijk de ruststand te wezen en dus moesten de heren van Royal Steensma in de tweede helft aanzetten wilde het nog een resultaat behalen. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en dus kon het alle kanten opgaan. Uiteindelijk duurde het ditmaal minder lang voordat er gescoord werd want in de 25ste minuut was het al raak. Het was Cornelis Zijlstra die de bal goed mee wist te nemen waarna hij deze in de rechter midden hoek wist te schieten 2-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar niets was minder waar want in de 28ste minuut was daar alweer de aansluitingstreffer. De bal werd goed meegenomen waarna deze via de binnenkant van de paal in de linkerhoek belande 2-1. De spanning was weer terug en helemaal toen het vier minuten later alweer gelijk werd. Opnieuw kwam de bal strak voor waarna de bal via de paal laag in de hoek belandde 2-2. De vreugde was groot maar dit bleek van korte duur te wezen want een minuut later was daar alweer de voorsprong voor Technea Duurzaam. Opnieuw was het Jeffrey Jellema die de bal in de linkerhoek wist te schieten en daarmee zette hij de stand op 3-2. Uiteindelijk werd er in de slotfase niet meer gescoord en daarmee kende deze wedstrijd toch een winnaar.

Eerste klasse

Welgeschikt – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum  4-2
Waar welgeschikt vorige week het eerste punt van de competitie binnen haalde daar staat de teller van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum nog op nul punten. Beide ploegen waren dus gebrand op de eerste overwinning van het seizoen en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Leuk werd het zeker want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en hierdoor werd het een open duel waarin beide ploegen zeker mogelijkheden hadden om te scoren. Doelpunten konden dus niet uitblijven zou je denken en dat bleek ook het geval te wezen. De bal kwam in de twaalfde minuut voor de voeten van Oscar Elsinga en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-0.  Maar uiteindelijk zou dit niet de ruststand worden want enkele seconden voor rust was het Rick de Graaf die de bal ontving en hij schoot de bal via de paal in de linkerhoek 1-1. Een spetterend einde dus en dat smaakte naar meer en daar dacht Oscar Elsinga blijkbaar ook zo over. We zijn nauwelijks een minuut onderweg in het tweede bedrijf als hij de bal in de rechter bovenhoek weet te prikken 2-1. De toon was gezet en nu moesten de heren uit Tzummarum komen. Dit deden ze ook wel en mogelijkheden kwamen er ook wel maar tot doelpunten leidde dit niet. Vaak is dan de wet als je hem zelf niet maakt dan maakt de tegenstander hem wel en zo ook nu. Het is de 33ste minuut als het duel definitief op slot wordt gedaan. Eerst is het Frank Visser die de bal in de rechterbovenhoek weet te deponeren 3-1, waarna Oscar Elsinga uit de volgende aanval de bal in de linkerhoek weet te leggen 4-1. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar toch deden de gasten nog enigszins iets terug. Met nog drie minuten op de klok is het Robin Hamer die de bal in de rechterhoek weet binnen te tikken 4-2. Hier zou het uiteindelijk bij blijven en dus weet de ene ploeg zijn puntentotaal verder uit te breiden en wacht de ander nog steeds op dat eerste punt.

Foto Techniek Service – Zandstra en vd Meer     1-3
Met respectievelijk drie en één punt traden beide teams aan in deze wedstrijd. Wie kan het puntenaantal verder uitbreiden waardoor het een goede seizoensstart is? Beide ploegen kunnen voetballen dat liet men ook zien in deze wedstrijd. Mogelijkheden kwamen er zeker maar toch duurde het tot de achtste minuut en drie seconden voordat er gescoord werd. Het was Yannick Strampel die de bal aan de rechterkant van het veld ontving waarna hij de bal strak en hard in de rechterhoek wist te werken 0-1. Dit doelpunt leek een teken te zijn voor meer want het tempo ging omhoog en hierdoor kon je wachten op het volgende doelpunt. Dit doelpunt viel uiteindelijk na elf minuten en twintig seconden. Het was Thomas Werkhoven die de bal door het midden heen schoot waarna deze de keeper ging in het doel 0-2. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus moest Foto Techniek Service in de tweede helft aanzetten. De tweede helft begon fel van beide zijde en dus kon je merken dat beide vol op jacht gingen naar een doelpunt. Dit gebeurde wel met goed overleg en goed staan wanneer de tegenstander de bal had. Na 24 en een halve minuut leek het duel dan echt in het slot gegooid te worden! Het was Kastijn Post die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel prachtig binnen 0-3. Maar ondanks deze tegentreffer bleef de thuisploeg op jacht naar de aansluitingstreffer en deze kwam er uiteindelijk ook. Na 31 minuten en 23 seconden was het Lennard Feenstra die de bal ontving en zijn schot ging door het midden langs de keeper 1-3. Maar ondanks deze treffer werd er niet meer gescoord en zodoende wist Zandstra en vd Meer belangrijke punten binnen te halen.

