Martens Vis doet koploper pijn. Aanvallers Sportcafe de Trije op dreef.

In de Hoofdklasse wordt de strijd om het kampioenschap steeds spannender. Keizer Autoschade verspeelde kostbare punten tegen laagvlieger Martens Vis, 5-5. Achtervolger Van Dellen Bellen won wel. Het verschil bedraagt tussen beide nu twee punten. Ook Haitsma sloot weer aan. Zij hebben een gelijk puntenaantal met Van Dellen, maar het doelsaldo van Haitsma is minder. In de Eerste klasse stond de topper Zijlstra Beroepskleding tegen Oosterlaar/Verhoeven op het programma. Hoewel Zijlstra een forse voorsprong op de nummer twee heeft, bakte het er vrijdagavond vrij weinig van. Oosterlaar/Verhoeven boekte met 8-1 een forse overwinning. Ook Sijperda Verhuur deed in de Tweede klasse uitstekende zaken met betrekking tot een mogelijk kampioenschap. Met een treffer in de laatste seconden liep het iets uit op de verliezende nummer twee Koopmans Schilders. In de Derde klasse lijkt alles zo goed als verdeeld. De Struners staan daar soeverein bovenaan. Zuidema houdt met drie punten de spreekwoordelijke rode lantaarn al een lange periode vast. Laatstgenoemde verloor ook vrijdagavond weer fors met 13-1 van T.G.J. Communicatie. Tot slot de laagste klasse. Ook daar is de laatste plaats al vanaf de start van dit seizoen bezet. Fitnesscentrum C.C.M. heeft een negatief puntensaldo van -3. Daar kwam na het 7-5 verlies tegen koploper Leo Reitsma/Huhtamaki geen verandering in. Leo Reitsma loopt door deze overwinning iets uit op achtervolger Bar Yn ‘e Stal. De “Rypsters” hoefden niet te spelen en staan nu met een wedstrijd minder drie punten achter op de eerdergenoemde koploper. Opvallend in de Vierde klasse is het productieve Sportcafe de Trije. Bij het jongste team van de zaal delen spitsen J. Cuperus en J. Meijer de laatste weken forse klappen uit. De twee scoorden in de laatste drie duels gezamenlijk achttien keer.

Autobedrijf Haitsma – Steensma F.I. 4-3

L. Visser 1-0, J. Broersma 2-0, O. Elsinga 3-0, E. Tolsma 3-1 en 3-2, J. Broersma 4-2, T. Hoekstra 4-3.

Als de ruststand 3-0 is, dan is het meestal wel gespeeld. Toch kwam Steensma onder leiding van Evert Tolsma knap terug naar 3-2. Jelmer Broersma vond het toen wel genoeg en zorgde in tijdens een overtalsituatie voor de 4-2. Tjeerd Hoekstra was nog verantwoordelijk voor het slotakkoord.

 

Bowling Bloemketerp – Bouwbedrijf Scharringa 3-2

S. de Vries 1-0, T. Bonnema 2-0 en 3-0, P.Y. Walda 3-1 en 3-2.

Sander de Vries zei het voor de wedstrijd al: “Hadden we in het begin van de wat mindere ploegen gewoon gewonnen, dan konden we zomaar weer voor de titel gaan.” Dit gebeurde niet en daardoor doet de regerend kampioen niet mee om de prijzen. Het won vrijdagavond wel van het vormloze Scharringa. Mede door een treffer van de eerdergenoemde De Vries. Ook clubtopscorer Tjitte Bonnema was trefzeker.

 

Martens Vis – Keizer Autoschade 5-5

K. Tankink 1-0, W. v/d Meer 1-1, C. v. Dijk 2-1, M. Kuperus 2-2, W. v/d Meer 2-3, E. Hiemstra 2-4, R. Pijpker 3-4, P. v. Dijk 4-4 en 5-4, E. Hiemstra 5-5.

Een wedstrijd van uitersten. De koploper tegen de nummer laatst. In dit tweekamp beet Martens Vis voor het eerst dit seizoen echt van zich af. Met energiek en fel voetbal werd Keizer soms alle kanten op gestuurd. Een 5-5 eindstand was dan ook terecht. Ook omdat de koploper niet slecht speelde en het niet verdiende te verliezen.

 

Tapperij t Noord – van Dellen Bellen 2-10

K. Pols 5x, D. Drent 4x en R. Jelgersma met tegentreffers van T. Bonnema en W. Blaauw.

Voor Van Dellen Bellen was deze zege op Tapperij goud waard. Het liep namelijk weer twee punten in op koploper Keizer. De rentree van Dylan Drent zorgde voor meer power in de ploeg van coach Dirk Dikland. Mede dankzij een kwartet treffers van zijn kant werd de Tapperij overlopen. Ook Keimpe Pols was weer verantwoordelijk voor een vijftal aan doelpunten.

