MC Donalds Harlingen wint absolute kraker van Bouwbedrijf Haarsma Franeker en blijft als enigste ongeslagen in de tweede klasse

20190308 AWA5035

Het scoren is voor sommige teams een eitje tot op heden maar het voorkomen van doelpunten blijkt dus erg lastig te zijn. Wat is de juiste formule om die twee eenheden beter in balans te krijgen zodat de spanningstemperatuur verder naar het kookpunt gaat. Maar ondanks dat waren er vandaag weer veel korfbaluitslagen te noteren en dus hadden de bordjes draaiers een drukke avond. Wil jij weten of jou team ook een korfbaluitslag heeft geboekt, of dat zij de punten hebben weten binnen te halen? Lees het hieronder en laat je verassen!

Eerste klasse

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Foto Techniek Service   4-5
Beide ploegen verloren vorige week hun wedstrijd en dus moest er vandaag gewonnen worden wilde het de aansluiting met de top niet verliezen. Dit leek men goed te begrijpen want beide ploegen schoten uit de startblokken met de goede intenties. Na twee en een halve minuut gespeeld te hebben was daar het eerste doelpunt al. Een toegekende vrije trap werd door Tim Bijlsma hard tegen de touwen gewerkt 0-1. Maar ondanks dit tegendoelpunt liet de thuisploeg zich ook niet onberoerd en dat leverde gelijk een goede kans op maar deze ging er niet in. De gasten waren wel scherp in de afwerking zo bleek wel na acht minuten spelen.. Na een aanval over links ging de bal naar het midden waarna de bal hard in de rechter bovenhoek werd geschoten door Jarno Hoogerhuis 0-2. Uiteindelijk zo dit niet de ruststand worden want met nog één minuut te spelen ging Ramon Hoogerhuis achter de toegekende vrije trap staan en deze wist hij goed binnen te werken 1-2. In de tweede helt moest Bouwbedrijf Hiemstra wel komen en dus zou er meer ruimte komen voor Foto Techniek Service. Helemaal wanneer Kastijn Post een aanval inzet over de rechterkant en de bal in de rechterhoek weet binnen te schieten 1-3. Dit doelpunt leek vleugels te geven want een kleine drie minuten later is het opnieuw raak. Het is Tim Bijlsma die de bal goed weet mee te nemen waarna deze hard door de midden weet raak te schieten 1-4. Een mooie marge dus en dus leek de wedstrijd gespeeld te wezen. Zeker toen Toine Muizer elf minuten voor tijd de bal vanuit een onmogelijke hoek weet binnen te schieten en daarmee de stand naar 1-5 weet te tillen. Maar de thuisploeg gaf niet op en dat resulteerde anderhalve minuut later al in de aansluitingstreffer. Het is Simon Houtsma die een goede actie over de rechterkant heeft en de bal in de rechterhoek weet te schieten 2-5. Kwam de spanning hiermee dan terug? Ja leek het antwoord te wezen want weer anderhalve minuut later was het opnieuw Simon Houtsma die weet te scoren. Ditmaal kwam hij vanaf de linkerkant waarna hij de bal in de linkerhoek weet te schieten 3-5. Maar ondanks deze goal leken de krachten op te wezen. Maar dan met nog een halve minuut op de klok is het Robin Hamer met een actie over de linkerkant waarna hij de bal in de linkerhoek weet te schieten 4-5. Ondanks deze goal bleef het hierbij en dus leek het in eerste instantie een makkelijke overwinning te worden maar bleek dit later toch iets anders te wezen.

