Man of the World Lwd. stelt kampioensfeestje Taxi Sybe uit en mag zelf nog hopen op de schaal

20181012 AWA1508

Het seizoen loopt ten einde en dus is dit de periode waarin de prijzen verdeeld worden. Om te beginnen vanavond al met het eerste kampioenschap van de tweede competitiehelft. Wie volgen er en kunnen net als Bouwbedrijf van Marrum de schaal omhoog houden?  Maar daarnaast houdt het een ieder bezig wie dalen er af naar een lagere klasse en wie handhaaft zich juist?  Lees het hieronder en trek daaruit de conclusies.

Hoofdklasse

Keizer Autoschade – Autobedrijf Haitsma   3-1
Met de nummer twee tegen de nummer vier beloofde dit op voorhand een spannend duel te worden. Het eerste duel eindigde in een 0-6 overwinning voor Autobedrijf Haitsma en dus had Keizer Autoschade iets goed te maken. Vanaf het begin van de wedstrijd deden beide teams weinig voor elkaar onder. Het zakte in waar moest en schakelde snel om wanneer de mogelijkheid zich voor deed. Het kon dus alle kanten opgaan en dus was het een verassing wie er als eerste zou scoren. Uiteindelijk zou de score in de tiende minuut worden geopend. Het was Remco Reversma die de bal dichtbij het goal ontving en zijn schot ging hard tegen de touwen 1-0. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te wezen en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Deze kwam er ook zeker want het spelbeeld bleef gelijkwaardig aan die van de eerste. Hierdoor kregen beide teams ook mogelijkheden om te scoren maar de bal wilde er maar niet in en dus bleef de spanning in het duel aanwezig. Uiteindelijk werd het duel in de laatste vijf minuten van de wedstrijd beslist. De gasten moeten alles of niets spelen en hierdoor kwam er meer ruimte voor de thuisploeg. Het is de 35ste minuut als Mart Kuperus een toegekende vrije trap achter de keeper weet te schieten 2-0. De wedstrijd leek gespeeld te wezen maar niets was minder waar want een minuut later was daar alweer de aansluitingstreffer. Het is Hassan Bartouhtouh die de bal van dichtbij weet binnen te tikken 2-1. Het geloof in een goed resultaat was weer terug maar twee minuten later werd deze drom alweer aan diggelen geschoten. Het is Willem van Duijn die opstoomt over rechts waarna zijn afstandschot eindigt in de kruising 3-1. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen en hierdor eindigde het in een minimale overwinning voor de thuisploeg.

Freedom Energy – Bogt fen Gune   3-9
Met de nummer laatst tegen de nummer drie leek dit een simpele avond te worden voor de gasten. Freedom Energy had nog geen punt behaald in deze klasse en voor de Bogt fen Gune geld dat ze maar zeven punten hebben. In de eerste helft liep het uiteindelijk aardig gelijk op. De nummer drie had een lichte overhand maar dit moest hem omzetten in doelpunten. Het duurde uiteindelijk tot de zevende minuut voordat er gescoord werd. Er was een goede actie over links waarna de bal goed in de verre hoek werd geschoten 0-1. Dit doelpunt deed wonderen want een minuut later werd de score verder uitgebreid. Het was Wesley Tankink die opstoomde over de rechterkant waarna hij de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 0-2. Maar ondanks dit doelpunt was de spanning alweer snel terug. Het is de negende minuut als Cornelis Zijlstra een actie inzet over de rechterkant, hij kapt naar binnen waarna hij de bal in de verre hoek weet te schieten 1-2. De spanning was weer terug en helemaal toen het een minuut later alweer gelijk stond. Opnieuw is het Cornelis Zijlstra die een actie maakt over de linkerkant waarna hij de bal hard in de korte hoek schieten 2-2. De spanning was weer terug en dus moest men weer opzoek naar de voorsprong. Uiteindelijk kwam deze er niet meer in de eerste helft en dus was de ruststand 2-2.  In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet erg. Beide ploegen zochten de aanval waar kon maar gescoord werd er nog niet. Het is de 26ste minuut als een afstandschot van richting wordt veranderd door Frank de Wit en deze vloog gelukkig binnen 2-3. De kloof was weer geslagen en deze werd een minuut later nog groter. Opnieuw was daar een afstandschot en ook deze viel binnen 2-4. Nu moest de thuisploeg meer komen en dus zou er meer ruimte ontstaand voor de gasten. In eerste instantie wist men hier niet van te profiteren maar dit veranderde in de laatste zes minuten van de wedstrijd want daarin werd nog zesmaal gescoord. De eerste vijf goals kwamen op naam van de Bogt fen Gune waarna de slotgoal er kwam voor Freedom Energy. Hierdoor eindigde het duel uiteindelijk in een 3-9 eindstand.

