Maxstuc zet Primera Haitsma aan de kant. Pech voor Bar Yn ‘e Stal.

 

DSC 0007

Onze fotgraaf heeft vrijdag 16 januari 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen.

In de tweede klasse haalde Maxstuc belangrijke punten binnen en heeft onderin weer aansluiting bij de concurrentie. Tegenstander Haitsma Primera moest door dit resultaat bovenin een stapje terug doen. In deze klasse maakte Autobedrijf Strikwerda nog eens duidelijk dat het rechtstreeks gaat voor de titel. Haarsma & de Bruin was nu het slachtoffer. Runner up Betterfit/Combistralen won met geluk in de laatste seconden van het onfortuinlijke Bar Yn ‘e Stal. In de hoofdklasse liet koploper Keizer Autoschade duidelijk merken dat tegenstander Autocentrum Harlingen in de strijd om de titel nog te kort schiet. Er kwamen dubbele cijfers op het scorebord. Interessant was het duel om de tweede plaats tussen Oosterlaar/Verhoeven en Bogt fen Gune . Na een boeiend duel, waarbij de score alle kanten op kon, viel de beslissing in de laatste seconden in het voordeel van De Bogt. In de eerste klasse verspeelde koploper Van Dellen bellen dure punten aan De Skearmessen, 3-3. Concurrent Sijperda Verhuur profiteerde hier niet van getuige de 2-2 tegen De Strûners F.C.. Cafe ‘t Wap komt wel steeds dichter bij. Shape was tegen de Leeuwarders kansloos. In de derde klasse won koploper Sportcafe de Trije op het nippertje van concurrent Schapie Multiservice. Rijschool Posseth haalde belangrijke punten binnen tegen SDV Projectbuilding in de strijd om de onderste plaatsten. In de vierde klasse bleef koploper Bouwbedrijf Scharringa ongeslagen, al was de zege op Zuidema Scheepsbouw niet overtuigend. Het winnende Preton Nederland en Miedema blijven na winst goed volgen. Voor vrijdag aanstaande staat in de hoofdklasse de topper Keizer Autoschade-Bogt fen Gune op het programma, aanvang 21.30 uur.

 

 

Steensma F.I. – Mr. On & Offshore Service 10-6

Een heerlijke open wedstrijd die tot de wisseling gelijk op ging. Na de treffer van Tjeerd Hoekstra uit een penalty, waardoor het 3-2 werd ging het hard voor wat de score betreft. Doelpuntenmakers Tjeerd Hoekstra 5x, Evert Pieter Tolsma 3x, Evert Tolsma, Lammert Wagenaar met tegentreffers van Tim Grond 2x, Erwin de Boer 2x, Eelco Tanghe en Steven de Bruin.

Keizer Autoschade – Autocentrum Harlingen 14-6

Het tempo wat Keizer aan het Autocentrum opdrong was duidelijk te veel voor de Harlingers. Na wat tegenspartelen in de openingsfase was het duel snel beslist. Gewisseld werd er bij 5-2 en de treffers kwamen van Wiebe v.d.Meer 4x, Sander Hoekstra 3x, Keimpe Pols 2x, Mart Kuperus, Remco Reversma, Jan van Duyn, Cees Terpstra, Eric Reversma en tegen scoorden Ventinho Vemba 3x, Klaas Kuiken, Edwin Westra en Erdogan Yildiz.

Autobedrijf Haitsma – A.B. Texel 5-0

Opvallend was de manier waarop Haitsma het duel naar zich toe trok. Het ontbreekt A.B.Texel niet aan kwaliteit, maar aan vechtlust. Dat was ook in dit duel het geval. De doelpunten kwamen van Henk Vonk 2x, Hassan Bartouhtouh 2x en Evert Jan Broersma.

Oosterlaar/Verhoeven – De Bogt fen Gune 4-5

Dit werd een volkomen gelijk opgaand duel wat eindigde in een spectaculair slot. Kevin Tankink brak al vrij vroeg het duel open waarna Marcel Visser met een mooie individuele actie gelijk maakte. Oosterlaar kwam aan de leiding via Ane Schaap na een man meer situatie. Frank de Vries herstelde het evenwicht en vervolgens kwam De Bogt op voordeel na een treffer van Kevin Tankink in de rebound. Het bleef uitermate spannend. David v.d. Pol tikte de 3-3 binnen en Marcel Visser leek met de 4-3 de wedstrijd te beslissen. Er waren toen nog twee minuten voor De Bogt over om hier iets aan te doen. Jordi Stecking maakte alsnog gelijk en in de verwarring die hierdoor bij de Harlingers ontstond kon Stecking in de laatste seconden het duel zelfs nog beslissen.

