Martens Vis haalt uit. Saab Wassenaar en Offinga Kappers pakken punt.

In de hoofdklasse haalde Martens Vis flink uit tegen Steensma F.I., het werd maar liefst 2-10. Het team is de laatste tijd goed op dreef. In deze hoogste klasse won Bogt fen Gune de sub topper van Van Dellen bellen. Koploper Bloemketerp kwam niet binnen de lijnen. Onderin behaalde Autobedrijf Haitsma een nuttige zege op Tapperij ‘t Noord en behoudt de aansluiting. In de eerste klasse bedwong Saab Wassenaar koploper Keizer Autoschade na een uitermate spannend duel. Regina’s Lingerie won met 1-2 van Sportcentrum Shape en is inmiddels opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. De onderste teams The Dance Factory en Koopmans Schilders hebben het na nieuwe nederlagen moeilijk. T.D.F. kon deze avond zelfs geen volledig team binnen de lijnen krijgen en verloor dan ook kansloos van mede concurrent Verno Materieelverhuur. In de tweede klasse herstelde Zijlstra Beroepskleding zich na de misser van de vorige week en het winnende Maxstuc volgt op een punt. Ook de opmars van Warmtetechniek, namelijk de derde zege op rij, is hier opvallend. In de derde klasse is G.Pars Graanhandel een beetje van slag. Het verloor de topper tegen De Tap met maar liefst 7-1. Oosterlaar/Verhoeven nam de koppositie over, al had het moeite om het duel tegen Miedema Tegelzet winnend af te sluiten, 3-2. Onderin in deze klasse haalde Offinga Kappers een verdienstelijk gelijk spel tegen De Korenaar.     

Steensma F.I. – Martens Vis  2 – 10

W. Tankink 0-1, P.v.Dijk 0-2, K. Tankink 0-3, J. Jongsma 0-4, R. Oosterbaan 1-4, W. Tankink 1-5, E. Tolsma 2-5, P.v.Dijk 2-6 en 2-7, E. Boiten 2-8, 2-9 en 2-10.

Waneer Martens Vis vanaf het begin van de competitie was gestart is dezelfde samenstelling had het meer punten gehad. Nu is ondanks de goede reeks het verschil t.o.v. de koploper moeilijk te overbruggen. Steensma kwam er in dit duel vooral in de snelle omschakeling niet aan te pas, maar had wel de pech dat in het verloop van het duel twee spelers geblesseerd moesten uitvallen. 

 

Bogt fen Gune – van Dellen Bellen  3 – 1

K.J. Bijlsma 1-0, K. Pols 1-1, S.J. Jorritsma 2-1 en 3-1.

Een prima wedstrijd waarbij De Bogt verdiend zegevierde. Al snel opende K.J. Bijlsma met een simpele voetbeweging de score, maar het antwoord van v.Dellen liet niet lang op zich wachten. K. Pols tikte na een lange rush beheerst binnen. Vervolgens kregen beide teams genoeg kansen waarbij het gegeven dat het eerstvolgende doelpunt wel eens beslissend zou kunnen zijn. Zo waren het P.S. Rollingswier die na een knappe loopactie het doel op een haar na miste, M.v.d.Ploeg keihard op de lat schoot en L. Vlaskamp aan de andere kant net naast punterde. Het was tenslotte S. Jorritsma die het aantrekkelijke duel besliste. Eerst scoorde hij na een goed uitgespeelde aanval en even later gooide hij het duel helemaal op slot met een goed geplaatst schot in de bovenhoek. 

 

Autobedrijf Haitsma – Tapperij ‘t Noord  2 – 1

Wat bij de Tapperij niet mocht gebeuren werd toch een feit, namelijk verliezen va een tegenstander die niet over wisselspelers kon beschikken. Haitsma speelde het overigens slim, speelde op de counter en gaf verdedigend geen ruimte weg. Na de 0-1 van A. Bergsma leek er voor Tapperij geen vuiltje aan de lucht. Toch bleef Haitsma slim volharden in haar tactiek en loeren op die enkele mogelijkheid. En die kwam er toen L. Visser gepruts in de Tapperij verdediging afstrafte. Tapperij kreeg heel weinig kansen, drong wel veelvuldig aan en liep tegen een counter op van E. Boonstra in de laatste minuut. Gezien de inzet een verdiende Haitsma zege.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Ulenburgh Adviseurs 4 – 6

J. Hofstee 1-0, F. Tichelman 1-1 en 1-2, P.Y. Walda 2-2 en 3-2, M. Rienstra 3-3, F. Tichelman 3-4, J.v.Wieren 3-5 en 3-6, P.Y. Walda 4-6.