 

Zijlstra Kleding – Oosterlaar/Verhoeven 1-8

2x P. Amels, 2x J. Torenbeek, 2x A. Schaap, A. Alberts en S. Beuker met een tegentreffer van T. Grond.

Zijlstra Beroepskleding staat soeverein aan kop en lijkt kampioen te worden. Toch voetbalt Oosterlaar/Verhoeven, als het op volle sterkte is, soms beter. Uitgelezen mogelijkheid om beide teams eens tegen elkaar te zien. Het werd een heuse overlooppartij. Zijlstra kwam er niet aan te pas en werd volledig weggespeeld door Oosterlaar. 8-1 was daarom gezien het spelbeeld gewoon verdiend. Het vormde ook direct de eerste nederlaag dit seizoen voor Zijlstra.

 

G. Pars Graanhandel – Devicamp.nl 2-4

R. Houtsma 0-1, G.J. Marra 1-1, P. Hibma 1-2, K. Kobus 2-2, D. Wybenga 2-3 en 2-4.

Devicamp is de laatste weken beter gaan voetballen. Vooral Daniël Wybenga neemt de lichtblauwen bij de hand. Ook nu was hij verantwoordelijk voor de laatste twee treffers die Devicamp de overwinning bezorgden. Hoewel de teams aardig aan elkaar gewaagd waren, was de eindstand verdiend.

 

Pluimvee Smeding – Cafe De Posthoorn Dronrijp 5-5

R. Kuiken 1-0, W. Hoogterp 1-1, J. Landman 1-2, D. Smeding 2-2, J. Landman 2-3, F. Koster 3-3, H. Voordewind 4-3, H. Schaap 4-4, J. Landman 4-5, M. Diertens 5-5.

Feest voor de neutrale toeschouwer. Een kat-en-muisspel tussen twee gedreven ploegen. Geen van beide teams kon de score uitbreiden met een verschil van twee. De Posthoorn leidde het eerste deel van de wedstrijd. Het tweede deel was meer voor Pluimvee met een 5-5 als logische eindscore.

 

Max Stuc – Sportcentrum Shape 2-7

J. v/d Meulen 0-1, R. v. Hoenderdaal 1-1, H. Timmermans 1-2, J. v/d Meulen 1-3, H. Timmermans 1-4 en 1-5, G. Hoekstra 1-6, P. v. Hoenderdaal 2-6, J. v/d Meulen 2-7.

Een formaliteitje. Shape was vele malen beter dan opponent Max Stuc. Alleen de gebroeders Van Hoenderdaal maakten daar een goal. Verder was vooral Jos van der Meulen oppermachtig aan de kant van Shape. Hij vormde het wedstrijdbeeld naar zijn hand en tekende voor drie treffers.

 

De Skearmessen – Sans Souci 3-2

L. Hoekstra 0-1, J.W. v. Beem 1-1, H. Dijkstra 2-1, L. Hoekstra 2-2, J.W. v. Beem 3-2.

Een wedstrijd die flink op gang moest komen. In de eerste tien minuten waren er nog geen treffers te noteren. Daarna brak Lennard Hoekstra na een mooi individuele actie de score open. Skaermessen nam daarna het initiatief over en ging met een 2-1 voorsprong rustten. In de tweede helft kwam de Sans via weer Lennard Hoekstra terug tot 2-2. Jan Willem van Beem besliste echter anders. Hij werd matchwinner door in de laatste minuten de 3-2 te maken.

 

Warmtetechniek – Herberg de Bogt 3-3

J. Uythof 0-1, F. Hoekstra 1-1, S. Kuiper 2-1, D. Scholten 2-2, M. Oegema 3-2, L. Looijenga 3-3.

Herberg de Bogt mag het dan wel matig doen in de Eerste klasse, het laat wekelijks fijn voetbal zien. Warmtetechniek was echter vele malen beter dit duel. Het beloonde zich alleen niet met drie punten. Dit kwam mede door goed keeperswerk van Geert Kuiken.

 

De Korenaar – Sijperda Verhuur 3-4

D. Kleiterp 0-1, K. Meinsma 0-2, R. Hoekstra 1-2, D. Kleiterp 1-3, M. Zwier 2-3, J. V. de Cumptisch 3-3, D. Kleiterp 3-4.

Sijperda mocht in dit duel spits Daniël Klijterp wel bedanken. Met drie goals was hij grotendeels verantwoordelijk voor de zwaarbevochten zege. In deze wedstrijd viel het voetbal erg tegen en kwam de Korenaar bij vlagen goed terug. Met schot in de korte hoek in de laatste minuut van de wedstrijd gingen de punten naar de koploper Sijperda. Smet op de wedstrijd was de rode kaart van Sijperdaar Jelmer Elting.