Sportcentrum Het Noord – Skearmessen   6-4
Beide ploegen kwamen de eerste speelronde nog niet in actie en dus was het voor deze ploegen hun eerste pot in het nieuwe seizoen. Wie start er goed en wie kent er een valse start. Beide ploegen lieten vorig seizoen ingeval leuk voetbal zien en dus belooft het een leuke onderlinge strijd te worden. Vanaf het begin bleek dit ook het geval te wezen want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en de mogelijkheden op doelpunten kwamen er zeker. Dat er doelpunten zouden gaan vallen werd wel duidelijk maar nu was de vraag alleen nog wanneer gebeurd dit. Uiteindelijk gebeurde dit na drie en een halve minuut spelen. Het was Harke Hilboezen die helemaal vrij stond voor het doel en de bal gemakkelijk kon binnen tikken 0-1. Maar zoals gezegd beide teams deden weinig voor elkaar onder en dus was het geen verassing dat de gelijkmaker zou vallen. Met nog zeven minuten te spelen was het Sofian Azehaf die vanuit de linkerhoek naar binnen kwam waarna hij de bal in de rechterhoek wist te schieten 1-1. Maar lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want 34 seconden later werd het zelfs 2-1. Het was Sem de Vicq De Cumptich die van links naar binnen sneed en zijn schot eindigde in de verre rechte hoek. Toch werd de ruststand bepaald op een 2-2 tussenstand. Het was Hepke de Boer die een vrije trap hard wist binnen te schieten en daarmee zette hij de ruststand op gelijke hoogte. Waar de eerste helft levendig was daar gold dit ook voor de tweede helft. Er zouden genoeg kansen komen en de doelpunten zouden vallen als zoete appelen. Zo wisten de mannen van Skearmessen de stand binnen drie en een halve minuut om te zetten na een 2-4 tussenstand. Eerst was het Wilke Hoogterp die de bal simpel kon binnen tikken waarna Hepke de Boer uit de linkerhoek wist te ontsnappen en de bal knap in de linkerhoek wist te schieten. Maar hier lieten de mannen van Sportcentrum Het Noord het niet bij en in de laatste twaalf minuten wist het effectief om te springen met de kansen. Eerst was het Brandon Derambure die vanaf de rechterkant  naar binnen kwam en de bal in de rechterhoek wist te schieten 3-4 waarna deze zelfde Brandon drie minuten later de score naar 4-4 wist te tillen. Alles was weer in evenwicht en dus kon het alle kanten weer op gaan. Kansen waren er nog voor beide maar uiteindelijk wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren. Dit gebeurde pas in de laatste vier minuten doormiddel van twee afstandschoten van Sofian Azehaf en hiermee bepaalde hij de eindstand op 6-4.

R.E.S. – Huhtamaki    1-4
Een duel tussen twee ploegen die vorige week een simpele overwinning wisten te behalen. Wie trekt deze goede lijn door en gaat zijn puntentotaal omhoog halen? Vanaf het begin deden beide ploegen weinig voor elkaar onder als was Huhtamaki de iets bovenliggende partij. Doormiddel van goed staan wilde R.E.S. de ruimtes beperkt houden maar na vijf minuten spelen moest het toch de eerste goal incasseren. Het was Klaas Meinsma die een snelle eenmansaanval wist op te zetten om deze vervolgens hard binnen te werken 0-1. Dit leek de ploeg op rozen te brengen en helemaal toen het in de negende minuut 0-2 werd door Chris Outhuyse. Was hiermee het duel al gespeeld? Niet helemaal want de thuisploeg wilde wel en kregen ook wel mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dit niet. Wanneer jezelf niet weet te scoren dan doet de tegenstander dat wel en zo ook nu. Het is minuut twaalf als de bal terecht komt bij de vrijstaande Jort Hogendorp en hij wist de bal simpel binnen te tikken 0-3. Daarmee leek het duel definitief in het slot te zitten en helemaal toen het twee minuten na rust ook nog 0-4 werd. Ditmaal stond Chris Outhuyse helemaal vrij en ook hij wist de bal simpel binnen te tikken 0-4. Hierna bleef het spel wat over en weer gaan maar gescoord leek er niet meer te worden. Inderdaad leek want drie minuten voor tijd viel daar toch de ere treffer. Na een goede aanval was het Frits Schreefel die de trekker mocht over halen en zijn schot ging keurig binnen 1-4. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd en dus was het een keurige overwinning voor de gasten en moest de thuisploeg even een pas op de plaats maken.

