Maxstuc laat winst liggen. Miedema Bouwbedrijf op dreef.

 DSC5320

 

De zaalvoetbalcompetitie schiet al aardig op en dan worden de punten voor diverse teams duur. Maxstuc is in de eerste klasse zo’n team wat de punten goed kan gebruiken. De winst was ook dicht bij, want het kwam tegen Cafe De Posthoorn op een 0-3 voorsprong. Dit bleek echter niet genoeg, het werd nog 3-3. Nog slechter verging het Pars Graanhandel. Het verspeelde een 0-4 voorsprong om uiteindelijk met 7-6 te verliezen van Tapperij ’t Noord. Koploper A.B.Texel bleef in deze klasse overeind, al kwam de 2-3 zege tegen De Skearmessen maar moeizaam tot stand. En dan was er nog Yildiz Stucadoors. Deze maal won het van Herberg de Bogt waardoor de kans op promotie nog steeds aanwezig is. In de hoofdklasse moest Dylan Drent met drie treffers er aan te pas komen om Van Dellen Bellen uit het moeras te halen. Oosterlaar/ Verhoeven kreeg met 4-3 klop. Koploper Herberg de Bogt vervolgde haar weg naar de titel met 4-1 winst op Keizer Autoschade en Zijlstra Beroepskleding heeft de smaak van de hoofdklasse duidelijk te pakken gezien de winst met dubbele cijfers. In de tweede klasse eindigde de sub topper tussen Shipkits en Betterfit/Combistralen in 5-5 met als gevolg dat koploper De Strûners verder kon uitlopen. In de vierde klasse was Miedema Bouw goed op dreef. Een overigens niet volledig De Stadsherberg catering ging met 0-11 het bekende schip in. Het nog ongeslagen Sportcafe de Trije had verrassend veel moeite met Rin-tec terwijl Grand Cafe De Doelen de tweede plaats stevig in handen heeft genomen.

Hoofdklasse

 

Bogt fen Gune – Keizer Autoschade 4-1

De Bogt had een flitsende start en kwam via Jordi Stecking op een verdiende voorsprong. Keizer zette vervolgens flink druk, kreeg kansen en kwam langszij na een actie van Wiebe v.d.Meer, prima afgerond door Sander Hoekstra. Beide teams namen geen genoegen met deze gelijke stand. Kansen waren er voor Kevin Tankink, Jan v.Duyn en aan de andere kant Sander Hoekstra die een inzet via de vingertoppen van Koen Oosterveld en de paal naast zag gaan. De beslissing viel in de slotfase toen Frank de Wit een aanval onderschepte en alleen voor doelman Remco Reversma verscheen. Even later was Willem van Duyn sneller bij de bal dan Remco Reversma en dat betekende 3-1. Op aangeven van Jan Faber bepaalde Kevin Tankink het eindresultaat.

Van Dellen bellen – Oosterlaar/Verhoeven 4-3

Van Dellen in nood kon weer beschikken over Dylan Drent en dat betekende drie treffers en de winst. Daar leek het in eerste instantie niet op. David van der Pol en Marijn Helfferich openden sterk, 0-2. Na twee acties van Dylan Drent, 2-2 was het David v.d.Pol die het team uit Harlingen weer aan de leiding bracht. Robert Jelgersma en Dylan Drent zorgden tenslotte voor een zwaarbevochten Van Dellen zege.

Regina’s Lingerie – Zijlstra Beroepskleding 3 – 13

Regina heeft gezien de stand op de ranglijst de handdoek al in de ring gegooid. Zijlstra daarentegen knokt voor behoud en dit schijnt aardig te lukken. Het werd een ongelijke strijd waarin Zijlstra gretig bleef tot het eindsignaal. De doelpunten kwamen van Tim Grond 5x, Steven de Bruin 4x, Melvin Tigchelaar 2x, Eelco Tanghe 2x met tegentreffers van Peter Rijpstra 2x en Folkert Feenstra.