Skearmessen – Braak Financiële Diensten   4-5
Een duel tussen twee ploegen die beide hun eerste wedstrijd verloren. Hierdoor hebben beide teams genoeg reden om vanavond te presteren want hoe eerder je de punten bij elkaar spaart hoe minder zwaar je het op het einde van het seizoen krijgt. In de eerste helft kon je merken dat er niet veel verschil zat tussen beide teams en hierdoor bleef het een duel met geen doelpunten tot nu toe. Beide hadden echter wel mogelijkheden om te scoren maar dat gebeurde dus niet. Lang leek het er dus op dat het een doelpuntloze eerste helft zou worden. Leek inderdaad want in de zeventiende minuut was het toch raak. Het was Jacco Nijkamp die de bal langs een ieder wist heen te schieten waarna deze in het hoekje binnen viel 0-1. Waar het eerste doelpunt lang duurde daar lag de tweede er snel in. Het is namelijk twee minuten in de tweede helft als Colin Braak een voorzet goed weet binnen te werken 0-2. Nu moest Skearmessen wel komen en helemaal toen het twee minuten later al 0-3 werd. Het was Wessel Roorda die het maar eens van afstand probeerde en deze viel hard achter de keeper binnen. Hiermee leek het duel wel gespeeld te zijn maar daar dacht men bij de thuisclub anders over. Met nog acht minuten op de club is daar de aansluitingstreffer via Harke Hilboezen die een penalty strak weet binnen te schieten 1-3. Kan het dan toch nog gebeuren? Nee leek het antwoord te zijn want twee minuten later was het Erik die een man minder situatie goed weet uit te spelen waarna hij de bal keurig wist binnen te leggen 1-4. Maar het was nog niet gebeurd en dus beloofde het nog een interessante slotfase te worden. Interessant werd het zeker want vier minuten voor tijd bracht Jelle Zwanenburg de spanning terug door een snel opgezette aanval binnen te werken 2-4. Maar hiermee was het nog niet klaar want een minuut later werd de spanning nog groter. Het was Wilke Hoogterp die de bal aan de linkerkant van het veld ontvangt en deze strak in de hoek wist binnen te schieten 3-4. De spanning was dus helemaal weer terug en dit werd nog gekker toen een minuut voor tijd de gelijkmaker op het scorebord kwam te staan. Het was Roel Frijling die met een goed schot de keeper kansloos liet en daarmee zette hij de wedstrijd volledig op zijn kop. De sensatie was dus groot maar het kon nog gekker. Waar iedereen zijn spullen al op pakte bij de bank daar kwam de bal nog eenmaal gevaarlijk voor het doel waarna Erik drie seconden voor tijd de bal langs de keeper wist te schieten 4-5. Wat een ontknoping van deze knotsgekke wedstrijd die te smullen was voor de neutrale toeschouwer.

Zandstra en v/d Meer – Man of the World Lwd.   6-1
Waar de heren van Zandstra en v/d Meer vier punten wisten te behalen uit hun eerste twee duels daar verloren de heren van Man of the World Lwd. Hun eerste competitiewedstrijd. Voorafgaand zou je dus denken dat de thuisploeg een voordeel heeft maar elke speelronde is weer anders en dus hebben beide teams genoeg kansen op een overwinning. In de openingsfase merkte je dat beide teams aan wilde vallen waar kon maar men merkte al snel dat het ook compact moest staan wilde het niet teveel kansen weg geven. Waar de eerste mogelijkheden mis gingen daar was het na tien minuten spelen wel raak. Een strakke bal over de vloer schoot de keeper voorbij waarna Sven Flikkema de bal simpel kon binnen tikken 0-1. En zo zie je maar weer dat een vooruitslag niks zegt en dat het alle kanten op kan gaan. Maar lang duurde deze voorsprong niet want anderhalve minuut later was de stand alweer in evenwicht. Het was Henk Jansma die een goede actie over de linkerkant had waarna de bal goed in de rechterhoek werd geschoten 1-1. Nu moesten de ploegen weer de aanval zoeken wanneer het voor de overwinning wou gaan en dit gebeurde dan ook. De gasten moesten iets compacter staan en hierdoor leek men er lastig door heen te komen. Maar met nog zes minuten en negen seconden op de klok is daar toch het volgende doelpunt. Opnieuw is het Henk Jansma die in het midden van het veld aan de bal komt en zijn schot gaat door het midden van het doel aan de rechterkant langs de keeper tegen de touwen 2-1. Nu moesten de gasten weer komen maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Toch zou er voor rust nog eenmaal gescoord worden. Het was Jort Haarsma die de bal terug vond voor zijn voeten en deze wist hij simpel binnen te tikken 3-1. Het gaatje was geslagen en wilde Man of the World nog wat terug doen dan zou het ook meer ruimte moeten weg geven. Na vijf minuten en tien seconden gespeeld te hebben werd de wedstrijd wel in het slot gegooid. Het was Thomas Werkhoven die de bal ontving en zijn schot rolde langs de keeper binnen 4-1. Het was nu wel gespeeld en daarmee was het verzet van de gasten ook wel gebroken. Hiervan wist Zandstra en v/d Meer nog tweemaal van te profiteren. Eerst was het Jort Haarsma die de bal in de linkerhoek wist te schieten 5-1 waarna het slotakkoord er was voor Henk Jansma die de bal via de keeper zijn rug in het mandje zag binnen vallen 6-1. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te wezen en dus behaalde de thuisploeg uiteindelijk een simpele overwinning.