Van Dellen bellen – De Skearmessen 3-3

Het leek er aanvankelijk op dat van Dellen een gemakkelijke zege zou gaan behalen. De voorwaartsen tikten in de openingsfase de Rypsters helemaal dol en scoorden vrij gemakkelijk via Jan Geert Dijkstra 2x en Wilfred v.d.Zee en er zat in deze fase wel meer in. Het duel kantelde volledig toen de moeilijk af te stoppen Hepke de Boer tegen scoorde. Van Dellen raakte de regie kwijt en Hepke de Boer zorgde voor de wisseling nog voor de aansluiting. Van Dellen probeerde het wel, maar de overtuiging ontbrak waarna man van de wedstrijd Hepke de Boer verdiend gelijk kon maken.

Sportcentrum Shape – Cafe ‘t Wap 2-7

Shape is meer de middenmoter van de eerste klasse terwijl Cafe ‘t Wap na een moeizame start begint op te klimmen naar een toppositie. De opening was van beide kanten aarzelend, maar toen Kerst Hofman en Mark Kleefstra plotseling doel troffen was het verschil duidelijk zichtbaar. Na de wisseling schoten Loukens Kleefstra, Mark Kleefstra, Hung Pham en Kerst Hofman de stand moeiteloos naar 0-6 voordat Sybo Offenga iets terug kon doen. Het goede spel van Kerst Hofman werd nog beloond met een treffer waarna Philip Hibma de eindstand bepaalde. Mark Kleefstra wilde met een listig stiftje vanaf de stip nog scoren, maar deze routinier faalde hopeloos.

Warmtetechniek – G.Pars Graanhandel 3-12

Warmtetechniek stelde hevig teleur terwijl Jarco Kingma met maar liefst 9 treffers geweldig op dreef was. Halverwege stond de teller al op 0-5 en was het al een gelopen koers. Warmtetechniek doelman Kaspar Hoek had een moeilijke avond. De overige doelpuntenmakers waren Jurjen Westra, Jarco Pars, Hendrik Schiphof met tegentreffers van Erik Kamstra 2x en Arjen Koning.

De Strûners F.C. – Sijperda Verhuur 2-2

Een volkomen gelijk opgaand duel kreeg een terecht eindresultaat. Al vrij snel opende Hendrik v.d.Baan de score waarna Wybren Slager gelijk maakte. Het duel leek beslist toen Justin van Abbema zijn eigen doelman passeerde, maar hij revancheerde zich vlak voor het einde.

Maxstuc – Primera Haitsma 6-4

Maxstuc gelooft er blijkbaar nog in na de verrassende overwinning op het veel hoger geklasseerde Primera Haitsma. Vooral Richard v.’t Hoenderdaal was met 4 treffers uitermate scherp. Tot halverwege de tweede periode ging de strijd gelijk op met wisselende kansen en een terechte 3-3. Hierna liep Maxstuc in een sterke periode plotseling uit naar 6-3 en was het duel beslist. Overige doelpuntenmakers Justin Reitsma, Frans van Assen met tegentreffers van Cornelis Zijlstra 2x, Pieter Zijlstra en Gerard Zijlstra.

Bowling Bloemketerp – De Jager Accountancy 1-6

Bloemketerp kende een goede start met een treffer van Jan Bosma en bleef lang in de wedstrijd. Het koste De Jager veel moeite om deze achterstand weg te werken. Na de wisselstand van 1-2 kregen de Harlingers meer grip op het duel en werd het krachtsverschil steeds groter. De schutters voor De Jager waren Mateusz Ype, Evan van Sertima, Patrick Dijkstra, Jurjen de Jager, Tetze Helvrich en Ronald Broersma.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Autobedrijf Strikwerda 3-5

Met de komst van topschutter Klaas Meinsma is Strikwerda een compleet team. Voorheen zat het verdedigend goed in elkaar, maar het maken van doelpunten was voorheen het probleem. Ook deze maal was klaas Meinsma met 3 treffers goed aanwezig en dit maakte meteen het verschil tegen over een tegenstander die lang de spanning er in hield. Scoreverloop Klaas Meinsma 0-1, Redmer v.d.Kooi 1-1, Wierd Baarda 2-1, Klaas Meinsma 2-2, Bouwe Strikwerda 2-3, Klaas Meinsma 2-4, Erwin Hoekstra 2-5, Redmer v.d.Kooi 3-5.

