Man of the World Lwd. doet top zaken naar rijke zege op Technea Duurzaam

20190426 DSC 2295


De eerste kenmerken in de rangschikkingen lijken een feit te worden. Waar er nog maar zelden een ploeg ongeslagen is, daar is het voor sommige ploegen al aanhaken of afhaken. Doelpunten vielen er ook in deze speelronde weer veel en daardoor viel er weer genoeg te beleven voor de supporters. Wil jij weten hoe jou favoriet het gedaan heeft? Lees het hieronder en dan weet je snel hoe de zaken er voor staan

Hoofdklasse

Moto Delicato – Autobedrijf Haitsma  2-5
Met vier en drie punten op zak was dit een wedstrijd waarin beide teams de punten goed konden gebruiken. Bij winst zou het aansluiting vinden met de top en bij verlies lonkte de laatste plek als goud. Dat er wat op het spel stond dat was te merken in de openingsfase want beide teams startte fel aan de wedstrijd. Na twee minuten spelen leidde dit al tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Edwin Hiemstra die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. Hiermee was de toon gezet en dat bleek ook wel want drie minuten later was het wederom raak. Ditmaal was het Hassan Bartouhtouh die aan de bal kwam waarna een zacht schot wist te produceren maar deze ging langs verschillende personen heen waarna deze in het doel eindigde 0-2. Nu moest Moto Delicato wel komen en dat gebeurde dan ook maar de geboden kansen gingen er niet in en hierdoor bleven zij op de hatelijke nul staan. Ook Autobedrijf Haitsma vond niet meer het net en daardoor was de ruststand 0-2. Waar het begin van het eerste bedrijf levendig was daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Na drie minuten spelen probeerde Edwin Hiemstra het maar eens van een afstand en zijn schot sloeg hard tegen de touwen 0-3. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar inderdaad leek want twee minuten later was daar de aansluitingstreffer. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Cas van der Helm de bal simpel kon binnen tikken 1-3. Alles kon dus weer en daarmee was de wedstrijd weer enigszins spannend. Toch waren de gasten de bovenliggende partij en dat leidde na zeven minuten spelen tot het volgende doelpunt. Wie anders dan Edwin Hiemstra schakelde razendsnel om waarna hij de bal simpel het doel in kon werken 1-4. Maar lang stond deze stand niet op het bord want een minuut later mocht de thuisploeg een corner nemen en deze kwam voor de voeten van Johan de Vries terecht en deze wist de bal langs iedereen heen te schieten, waarna deze tegen de touwen aan sloeg 2-4. Maar ondanks dit doelpunt kwam de overwinning van de gasten niet in gevaar en dus konden de drie punten haast wel bij geschreven worden. Dit werd een zekerheid toen Edwin Hiemstra drie minuten voor tijd een toegekende penalty wist binnen te schieten waarna hij tekende voor de 2-5 eindstand.