Eerste klasse

Zandstra en vd Meer – Sportcafé de Trije  0-2
Met de nummer drie tegen de gedeelde koploper kon je spreken van een boeiend duel. Vooraf was het verschil maar vier punten in het voordeel van Sportcafé de Trije en dus moesten de heren van Zandstra en vd Meer winnen om aansluiting te vinden met de bovenste plaats. Beide ploegen deden vanaf het begin van de wedstrijd weinig voor elkaar onder. Verdedigend stond het goed en men kwam eruit wanneer mogelijk. Het was dus afwachten wie de eerste treffer zou maken en dus was het lastig te voorspellen hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen. Het duurde uiteindelijk tot de achtste minuut voordat de score werd geopend. Een goed lopende aanval kwam voor de voeten van Marco de Groot terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Maar ondanks dit doelpunt bleef de wedstrijd spannend en dus kon het alle kanten opgaan. Beide ploegen kregen ook wel hun mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dit niet. Hoe meer de wedstrijd zich vorderde hoe meer de druk op beide ploegen toe nam. Beide wilde namelijk de drie punten hebben en dus werd er met alle enclave verdedigt waar nodig. Lang leek deze wedstrijd te eindigen in een 0-1 eindstand maar een minuut voor tijd was het dan toch raak. Een lage voorzet vanaf de zijkant werd simpel binnen geschoven door Joshua Cuperus en daarmee zette hij de 0-2 eindstand op het scorebord.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Leo Reitsma Huhtamaki  2-1
Met de nummer vijf tegen zes was dit een duel onderin de eerste klasse. Beide ploegen wilde vol voor de drie punten gaan. Bij verlies moesten de ploegen naar beneden blijven kijken en de winnaar zou zich wat vrijer kunnen voelen. Dat er genoeg op het spel stond voor beide kon je merken in de wedstrijd zelf. Het was bij vlagen soms wat slordig en hierdoor kwamen de aanvallen niet altijd even goed uit de verf. Toch zouden beide ploegen zo hun mogelijkheden krijgen maar tot doelpunten leidde dit niet en dus bleef de spanning enorm. Uiteindelijk duurde het tot de zeventiende minuut voordat de score werd geopend. Het was Jort Hogendorp die de bal ontving en zijn schot ging hoog en hard binnen 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus moest de thuisploeg in de tweede helft komen. Dit gebeurde ook want één minuut in de tweede helft ontving men een vrije trap en deze werd hard binnen geschoten door Simon Houtsma 1-1. Nu moesten de gasten dus weer komen en kon de thuisploeg rustig afwachten. In de fase hierna lieten beide teams zien dat het zeker kon voetballen. Bij vlagen werden er mooie acties ingezet, maar dit leidde verder niet tot doelpunten. Lang leek de gelijke stand op het scorebord te blijven staan en daar kon de ene ploeg beter mee leven dan de andere. Maar dan met nog iets meer dan anderhalve minuut te spelen is het Robin Hamer die de bal ontvangt en zijn schot gaat mooi tussen iedereen door en zo het doel in 2-1. Dit doelpunt bleek uiteindelijk de doodsteek te wezen en dus werd er niet meer gescoord en eindigde het in een minimale 2-1 eindstand.