Sportcentrum Het Noord – R.E.S    3-2
Een duel tussen twee ploegen die aardig gelijkwaardig aan elkaar zijn. Beide teams hebben veel voetballend vermogen in de ploeg zitten maar kunnen ook als een hecht collectief verdedigen. De thuisploeg won haar eerste duel en de gasten wonnen eenmaal en verloren eenmaal. Wie weet de punten binnen te halen en houd daarmee aansluiting met de top van de competitie? Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden dat was ook wel te zien in de openingsfase. Beide ploegen stonden goed wanneer de tegenstander de bal had en kwamen goed eruit wanneer het zelf de bal had. Een nul tegen nul wedstrijd zou het zeker niet worden en dat bleek ook maar weer naar vijf minuten spelen. Het was Brandon Derambure die de bal kreeg aangespeeld op penaltystip hoogte waarna hij de bal goed aannam en deze strak wist binnen te werken 1-0. Maar ondanks deze tegentreffer liet R.E.S. zich niet gek maken en dus bleef het de aansluiting zoeken. Deze kwam er uiteindelijk ook in de negende minuut van de wedstrijd. Na een schot op het doel kwam de rebound voor de voeten van Daniel van der Zee en deze wist de bal feilloos binnen te werken. In de rest van het eerste bedrijf zou er niet meer gescoord worden en dus kende we een gelijke ruststand. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld en dus was het wachten op wie er het eerste zou gaan scoren. Uiteindelijk deden de gasten dit in de 25ste minuut. Het was Frits Schreefel die goed op kwam over de rechterkant en de bal strak wist binnen te werken 1-2. De vreugde was groot maar blijkbaar te groot want in dezelfde minuut was de stand alweer gelijk. Na een snel omschakelmoment kwam de bal bij Sofian Azehaf terecht en deze wist de bal goed binnen te werken 2-2. Een waar spektakel dus wat nog alle kanten op kon gaan en dus was het een leuke wedstrijd om te zien voor de neutrale toeschouwer. Lang leek het erop dat er niet meer gescoord zou worden maar dan is daar toch het volgende doelpunt. Met nog vier minuten op de klok krijgt Sportcentrum Het Noord een vrije trap toegekend waarna deze strak en hard werd binnen geschoten door Brandon Derambure 3-2. Uiteindelijk zou dit het laatste doelpunt blijken te zijn en daarmee wist de thuisploeg zijn ongeslagen status vast te houden. De gasten daarentegen begonnen het seizoen goed maar de laatste twee duels wist het niet meer te winnen.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Mc Donalds Harlingen   1-2
Beide ploegen kende een goede start van de competitie. Bouwbedrijf Haarsma Franeker won haar beide eerste wedstrijden en daarmee heeft het zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Mc Donalds Harlingen speelde eenmaal en deze wist het ook te winnen. Een heuse kraker dus in deze klasse want wie blijft er ongeslagen en wie morst er punten. In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en werd er leuk en goed gevoetbald. Beide ploegen kregen daardoor ook de mogelijkheid om te scoren maar tot doelpunten leidde dit niet. Hierdoor hadden we halverwege de eerste helft een brilstand op het scorebord staan. In de tweede helft moesten de doelpunten dus komen en dit gebeurde ook. Het is vijf minuten in het tweede bedrijf als Sjouke Stienstra een goede individuele actie in huis heeft en de keeper kansloos liet 1-0. Nu moesten de gasten dus komen en hierdoor zou er meer ruimte komen voor de thuisploeg. Uiteindelijk was daar vijf minuten voor tijd toch de verdiende gelijkmaker. Het is Gerben Nauta die de bal dichtbij de goal ontving en deze simpel wist binnen te werken 1-1. Gezien het spelbeeld een verdiende stand want beide ploegen deden het goed alleen ging het afmaken van de kansen wat moeizamer. En dan met nog twee minuten op de klok komt Jeep Outhuijse aan de bal en zijn schot eindigt strak in de kruising 1-2. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt te wezen en zo kreeg dit duel toch nog een winnaar.