Eerste Klasse

Man of the World Lwd. – Technea Duurzaam  8-4
Met de nummer vier tegen de nummer zes en een verschil van maar twee punten was dit een duel van aanhaken of afhaken. Drie punten dat was het belangrijkste doel vanavond voor beide ploegen. Dit doel werd dan ook ten harte genomen en dus zochten beide teams vanaf het begin de aanval. Dit leidde na één minuut en vijftig seconden spelen in het openingsdoelpunt. Het was Martijn Werkhoven met een aanval door het midden waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 0-1. Hiermee was de score dus geopend maar lang bleef deze stand niet staan op het scorebord want drie minuten later was het alweer gelijk. Het was Jay de Vries met een actie over de rechterkant en zijn schot ging links langs de keeper het doel in 1-1. Het was een leuke en open wedstrijd om te zien en dus kon het beide kanten opgaan in dit bedrijf. Het duurde uiteindelijk even maar met nog negen minuten en veertien seconden op de klok was daar het volgende doelpunt. Wederom was het Jay de Vries met een actie over de rechterkant en weer eindigde zijn schot in de linkerhoek 2-1. Waar Technea Duurzaam nu in de achtervolging moest gaan daar deed het dat wel maar daarbij liet het zoveel ruimte dat de tegengoals er simpel in gingen. Zo was het eerst Dirk de Vries die de bal van dichtbij in de linker bovenhoek wist te schieten 3-1, waarna anderhalve minuut later Jay de Vries een actie over rechts wist in te zetten om vervolgens de bal in de linker bovenhoek te mikken 4-1. Het gaatje was hiermee geslagen maar toch zou dit niet de ruststand wezen. Met nog achtenvijftig seconden op de klok is het namelijk Tim Bergsma die de bal vanuit de linkerhoek van het veld in de rechterhoek van het doel weet te krijgen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 5-1. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar daar dachten de gasten blijkbaar anders over. Na één minuut en negenendertig seconden gespeeld te hebben is het namelijk Martijn Werkhoven die de bal van dichtbij wist binnen te werken en daarmee verkleinde hij het gat naar drie 5-2. Dit gat werd even later nog kleiner toen Cornelis Zijlstra een actie over rechts inzette waarna zijn schot in de linkerhoek eindigde 5-3. Het was weer een wedstrijd al duurde dit ook maar heel kort. Een kleine drie minuten later werd het gat weer vergroot naar drie. Het was Sven Flikkema die de bal dichtbij het doel ontving en zijn schot ging makkelijk de hoek in 6-3. In de fase hierna kregen beide ploegen de mogelijkheden om te scoren maar deze kansen bleven onbenut en dus bleef het enigszins spannend. Met nog vijf minuten en vierenveertig seconden op de klok is het Jeffrey Jellema die aan de bal komt en met een ferme traptechniek wist hij de bal in de rechter bovenhoek te deponeren 6-4. Kon de ommekeer dan toch nog komen? Nee bleek het antwoord te wezen want er werd nog wel tweemaal gescoord maar dan wel in het voordeel van de thuisploeg. Jay de Vries zette bracht de stand op 7-4 waarna Dirk de Vries de bal simpel wist in te tikken en daarmee de eindstand bepaalde op 8-4.

Zandstra en vd Meer – Huhtamaki 2-2
Een ware kraker stond er vanavond op het programma tussen de nummers één en drie. Het verschil was vooraf twee punten in het voordeel van de thuisploeg. De ploeg die dus zou winnen die zou dus goede zaken doen en dus waren beide teams gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen deden in de openingsfase weinig voor elkaar onder en dus kregen beide teams ook enkele mogelijkheden om de score te openen. Toch duurde het vijf minuten en achtentwintig seconden voordat er gescoord werd. Het was Jort Haarsma met een actie over de linkerkant waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 1-0. De koploper stond dus op voorsprong en deze marge werd enkele minuten later verder uitgebreid. Het was Lennard Feenstra die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot zeilde in de rechterhoek binnen 2-0. Een comfortabele voorsprong dus en dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen. Huhtamaki zou dus iets moeten bedenken wilde het terug keren in de wedstrijd. In het tweede bedrijf bleven beide teams op zoek naar dat ene doelpunt en deze kwam er uiteindelijk ook. Met nog tien minuten en dertien seconden op de klok is het Frits Hoekstra die de bal ontving en hij schoof de bal door de benen van de keeper door 2-1. De spanning was weer terug en dus beloofde het een spannende slotfase te worden. Zo gezegd, zo gedaan want amper twee minuten later was het wederom raak. Een toegekende vrije trap vanaf de linkerkant werd door Frits Hoekstra strak in de rechterhoek getrapt 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus was het de vraag of er nog een winnaar zou komen. Dit antwoord bleek uiteindelijk nee te wezen want beide ploegen wisten niet meer te scoren en hierdoor hielden beide teams een punt over aan dit interessante duel.

