Martens Vis en Steensma overtuigend naar titel. Expert en Zuidema Scheepsbouw succesvol.

Het was geen verrassing dat Martens Vis in de eerste klasse en Steensma een klasse lager afgelopen vrijdagavond in de Visual Reklame competitie de titel binnen haalden. Martens Vis was veruit de sterkste en hetzelfde gold voor Steensma in de tweede klasse Beide teams waren overigens vanaf de start van de competitie favoriet. In de hoofdklasse viel de eerste winst voor het reeds gedegradeerde Expert Franeker te noteren. Het team was al diverse malen dicht bij succes, maar moest wel heel lang wachten voor de eerste punten konden worden bijgeschreven. Kleine Beurs werd met 3-2 verslagen. In de derde klasse viel de grootste verrassing. Koploper Elektrokoopjes moest in Keizer Autoschade haar meerdere erkennen. In de vierde klasse tenslotte gaat vrij zeker het doelpuntensaldo de beslissing brengen voor wat de titel betreft. Vooralsnog is Autobedrijf Strikwerda hierin Frankena Winsum de baas. Beide teams wonnen, al deed Frankena dit met meer overtuiging. Zuidema Scheepsbouw pikte deze avond ook weer een graantje mee, het liet V.V.O.E. kansloos.

Tapperij ‘t Noord – Meijer Plaatbewerking 7 – 4 A. Bergsma 1-0, M.v.d.Zwaag 1-1, T. Lodewijks 1-2, J. Stecking 2-2, G. de Boer 3-2 en 4-2, M.v.d.Zwaag 4-3, J. Stecking 5-3, A. Bergsma 6-3, J. Stecking 7-3, T. Lodewijks 7-4. Tapperij kon deze maal beschikken over J. Stecking en dat betaalde zich meteen uit in drie belangrijke treffers en de winst. Meijer kon lang bij blijven maar kwam in het verdere verloop steeds meer te kort.

Prinsbouw/v.Dellen – Bogt fen Gune 1 – 4 Prinsbouw kwam verrassend op voorsprong via R. Jelgersma met een schot in de verste hoek. Het bleef lang een duel met wisselende kansen waarbij W.v.d.Vaart na een aanval over veel schijven gelijk maakte en G. Vellinga aan de andere kant op de lat schoot. Naar mate het duel vorderde kreeg de Bogt meer grip op de wedstrijd. F. de Wit volkomen vrijstaand en even later met afstand en L. Vlaskamp in de rebound zorgden voor het verschil.

Cafe De Kleine Beurs – Expert Franeker 2 – 3 Een uitermate rommelig duel met veel overtredingen. Uit een vrije trap opende H. Dijkstra de score en R. Vlieger maakte gelijk door een terugspringende bal beheerst af te ronden. H. Voordewind nam een hoog aangespeelde bal meteen op zijn schoen en vervolgens vond M. Baggelaar de korte hoek, 1-3. Uit een vrije trap zorgde de uitblinkende R. Hoenderdaal in de slotfase nog voor de nodige spanning.

Cafe De Harmonie – Bowling Bloemketerp 3 – 4 Bloemketerp liet zich in de openingsfase volledig overrompelen. Het stond binnen acht minuten 3-0 door treffers van J. de Witte, R. Ysbrandy en H. Veldman. Het antwoord kwam vrij snel toen D. Kingma de bal in de kruising joeg en even later S. de Vreies zich prima vrij speelde. Meteen in de tweede periode stonden de partijen weer op gelijke hoogt toen G. Herrema een snelle combinatie goed afrondde. Het was twee minuten voor het einde dat Y. Brijker snel opkomend Bloemketerp alsnog de zege bracht.

Bijlsma Meubelen – Lageweg 6 – 2 Het was opnieuw E. Westra die met vier treffers het stempel op het duel van Bijlsma drukte. T. Fokkema scoorde voor het zonder wisselspelers aangetreden Lageweg twee maal tegen en M. Oegema en L. Looijenga zorgden voor het restant.

Kr8werk/Publicar – Bouwbedrijf v.Marrum 2 – 1 Kr8werk was wel sterker, maar speelde matig waardoor v.Marrum goed kon volgen. Het bleef in de eerste periode bij een snelle treffer van H. Luimstra, S. Bosma verdubbelde deze en R. Broersma scoorde in de slotfase tegen.

Pannendekkers R.S. – Saab Wassenaar/ Black Horse 7 – 3 P.v.d.Veen 0-1, J. Wassenaar 0-2, G. Smits 1-2, R. Schat 2-2, C. Jensma 3-2 en 4-2, D. Wassenaar 3-3, C. Jensma 4-3, R. Schat 5-3, C. Jensma 6-3 en 7-3. Een duidelijk zege van het de laatste weken beter spelend Pannendekkers op het wisselvallige Saab. Voor beide teams stond niets meer op het spel. De eerste periode ging na een sterk Saab begin gelijk op en de tweede periode was volledig voor Pannendekkers.

Bouwservice Haarsma & de Bruin – Cafe Zalen ‘t Holt 6 – 5 P. Jaarsma 1-0, M.Kalma 1-1, P. Jaarsma 2-1, M. Kalma 2-2, W.v.d.Meer 3-2, P. Jaarsma 4-2, H. Hallema 4-3, P.J. Kroeze 4-4, W.v.d.Meer 5-4 en 6-4, P.J. Kroeze 6-5. Een merkwaardig duel waarin Haarsma zich kranig weerde. Het team kwam met slecht vier spelers binnen de lijnen, maar speelde het heel slim waarbij het rustig combinerend de aanval zocht. ‘t Holt stond dit toe en zocht in een veel te traag tempo de tegenaanval zodat Haarsma zich kon herstellen. Het bracht Haarsma uiteindelijk de verdiende zege.