 

Preton Nederland – Horeca de Trije 4-5

R. v. Santen 0-1, M. v/d Veen 0-2, P. v/d Schoot 1-2,  M. v/d Veen 1-3, P. v/d Schoot 2-3, J. Rodenhuis 2-4, K. v/d Schoot 3-4, P. v/d Schoot 4-4, M. v/d Veen 4-5.

Horeca de Trije bewijst de laatste weken geen degradatiekandidaat meer te zijn. Michel van der Veen leidde met drie treffers het taaie Preton de afgrond in.

 

Primera Haitsma – Verno verhuur 8-4

E. v/d Veen 0-1, P. Prosee 1-1, C. Zijlstra 2-1, E. v/d Veen 2-2, C. Zijlstra 3-2, 4-2, E. de Groot 5-2, E. v/d Veen 5-3, C. Zijlstra 6-3, 7-3, E. de Groot 8-3, E. v/d Veen 8-4.

Spits Cornelis Zijlstra is weer helemaal opgeleefd de laatste weken bij Primera. Ook nu zorgde hij met vijf treffers voor de volle buit. Knappe prestatie bij opponent Verno bleek achteraf het kwartet aan treffers op naam van E. van der Veen. Het deed er echter niet meer toe.

 

Alinex Uitzendb. – Koopmans schilders 5-2

J. Guertin 0-1, 0-2, N. Idsardi 1-2, S. Gumrukuioglij 2-2, I. Yildiz 3-2, 4-2, N. Idsardi 5-2.

De grootste verrassing in de tweede klasse. Laagvlieger Alinex boekte hier een knappe zege op titelkandidaat Koopmans. Hoewel de Franeker ploeg eerst nog op een 2-0 voorsprong nam dankzij Jeffrey Guertin, kwam Alinex daarna met vechtvoetbal knap terug. Een verdiende overwinning.

 

De Tap – Schroevenkopen.nl 1-3

J.P. Dijkstra 0-1, R. Bouwma 0-2, J.P. Dijkstra 0-3, J. Soolsma 1-3.

De Tap stelt met een aardige selectie dit seizoen vies teleur. Ook in dit duel tegen Schroevenkopen.nl viel het voetbal erg tegen. Van beide kanten. Jelte Pieter Dijkstra was man-of-the-match met twee doelpunten. 

 

Miedema Bouwbedrijf – Betterfit 0-5

R. de Klerk 3x, E. Vellinga en A. Rombout.

Een duel waar Miedema weinig in had te brengen. Betterfit was beter en won met 5-0. Er werd vooral heel gehaast gespeeld, niet zorgvuldig. Met meer geduld had de score groter uitgevallen. Nu was het duel qua niveau niet goed.

 

SDV Projectbuilding – De Jager Accountancy 3-2

E. v. Sertima 0-1, 0-2, J. Meeuwis 1-2, K. Groothoff 2-2, M. Kerkhof 3-2.

SDV Projectbuilding is bezig met een zeer wisselend seizoen. Een overwinning wordt zeer gemakkelijk gecombineerd met een zuur verlies. Dit keer werd er knap gewonnen van De Jager Accountancy.

 

Zuidema Scheepsbouw – T.G.J. communicatie 1-13

H.J. Sikma 4x, R. v/d Kooi 3x, H. Hiemstra 2x, W. Baarda, S. Stienstra en H. Stienstra met een tegentreffer van M. Wijbenga.

Zuidema is weer een vernedering rijker. Ook nu tegen T.G.J. Communicatie  ging het team met 13 doelpunten het schip in. Een schrijnende prestatie. Degradatie lijkt een niet te ontkomen lot.

 

W.I.K. – Sportcafe de Trije 0-7

J. Meijer 3x, J. Cuperus 3x en R. Postma.

Het meest ervaren tegen het meest onervaren team. Uniek. Snel bleek dat ervaring het niet wint van jonge honden. W.I.K. werd overlopen door Sportcafe de Trije. De goals kwamen weer grotendeels op naam van de twee steraanvallers Joshua Cuperus en Joost Meijers. Gezamenlijk goed voor achttien goals in de laatste drie duels.

 

Fitnesscentrum C.C.M. – Leo Reitsma/Huhtamaki 5-7

M. de Vries 0-1, G. Hof 0-2, 0-3, A. Postma 0-4, J. Krijnen 1-4, M. Teertstra 1-5, J. Krijnen 2-5, R. Bruinsma 3-5, M. Teertstra 3-6, R. Bruinsma 4-6, M. de Vries 4-7, W. Buurstra 5-7.

Wat voor Zuidema geldt, geldt ook voor Fitnesscentrum C.C.M. Zij wonnen echter nog nooit dit seizoen. Met een negatief puntensaldo van -3 is de ploeg in de gele shirts bezig met een rampzalig jaar. Leo Reitsma maakte daar dankbaar gebruik van. Al kwam de overwinning niet vanzelf. De einduitslag laat dat ook blijken: 7-5.