Sportcentrum Het Noord – Café de Kleine Beurs  6-4
Met de nummer drie tegen zeven was dit een duel waarin de punten gepakt moesten worden. De ene om richting de eerste plek te gaan en de andere om de rode lantaarn over te dragen. Vanaf het begin lieten beide ploegen zien dat het graag voetbalt. Beide kregen ook kansen om te scoren maar uiteindelijk duurde het twaalf minuten voordat de trekker werd over gehaald. Na een snelle aanval kwam de bal terecht bij Sofian Azehaf en deze wist van dichtbij binnen te schieten 1-0. De score was geopend en nu ging het ook snel want twee minuten later was het wederom raak. De bal kwam terecht bij Brandom Derambure en deze wist vanaf de linkerkant binnen te schieten 2-0. Konden de gasten dan helemaal niks inbrengen? Jawel was het antwoord en dat leidde een minuut voor rust tot de aansluitingstreffer. Een vrije trap van grote afstand werd snoeihard binnen gewerkt door Cornelis Krol en daarmee bracht hij de ruststand op 2-1. Maar na de pauze was er genoeg te beleven want de supporters zaten nog maar amper of de bal lag al in het mandje. Het was Gijs Bergsma met een goede actie en zijn schot viel binnen 3-1. Maar niet getreurd want een minuut later was daar alweer het antwoord. Het was Marcel Koning die de bal voor zijn voeten terug vond en deze wist hij simpel binnen te tikken 3-2. De spanning was weer teug en beide ploegen bleven zoeken naar de treffers. Met nog dertien minuten op de klok was het Sofian Azehaf die de bal van dichtbij wist binnen te schieten 4-2. De marge was weer twee maar dat veranderde al snel weer want twee minuten later lag de bal er alweer aan de andere kant van het veld. Opnieuw was het Marcel Koning met een goede actie en wederom was hij doeltreffend 4-3. De spanning leek weer terug te wezen maar inderdaad leek want vlak na de aftrap mocht Gijs Bergsma er vandoor gaan en één op één met de doelman schoot hij raak 5-3. De wedstrijd bleef aantrekkelijk om te zien en beide ploegen deden er alles aan om de score verder uit te breiden. Met nog zes minuten op de klok leek het duel definitief in het slot te worden gegooid. Na  slim overspelen kwam de bal terecht bij Brandon Derambure en deze bleef ijskoud en schoot de bal gendadeloos binnen 6-3. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en wel door de gasten. Het was Wessel Elting die de bal ontving en zijn schot vloog hard tegen de touwen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-4.

Tweede klasse

Braak Financiële Diensten – Zijlstra Beroepskleding  3-3
Een duel tussen twee teams die wisselvallig presteren. De ene vinden we terug in de onderste regionen van de competitie en e andere juist in de top. Maar toch zou je dit niet terug zien in de wedstrijd. Toch was het eerste doelpunt al snel een feit want binnen een minuut was het al raak. De bal kwam terecht bij Johannes vd Veen en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Een snelle opening dus maar ondanks dat deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en lieten beide de bal goed rond gaan. Doelpunten zouden er zeker gaan vallen, alleen was de vraag wanneer gaat dit gebeuren? Nou dit gebeurde uiteindelijk na acht minuten spelen. Het was Johannes vd Veen die de keeper op het verkeerde been wist te zetten waarna hij de bal simpel kon binnen werken 0-2. Het gaatje was geslagen maar deze werd twee minuten later alweer verkleind. Het was Wessel Roorda die de bal ontving en zijn poging ging langs de goede kant van de paal binnen 1-2. De spanning was dus weer terug en dus beloofde het weer een spannende partij te worden. Helemaal toen het twee minuten later alweer gelijk werd. Opnieuw was het Wessel Roorda die aan de bal kwam en ditmaal schoot hij de bal onder de keeper door 2-2. Alles was weer in evenwicht dus maar ook dit was maar van korte duur want een minuut later lag de bal er aan de andere kant van het veld er weer in. Het was Mathieu vd Veen die de bal in de linkerhoek wist te plaatsen en hierdoor bracht hij zijn team weer op voorsprong 2-3. Er waren al aardig wat doelpunten gemaakt maar het spelbeeld veranderde niet en hierdoor bleef de bal in een hoog tempo rond gaan. Uiteindelijk gingen we met deze stand de rust in en dus moest het vuurwerk worden voortgezet in de tweede helft. Waar beide teams aan elkaar gewaagd waren daar had Braak het meeste balbezit maar tot hele grote kansen leidde dit nog niet. Toch bleven beide ploegen goed en leuk voetballen en hierdoor werd het een open wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan. Beide teams wilde vol gaan voor de drie punten en deze leken er dus ook te komen voor Zijlstra. Maar dan met nog twee minuten op de klok is het Cornelis Boonstra die aan de bal komt en met een strak schot liet hij de keeper kansloos 3-3. Beide ploegen ging nog wel voor de winst maar gescoord werd er niet meer en hierdoor eindigde dit duel in een verdiend gelijkspel.