Steensma F.I. – Autobedrijf Haitsma 5-0 reglementair

Het volledige team van Autobedrijf Haitsma was verhinderd wegens een reis met de sponsor.

Eerste klasse

G.Pars Graanhandel – Tapperij ’t Noord 6-7

Een spannend duel wat halverwege volledig kantelde. In de eerste periode was Pars veel scherper en kwam op 4-0 door treffers van Hendrik Schiphof 2x, Syb Wijnstok en Jarco Kingma. Pars raakte van slag toen Thijs Lodewijk met een enkelblessure af moest haken en het team verder moest zonder wisselspelers. De balans was volledig verdwenen en Tapperij liep plotseling uit naar 4-6. Jarco Kingma en Jarco Pars scoorden nog tegen, maar de winst ging naar Tapperij. Lindert Visser 3x, Jan Geert Dijkstra 2x, Elmer Boonstra en Arnold Bergsma zorgden voor de treffers.

Yildiz Stucadoors – Herberg de Bogt 4-1

Na de snelle openingstreffer van Yildiz moest Herberg de Bogt wel aanvallen, deed dit ook veelvuldig, maar dit leverde weinig mogelijkheden op. Toch kwam het plotseling langszij na een actie van Tim v.Faassen. Het bleef zoals verwacht een duel dat veelvuldig de kant van de goed keepende Johan Uythof op ging, maar treffers konden niet uitblijven. Het waren Ilhan Yildiz, Edwin Westra en Freek Topfer die het verschil maakten.

Cafe de Posthoorn – Maxstuc 3-3

Een niet goed, maar wel heerlijk duel tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Jan Hof voor de wisseling, vlak hierna en Richard Hoenderdaal tilden de stand verrassend naar 0-3. maar De Posthoorn kwam vrij sterk terug. Jitze Landman, Keimpe Oenema en in werkelijk de laatste seconden Chris Hiemstra zorgden voor een gelijke stand.

Preton Nederland – Warmtetechniek 3-3

Na de openingstreffer van Willy v.d.Kooi was het Colin Braak 2x die de kansen deed keren, 1-2. Het bleef een duel wat twee kanten op kon. Weer Willy v.d.Kooi en Jeroen van Dellen zorgden voor 3-2 en man van de wedstrijd Colin Braak maakte gelijk.

De Skearmessen – A.B.Texel 2-3

A.B.Texel nam wel vanaf het begin het voortouw, maar gevaarlijke acties bleven uit. Met een streep van afstand opende Jeffrey Guertin de score, maar even later was het al weer gelijk. Jan Willem van Beem schoot de bal vol overtuiging hard binnen. A.B.Texel bleef het meest aanvallende team. Stevan Bootsma was dicht bij een treffer en even later schoot Jeffrey Guertin wel raak. Na de 1-3 van Mathew Guertin kwam de koploper nog flink onder druk. Roel Frijling maakte het spannend en De Skearmessen kregen nog enkele mogelijkheden, maar het bleef bij 2-3.

Tweede klasse

Shipkits b.v. – Betterfit/Combistralen 5-5

Edwin de Boer 1-0, Robin Hamer 2-0, Ramon Hoogerhuis 3-0. Arjen Bleeker 3-1, Detmar Bosma 4-1, Jonathan Meeuwis 4-2, Siemen de Vries 4-3, Jonathan Meeuwis 4-4, Ramon Hoogerhuis 5-4, Martijn Jongsma 5-5.

Shipkits kwam al spoedig aan een ruime voorsprong, maar verkeek zich op de veerkracht van Betterfit. Toch leek Shipkits via Ramon Hoogerhuis aan het langste eind te trekken, maar ook daar had Betterfit via Martijn Jongsma een treffend antwoord op. Het resultaat was een terecht gelijk spel na een prima duel.

De Strûners – De Tap 6-1

De verwachtingen zullen vooraf bij De Tap niet hoog gespannen zijn geweest. Het duel leverde volgens verwachting een regelmatige De Strûners zege op. Er werd gewisseld bij 3-1 en de treffers kwamen van Tjitte Dijkstra 4x, Hendrik v.d.Baan 2x met een tegentreffer van Dirk Pieter Weistra.