Tweede klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Dikland Installatie Techniek     8-1
Waar van Marrum vorige week kansloos verloor daar won Dikland hun eerste duel. Wie komt er als winnaar uit deze strijd en behaald de punten die het graag wil hebben. De gasten kwamen fel uit de startblokken en dat leidde er toe dat men binnen een minuut op voorsprong kwam. Het was Jan van der Wal die de bal ontving en zijn schot eindigde in de rechter onderhoek 0-1. Maar lang zou deze voorsprong niet op het bord blijven staan want je kon merken dat de thuisploeg de overhand had en dichtbij de doelpunten kwam. Vanaf minuut vijf was daar al de gelijkmaker. Het was Mart Beuker die de bal ontving en met een simpele voetbeweging wist hij de bal binnen te tikken 1-1. Hierna bleef het even een paar minuten stil maar vanaf minuut negen tot en met veertien ging het aardig snel met de doelpunten. Eerst was het Laurens Looijenga die de bal via de paal wist binnen te schieten 1-2 waarna het viermaal Mart Beuker was die de ruststand wist te bepalen op 6-1.  In de tweede helft bleef het spelbeeld aardig gelijk aan die van de eerste helft maar ditmaal stonden de gasten beter en hierdoor kreeg het minder kansen tegen en kwam het er zelf iets vaker uit. Uiteindelijk duurde het tot aan de 32ste minuut voordat er gescoord werd. Opnieuw was het Mart Beuker met een strak schot door het midden en daarmee zette hij de stand op 7-1. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Daniel Scholten die de bal simpel wist binnen te tikken 8-1. Dit bleek tevens de laatste treffer te wezen en dus kon er gesproken worden van een duidelijke overwinning.

Stukadoorsbedrijf Yildiz – Frankena Loonbedrijf   5-4
Waar de thuisploeg vorige week nog ten onder ging in een vermakelijk duel daar behaalde de gasten een verdienstelijk punt. De vraag was dan ook hoe gaan de punten vanavond verdeeld worden?  In de beginfase liep het nog aardig gelijk op al had Yildiz toch de betere kansen. Uiteindelijk duurde het tot aan de zes en half minuut voordat er gescoord werd. Het was Ayhan Yildiz die vanaf links op kwam en de bal in de linkerhoek wist te komen 1-0. Maar ondanks deze goal kregen ook de heren van Frankena kansjes maar men was niet scherp genoeg voor de goal om een doelpunt te scoren. Met nog zes minuten in het eerste bedrijf werd het duel in één minuut tijd lichtelijk in het slot gegooid. Eerst was het Simon Haijma die opstoomde over rechts om de bal in de rechterhoek te schieten 2-0 en vervolgens was het Lex Kuiper die de bal langs de keeper wist te rollen in het doel 3-0. Dit was tevens de ruststand en dus moesten de gasten in de tweede helft gaan komen. Dit leek de ploeg te begrijpen want men ging in de openingsfase opzoek naar de aansluitingstreffer en deze kwam er uiteindelijk ook na vijf en halve minuut. Het was Daniel Rob die over de rechterkant opstoomde en een verdediger en keeper wist te omspelen waarna hij simpel wist binnen te werken 3-1. Kan de aansluiting dan toch nog gevonden worden? Nee was het antwoord want de thuisploeg deed ook gewoon wat het moest doen en dat leverde al snel een volgende treffer op. Het was Simon Haijma die de bal mee nam en langs de keeper wist te schuiven 4-1. Het verschil was dus weer drie maar in deze fase was het wel erg vermakelijk om te zien en dus leek het erop dat er nog wel gescoord zou worden. Dit gebeurde ook een dikke minuut na de vorige treffer. Het was Tsjeard Halbersma die een vrije trap mocht nemen en deze viel hard binnen 4-2. Het verschil was dus weer minimaal maar ging even later weer naar maximaal toen Ayhan Yildiz de bal vanaf de linkerzijde in de linkerhoek wist te schieten 5-2. Maar zoals het de rest van de tweede helft verliep daar bleef het over en weer gaan met kansen voor beide. Met nog vier en halve minuut te spelen was daar de volgende aansluitingstreffer. Het was Tsjeerd Halbersma die de bal ontving en met een goede voetbeweging schoof hij de bal door de benen van de keeper 5-3. Kan het dan nog? Ja dacht Johannes Boersma want met nog een kleine twee minuten te spelen schoof hij de bal koel binnen 5-4. Een stormfase konden we dus verwachten maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit levendige duel in een 5-4 eindstand.