Frankena Loonbedrijf – Stukadoorsbedrijf Yildiz  4-5.
Twee ploegen uit de onderste regionen troffen elkaar en dus waren de belangen groot. Dat het een strijd zou worden was wel duidelijk en dus beloofde het een open en spannende wedstrijd te worden. Het schouwspel werd al snel geopend want binnen een minuut was het Wouter Hylkema die de bal knap wist binnen te schieten en daarmee bracht hij zijn team al snel op voorsprong 1-0. Maar ondanks dit vroege doelpunt waren de heren van Stukadoorsbedrijf Yildiz de sterkste partij al wisten ze dit nog niet om te zetten in doelpunten. Wanneer jezelf de doelpunten niet weet te maken dan doet de tegenstander dat vaak wel en dat gebeurde ook nu. Het is minuut elf als Ruurd Bouma aan de bal komt en zijn schot eindigde strak in de rechterhoek 2-0. Het gaatje was geslagen en dit werd een minuut later nog groter. Het was Tsjeard Halbersma met een knappe actie waarna zijn schot in de linker onderhoek eindigde 3-0. Nu moesten de gasten komen en het antwoord volgde dan ook snel. Het was Jorge Lopes die zich knap wist vrij te spelen waarna zijn schot strak langs de paal binnen sloeg 3-1. De aansluiting was er weer en steeds meer raakte het duel in evenwicht. Met nog een minuut te gaan is het Ayhan Yildiz die zijn tegenstander te kijk wist te zetten waarna zijn schot hoog in de lange hoek eindigde 3-2. De aansluiting was er weer volledig en dus moest de ploeg in de tweede helft doorgaan. Frankena Loonbedrijf kreeg het steeds lastiger en hierdoor moesten ze steeds verder terug op eigen helft. Waar de gasten de grootste kansen kregen daar duurde het vijf minuten voordat er gescoord werd. Het was Wesley Schaap die de bal goed meenam waarna hij deze strak wist binnen te schieten 3-3. Alles was weer in evenwicht en dus was het de vraag of er nog een winnaar zou gaan komen. Lang leek dit niet het geval te wezen maar in de laatste vijf minuten kwam het grootste vuurwerk van de wedstrijd. Eerst is het Ayhan Yildiz die de bal in de rechterhoek wist te schieten 3-4, waarna Jelle Wieringa een snelle counter wist binnen te werken 4-4. Daarmee was de slotfase dus een leuke fase om te zien maar hier bleef het niet bij want uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden. Met nog twee minuten op de klok maakte de keeper van de thuisploeg een foutje waarna Sayit Gumrukcuoglu er als de kippen bij is en de bal hard weet binnen te werken 4-5. Dit bleek de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee eindigde een waar schouwspel in een 4-5 eindstand.

R.E.S – Welgeschikt  1-1
Waar R.E.S. deze competitie matig presteert tot op heden daar is Welgeschikt de koploper van deze competitie. Op voorhand zou je dus denken dit word een eitje voor de gasten maar niets bleek minder waar te zijn. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor hield het elkaar goed in evenwicht. Beide kregen wel mogelijkheden om te scoren maar de scherpte in de afronding was er totaal niet. Toch zou er een minuut voor rust gescoord worden en wel door de thuisploeg. Het was Niels Altenburg met een actie over de linkerkant waarna zijn schot in de rechter onderhoek eindigde 1-0. Met deze stand zochten beide teams de pauze op en dus beloofde het nog een spannende tweede helft te worden. Spannend werd het zeker want het spelbeeld bleef gelijkwaardig aan elkaar en gescoord werd er lange tijd niet. Uiteindelijk zou er nog wel een doelpunt vallen en dat gebeurde acht minuten voor het einde. Het was Oscar Elsinga die aan de bal kwam en van dichtbij wist hij simpel raak te schieten 1-1. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar een doelpunt maar gescoord werd er niet meer en daardoor eindigde dit duel in een gelijkspel.