Betterfit/Combistralen – Bar Yn ‘e Stal 4-3

Een duel met wisselende kansen waarbij de gelukkigste won. Remco Jorritsma opende, Eric Vellinga maakte gelijk en Kees Jan Hendriks zorgde voor 1-2. Siemen de Vries en Jonathan Meeuwis bogen de stand om naar 2-3 en Tjang Bong Huong zorgde voor een spannende eindfase. In de laatste minuut werd een levensgrote kans van Yn ‘e Stal om zeep geholpen en direct hierna werd Eric Vellinga aan de andere kant matchwinnaar.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Expert Franeker 5-3

Het verschil tussen Hutamaki en Expert was het beter benutten van de kansen. Verder was er weinig krachtsverschil en werd de winst van Huhtamaki pas in de slotfase afgedwongen. Scoreverloop Marcelino Saamangun 0-1, Gerard Hof 1-1, Marcelino Saamangun 1-2, Chris Outhuyse 2-2, Arjan Veltman 3-2, Chris Outhuyse 4-2, Friso van Eyck 4-3, Mike Spanjersbergh 5-3.

Huis & Hypotheek – Verno Verhuur 3-2

H & H won verdiend, al maakte het team zich zelf wel onnodig moeilijk. Tjibbe Haitsma opende en Dirk Pieter Weistra boog de stand om naar 1-2. Hierna zorgden paal en lat er voor dat H & H het duel niet op slot kon gooien, sterker nog, vlak voor het einde maakte Tjibbe Haitsma gelijk. Het was terecht dat Jorge Lopez alsnog H & H naar de winst schoot.

SDV Projectbuilding – Rijschool Posseth 7-10

Dit ware schuttersfestijn was het gevolg van het feit dat beide teams gezien de stand op de ranglijst moesten winnen. Tot halverwege ging de strijd gelijk op, 2-2, maar hierna was het Rijschool team duidelijk sterker. De doelpunten kwamen van Kris van Hofwegen 4x, Marcel Amels 3x, Luuk Steensma 2x, Pedro Lopes met tegentreffers van Marc Wijbenga 3x, Frans de Beer 2x en Jordi de Cumptich 2x.

Sportcafe de Trije – Schapie Multiservice 2-1

Een duel met weinig kansen. Joshua opende de score en Marco de Groot verdubbelde deze. Pas in de laatste minuut scoorde Pieter Beuker tegen.

Zuidema Scheepsbouw – Bouwbedrijf Scharringa 2-4

Scharringa was uiteraard sterker, maar speelde met weinig overtuiging. Het scoorde in de eerste en tweede periode twee maal via Willy v.d.Kooi 2x, Oane Born en Wessel Elting waarna een op succes jagende Willem Buurstra en Gerard Vriesema met een wereldgoal van grote afstand in de slotminuten tegen scoorden.

Preton Nederland – Sannes & Voorintholt 9-3

Beide aanvallend ingestelde teams maakten er een levendig duel van. Het collectief gaf duidelijk de doorslag. Ewoud Walda was hier de man van de wedstrijd met vier treffers. Preton scoorde verder via Bauke Sieswerda 2x, Anne Jent Visser en Jelle Scharringa. Voor S & V hadden succes Soujyan Souicat 2x en Thom Voorintholt.

Miedema Bouw – De Korenaar 5-3

Het was lang een gelijk opgaand duel. Simon Haijma zorgde voor 0-1, maar meteen hierna was het via Peter Jan Kroese weer gelijk. Met een schot van afstand kwam Miedema aan de leiding en deze werd beantwoord met een inzet in de kruising van Niels Krikke. Uit een vrije trap van Michael Deinum kwam De Korenaar voor de laatste maal op voorsprong. Twee acties van Bauke Okkema deden de kansen keren en Erwin Atsma besliste het duel definitief met een intikker bij de tweede paal.