T.G.J. communicatie – Horeca de Trije 4-1

Beide teams konden de punten goed gebruiken. TGJ was duidelijk beter en kwam via Willem Ypma en Noa van Gils op 2-0. Patric van Dijk bracht de spanning even terug, maar TGJ bleef domineren. Nog in de eerste periode zorgde Sjouke Stienstra voor 3-1 en beste speler van het veld Noa van Gils bepaalde de eindstand.

Primera Haitsma – De Jager Accountancy 4-1

Primera Haitsma blijft het goed doen. De Jager kreeg weinig kansen. Het was de gemakkelijk scorende Cornelis Zijlstra die de stand naar 2-0 tilde waarna Hans Brandes van grote afstand tegen scoorde. Haitsma bleef de controle over de wedstrijd houden waarin Joep Verhei en Pieter Zijlstra voor de overige treffers zorgden.

Derde klasse

Expert Franeker – The Phone House 1-8

Expert was zoals verwacht kansloos tegen het veel beweeglijker Phone House. Ook de enkele kansen die Expert kreeg werden matig verwerkt. Alleen Tjepko Vellinga trof de roos. De treffers van de superieure koploper uit de derde klasse kwamen van Allard Hoekstra 3x, Marcel Koning 2x, Martijn Werkhoven, Tristan Osinga en Dennis Sijbesma.

De Korenaar – Verno Verhuur 3-6

De uitslag geeft een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding. Het was al vrij snel raak met twee treffers van Tjibbe Haitsma. Nog in de eerste periode voerden Alex v.d.Bosch 2x en Egbert v.d.Veen de score op naar 0-5 en was het duel beslist. Verno liet meer ruimte waardoor Skelte Anema, Jordi de Cumptich en Simon Haima tegen konden scoren en Egbert v.d.Veen besloot dit sportieve duel.

Vierde klasse

Bouwbedrijf Scharringa – Champions 4-3

Wessel Elting 1-0, Pedro Lopez 1-1, Erwin Arjun 1-2, Danick Sikkema 2-2, Tjitse Hoekstra 3-2, Robin Zandberg 3-3, Lieuwe Beuker 4-3.

De teams waren aan elkaar gewaagd, maar Scharringa won verdiend omdat het verzorgder speelde. Lieuwe Beuker was de man van de wedstrijd met de winnende goal.

Stadsherberg catering – Miedema Bouwbedrijf 0-11

De Stadsherberg kwam met drie veldspelers binnen de lijnen waardoor het geen echte wedstrijd werd. Het bleef bij 0-11 met treffers van Harm Germ Hallema 3x, Rintje Miedema 2x, Bauke Okkema 2x, Erwin Atsma 2x, Perseus Hellinga en Pieter van Gunst.

Grand Cafe De Doelen – Zuidema Scheepsbouw 8-2

Gerard Vriesema en Andries Zuidema prikten er toch nog twee in tegen een veel sterkere tegenstander waarin Roy Hoekstra met vier treffers excelleerde. In de eerste periode ging het overigens niet zo slecht met Zuidema getuige de 3-2 wisselstand. De overige treffers kwamen van Robbin de Klerk, Johannes Talhout en Robert Hooghiemstra.

Sportcafe de Trije – Rin-tec 9-7

Luuk Steensma en Marco de Groot ieder met vijf treffers waren de grote smaakmakers in dit doelpuntenfestijn. Opmerkelijk was dat het na de eerste periode nog maar 2-1 stond. Hierna gingen beide teams voor de winst en stond het in de slotfase nog 7-7. Hierna was Sportcafe de Trije de gelukkigste. De overige schutters waren voor de Trije Rob Postma 2x ,Wibo Ypma en Joshua Cuperus met tegentreffers van Iwan Hibma en Rick Beimers.