Dikland Installatie Techniek – Mc Donalds Harlingen  1-0
Met respectievelijk drie en zes punten uit drie duels waren beide teams wisselvallig begonnen. Voor beide teams was winnen een noodzaak want de ene wou uit de onderste regionen verdwijnen en de andere wil de aansluiting houden met de koploper. Het duel begon en je merkte al gauw dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. De bal ging goed rond aan beide kanten en hierdoor ontstonden er enkele goede kansen. Maar de scherpte was nog niet aanwezig en hierdoor werden de geboden kansen niet omgezet in doelpunten. Hierdoor was de ruststand logischerwijs 0-0. Het spelbeeld in het tweede bedrijf bleef onveranderd en hierdoor bleven we een leuke wedstrijd zien. Het tempo lag hoog, de bal ging goed rond en kansen ontstonden er genoeg. Uiteindelijk viel er na tien minuten spelen toch een doelpunt. Het was Jan van der Wal die de bal goed mee wist te nemen waarna zijn schot kiezelhard langs de paal binnen viel 1-0. Een verassende tussenstand maar de ban was gebroken en dus moest Mc Donalds Harlingen wel komen. Dit gebeurde ook maar hierdoor ontstond er ook meer ruimte voor Dikland Installatie Techniek. Toch bleven de geboden kansen onbenut en hierdoor bleef de nul op het scorebord staan. Met nog even te gaan is daar een tweede gele kaart voor een speler van de thuisploeg en dus moesten zij de slotfase doorkomen met een mannetje minder. Uiteindelijk werd hier niet van geprofiteerd en dus eindigde dit duel in een 1-0 eindstand.  

Derde klasse

SDV Keukens en meer – Bouwbedrijf van Marrum 5-1
Met de nummer twee tegen de nummer vier konden we wellicht spreken van een kleine kraker. Waar de thuisploeg al acht punten behaalde, daar behaalde de gasten er zeven. Het gat met de koploper was minimaal en hierdoor konden beide ploegen vandaag goede zaken doen. Vanaf het begin wilde beide ploegen voetballen maar de heren van SDV Keukens en meer waren duidelijk de bovenliggende partij. Zij kregen dan ook de meeste kansen en dat leidde na vijf minuten spelen in de verdiende openingstreffer. Het was Ronald Stienstra die de bal van dichtbij door een bos van spelers wist heen te schieten waarna hij de bal tegen het netje zag ploffen 1-0. Hiermee was de toon gezet en nu wilde de nummer twee doorgaan. Dit gebeurde ook en dat leidde in de negende minuut tot het volgende doelpunt. Het was Jelle Talhout die de bal voor zijn voeten terug vond en deze wist hij simpel binnen te tikken 2-0. Nu moest bouwbedrijf van Marrum wel komen want het gaatje was enigszins geslagen. Maar waar de achtervolging moest worden ingezet daar vergrootte de thuisploeg de marge. Twee minuten na de vorige treffer was het Richard vd Veer die de bal vanaf de rechterkant langs iedereen heen wist te schieten waarna deze zomaar in het mandje plofte 3-0. Dat de thuisploeg heer en meester was bleek een minuut voor rust wel! Richard vd Veer kwam in de rechterhoek van het veld aan de bal waarna zijn schot strak in de linker kruising eindigde 4-0. In het tweede bedrijf kwamen beide ploegen iets dichter naar elkaar toe. Beide ploegen lieten de bal gemakkelijk rond gaan waarna de geboden kansen niet benut werden. Toch zou er gescoord worden in dit tweede bedrijf en wel na zeven minuten spelen. Mart Beuker wist zich knap vrij te spelen waarna hij de bal strak in de rechterhoek wist te leggen 4-1. Kan de ommekeer dan toch nog komen? Nee bleek het antwoord te wezen want daarvoor was de huidige nummer twee te sterk. Toch probeerde de nummer vier nog een slot offensief te forceren en hiervan wist Jelle Talhout optimaal van te profiteren. Hij zag de keeper ver voor zijn doel staan waarna hij de één tegen één aanging en de keeper wist te omspelen, het doel was vervolgens leeg waarna hij de bal simpel kon binnen schuiven 5-1. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en door deze overwinning is SDV Keukens en meer de nieuwe koploper in de derde klasse.