Café De Kleine Beurs  – Stukadoorsbedrijf Yildiz   1-1
Beide ploegen wonnen vorige week hun duel en dus wouden ze dit een goed vervolg geven door de volgende overwinning te boeken. Beide ploegen lieten in de eerste helft zien dat het weinig voor elkaar onder deed. Bij beide teams zit er genoeg voetballend vermogen in de ploegen en hierdoor golfde het spel over en weer. Tot hele grote kansen leidde dit alleen niet en dus werd er in het eerste bedrijf ook niet gescoord. In de tweede helft moest het dan gebeuren en dus waren de messen aan beide kanten goed geslepen. Pas na vijf minuten gespeeld te hebben in het tweede bedrijf werd er gescoord. Het was Marcel Koning die een actie inzette over de rechterkant waarna hij de bal hard wist binnen te schieten 1-0. Hiermee was het bal geopend alleen bleef het hierna spannend omdat beide teams weinig aan elkaar weg gaven. Toch zou de verdiende gelijkmaker er komen. Het is de 32ste minuut al Wesley Schaap de bal goed mee weet te nemen en met een goed schot weet hij de bal achter de doelman te schieten 1-1. Hierna kregen beide ploegen nog wel een mogelijkheid op de overwinning maar gescoord werd er niet meer en dus bleef dit duel in evenwicht.

SDV Keukens en meer – Horeca de Trije   4-3
Waar er respectievelijk maar nul en één punten werden behaald tot nu toe daar mochten beide ploegen nu tegen elkaar bepalen wie de sterkste zou wezen. Dat beide ploegen gebrand waren op een goed resultaat dat bleek wel vanaf het begin. Beide ploegen wilde voetballen en zochten de aanval waar mogelijk en hierdoor ontstond er een open wedstrijd. Dit leidde in de derde minuut al tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Jelle Jan Rodenhuis die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de linker onderhoek 1-0. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want een minuut later was het alweer raak aan de andere kant. Het was Cornelis van der Ploeg die de bal goed mee wist te nemen waarna hij ook de linkerhoek vond 1-1. Maar ook de Trije kon niet lang genieten van de voorsprong want twee minuten later was het alweer raak voor SDV. Opnieuw was het Jelle Jan Rodenhuis die aan de bal kwam en ditmaal eindigde zijn schot in de rechterhoek 2-1. Door deze vroege doelpunten was het een leuke wedstrijd om te zien want het kon alle kanten op gaan en dus was het nog niet gebeurd met de doelpunten! Dit bleek inderdaad niet het laatste doelpunt te wezen want het is de dertiende minuut als de stand weer in evenwicht wordt getrokken. Het is Patrick van Dijk met een goede actie waarna hij het netje goed liet bollen 2-2. Dit doelpunt gaf energie want een minuut later kwam de ploeg zelfs op voorsprong door een goed schot van Kevin Egbers 2-3. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want enkele seconden voor rust was het Cornelis van der Ploeg die de bal ontving en met een tegengesteld schot wist hij de bal in de linkerhoek te leggen 3-3. Een levendige eerste helft dus en dus zou je ook een leuke tweede helft verwachten. Toch liep het qua doelpunten in de tweede helft minder vlot. Beide ploegen kregen hier wel de mogelijkheden voor maar de scherpte in de schoten was er vanaf en dus bleef het lang gelijk. Uiteindelijk viel in de 27ste minuut toch het volgende doelpunt. Een scherpe bal langs de goal werd door Richard vd Veer ingetikt bij de paal en daarmee bracht hij de stand op 4-3. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen en dus werd een leuke wedstrijd afgesloten in een nipte overwinning voor SDV Keukens en meer.

