Meijer laat tegen Tapperij de winst liggen

Na het spektakel van tweede kerstdag was het vrijdagavond weer een gewone competitieavond. Hierin liet Meijer Plaatbewerking na een 3-0 voorsprong Tapperij ‘t Noord nog langszij komen. In deze hoofdklasse liep koploper Lovis Design verder uit op de concurrentie. Het had door treffers van H. Bartouhtouh en M. Saamangun weinig moeite met Grauwe Paard. Bloemketerp verloor van De Harmonie en dat was niet verwonderlijk omdat het team uit Sexbierum aan een geweldige inhaalrace bezig is.

Meijer Plaatbewerking – Tapperij ‘t Noord 3 – 3

Tapperij trad aan zonder wisselspelers en keek via S.v.d.Zwaag 2x en E. Radersma al snel tegen een 3-0 nederlaag aan. De mee opgekomen doelman R.v.Wier scoorde vervolgens tegen en gaf Tapperij nieuwe impulsen. A. Bergsma en J. Stecking zorgden nog voor een niet verwachte puntendeling.

Expert Franeker – Cafe De Kleine Beurs 0 – 4 De eerste periode ging gelijk op. Expert kreeg goede mogelijkheden, maar de schutterij liet het afweten. R. Hoenderdaal schoot uit een vrije trap wel raak en toen P. Hoenderdaal vanaf de zijkant voor 0-2 zorgde was het duel beslist. R. Hoenderdaal en M. Kruize bepaalden de eindstand.

Bowling Bloemketerp – Cafe De Harmonie 3 – 6

T. Bonnema 1-0, D.Kingma 2-0, R.Ysbrandy 2-1, J. Kingma 2-2, J. Faber 2-3 en 2-4, Y. Brijker 3-4, R.Reitsma 3-5, J. Kingma 3-6. Bloemketerp startte voortvarend, maar een verdedigende blunder die werd afgestraft door R. Ysbrandy zette De Harmonie op het goede spoor.

De Bogt fen Gune – Prinsbouw/v.Dellen 2 – 1 Pas halverwege de tweede periode kwam de productie op gang en toen kwam binnen vijf minuten meteen de eindstand op het scorebord. K.J. Bijlsma opende de score, L. Vlaskamp zorgde voor 2-0 en R. Jelgersma scoorde tegen.

Bouwbedrijf v.Marrum – Kr8werk/Publicar 5 – 4

R. de Zeeuw 0-1, W. Atsma 1-1, P. Braaksma 2-1, F. Vijver 3-1, 4-1 en 5-1, S. Osinga 5-2, R. Zijlstra 5-3, R. de Zeeuw 5-4. Mede door een hattrick van F. Vijver kwam v.Marrum op een comfortabele 5-1, maar kreeg het in de slotfase nog moeilijk. In de laatste seconden bleef een inzet van Kr8werk speler R. Zijlstra op miraculeuze wijze buiten de palen.

Saab Wassenaar/Black Horse – Pannendekkers R.S. 2 – 2

F.v.d.Zee met een lobje en T. Helffrich vanuit een moeilijke hoek betekende halverwege 0-2. D. Wassenaar met een beauty en P.v.d.Veen na een vloeiende actie betekende een terechte puntendeling.

Sportcafe de Trije – Martens Vis 1 – 2

Martens Vis kreeg meer tegenstand dan vooraf werd verwacht. Toch was de zege meer dan verdiend. P.S. Rollingswier en R. Pijpker zorgden voor 2-0 en P. Poelstra scoorde tegen.

Cafe Zalen ‘t Holt – Bouwservice Haarsma & de Bruin 3 – 13

‘t Holt speelde onsamenhangend en liet in het vervolg van het duel steeds meer gaten vallen. De eerste Haarsma zege was ook meteen goed raak. De treffers kwamen van S. Greidanus 7x, W.v.d.Meer 2x, E. Boes 2x en J.P.Walda 2x met tegentreffers van P. Kroeze, H. Hallema en M. Kalma.

Lageweg – Bijlsma Meubelen 9 – 5 Aanvallend was Lageweg uitermate sterk met W. Dijkstra 5x in een hoofdrol. Bijlsma bleef steeds op ruime achterstand. De resterende treffers kwamen van H. Fokkema 2x, J.S. Kingma en S. Lageweg en tegen scoorden R. Hollander, Y. Jepma en E. Westra 3x.