Offinga Kappers – SDV Projectbuilding  2-5
Met de nummer drie tegen de hekkensluiter leek dit op voorhand een duel te wezen voor de eer. Op papier zou de nummer drie dit moeten winnen maar de hekkensluiter wilde hun huid duur verkopen. Dit gebeurde ook en dat leidde er toe dat beide teams even sterk waren. De strijd werd fel met elkaar aangegaan alleen tot mogelijkheden leidde dit niet. Hierdoor kon je spreken van een saaie eerste helft die men op papier had kunnen afdoen. Waar de eerste helft erg saai was daar begon de tweede helft levendiger. Na een minuut spelen wist Luc de Vries aan de bal te komen en zijn schot eindigde hard in de linker onder hoek 0-1. Dit was gezien de ranglijst wel een verassing te noemen maar hierdoor zouden we een leukere tweede helft te zien krijgen. Helemaal toen Luc de Vries de score na zes minuten spelen wist te verdubbelen. Hij nam de bal goed mee waarna zijn schot in de rechterhoek belande 0-2. Nu moest Offinga Kappers wel komen en dat deed het ook want een minuut later was daar al de aansluitingstreffer. Het was Klaas Offenga met een knappe actie en zijn schot eindigde in de linker korte hoek 1-2. Alles was weer mogelijk en dat maakte deze tweede helft al leuker dan het eerste bedrijf. Wederom een minuut later viel er weer een doelpunt te noteren. Het was Edwin Kooistra die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de lange hoek 1-3. De nummer drie van de ranglijst moest weer in de achtervolging gaan en dat wilde het ook wel maar het lukte gewoon niet en dus leek een stunt vandaag in de maak te zijn. Maar dan met nog zeven minuten op de klok is het Sander Prins met een goede actie waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-3. Het verschil was weer één maar dit bleek maar van korte duur te wezen want twee minuten later werd het gat weer vergroot naar twee. Dilet Brahne nam de bal goed mee waarna zijn schot over de grond het mandje in viel 2-4. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden door de gasten en daarmee eindigde dit duel in een knappe 2-5 eindstand.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – van Mossel Autolease  4-4
De koploper nam het in dit duel op tegen de nummer zes van de ranglijst. Op voorhand zou je denken dat moet te doen zijn maar de bal is rond en dus kan er van alles gebeuren. Zo bleek ook wel in de wedstrijd want beide teams deden weinig voor elkaar onder en waren erg gewaagd aan elkaar. Waar de eerste mogelijkheden onbenut bleven daar was het na negen minuten spelen wel raak. Hendrik Hiemstra kwam goed in de bal waarna zijn schot eindigde in de rechter onder hoek 1-0. Hiermee was het bal geopend en dus moest de koploper in de achtervolging. Dit gebeurde ook en met nog vijf minuten op de klok was daar zelfs de gelijkmaker. Timo Tuinenga had een knappe actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot door de benen van de keeper binnen ging 1-1. De stand was weer in evenwicht maar dit veranderde een minuut voor rust. Na een twee tegen één actie kwam de bal voor de voeten terecht van Thomas Dijkstra en deze bleef ijzig kalm waarna hij de bal kon binnen werken 1-2. Nu was het weer de beurt aan Haarsma om aan te vallen en dat gebeurde dan ook. Waar de eerste mogelijkheid gemist werd daar was het na drie minuten spelen wel raak. Na een aanval over de linkerkant van Wierd Baarda besloot hij het maar eens te proberen van grote afstand en dit schot ging kiezelhard binnen 2-2. Beide ploegen bleven niets voor elkaar onder doen en dat zorgde voor een leuke open wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan. Doelpunten waren dus gegarandeerd en dus kregen de supporters waar voor hun geld. Met nog twaalf minuten op de klok is het Timo Tuinenga met een actie over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de linker kruising 2-3. Lang leek het hierbij te blijven maar niets bleek minder waar te wezen want de slotfase was de fase waarin het gebeurde. Met nog vier minuten op de klok is het Willem Ypma die één op één met de keeper komt en deze bal wist hij feilloos binnen te schieten 3-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut later was daar een man minder situatie die goed werd uitgespeeld waarna Willem Ypma nog een man wist uit te spelen om de bal vervolgens vanaf de linkerkant binnen te schieten 4-3. De koploper had nu dus weer problemen maar deze werden een minuut later te niet gedaan. Het was Thimo Hellinga die aan de bal kwam en van dichtbij wist hij de bal simpel binnen te schuiven 4-4. Dit bleek het laatste wapenfeit van deze wedstrijd te wezen en daarmee verspeelde de koploper hun eerste plek in de competitie.