Dikland Installatie Techniek  – Verno Verhuur   6-5
Waar de ene ploeg vorige week dik verloor daar verloor de andere ploeg maar nipt. Hoe herstelde beide ploegen zich vandaag en wie ging er met de punten vandoor? In de openingsfase had de thuisploeg de lichte overhand en dat leidde na drie minuten spelen in de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Jan van der Wal die de bal goed meenam en met een lage schuiver wist hij de bal in de linkerhoek te schieten 1-0. Maar ondanks deze tegentreffer kreeg Verno ook mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Na tien minuten gespeeld te hebben was het opnieuw  Jan van der Wal die de bal tegen de touwen wist aan te schieten 2-0. Maar snel daarna was daar alweer het antwoord van de gasten. Na een goede actie wist Alex v/d Bosch de bal simpel binnen te tikken 2-1. Uiteindelijk bleek dit niet de ruststand te wezen want met nog enkele seconden op de klok was het Stefan Ros die de bal goed wist binnen te rossen 3-1. Dit doelpunt gaf blijkbaar energie want na een minuut gespeeld te hebben in de tweede helft was het opnieuw Stefan Ros die de bal ontving en zijn schot eindigde in de rechterhoek 4-1. Maar hier lieten de gasten het niet bij zitten en dus ging men in de achtervolging. Dit leidde uiteindelijk in de 27ste en 28ste minuut tot twee treffers van Marcel Amels en hierdoor werd de stand terug gebracht tot 4-3. Gaat Dikland Installatie Techniek het dan toch uit handen geven? Nee leek het antwoord te wezen want met nog negen minuten op de klok werd de marge weer terug gebracht naar twee. Het was Fabian Donderwinkel die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de linkerhoek 5-3. Maar vanaf de aftrap werd de tegenaanval ingezet en aan het einde van deze aanval stond Marcel Amels die de bal simpel wist binnen te tikken 5-4. Het scoringsbal was dus helemaal geopend en hier bleven beide ploegen mee doorgaan. Twee minuten na de aansluitingstreffer was het opnieuw raak. Jan van der Wal wist zich knap vrij te spelen waarna hij de bal strak in de rechterhoek wist te leggen 6-4. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en wel door de gasten. Alex v/d Bosch werd knap vrij gespeeld waarna hij de bal goed wist binnen te werken 6-5. Hier zou het uiteindelijk bij blijven en dus kon men terug zien op een leuke en vooral spannende partij van beide kanten.

Frankena Loonbedrijf – Bouwbedrijf van Marrum   3-2
Waar de ene ploeg vorige week nipt verloor daar won de andere weer heel dik. Maar ook nu is het weer een nieuwe speelronde en dus zijn er weer nieuwe kansen. Vanaf het begin dat beide teams weinig voor elkaar onder deden en dat leverde een leuke wedstrijd op waarin beide ploegen ook mogelijkheden kregen. Uiteindelijk duurde het tot vijf minuten en negenenveertig seconden voor tijd voordat het eerste doelpunt een feit was. Een voorzet vanaf de zijkant kwam terecht voor de voeten van Laurens Looyenga en deze wist de bal hard door de midden binnen te schieten 0-1 Deze stand bleek tevens de ruststand te wezen en dus moesten de heren van Frankena Loonbedrijf in de tweede helft wel komen. In de openingsfase van de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld in vergelijking met de eerste helft. Beide ploegen stonden goed en trokken ten aanval wanneer mogelijk. Na acht minuten en negen seconden gespeeld te hebben was daar dan de gelijkmaker. Het was Wouter Hylkema met een goede aanval over de rechterkant om de bal vervolgens links langs de keeper heen te schuiven 1-1. Dit doelpunt gaf vleugels en dat leidde vijf minuten later zelfs in een voorsprong. Het was Johannes Boersma die de bal goed mee kreeg en zijn schot ging hard door het midden van de goal tegen de touwen aan 2-1. Nu moesten de heren van Bouwbedrijf van Marrum komen en dat zou er toe leidden dat er meer ruimte kwam voor de thuisploeg. Twee minuten na dit laatste doelpunt was het wederom raak. Het was Berthil Gruppen die over de rechterkant op kwam en middels een afstandschot wist hij de keeper te verschalken 3-1. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld te wezen maar niets was minder waar. We hebben nog één minuut en 51 seconden op de klok staan Tjipko Vellinga de bal vanuit de linkerhoek in de rechter doelhoek weet te krijgen en daarmee de 3-2 op het scorebord wist te zetten. De gasten probeerde het nog wel maar de thuisploeg hield stand en hierdoor bleek de 3-2 stand ook de eindstand te wezen.