Foto Techniek Service – Auto Strikwerda   6-2
Waar de ene strijd om degradatie te voorkomen daar vecht de andere om een plekje in de top drie. Genoeg stond er op het spel en dus zou het zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden voor beide. En zo gezegd zo gedaan want het zou een ware triller worden in de eerste twintig minuten van deze wedstrijd. Het begon al na een minuut toen Alwin Feenstra de bal in vrije positie kreeg aangespeeld waarna hij de bal simpel weet binnen te tikken 1-0. Hiermee was de ban al vroeg gebroken maar opgeven deden de gasten niet. Dit loonde ook want in de vijfde minuut werd een speler van de gasten knap vrij gespeeld waarna de bal in de linkerhoek eindigde 1-1. Maar vanaf de aftrap werd er gelijk een goede aanval opgezet waarna Alwin Feenstra de bal in de linkerhoek weet te schieten 2-1. Maar ondanks deze score deden beide teams weinig voor elkaar onder. De thuisploeg had wel een lichte overhand maar tot doelpunten leidde dit verder nog niet. Toch zou dit niet lang duren want in de tiende minuut kwam de voorzet terecht bij Toine Muizer en met een simpele voetbeweging wist hij de bal simpel binnen te tikken 3-1. Maar waar men snel op voorsprong kwam daar was de aansluitingstreffer ook al snel een feit. Opnieuw werd de bal in de linkerhoek binnen geschoten en hierdoor veranderde de stand naar 3-2. Maar zoals al eerder gezegd zou het een flitsende eerste helft worden en dus was het hiermee nog niet klaar. Het is vier minuten voor rust als Tim Bijlsma de bal voor zijn voeten terug vindt en deze simpel weet binnen te schuiven 4-2. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want vanaf de aftrap werd de bal onderschept en getransporteerd naar Gertjan Zagema en deze wist de bal hard tegen de touwen te schieten 5-2. Het volgende en laatste doelpunt van deze wedstrijd zou vallen in de twintigste minuut. Het was Tim Bijlsma die de bal ontving en zijn schot eindigde strak en hard in de rechterhoek 6-2. Uiteindelijk werd de tweede helft nog wel gespeeld maar daarin werd het tempo lager en hierdoor was het ritme van de eerste helft verdwenen. Beide ploegen hadden nog wel enkele mogelijkheden om te scoren maar deze gingen er niet in en dus eindigde dit duel uiteindelijk in een 6-2 eindstand.