Vierde klasse

Engineeringsburo Zuidema – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma  2-6
Met de nummer vijf tegen acht was dit een duel vanuit de onderste regionen van de competitie. De nummers één en twee lijken te ver weg te wezen en dus lijkt plek drie het hoogst haalbare. Alle punten zijn dan ook welkom en dus werden er twee fanatieke teams verwacht. Beide teams kende een goede openingsfase met daarin beide ook kansen op doelpunten. Uiteindelijk duurde het vijf minuten en tweeëntwintig seconden voordat er gescoord werd. Een toegekende vrije trap werd breed gelegd op Marc Galema en deze schoot de bal hard langs iedereen heen het doel in 0-1. Maar toch was daar al gauw de gelijkmaker van de thuisploeg want een kleine drie minuten later was het Jelle de Jong die de bal goed wist mee te nemen waarna hij de bal strak wist raak te schieten 1-1. Toch duurde deze stand maar van korte duur want één minuut en drieënvijftig seconden was het alweer raak aan de andere kant van het veld. Het was Marc Galema die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde in het rechter gedeelte van het doel 1-2. Na dit doelpunt namen de heren van Bouwbedrijf Jelle Bruinsma het heft meer in handen. Hierdoor had Engineeringsburo Zuidema het lastiger en kreeg het minder goede en grote kansen. Dit overwicht werd met nog twee minuten en eenentwintig seconden op de klok beloond met een doelpunt. Wim Zuidema zette een aanval op over de rechterkant waarna zijn schot hard en strak eindigde in de linkerhoek 1-3. Het gaatje was geslagen en deze werd met nog vijftig seconden te spelen verder vergroot. Na een actie over de rechterkant schoot Jesse Wolbers de bal links van de keeper door het midden binnen 1-4. Nu moest de thuisploeg komen wilde het nog wat uitrichten en dat gebeurde uiteindelijk ook. Na twee minuten en dertig seconden gespeeld te hebben ging Willem Buurstra achter een toegekende vrije trap staan en deze wist hij kiezelhard binnen te werken 2-4. Hierdoor was de spanning enigszins terug en dus was het afwachten of de ploeg deze lijn kon door trekken. Het antwoord bleek nee te zijn want nadat er enkele mogelijkheden gemist waren door de gasten daar was het met nog ruim twaalf minuten op de klok wel raak. Op korte afstand van het doel ontving Bart Broeders de bal en zijn schot ging hoog en hard tegen de touwen 2-5. De wedstrijd leek beslist te wezen en helemaal toen het anderhalve minuut later opnieuw raak was. Willem Terpstra vond de bal voor zijn voeten terug waarna hij de bal via de binnenkant van de paal in het doel wist te krijgen 2-6. In de laatste tien minuten probeerde beide ploegen nog wat maar gescoord werd er niet meer en daardoor wisten de gasten een overduidelijk overwinning te boeken.

