Meyer plaatbewerking walst over Grauwe Paard heen.

De zaalvoetbalcompetitie is weer begonnen. Met kersverse hoofdsponsor Visual Reklame trotseren de teams weer en wind om daarna een partij te zaalvoetballen in de gezellige sporthal de Trije. Meyer is net nieuw in de hoofdklasse en staan na de eerste ronde bovenaan. Ze moesten het opnemen tegen het Grauwe Paard. Helaas was dit team niet bij machte om er een spannen pot van te maken. Een keurige prestatie van de mannen uit het Bildt. G.v.d. Boon 4x en R.Schiphof 3x schoten het beste raak. A.Meyer en D.Schouten deden dit 1x, J.Cabezas redde de eer.
De kampioen van het vorige jaar, Autowascentrum A.Dijkstra, kwam wat moeizaam uit de startblokken maar wist na een 1-0 ruststand de score uit te bouwen naar een 5-0 overwinning. R.Hofstede schoot 3x raak. Plus van Zuuk, ook een titelkandidaat, wist tegen nieuwkomer SnackHouse niet te overtuigen. Het werd 1-1. P.Huisman en Huub Visser scoorden.

Postbank-de Bogt fen Gune 5-4
Een gelijkopgaande strijd met aan beide kanten veekansen. Pas bij 5-4 wist de Postbank hun voordeel vast te houden en lachend de kleedkamers op te zoeken. P.Bous 3x, W.v.d. Vaart en L.Vlaskamp 2x. J.Dijkstra en H.Reitsma 1x.

Expert-de Kleine Beurs 2-5
In de deze leuke wedstrijd begon Expert wat te voorzichtig en wist de kleine Beurs gelijk een goede voorsprong op te bouwen. Expert liep achter de feiten aan. Hoessein 2x, W.Punter en R.Hoenderdaal 1x. M.Kerkhof en J.Broersma scoorden tegen.

Saab/BlackHorse – Bijlsma Meubelen 1-3
Pas bij een 3-0 achterstand wist Saab/BlackHorse iets terug te doen middels J. Wassenaar. Helaas was dit niet genoeg. D.Oegema 2x en L.Looyenga schoten voor Bijlsma raak.

TDF- Big Ben 0-5
Het team uit Berlikum was nog in vakantie stemming want ze hadden de kop er nog niet helemaal bij. Big Ben hoefde niet veel moeite te doen om te winnen. J.Kingma 2x, R.Ysbrandy, J.Faber en Kuiken passeerden de TDF keeper.

Bloemketerp-de Trije 3-3
In deze spannende wedstrijd kwam Bloemketerp op het einde wat routine te kort. Na een 3-1 voorsprong, doelpunten Y.Brijker 2x, s. de Vries en C.v.d. Ploeg, leek de eerste overwinning in de 1e klasse een feit. Maar routinier Jelte Terpstra deed een stapje extra en wist net voor tijd de 3-3 binnen te schieten.

Van Marrum-Herberg de Bogt 0-4
Na een heel lange tijd in de hoofdklasse te hebben gespeeld moest Herberg de Bogt het een niveau lager gaan proberen. Dit ging hen goed af. Eerste tegenstander van Marrum werd hiervan het slachtoffer. Met T.Piebenga 2x, S.Ybema en F.Roosenburg werd gemakkelijk gewonnen.

Lageweg-Eco Protecta 5-2
Pas bij een 2-0 achterstand begon de Sexbierummers te voetballen. Ze kwamen nog terug tot 2-1 en 3-2 maar daarna nam Lageweg afstand en wist toch nog vrij gemakkelijk te winnen. T.Fokkema, M.Andreae, P. de Jong, J.Mosselman 1x. A.Merkus 2x

Shape-Haarsma en de Bruin 3-4
Met het wisselen was de stand al 3-3 en was het afwachten hoe de 2e helft ging verlopen. Er werd slechts een maal gescoord door S.Sytsma. Dit was tevens de winnende treffer. De overige doelpunten kwamen van G.Hoekstra, F.Elmeziani 2x, S.Amels., D.Reijmer en onze pasgetrouwde voorzitter Arjan Russchen.

Steensma-Braak 1-4
Een simpele overwinning voor Braak financiele diensten. Grote man was W.Beimers met 3 doelpunten. J.Berg en F.Oosterbaan deden dit 1 x.

‘t Holt-Pannendekkers 4-4
De mannen uit Tzummarum leken deze wedstrijd gemakkelijk te winnen maar wisten keer opkeer hun kansen niet in doelpunten om te zetten. Dit lukte het Holt beter zodat die op het einde nog met een puntje de kantine in konden. H.Bruinsma 3x, H.Struiksma 1x, B.Okkema en P.Kroese 2x.

Frankena – Bruinsma 3-10
Een veel beter Bruinsma overtroefde Frankena Winsum op alle fronten. Topscoorder van de avond werd J. van Althuis met 5 doelpunten, M.Jansen, R.Reinsma, R.Vlieger en P.Miedema 2x voor Bruinsma. J.Boersma en W.Hylkema voor Frankena.

Posthoorn – gekroonde Leeuw 3-5
Een leuke wedstrijd met op het eind toch nog wat spanning. Gekroonde Leeuw bleek de langste adem te hebben. Doelpuntenmakers: Y.Dijkstra 2x, N.Bruinsma 2x en E.Sjollema. T.Kemper, T.Adolfs en G.J. Wispelwey.

Selekt Meat – v.d. Harst 1-8
Door een betere afronding voor de goal wist v.d Harst al met de wisseling met 4-0 voor te staan. Dit wisten ze na rust tot 8-1 uit te bouwen. K.Buwalda redde de eer. F. de Beer 2x, C. de Vries 2x, E.Bouwman, D.P. Weistra en S.Haijma scoorden voor autorijschool van der Harst.