Tweede klasse

Van Dellen Bellen – Verno Verhuur  3-8
Met respectievelijk zes en zeven punten in de competitie streden beide ploegen nog tegen degradatie. Waar de nummer laatst maar drie punten had daar was het verschil dus maar minimaal met deze twee ploegen. Winst zou voor beide ploegen dus noodzakelijk zijn en dus was men enorm gebrand om te presteren. Vanaf het begin van de wedstrijden wouden beide ploegen wel voetballen maar de heren van Verno Verhuur hadden toch de overhand en dus zou je verwachten dat zij het eerste doelpunt zouden maken. Uiteindelijk gebeurde dit ook in de zevende minuut van de wedstrijd. Het is Tjibbe Haitsma die een goede actie over de linkerkant maakte om vervolgens de bal in de korte hoek binnen te schieten 0-1. De ban was gebroken en dus moest van Dellen Bellen in actie komen. Het wilde wel maar het lukte gewoon niet. De gasten waren de betere partij en dat werd ook in de score snel duidelijk. Na een goede actie over de rechterkant werd de bal voorgezet naar de linkerkant waar Marcel Amels staat, deze neemt de bal goed aan om hem vervolgens hard binnen te schieten 0-2. Een minuut later leek het duel helemaal in het slot te worden gegooid. Het is Marcel Amels die een actie over de rechterkant maakte om de bal vervolgens in de korte hoek binnen te schieten 0-3. Hierna ging het snel en in de laatste drie minuten van de eerste helft werd er nog tweemaal gescoord. Eerst was er een voorzet vanaf de linkerkant naar de rechterkant die binnen getikt werd door Alex v/d Bosch 0-4, waarna deze zelfde v/d Bosch even later een afstandsschot wist binnen te werken 0-5. Daarmee was de eerste helft beslist en dus zou het een hele klus worden voor de thuisploeg om terug te komen. Toch begon de thuisploeg aardig fanatiek aan de tweede helft en dat leidde na vier minuten spelen tot de aansluitingstreffer. Het is Siefko Jager die een actie opzette over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-5. Zou de spanning dan weer terug komen in de wedstrijd? Nee bleek het antwoord te wezen want drie minuten na deze aansluitingstreffer lag de bal er aan de andere kant alweer in. Het is Marcel Amels die een actie over links aangaat om de bal vervolgens in de verre hoek binnen te schieten 1-6. En weer een minuut later is het opnieuw raak. Het is Michel v/d Zee die een actie inzette over de rechterkant om de bal in de korte hoek binnen te schieten 1-7. Hiermee was het duel wel gespeeld en dus was het afwachten hoe hoog de score zou uitpakken. Uiteindelijk zou er in het slot van de wedstrijd nog driemaal gescoord worden. Eerst was het Jan van der Wal die de bal in de verre hoek wist te schieten 2-7 waarna Siefko Jager de 3-7 op het scorebord wist te schieten. Maar ondanks dat was het slotakkoord er toch voor de gasten. Een voorzet vanaf de zijkant werd simpel binnen getikt door Tjibbe Haitsma en daardoor bracht hij de eindstand van 3-8 op het scorebord.

Skearmessen – R.E.S    4-0
Een ware kraker om het kampioenschap in de tweede klasse van het ZVF zaalvoetbal seizoen. Met negentien punten versus achttien punten was dit een duel om plek één. De winnaar zou goede zaken doen en de bovenste plek in handen krijgen. Bij winst van Skearmessen deed het helemaal goede zaken want dan zou men het verschil naar vier tillen. Beide ploegen waren dan ook getergd om een goed resultaat neer te zetten. Vanaf het begin was dit ook wel duidelijk. Beide ploegen stonden verdedigend compact bij elkaar en dus moest het baltempo hoog zijn om de tegenstander uit één te spelen. Maar wanneer men dan de bal zou onderscheppen van de aanvallende partij dan lag daar gelijk een ruimte om te kunnen omschakelen. Zo ook in de vijfde minuut toen R.E.S de aanval zocht maar de bal werd onderschept. De bal werd vervolgens gespeeld op Harmen Schuitemaker en deze bleef één op één met de keeper ijzig kalm en wist de bal simpel binnen te tikken 1-0.  Hiermee was er een opening in de wedstrijd ontstaan. Deze opening werd twee minuten later nog groter gemaakt toen Hepke de Boer een goed schot loste en de bal binnen zag gaan 2-0. Nu moesten de gasten komen en dus beloofde het een spannend vervolg van de wedstrijd te worden. Maar ondanks dat het spel aardig over en weer ging bleven de doelpunten uit en dus was de ruststand 2-0. In de tweede helft kon de thuisploeg geduldig wachten en toeslaan in de omschakeling. Uiteindelijk ontstonden er wel mogelijkheden maar gescoord werd er niet en dus bleef de minimale voorsprong een feit. Maar toch bleef het hier niet bij want het is de 27ste minuut als doelman Sander de Boer de ruimte ziet en de bal vanuit zijn eigen doel in dat van de tegenstander wist te schieten 3-0. Een wereldgoal dus dat zou leiden tot een riante voorsprong. Lang leek het bij deze stand te blijven maar met nog twee minuten op de klok was het Hepke de Boer die een snel opgezette aanval wist af te ronden en daarmee de eindstand op 4-0 bracht.