Futsal t Hoekje Ferwert – Rijschool Posseth  9-3
Met de koploper tegen een middenmoot ploeg leek het een gemakkelijke avond te worden voor Futsal t Hoekje Ferwert. Deze ploeg is nog ongeslagen en won al haar drie de wedstrijden overtuigende. Het is dan ook niet raar dat deze ploeg gezien word als de grote favoriet voor de titel. Rijschool Posseth heeft daarentegen nog maar vier punten behaald uit drie wedstrijden dus zijn zij terug te vinden in de middenmoot. Het eerste bedrijf begon en beide ploegen begonnen redelijk gelijkwaardig aan deze wedstrijd. Maar toch was de thuisploeg het meest dreigender en dat leidde na zes minuten spelen in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Pieter Hoekstra die de bal goed mee wist te nemen waarna zijn schot links onder in de hoek eindigde 1-0. De opening was er en je merkte dat beide teams graag wouden maar dat de gasten lastiger tot kansen kwamen. Na elf minuten spelen werd de marge verder uitgebreid. Na een snelle counter kwam de bal terecht bij Thijs van Hijum en deze plaatste de bal keurig in de rechter onderhoek 2-0. Hierna ging het snel want vijf minuten later was het wederom Pieter Hoekstra met een snoeiharde pegel en ditmaal eindigde de bal in de linker onderhoek 3-0. Maar de aansluiting werd snel gevonden want gelijk na de vorige treffer was het Rick Beimers met een aanval door het midden waarna de bal strak tegen de touwen eindigde 3-1. Maar ondanks deze aansluitingstreffer bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en dat leidde er toe dat Pieter Hoekstra twee minuten late twee doelpunten wist te maken waardoor hij de stand naar 5-1 tilde. Toch zou dit niet de ruststand wezen want met nog een minuut op de klok is het Leon Wever met een goede actie en zijn schot eindigde keurig in het uiterste hoekje 5-2. Zou een terugkeer dan toch nog kunnen? Even leek het erop want na vijf minuten gespeeld te hebben in het tweede bedrijf was het Rick Beimers die een voorzet wist binnen te werken in de linkerhoek 5-3. Hierdoor was het verschil nog maar twee, maar inderdaad nog maar want hierna voerde Futsal Het Hoekje het tempo op en dus ontstonden er genoeg kansen om doelpunten te maken. Deze doelpunten zouden er uiteindelijk ook nog komen en wel in de laatste tien minuten. Eerst was het Durk Bierma die zijn schot zag eindigen in de linkerhoek 6-3, waarna Thijs van Hijum de stand twee minuten voor tijd op 7-3 wist te brengen. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want de gasten waren op en de thuisploeg was getergd op meer. Met nog een minuut te gaan was het man of the match Pieter Hoekstra die aan de bal kwam en zijn schot ging over de keeper heen het doel in 8-3. Het slotakkoord was er vervolgens voor Arjan Dijkstra die de bal achter het standbeentje langs haalde en zag eindigen in de hoek van het doel 9-3. Hierdoor blijft de koploper ongeslagen en kan het zich opmaken voor de kraker van volgende week tegen de nummer twee WR Unit.

Horeca de Trije – WR Unit  1-3
Waar de ene negen uit drie had daar gold de start voor de andere een stuk minder fijn met twee uit drie. Op voorhand zou je dus denken dat de gasten favoriet waren maar wanneer je dit duel zag dan bleek dit anders te wezen. Beide teams waren aardig aan elkaar gewaagd al waren de grootste mogelijkheden er voor WR Unit. Dit leidde uiteindelijk na acht minuten spelen in de openingstreffer. Het was Rene de Haan met een actie over de rechterkant waarna zijn schot in de linkerhoek eindigde 0-1. De eerste daalder was dus een geslagen maar dit bleek maar van korte duur te wezen voordat deze verzilverd werd. Drie minuten na het openingsdoelpunt was het namelijk Michel van der Veen die wist te scoren via een toegekende strafschop 1-1. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dus was de wedstrijd in evenwicht. Horeca de Trije wilde de tweede helft vlammen maar lastig ging het zeker. De eerste kansjes werden niet benut en dan weet je hoe de vork in de steel zit. Wanneer jezelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel en zo ook nu. Na drie minuten en negenendertig seconden gespeeld te hebben was daar een voorzet vanaf de linkerkant waarna de bal via Stefan de Bruin in de rechterhoek binnen viel 1-2. Nu moest de thuisploeg komen en helemaal toen het een minuut later weer een doelpunt tegen kreeg. Ditmaal was het Rene de Haan met een aanval over de linkerkant en zijn schot eindige in het rechterhoekje 1-3. In de slotfase hierna probeerde beide ploegen het nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus behield WR Unit de ongeslagen status en blijft Horeca de Trije op twee punten hangen.