Derde klasse

WR Unit – Zijlstra Beroepskleding  0-4
Met de ploeg die nog geen punt wist te behalen trof het de ploeg die groots de nummer één van de competitie is. Zij wonnen namelijk tweemaal riant en dus bedachte de heren van WR Unit een plan zodat dit niet bij hen zou gebeuren. Dit plan leek te lukken want de thuisploeg stond goed en loerde op de omschakeling die zou kunnen komen. Zijlstra Beroepskleding had daarbij vooral de bal en kreeg dan ook de kansen maar deze gingen er nog niet in. De ruststand was dan ook verassend 0-0. Zit er dan een stunt in deze wedstrijd? Het zou mooi wezen maar in de 25ste minuut was het dan toch raak. Het was Dani van Eijk die de bal kreeg en zijn schot ging binnen in de linkerhoek 0-1. Nu moest WR Unit meer risico nemen wilde het nog een resultaat behalen. Het probeerde het ook wel en er kwamen ook wel kansen maar deze gingen niet binnen. Als die aan de ene kant niet binnen gaat dan kun je verwachten dat dit aan de andere kant wel het geval is. Dat gebeurde dan ook na dertig minuten spelen. Opnieuw was het Dani van Eijk die de bal kreeg en ditmaal eindigde de bal in de rechterhoek. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en dus was het nieuwe doel de score zo laag mogelijk te houden. Met nog vijf minuten op de klok kwam daar toch het volgende tegen doelpunt. Het was Justin Reitsma met een goede actie en zijn schot ging laag en strak binnen 0-3. Het slotakkoord was uiteindelijk ook voor de gasten en opnieuw was het Justin Reitsma die de bal in de rechterhoek wist binnen te werken en daarmee de stand op 0-4 bracht. Dit was de eindstand en dus was WR Unit de eerste ploeg van de competitie die de score onder de tien wist te behouden.

Engineeringsburo Zuidema – Rijschool Posseth 1-3
Waar de thuisploeg haar eerste twee duels verloor daar speelde de gasten nog geen enkele wedstrijd. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al en toen trokken de heren van Rijschool Posseth aan het langste eind. Hoe zal dat na vandaag tot zijn? In de beginfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder.. Poseth had wel iets meer de bal maar de heren van Engineeringsburo Zuidema stonden goed waardoor het lastig er doorheen komen was. Mogelijkheden ontstonden er zeker maar gescoord werd er nog niet. Uiteindelijk gebeurde dit wel in de dertiende minuut. Het was Jasper Hoekstra die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linker onderhoek 0-1. Dit leek een bevrijdende treffer te wezen want twee minuten later was het opnieuw raak. Het was Jorrit Vellinga die aan de bal kwam en hij schoot de bal in de rechterhoek binnen 0-2. Maar ondanks deze stand kon het spelbeeld nog veranderen in de tweede helft en dus kon het nog alle kanten op gaan. Dit bleek ook wel in het tweede bedrijf waarin je twee hardwerkende teams aan het werk zag. Mogelijkheden ontstonden er zeker maar gescoord werd er nog niet en dat zou wel moeten gebeuren wil de thuisploeg de spanning in de wedstrijd terug brengen. Uiteindelijk kwam deze spanning er ook nog en wel tien minuten voor tijd. Het was Sander Reitsma die aan de bal kwam en zijn schot ging strak en hard tegen de touwen in de rechterhoek 1-2. Maar ondanks dit doelpunt zou de overwinning of een punt er niet komen want met nog een minuut te spelen werd het duel definitief in het slot gegooid. Het was Jorrit Vellinga die een actie goed inzette waarna hij de bal goed in de rechterhoek wist te leggen 1-3. Dit was uiteindelijk ook de uitslag en hierdoor behoud de thuisploeg nul punten en pakken de gasten hun eerste punten in deze competitie.