Derde klasse

Café de Kleine Beurs – Horeca de Trije    7-2
Met de nummer vier tegen zeven en een verschil van vijf punten in het voordeel van de thuisploeg was het een duel waarin weinig op het spel leek te staan. Maar toch was dit niet helemaal het geval want het verschil tussen beide was maar vijf punten en bij winst van de gasten kon de spanning om degradatie weer spannend worden. Beide ploegen wilde dus de punten binnen halen want hiermee kon de druk van de ketel gehaald worden. In de openingsfase van het duel deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het zocht de aanval waar kon maar de kansen werden niet benut en dus bleef het spannend. Het zou uiteindelijk tot de elfde minuut duren voordat de score werd geopend. Een prima aanval over de rechterkant kwam terecht bij Corniek Post en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want even later was het Willem Miedema die de bal ontving en zijn schot ging hard tegen de touwen 2-0. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord en dus was de ruststand 2-0. In de tweede helft moest de sensatie komen en uiteindelijk kwam die er ook. Waar de eerste mogelijkheden mis gingen daar was het in minuut vijfentwintig wel raak. De bal kwam terecht bij Wessel Eiting en deze wist de bal van dichtbij binnen te werken 3-0. Hiermee was er een gaatje geslagen maar deze werd een minuut later al groter. De bal werd namelijk vakkundig onderschept door Corniek Post en die wist zijn tweede van de avond mocht maken 4-0. Was het duel hiermee dan definitief beslist? Nee was het antwoord want ook nu was het vanaf de aftrap alweer raak. Het is Patrick Poelstra die een goede aanval over de linkerkant weet op te zetten waarna hij de bal hard in de verre hoek weet te krijgen 4-1. De spanning was weer enigszins terug en dus beloofde het nog een spannende slotfase te worden. Uiteindelijk is het de 32ste minuut als Patrick Poelstra een afstandsschot lost vanaf de linkerkant en deze eindigt half hoog in de lange hoek 4-2. Maar met nog zeven minuten op de klok werd het duel definitief in het slot gegooid.  Het was Willem Miedema die de bal goed meenam en de bal keurig wist binnen te schuiven in de verre hoek 5-2. Hierna braken de gasten en dus wist de thuisploeg opnieuw te profiteren. Het was opnieuw Corniek Post die de bal ontving en met een ferme trap wist hij de bal strak binnen te schieten 6-2. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Wessel Elting die de bal ontving en zijn schot eindigde strak tegen de touwen 7-2.