Een duel met wisselende kansen. In de eerste periode domineerde Scharringa, maar toen F. Tichelman met nog 10 minuten op de klok voor 3-4 zorgde was het met de veerkracht van Scharringa gedaan. Een terechte uitslag na een levendig duel 

 

Verno Materieelverhuur – The Dance Factory  6 – 2

E.v.d.Veen 1-0, D.J. Volbeda 2-0, A.v.d.Bosch 3-0, T. Hoekstra 3-1, R. de Vries 3-2, D.J. Volbeda 4-2, A.v.d.Bosch 5-2, D.J. Volbeda 6-2.

The Dance Factory kwam met 3 veldspelers binnen de lijnen en kon hierdoor een positief resultaat wel vergeten. Het probeerde dit te compenseren door doelman H.v.d.Baan veelvuldig als opkomende veldspeler te gebruiken, maar balverlies was in deze situatie dodelijk. Tevens kon Verno wel een succesje gebruiken en heeft inmiddels de onderste plaats in de eerste klasse verlaten. 

 

Sportcentrum Shape – Regina’s Lingerie  1 – 2

Een onverklaarbare Regina zege. Shape was vooraf favoriet en trof ook nog eens een onvolledig Regina waarbij coach-teamleider B. Talhout als aanvullende vijfde man moest fungeren. Hij deed dit voortreffelijk en raakte in de slotfase zelfs de paal Shape  D. Riemersma opende voor Regina de score en J.v.d.Meulen maakte al snel hierop gelijk. Shape was meer in de aanval, maar er was totaal geen overleg waarna A. Hansma aan de andere kant uit een moeilijke hoek wel raak schoot.

 

Herberg de Bogt – Koopmans  5 – 3

G. Hoekstra 1-0, L. Looijenga 2-0, S. Bootsma 2-1, J. Duizendstra 3-1, B.v.d.Zee 3-2, G. Hoekstra 4-2, M. Herrema 4-3, L. Looijenga 5-3.

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Elke keer wanneer Koopmans de aansluiting vond had Herberg de Bogt het antwoord klaar.

Het was hier duidelijk de routine die zegevierde.

 

Saab Wassenaar – Keizer Autoschade  3 – 3

Het boeiendste duel van deze avond onder de voortreffelijke leiding van J. de Groot. M. Kuperus brak het duel open en dit leek het begin van een gemakkelijke zege. P. Algra zorgde voor de gelijkmaker in een fase dat Keizer sterker was. Nog voor de wisseling bracht W.v.d.Meer de 1-2 op het scorebord. Saab bleek over een ongekende veerkracht te beschikken, het trok het initiatief naar zich toe en dit leverde de gelijkmaker op via D. Wassenaar. In de slotfase werd van twee kanten met volle overgave gestreden voor de winst. S. Visser toonde te veel beleving en moest dit met een verwijzing bekopen zodat Saab het verdere verloop met een man minder moest opereren. Al snel scoorde R. Reversma de 2-3 voor Keizer en leek Saab in het verdere verloop kansloos. In de laatste minuten ging Saab inclusief doelman J. Wassenaar ten aanval en dit leverde zelfs nog de gelijkmaker op van J. Vos. Een spectaculair duel met een terechte beloning voor beide teams.

 

De Skearmessen – The Phone House  2 – 6

D.v.d.Pol 0-1 en 0-2, W. Mariman 0-3 en 0-4, E. Dijkstra 1-4, H. de Boer 2-4, A. Beuker 2-5 en 2-6.

Al in de eerste periode had het veel beweeglijker Phone House de buit binnen, 0-4. De winnaars hebben nog steeds zicht op de titel terwijl De Skearmessen aan een mindere periode bezig zijn

 

Cafe De Posthoorn – Sans Souci  6 – 4

R. de Zeeuw 1-0, J.v.d.Meij 2-0, W. Kingma 2-1 en 2-2, R. de Zeeuw 3-2 en 4-2, J.D.v.d.Wal 4-3, J. Landman 4-4, J.D.v.d.Wal 4-5, G.J. Wispelweij 4-6.

Beide teams hebben een topschutter binnen haar gelederen, namelijk R. de Zeeuw bij Sans Souci en W. Kingma bij De Posthoorn.

Die strijd werd met 3-2 gewonnen door R. de Zeeuw, maar de winst ging naar de Rypsters. De teams waren gelijkwaardig en daarom had Sans Souci wel een gelijk spel verdiend. Gert Jan Wispelweij stuntte weer eens door als doelman vanuit zijn doelgebied zijn collega te verrassen. 