Stadsherberg Catering – Futsal t Hoekje Ferwert   2-7
Een duel tussen twee ploegen die na hun eerste wedstrijden nog op nul punten stonden. En dus werd het tijd dat de punten binnen gehaald zouden worden. We konden dus een boeiend duel verwachten en dus ging de neutrale toeschouwer er maar even goed voor zitten. De gasten kwamen geweldig uit de startblokken en dat leidde in de eerste minuut al tot het eerste doelpunt. Een snelle aanval werd goed binnen gewerkt door Pieter Hoekstra en daarmee bracht hij zijn team snel aan de leiding 0-1. Dat Hoekstra scherp begonnen was bleek wel een minuut later. Pieter Hoekstra nam de bal namelijk goed mee waarna de bal via beide palen binnen viel 0-2. Een flitsende start dus voor Futsal t Hoekje en dat werd nog mooier na vier minuten gespeeld te hebben. Het was opnieuw Pieter Hoekstra die de keeper goed wist uit te spelen waarna hij van dichtbij wist binnen te werken 0-3. Een snelle hattrick dus en daarmee kende Stadsherberg Catering een dramatische start. Maar ondanks dat gaf de thuisploeg niet op en dat resulteerde in de zevende minuut tot de aansluitingstreffer. Het was Mark Ypma die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel hard en goed binnen 1-3. De spanning leek hiermee terug te wezen en dus beloofde het een spannende strijd te worden. Toch bleven de gasten de iets bovenliggende partij en dat wist men in de vijftiende minuut om te zetten in een volgend doelpunt.  De keeper werd opnieuw goed uitgespeeld waarna Freddy Hoekstra de bal met een simpele intikker wist binnen te werken 1-4. Dit bleek uiteindelijk de ruststand te wezen en dus kon je spreken van een comfortabele voorsprong. Waar men in de eerste helt fel startte daar was dat in de tweede helft ook het geval. Opnieuw was het Pieter Hoekstra die het net binnen een minuut liet bollen 1-5. Waar de doelpunten in de eerste minuten snel vielen daar was dat nu ook weer het geval want twee minuten later was het wederom raak. Wie anders dan Pieter Hoekstra liet het publiek op de banken staan nadat hij de bal langs iedereen heen wist te schieten en de bal in het doel zag eindigen 1-6. Hiermee was het duel wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog wat de einduitslag zou gaan worden. Toch wist de thuisploeg nog een eretreffer te maken. Het is drie minuten voor tijd als de keeper van de gasten uit het doel is en Mark Ypma de bal in het lege doel weet te krijgen 2-6. Uiteindelijk zal er nog eenmaal gescoord worden en dat gebeurde wederom door het uitspelende team. Na een twee tegen één actie met de keeper mocht Johan Spoelstra de bal in het lege doel schieten en daarmee zorgde hij voor een 2-7 eindstand.

Lukkes Arum – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma   6-4
Waar de thuisploeg van haar eerste twee wedstrijden drie punten behaalde daar verloren de gasten hun eerste duel. Wie pakt ditmaal de punten en leidt er iemand weer een nederlaag. De wedstrijd begon ingeval fanatiek en dat leverde binnen twee minuten spelen het eerste doelpunt op. Het was Klaas Auke Dijkstra die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. Maar doordat het zo vroeg in de wedstrijd was kon men nog genoeg doen om het tij te keren. Uiteindelijk gebeurde dit ook want het is de negende minuut als Gerben Bruinsma aan de bal komt en deze laag in de midden weet binnen te schieten 1-1. In deze fase bleven beide ploegen dicht bij elkaar en dat kwam het spel alleen maar ten goede en dus beloofde het een spannende pot te worden. Na veertien minuten spelen was daar Tjitse Oegema die de bal kreeg en hij wist deze goed binnen te werken 2-1. Hierna ging het snel en in de laatste vier minuten vielen er nog drie doelpunten. Eerst was het Arne Tigchelaar die de bal binnen wist te werken 3-1 waarna Jelmer van de Vies vanuit de volgende aanval de bal in de linkerhoek wist te leggen 4-1. Het slot akkoord was er uiteindelijk voor Gerben Bruinsma en hij wist de bal goed in de hoek te leggen 4-2.  In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld aardig ongewijzigd. Beide ploegen wilde graag voetballen en dus leverde dat voor beide ploegen mogelijkheden op. Uiteindelijk moesten we wachten tot de 27ste minuut voordat er weer gescoord werd. Het was Arne Tigchelaar die aan de bal kwam en met een goede actie wist hij de bal in de rechterhoek te leggen 5-2. Maar ook ditmaal duurde het niet lang voordat de aansluitingstreffer een feit was. Het is namelijk twee minuten na het vorige doelpunt dat Autger Zijlstra de bal ontving en met een goede knal liet hij de keeper kansloos 5-3. Kan de wedstrijd dan nog omgedraaid worden en zo eindigen dat een puntenverdeling in de maak licht? Nee leek het antwoord te wezen want met nog zes minuten op de klok is het Klaas Auke Dijkstra die de bal wat aan de zijkant ontvangt en deze links in de hoek weet te schieten 6-3. Maar ondanks deze tegentreffer bleef Bouwbedrijf Jelle Bruinsma  bouwen aan nieuwe aanvallen en dat leidde met nog een kleine twee minuten te spelen tot de 6-4. Het was opnieuw Gerben Bruinsma die in vrijstaande positie de bal ontving en zijn schot eindigde strak in de rechterhoek tegen de touwen. Met deze treffer werd een leuke en interessante wedstrijd afgesloten en dus kunnen beide ploegen zich richten op de wedstrijd van volgende week.