Café De Kleine Beurs – SDV Keukens en meer    6-2
Beide teams begonnen hun competitie vanavond. Hoe stonden beide teams ervoor en wie zal er uiteindelijk de sterkste wezen?  Vanaf het begin wilde beide ploegen voetballen maar kon je merken dat Café De Kleine Beurs de bovenliggende partij was. De meeste kansen waren er ook voor hen en dat leidde na vijf minuten spelen in het eerste doelpunt van de avond. Het was Yuri Riemersma die de bal langs de verdedigers wist te schieten waarna deze tegen de touwen eindigde 1-0. SDV Keukens en meer wilde wel maar men had het gewoon erg lastig. Na elf minuten spelen was het Marcel Koning die het maar eens probeerde met een schot en deze viel prima binnen 2-0. Diezelfde koning bepaalde twee minuten later de ruststand op 3-0 nadat hij de bal langs alles en iedereen heen schoot in het doel. Na de pauze veranderde het spelbeeld niet heel veel al kwamen de gaten wel iets beter in de wedstrijd. Maar ondanks dat moest het in de vijfentwintigste minuut toch een tegentreffer incasseren. Het was opnieuw Marcel Koning die aan de linkerkant van het veld aan de bal kwam en deze vanaf de linker achterhoek in het goal wist te krijgen 4-0. Maar een minuut later lag de bal er alweer in aan de andere kant van het veld. Het was Elmer Boonstra die de bal vanuit de linker cornerhoek wist binnen te schieten en daarmee de stand terug bracht naar 4-1. Kon het dan nog voor de gasten? Ja leek het antwoord te wezen want met nog acht minuten op de klok kreeg SDV een strafschop te nemen en deze werd binnen geschoten door Elmer Boonstra. De gasten moesten nu alles of niets gaan spelen wilde het nog een resultaat behalen. Maar dit ging niet gebeuren want met nog vijf minuten te spelen was het wederom Marcel Koning die de bal via de lat in het goal wist te werken en de voorsprong terug bracht naar drie  5-2. Een minuut later was de wedstrijd helemaal gespeeld en wie anders dan de Koning van het scoren maakte hem door de bal simpel binnen te tikken 6-2. Dit was de tevens de eindstand en dus waren de eerste drie punten van beide verdeeld.  

Verno Verhuur – Bouwbedrijf Haarsma Franeker    1-2
Waar de thuisploeg vorige week ten onder ging daar wonnen de gasten vorige week overtuigend. Kan Haarsma deze lijn doortrekken en vanavond de punten binnen halen? Of gaat juist Verno Verhuur hun eerste punten binnen halen. Je kon vanaf het begin merken dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen stonden goed waar moest en kwamen in de aanval wanneer hiervoor de ruimte lag. Lang leek het er op dat de ruststand dan ook 0-0 zou worden maar dit veranderde twee minuten voor rust. Het was een bal naar voren toe die terecht kwam bij Tjibbe Haitsma en deze wist de bal vanuit de rebound binnen te werken 1-0. Dit was tevens de ruststand en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want een na een minuut spelen in de tweede helft was daar alweer de gelijkmaker. Na een snelle aanval over de rechterkant kwam de bal terecht voor de voeten van Redmer v.d. Kooi en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-1. Nu was de wedstrijd weer een wedstrijd en dus gingen de supporters er maar even goed voor zitten. In de 25ste minuut kwam de bal opnieuw terecht bij Redmer v.d. Kooi en deze zette met een goed schot de 1-2 op het scorebord. Nu moesten de heren van Verno Verhuur weer aanzetten. Uiteindelijk bleven beide teams geconcentreerd spelen en bleven ze niet heel veel voor elkaar onder doen. Gescoord zou er uiteindelijk niet meer worden en dus eindigde dit duel in een minimale 1-2 eindstand.