Martens Vis – Sportcafe de Trije 5 – 0 Martens Vis was duidelijk sterker, maar de doelpunten machine kwam pas laat op gang. Het waren tenslotte S.Amels 3x, R. Pijpker en S. Volbeda die scoorden en hierna kon er een feestje worden gebouwd.

Steensma – De Posthoorn Dronrijp 4 – 3 T. Hoekstra 1-0, J. Draaisma 1-1, J. Hijlkema 2-1, J. Draaisma 2-2 en 2-3, R. Oosterbaan 3-3, D. Tichelaar 4-3. Een verdiende, maar moeizame zege op een goed spelend Rypster team. J. Draaisma was met drie treffers de grote uitblinker. In deze samenstelling is Steensma zeker een aanwinst voor de eerste klasse.

Braak Fin.Diensten – Anytyme ‘t Park 4 – 4 W. Beimers 1-0 en 2-0, Y. de Jong 2-1, W. Beimers 3-1, Y. de Jong 3-2, J. Maljaars 4-2, W. Breemen-Schneider 4-3, Y. de Jong 4-4. Aanvankelijk lag het initiatief bij Braak en leek er voor dat team geen vuiltje aan de lucht. ‘t Park kwam echter heel sterk terug en toen het leek door te drukken was er een woordenwisseling tussen de scheidsrechter en een speler van Braak waarna het duel een voortijdig einde kreeg.

Primera Haitsma – The Dance Factory 2 – 4 Voor beide teams was dit duel belangrijk in de strijd tegen degradatie. TDF hoeft zich na dit resultaat geen zorgen meer te maken al leek het daar in eerste instantie niet op. L. Dalstra en F. Poorte schoten Primera naar 2-0. Binnen de minuut kantelde de wedstrijd met treffers van J.v.d.Graaf en T.v.d.Graaf. Het was in de slotfase T. Dijkstra en J. Kooistra die deze gelijkopgaande strijd beslisten.

Keukenland – Rijschool v.d.Harst 4 – 3 Ook weer een duel in de strijd tegen degradatie. Keukenland is na dit resultaat veilig, maar v.d.Harst zal moeten strijden tot de laatste snik. Het duel ging volkomen gelijk op met aanvankelijk de beste kansen voor v.d.Harst. C. de Vries scoorde twee maal. E. Beerda en P. Quarre trokken alles weer recht, P.R. Visser zorgde voor 2-3 en P. Vriesema en E. Beerda beslisten dit volkomen gelijkopgaande duel.

Sportcentrum Shape – Regina Lingerie 5 – 1 Een verdiende, maar geflatteerde Shape zege omdat M. Hoekstra, S. Offenga en G. Hoekstra de stand pas in de laatste minuten van 2-1 naar 5-1 brachten. In de eerste periode zorgde S. Offenga voor 1-0, H. de Groot maakte gelijk waarna J.v.d.Meulen Shape weer op voorsprong zette. De winst betekende meteen promotie voor Shape naar de eerste klasse.

Keizer Autoschade – Elektrokoopjes 3 – 2 Ongetwijfeld het boeiendste duel van deze avond. Elektrokoopjes speelde verzorgder, maar daar stelde Keizer veel strijdlust tegen over. De ongrijpbare M. Kuperus opende met een solo de score. Elektrokoopjes trok het initiatief naar zich toe, kreeg kansen, maar uit een counter tikte J. Vellinga bij de verste paal de 2-0 binnen. Het was vervolgens T. da Silva die met twee prima acties de stand gelijk trok. Beide teams gingen voor de winst en het was M. Kuperus die het duel besliste.

Selekt Meat Product – The Phone House 0 – 6 The Phone House maakte goed gebruik van de misstap van concurrent Elektrokoopjes en heeft de strijd om de titel nu in eigen hand. Het duel viel tegen omdat SMP weinig tegenstand bood. De treffers kwamen van J. Elting 3x, E. Hartog, D.P. Weistra en P.Dijkstra.

V.V.O.E. – Zuidema Scheepsbouw 2 – 5 N. Rusticus 0-1 en 0-2, R. Bruinsma e.d. 0-3, N. Rusticus 0-4, M.v.Haaften 1-4, N. Rusticus 1-5, E. Lodewijk 2-5. Zuidema had in N. Rusticus de grote uitblinker met vier treffers.V.V.O.E. probeerde het wel, maar het bleef vaak bij schoten van afstand. Zuidema was duidelijk te sterk voor een V.V.O.E. waarbij M.v.Haaften met een enkelblessure moest uitvallen.

Leo Reitsma – Autobedrijf Strikwerda 1 – 2 De koploper had het moeilijk en kwam pas in de laatste seconden door een afstandschot van B. Strikwerda tot winst. M. de Vries zette Leo Reitsma op voorsprong, S. Vietor maakte gelijk en dit leek ook het eindresultaat.

G.Pars Graanhandel – Frankena Winsum 1 – 5 Voor de wisseling was het duel al beslist. W. Hijlkema, R. Grovestein, en J. Tijmersma 2x scoorden. Pars bleef goed tegenstand bieden wat een treffer opleverde van M. Houtsma. Het laatste woord was overigens aan R. Grovestein die de eindstand bepaalde.