De Gekroonde Leeuw – Sportcentrum Shape 2 – 4

Een spannend duel waarin Shape op de juiste momenten toesloeg. De twee doelpunten van M. Hoekstra werden nog beantwoord door E. Sjollema en N. Bruinsma, maar toen Gekroonde Leeuw de wedstrijd onder controle leek te hebben waren het de uitblinkende M. Hoekstra en A.v.d.Veen die het duel beslisten.

Braak Financiele Diensten – Regina’s Bruidskamer 3 – 2

Regina was het gehele duel sterker, maar na de eerste periode tekenden W. Beimers en S. Vellinga wel voor 2-0. Via R.v.d.Veer en H. de Groot werd het gelijk en C. Boot werd de verrassende matchwinnaar.

Keukenland – Primera Haitsma 0 – 10

Een duel om snel te vergeten omdat Keukenland slecht de beschikking had over vier spelers. Gescoord werd er door P. Vijver 2x, J. Deelstra 3x, F. Pander 2x, D.Vijver, A. Dekker en L. Dalstra.

De Posthoorn – Rijschool v.d.Harst 2 – 4

Het Rijschool team nam vanaf het begin het initiatief en kwam via F. de Beer, A. Bastemeijer en C. de Vries op 0-3. R.v.d.Wagen scoorde tegen. K. Roersma zorgde er in de slotfase voor dat de spanning terug kwam ,2-3 . De Rypsters gooiden nu alles op de aanval en liepen tegen een counter op van S. Hayma .

Selekt Meat Product – Elektrokoopjes 3 – 6

T.da Silva was in dit duel het verschil met 4 treffers. Elektrokoopjes was sterker en bleef het gehele duel aan de goede kant van de score. Voor de winnaars kwamen de resterende treffers van S. Kuiper en F. Hoekstra en tegen scoorden J. Soolsma 2x en R.v.Santen.

Eco Protecta – Phone House 2 – 4

D. Sommer opende de score en Eco Protecta had verschillende kansen nodig om deze schade te herstellen. E.v.d.Veen zorgde voor de gelijkmaker. G. Scheffer zorgde zelfs voor 2-1 waarna P. Dijkstra optimaal profiteerde van een man meer situatie. Uiteindelijk won de gelukkigste. D. Sommer en D.R. Weistra scoorden in de slotfase.

Warmtetechniek – Keizer Autoschade 3 – 6

Bij beide teams is dit seizoen de wisselvalligheid troef. Nu was Keizer het betere team en het had in M. Kuperus 4x de uitblinker. Warmtetechniek scoorde wel via R. Robijn, A. Koning en C. Outhyuse tegen, maar het zat nooit in de wedstrijd. S. Roorda schoot voor Keizer nog twee maal raak.

Leo Reitsma – Zuidema Scheepsbouw 5 – 3

K.J. Hendriks 0-1, J.v.Duyn 1-1, G. Cats 2-1, M. de Vries 3-1, A. Zuidema 3-2, K. de Haan 3-3, G. Cats 4-3, J. Rodenhuis 5-3. Leo Reitsma had het moeilijk tegen een verrassend goed spelend Zuidema. Pas in de laatste minuten en een man meer situatie besliste G. Cats het duel.

Frankena Winsum – V.V.O.E. 8 – 4

J. Tymersma 1-0 en 2-0, J. Boersma 3-0, M.v.Haaften 3-1, J. Tymersma 4-1, E. Lodewijk 4-2, J. Boersma 5-2, J. Tymersma 6-2, W. Hylkema 7-2, E. Lodewijk 7-3, M.v.Haaften 7-4, N. Vietor 8-4. In dit open duel was Frankena beter, maar V.V.O.E. zocht veelvuldig de aanval en dit leverde met vier treffers toch het nodige resultaat op.

Offinga Kappers – H.B.M. 3 – 9

B. Miedema 0-1, R. Miedema 0-2, F. Hiemstra 0-3, H. Dijkstra 0-4 en 0-5, B. Miedema 0-6, A. Vogel 0-7, H. Dijkstra 0-8, S. Lahaise 1-8, H. Dijkstra 1-9, Y. Thange 2-9 en 3-0. Offinga kwam er vooral in de eerste periode niet aan te pas. H.B.M. in de formatie van de laatste weken heeft zeker nog kansen op de titel.