Offinga Kappers – van Mossel Autolease   5-7
Beide ploegen wonnen hun eerste competitiewedstrijd en dus waren beide ploegen nog ongeslagen. Wie houdt deze status en wie verliest hem? Of blijven beide teams ongeslagen en kunnen ze beide in de top van de competitie blijven. Een leuke wedstrijd zou het worden en dat kwam mede door de vroege openingstreffer. Na één minuut en vier seconden gespeeld te hebben kwam Thomas Dijkstra aan de bal en hij wist deze in de rechter bovenhoek te deponeren 0-1. Dit doelpunt gaf blijkbaar vleugels want anderhalve minuut later werd de score verdubbeld. Het was Thimo Hellinga die de bal ontving en deze hard door het midden van het doel wist te schieten 0-2. Maar ondanks deze treffers bleven de heren van Offinga Kappers goed mee voetballen en ook hun kregen zo hun kansen. Met nog negen minuten en vijfenveertig seconden op de klok was het Leonardo Wassenaar die een goede actie over de linkerkant inzette om vervolgens de bal in de rechterhoek te schieten 1-2. De aansluiting was er weer maar niet voor lang want een dikke minuut later werd de score verder uitgebreid. Het was Stijn Cevat die aan de bal kwam en ook hij wist de bal in de rechter bovenhoek te schieten 1-3. Het verschil was dus gemaakt maar in deze fase kon het alle kanten op gaan en dus bleef het een leuke wedstrijd om te zien. En dan is het Sander Prins die de bal voor zijn voeten terug vind en de bal simpel weet binnen te tikken 2-3. Maar ook ditmaal duurde het niet lang voordat het volgende tegendoelpunt een feit was. Het was Thomas Dijkstra die de bal nam waarna de bal via een stuiterbal in het doel belande 2-4. Toch bleek dit niet de ruststand te wezen want anderhalve minuut later was daar de 3-4. Het was Sander Prins die vanaf links de aanval opzette waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten. In de tweede helft bleef het speelt ongewijzigd, beide ploegen wilde namelijk voetballen en hierdoor ontstonden er genoeg kansen. Doelpunten kon je dus verwachten en deze kwam er dan ook na zes minuten en vijfenveertig seconden gespeeld te hebben. Het was Stijn Cevat met een goede aanval over de linkerkant waarna hij de bal hard in de rechterhoek weet te deponeren 3-5. Het verschil was er dus weer maar net als in de eerste helft werd ook deze marge weer verkleind. Het was Willem Nieuwhof die de keeper wist te omspelen en de bal simpel wist binnen te schuiven 4-5. Een ware handbal tussenstand dus en dus kon je verwachten dat dit nog niet het einde zou wezen. Dit klopte uiteindelijk ook want met nog ruim vijf minuten te spelen was het Thimo Hellinga die een goede actie had waarna de bal eindigde in de bovenhoek 4-6. Maar ook nu werd de voorsprong weer terug gebracht naar het minimale. Met nog twee en een halve minuut op de klok was het Sander Prins met een actie over rechts waarna hij de bal in de linkerbovenhoek wist te schieten 5-6. Hierna bleef het alles of niet voor Offinga Kappers maar het werd uiteindelijk niets want met nog een halve minuut op de klok besliste Thomas Dijkstra de wedstrijd door de bal in de linkerhoek wist te schieten 5-7. Hiermee behaalde van Mossel Autolease  een prima overwinning en hiermee blijft de ploeg ongeslagen.