TRES.nl – SDV Projectbuilding  6-4
Met de nummer zes tegen vijf stond er een duel op de planning waar het voor de ene nog spannend is en de andere kent een veilige marge. Het verschil vooraf was vijf punten in het nadeel van TRES.nl en dus moesten zij winnen om aansluiting te vinden richting de middenmoot. Maar scherp kwam men niet uit de startblokken want binnen twee minuten hadden zij al het eerste tegendoelpunt. Er was een actie over de rechterkant waarna Elmer Boonstra de bal naar binnen toe kapte en deze in de verre hoek wist te planten 0-1. De opening was er dus en deze werd al snel vergroot nadat Elmer Boonstra een actie over rechts in de korte hoek wist te schieten 0-2. Maar ook nu duurde een reactie niet lang want een minuut later was het alweer raak aan de andere kant. Gijs de Graaf maakt een goede actie over de rechterkant waarna hij de bal in de korte hoek weet binnen te schieten 1-2. Na dit doelpunt daalde het tempo qua doelpunten wat. Beide ploegen stonden goed en hierdoor was het er lastiger doorheen te komen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de ruststand zal blijven steken op 1-2. In het begin van de tweede helft was er eigenlijk een soort gelijk beeld. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en dus kon het alle kanten op gaan. Uiteindelijk moest de beslissing dan vallen in de laatste tien minuten van de wedstrijd en dus beloofde het een spannende slotfase te worden. Deze ontstond er ook want met nog negen minuten op de klok was daar de gelijkmaker. Het is Robert Polee die een goede actie in huis heeft over de linkerkant waarna hij de bal naar zijn rechterbeen brengt en de bal in de korte hoek weet binnen te leggen 2-2. Nu ging het snel want twee minuten later was daar de voorsprong voor de thuisploeg. Het is James Qiu die één op één komt met de keeper waarna hij de bal door de benen van de keeper weet heen te schieten 3-2. Deze voorsprong leek bevrijdend te werken want twee minuten later was het opnieuw raak. Het is James Qiu met een actie over de linkerkant en zijn schot eindigde in de linkerhelft van het doel 4-2. Het leek wel een duel te worden met doelpunten om de twee minuten want weer twee minuten lag het volgende doelpunt al tegen de touwen. Het is Robert Polee met een actie over rechts waarna hij de bal hard in de verre hoek weet te leggen 5-2. Maar hier zou het niet bij blijven want in de laatste drie minuten zou er nog driemaal gescoord worden. Voor de gasten wist Wibo Brouwer nog tweemaal het net te vinden en voor TRES.nl scoorde James Qiu nog eenmaal. Daarmee werd de eindstand bepaald op 6-4 en konden we terug kijken naar een aparte laatste slotfase.

Man of the World Lwd. – Taxi Sybe   4-0
Met de nummer twee tegen één was dit een heuse topper. Het verschil vooraf was zes punten in het voordeel van Taxi Sybe. Wilde Man of the World Lwd. nog kans maken op de titel dan diende er gewonnen te worden. Bij winst van de koploper waren zij kampioen en konden zij een feestje vieren. Vanaf het begin kon je merken dat de teams gebrand waren op een goed resultaat. De duels werden aangegaan en met veel strijd en passie werden de aanvallen opgezet en verdedigt. Scheidsrechter Burggraaf had alles prima onder controle en hierdoor bleef het een sportieve wedstrijd. Het duurde uiteindelijk tot de achtste minuut voordat er gescoord werd. Het was Sven Flikkema die de diepte werd ingestuurd en één op één met de keeper wist hij de bal rustig binnen te werken 1-0. Hierna bleef het spelbeeld aardig gelijkwaardig. Toch zou er net voor rust nog eenmaal gescoord worden. Het was Jens de Ruiter die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde laag in de onderhoek 2-0. Nu moest de koploper wel komen in de tweede helft. En zo gebeurde ook want de aanval werd ingezet maar gescoord werd er nog niet. De thuisploeg daarentegen zou meer ruimte krijgen om de tegenaanval in te zetten en dus zouden zij rustig te werk kunnen gaan. Het duurde dan ook lang voordat er een doelpunt zou vallen. We zitten zes minuten voor het einde als er een goede opgezette aanval voor wordt gezet en simpel wordt binnen getikt door Stein Potma 3-0. Hiermee werd de wedstrijd in het slot gegooid en dus konden de gasten nog geen kampioensfeestje vieren. Met nog een minuut op de klok besloot Jens de Ruiter het nog maar eens een keer van afstand te proberen en ditmaal eindigde de bal halfhoog in de rechterhoek 4-0.