Derde klasse

Futsal t Hoekje – WR Unit      11-6
Waar de thuisploeg vorige week een reglementaire 5-0 nederlaag leed daar verloren de gasten in een doelpuntenfestijn met 3-5. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat vandaag. En dat bleek ook wel uit de felheid vanaf de aftrap en dat leidde binnen twee minuten al in een treffer. Het was Durk Bierma die de bal vanaf de rechterkant in de rechterhoek wist te schieten 1-0. De toon was gezet en nu moest de ploeg doorgaan en door drukken. Dit deed men ook want twee en een half minuut later was het alweer 2-0. Het was Freddy Hoekstra die vanaf links opstoomde en de bal door de benen van de keeper weet heen te schieten 2-0. Ondanks deze achterstand bleef WR Unit komen waar kon en dat leidde na tien minuten en twintig seconden in de aansluitingstreffer. Het was Rene de Haan die wist te scoren uit een voorgezette vrije trap en hierdoor was de spanning weer terug 2-1. Beide teams bleven lekker bezig en beide zochten naar de volgende treffers. Dit leidde in een tijdsbestek van twee minuten en zesenveertig seconden in maar liefst vier treffers. Voor de thuisploeg scoorde Kevin Koers, Durk Bierma en Pieter Hoekstra en voor de gasten scoorde Rene de Haan en daarmee werd de ruststand op 5-2 bepaald.  Een levendige eerste helft dus en dat beloofde heel wat voor de tweede helft. En zo gezegd zo gedaan. Beide ploegen speelde furieus in de tweede helft en zodoende was het een levendige pot waarin genoeg kansen langs kwamen. Uiteindelijk werden er in de tweede helft nog tien doelpunten gemaakt. Voor de thuisclub wisten nog te scoren Tjerk v.d. Meij, Kevin Koers enPieter Hoekstra viermaal. Voor de gasten scoorde nog Mica Swart driemaal en Rene de Haan eenmaal. Daarmee werd de eindstand dus bepaald op 11-6. Een waar doelpunten festijn dus waarin er genoeg viel te beleven.

SDV Projectbuilding – Engineeringsburo Zuidema   8-3
Waar SDV Projectbuilding vorige week hun eerste wedstrijd won daar leed Engineeringsburo Zuidema een grote nederlaag. Hoe herpakt deze ploeg zich deze week en kan de thuisploeg de volle buit behouden? In de openingsfase probeerde beide teams te voetballen al had de thuisploeg de lichte overhand. Maar uiteindelijk wist men dit niet om te zetten in doelpunten en dus bleef het de eerste tien minuten rustig. Maar waar het de eerste tien minuten niet lukte daar was men in het laatste gedeelte zeer effectief. Na elf minuten spelen was er een uitstekende team variant waarna Mathieu van der Veen de bal keihard wist binnen te werken 1-0. De openingstreffer was een feit en hierna ging het snel want in dezelfde minuut werd het 2-0 door een eigen doelpunt van de keeper. Lukt het de gasten om nu nog terug te komen in de wedstrijd? Nee leek het antwoord te wezen want opnieuw een minuut later was het alweer raak. Het is Luca Rombout die een goede aanval opzet waarna hij de bal hard binnen wist te werken 3-0. Maar ondanks deze ruim bemeten voorsprong kwamen de heren van Zuidema toch terug in de wedstrijd. Het is minuut zestien als de bal goed word onderschept waarna de aanval snel word uitgespeeld en wordt binnen geschoten door Freek Tichelman 3-1. De spanning leek weer terug te zijn maar inderdaad leek want met nog een minuut te spelen wist Hendruk Sijtsma een strafschop binnen te werken 4-1, waarna er nog een eigen goal volgde en de 5-1 een feit was. In de tweede veranderde er weinig aan het spelbeeld. SDV was voornamelijk in de aanval en Engineeringsburo Zuidema probeerde het compact te houden en geen doelpunten tegen te krijgen. Dit laatste mislukte al na drie minuten spelen. Het was Menne Langhout die één op één met de keeper kwam en het netje keurig liet bollen 6-1. Een minuut later was het wederom raak. Het was Nathan Visser met een goede actie over links waarna hij de bal goed wist binnen te schieten 7-1. Je zou verwachten dat de tien wel bereikt zou kunnen worden maar dit bleek lastiger dan gedacht want na dit doelpunt stokte de productie wat. Uiteindelijk zou het volgende doelpunt pas vallen zes minuten voor tijd. Een toegekende vrije trap werd strak binnen geschoten door Hendruk Sijtsma en daarmee bracht hij de stand op 8-1. Ondanks de forse achterstand wisten de gasten toch nog tweemaal te scoren in de slotfase. Eerst was het Freek Tichelman die vanaf de rechterkant wist binnen te schieten 8-2, waarna het slotakkoord er was voor Jelle de Jong die de bal langs de verdedigers wist te schieten waarna deze ook nog door de benen van de keeper heen ging 8-3.