 

Devicamp.nl – Zijlstra Beroepskleding  4 – 9

S. de Bruin 0-1, Y. de Jong 1-1, R. Hamer 1-2, J. Dijkstra 1-3, R. Houtsma 2-3, S. de Bruin 2-4 en 2-5, R. Hamer 2-6 en 2-7, D. Wybenga 3-7, Y. de Jong 4-7, T. Grond 4-8, R. Hamer 4-9.

Zijlstra had iets recht te zetten en daar werd Devicamp.nl de dupe van. De latere verliezers bleven niet voor het eigen doel hangen waardoor er een  levendig duel ontstond met vele treffers.

 

Maxstuc – Autorijschool v.d.Harst  5 – 3

Alleen in de openingsfase ging de strijd gelijk op. Het Rijschool team bleef wel knokken voor een goed resultaat wat in de latere fase van het duel nog twee treffers opleverde van R. Geertsma. F. de Beer opende de score en de Maxstuc schutters waren S. Lutgendorff 2x, R. Reitsma 2x en W. Alkema.

 

Autobedrijf Strikwerda – Warmtetechniek Franeker 1 – 4

Strikwerda is van slag en Warmtetechniek is in opmars. C. Braak was met 3 treffers de uitblinker en A.J. Jukema zorgde voor 0-4. Pas hierna scoorde B. Strikwerda tegen.

 

Snackhouse – Pluimveeservice Smeding  0 – 11

J. Smeding 3x, J. de Wit 2x, D. Smeding 2x, B. Kingma 2x, A.v.d.Weide en R. Kuiken.

Het was al een verdienste dat Snackhouse binnen de lijnen verscheen, want het kon slechts beschikken over drie veldspelers waarna coach B. Hof het doel ging verdedigen. Het kostte Pluimvee weinig moeite om tot deze score te komen

 

Braak Financiele Diensten – Preton Nederland  3 – 3

W. Beimers was met drie treffers weer eens het goudhaantje voor Braak dat het geluk had dat het veel jongere en snellere team van Preton steeds op achterstand kwam. Tegen scoorden K. Meinsma, K. Hoekstra en J. Scharringa. Een terechte uitslag.

 

De Korenaar – Offinga Kappers  1 – 1

De Korenaar leek een titelkandidaat, maar is volledig van slag. Voor Offinga is dit een uitstekende prestatie waarbij het ook nog lang aan de leiding heeft gestaan na een inzet van P. Quarre. H. Vonk maakte met een hard schot in de kruising gelijk en hier bleef het bij.

 

De Tap – G.Pars Graanhandel  7 – 1

J. Kingma 0-1, K.a Nijeholt 1-1, J. Soolsma 2-1, 3-1 en 4-1, K a Nijeholt 5-1 en 6-1, J. Soolsma 7-1.

Een wedstrijd kan raar lopen en dat was ook in deze topper zo. De behendige J. Kingma opende de score, K. a Nijeholt maakte gelijk en toen waren er enkele geweldige reddingen van doelman S. Beerends voor nodig om De Tap in de wedstrijd te houden. Plotseling was het aan de andere kant wel raak. J. Soolsma kwam met een hattrick uit de bus en meteen kantelde de wedstrijd. Bij Pars werd er na een afgeslagen aanval niet meer meeverdedigd en De Tap speelde met steeds meer overtuiging. J. Soolsma scoorde nog een keer en K. a Nijeholt 2x deed de rest. Man van de wedstrijd doelman S. Beerends.

 

Betterfit – Primera Haitsma 3 – 5

G. Groen 1-0, P. Procee 1-1, C. Zijlstra 1-2, G. Rijpstra 2-2, P. Procee 2-3, R. Post 3-3, C. Zijlstra 3-4, A. Arriu 3-5.

Het duel ging lang gelijk op. Pas in de slotfase viel de beslissing en het eindresultaat was gezien het spelbeeld terecht.

 

Oosterlaar/Verhoeven – Tegelzetbedrijf Miedema  3 – 2

F. Hoekstra 1-0, P. Amels 1-1, K. Miedema 1-2, P. Amels 2-2, A. Schaap 3-2

Oosterlaar/Verhoeven mocht met dit resultaat uitermate tevreden zijn. Al in de eerste minuut poeierde F. Hoekstra een vrije trap binnen waarna P. Amels na een knappe actie gelijk maakte. Oosterlaar/Verhoeven zocht in deze fase wel meer de aanval, maar de beste mogelijkheden bleven voor Miedema waarbij R. Miedema van dichtbij voor 1-2 zorgde. Beide teams kregen in de tweede periode even veel mogelijkheden. In de slotfase maakte P. Amels alsnog gelijk en even later grepen de Harlingers zelfs de winst toen A. Schaap uit de rebound het net vond.