Vierde klasse

Lukkes Arum – Bouwbedrijf van Marrum 2-8
Met de nummer drie tegen één leek deze wedstrijd op papier een kraker te worden. Echter was dit in werkelijkheid niet het geval. Het verschil vooraf bedroeg namelijk negen punten in het nadeel van Lukkes Arum. Daarnaast kende Bouwbedrijf van Marrum een voorsprong van acht punten op de nummer twee en dus zou het bij een overwinning kampioen wezen. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek al snel dat men vandaag kampioen wou worden. Het zette vol tempo de aanval in en het liet de tegenstander nauwelijks eruit komen. Dit leidde in de vierde minuut al tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Tjipko Vellinga die de bal ontving en met een simpele in tikker wist hij de keeper te verschalken 0-1. Een minuut later was het opnieuw Tjipko Vellinga die de bal ontving en ditmaal eindigde zijn schot in de linkerhoek 0-2. Hiermee was er een gaatje geslagen en dus moest de thuisploeg iets bedenken om tot een tegengoal te komen. Deze zou er nog niet komen want het is de achtste minuut als Tjipko Vellinga zijn hattrick compleet maakt met een schot in de linker onderhoek 0-3. De wedstrijd leek nu definitief gespeeld te wezen en helemaal toen Mart Beuker twee minuten later opnieuw raak schoot 0-4. Maar dan is daar twee minuten late toch de ere treffer voor Lukkes Arum. Het is Arne Tigchelaar die de bal ontving en met een simpele voetbeweging bracht hij de stand op 1-4. Kan het dan nog spannend worden? Wellicht want drie minuten later was het Jelmer van der Vies die de bal ontving en zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-4. De gasten moesten nu in de tweede helft geconcentreerd te werk gaan en de thuisploeg juist de aanval zoeken. Dit zou dus betekenen dat er veel ruimte zou ontstaan op het veld en dat zal wel eens voordeling kunnen uitpakken voor de gasten. En dit gebeurde ook want in de fase 24ste tot de 27ste minuut werd er driemaal gescoord. Eerst was het Tjipko Vellinga die de bal in de linkerhoek wist te schieten 2-5, waarna een minuut later Jan Bosma de 2-6 wist binnen te tikken. De 2-7 kwam vervolgens ook op naam van Jan Bosma die de bal  in de linkerhoek wist te schieten. Hiermee kon de champagne uit de koelkast gehaald worden want ondanks dat de thuisploeg het wel probeerde wisten zij niet dichterbij te komen. Uiteindelijk zou er vijf minuten voor tijd nog eenmaal gescoord worden. Het was Mart Beuker die de bal ontving en met een goed schot liet hij de keeper kansloos 2-8 Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee was het kampioenschap voor Bouwbedrijf van Marrum een feit.

Rijschool Posseth – Mc Donalds Harlingen  2-4
Met dit duel zien we twee ploegen die eigenlijk nergens meer om spelen. Degraderen kan niet en kampioen worden gaat hem ook niet meer worden. Het hoogst haalbare voor beide teams is op dit moment plek zes en plek twee. Maar toch wilde beide teams winnen zodat het met een positief gevoel naar het einde van de competitie kon gaan. Het duel begon dan ook erg leuk en beide teams deden niet heel veel voor elkaar onder. Een doelpunt leek dan ook niet lang uit te blijven. Dit duurde uiteindelijk zeker niet lang want het is de vierde minuut als Niels Walburg op stoomt over de linkerkant om vervolgens een hard schot te lossen wat hard binnen weet te vallen 1-0. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want twee minuten later was het alweer gelijk. Het was Mateusz Roman Ijpe die de bal ontving en met een strak schot eindigde de bal tegen de touwen 1-1.  Hierna bleef het duel interessant want Mc Donalds Harlingen was de iets sterker ploeg en hierdoor moesten de heren van Rijschool Posseth iets meer terug en loeren op de omschakeling.  Nadat er enkele mogelijkheden gemist waren werd er vier minuten voor rust toch gescoord. Het was Jarick Hiemstra die de bal voor zijn voeten kreeg en met een simpele in tikker bracht hij de stand op 1-2. Hiermee leek de ban gebroken te wezen en helemaal toen de score een minuut voor tijd verder werd uitgebreid  Opnieuw was het Jarick Hiemstra die de bal ontving en middels een afstandschot liet hij de keeper kansloos 1-3. Nu moest de thuisploeg in de tweede helft wel komen. Beide ploegen deden het in deze tweede helft rustig aan. De ene zakte geduldig in waarna de andere de aanval probeerde te zoeken. Het duurde even voordat het volgende doelpunt een feit was maar dan had je ook zeker wat.  Een diepe bal kwam terecht bij Mateusz Roman Ijpe en deze bleef één op één met de keeper rustig om de bal  vervolgens simpel binnen te tikken 1-4. Nu was het duel wel gespeeld en dus konden we rustig uitkijken naar het laatste fluitsignaal. Maar dan is het de 34ste minuut als de bal via keeper Sido Rietstra in het eigen goal beland 2-4. Wordt het dan nog spannend in de slotfase? Nee bleek het antwoord te wezen en dus werd de wedstrijd afgesloten met een 2-4 eindstand.