Stadsherberg catering – Offinga Kappers   1-4
Beide ploegen waren nog niet eerder in actie gekomen in deze competitie en dus was het even afwachten hoe men uit de startblokken zou komen. Uiteindelijk bleek dit enthousiast te wezen en dat leidde na 1 minuut 42 tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Klaas Offenga die inn het midden van het veld de bal ontving en deze strak in de linkerhoek wist binnen te leggen 0-1. Hierna bleef het spel over en weer gaan en kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk duurde het tot de veertiende minuut en elf seconden voordat de gelijkmaker een feit was.  Het was Wietse Blauw die aan de bal kwam en zijn schot ging aan de linkerkant langs de keeper 1-1. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus moest de tweede helft het verschil maken. De tweede helft begon aardig gelijkwaardig. Beide ploegen wouden voetballen en stonden goed waar het moest en hierdoor was het lastig om aan het hele grote kansen te komen. Uiteindelijk leek het duel in een gelijkspel te eindigen maar dit veranderde in de laatste zeven minuten van de wedstrijd. Het was Sander Prins die opstoomde over de rechterkant waarna hij de bal in de linkerhoek wist te leggen 1-2. Door dit doelpunt moesten de heren van de Stadsherberg aanzetten en dus zou er meer ruimte komen voor Offinga. Dit leidde met nog vijf minuten en twintig seconden op de klok tot het volgende uitdoelpunt. Het was Willem Nieuwhof die over de rechterkant kwam opzetten waarna hij de bal strak door de midden wist binnen te schieten 1-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen Marten Jansen veertig seconden voor tijd de bal wist binnen te werken 1-4. Dit bleek dus ook de eindstand te wezen en dus werd een aardig spannende wedstrijd in de slotfase beslist.

Zijlstra Beroepskleding – Lukkes Arum   16-2
Beide teams wonnen vorige week hun eerste wedstrijd en dus was er voorafgaand aan de wedstrijd de vraag wie er ongeslagen zou blijven. Vanaf de eerste minuut kon je merken dat de thuisploeg de bovenliggende partij was en dit werd in de derde minuut beloond met het eerste doelpunt. Het was Justin Reitsma die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. De volgende doelpunten zouden niet lang uitblijven want in minuut zes en zeven was het opnieuw raak. Eerst was het Maarten vd Vies met een simpele intikker in de rechterhoek 2-0 waarna Justin Reitsma een hard schot door de midden lanceerde 3-0. Lukkes Arum wilde wel maar het geluk zat hen niet mee en dus kon je merken dat het voor hen een zware avond zou worden. Uiteindelijk zou er in de laatste drie minuten nog driemaal gescoord worden en deze doelpunten kwamen op naam van Johannes vd Veen die met deze hattrick de ruststand bepaalde op 6-0.  In de tweede helft leek er wel een magneet op het doel van de gasten te zitten want elke bal die richting hun goal kwam ging er haast in. Hierdoor was het haast in elke minuut van de tweede helft raak en dus kreeg de neutrale toeschouwers genoeg goals te zien. De 7-0 tot en met 10-0 kwamen opnieuw van Johannes vd Veen waarna Justin Reitsma tekende voor de 11-0 en 12-0. Maar hiermee was het dus nog niet gedaan en schoot Pedro Lopes laag door het midden van het goal binnen 13-0. Met nog zes minuten te spelen was het uiteindelijk Arne Tigchelaar die middels een intikker de eer wist te redden voor zijn team 13-1. Maar Zijlstra ging lekker door met scoren en opnieuw was het Johannes vd Veen die wist binnen te werken 14-1 waarna een eigen doelpunt leidde tot de 15-1. Tjalling Feenstra scoorde daarna nog de tweede voor zijn team en daarmee bracht hij de stand op 15-2. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Axel de Vries en daarmee bracht hij de eindstand op 16-2. Het was een zware avond voor de heren van Lukkes Arum en een mooie voor Zijlstra Beroepskleding. Door deze overwinning staat men strak bovenaan met een doelsaldo van 26 voor en 2 tegen en dat in 2 wedstrijden.