Engineeringsburo Zuidema –  Stadsherberg catering   6-3
Een wedstrijd tussen de hekkensluiter en de nummer vijf van de ranglijst. Voor beide staat er weinig meer op het spel en dus konden beide ploegen vrij uit voetballen. De vorige ontmoeting eindigde in een simpele 9-3 overwinning voor Stadsherberg catering. De heren van Engineeringsburo Zuidema waren dus gebrand om revanche te nemen en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. In de openingsfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en waren er ook kansjes voor beide. Toch werd de score pas geopend naar acht minuten spelen. Het was Freek Tichelman die een mooie actie over de linkerkant had waarna hij de bal hard in de hoek wist te schieten 1-0. Hiermee was de score geopend en deze werd twee minuten later alweer verdubbeld. Het was Hans Grijpma die één op één met de keeper kwam waarna hij de bal door de benen van de doelman wist heen te schieten 2-0. Hierna waren er nog wel mogelijkheden aan beide kanten maar gescoord werd er niet meer en dus was de ruststand 2-0. In de tweede helft moesten de gasten dus komen en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Helemaal toen men in de vijfentwintigste minuut de spanning terug wist te brengen in de wedstrijd. Het was Gerard Vaas die de bal ontving en zijn schot ging strak tegen de touwen 2-1. Maar ondanks dit doelpunt kregen beide teams ruimte om te voetballen en hiervan werd in de 29ste minuut optimaal van geprofiteerd. Het was Willem Buurstra die alleen een actie opzette waarna hij de bal simpel wist binnen te schuiven 3-1. Maar lang kon men niet genieten van deze marge want een minuut later was het alweer raak aan de andere kant van het veld. Gerton Oost werd de diepte ingestuurd waarna hij één op één kwam en de bal simpel in de hoek wist te schuiven 3-2. De spanning was hiermee terug en dus kon het alle kanten opgaan. Helemaal toen de stand gelijk getrokken werd in de 33ste minuut. Een toegekende vrije trap werd hard binnen geschoten door Harm Braams en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 3-3. Blijkbaar deed dit iets met de thuisploeg want het ging hierna vol op jacht naar de voorsprong. Maar ook de gasten namen steeds meer risico en zodoende werd het een open wedstrijd. In de 35ste minuut was het Ysald Zuidema die de bal  ontving en hij wist deze in het lege doel te schuiven 4-3.  Nu moesten de gasten weer komen en dat zou nog meer ruimte opleveren voor de home ploeg. Weer twee minuten later was het Freek Tichelman die de bal ontving aan de linkerkant en zijn schot eindigde strak in het hoekje 6-3. Hiermee leek de winst een zekerheid te wezen en helemaal toen men een minuut voor tijd nog wist te scoren. Opnieuw was het Ysald Zuidema die aan de bal kwam en zijn schot eindigde hoog en strak in het mandje 6-3. Dit bleek de eindstand te wezen en hierdoor hebben beide teams nu eenmaal van elkaar gewonnen.