Miedema heeft weinig geluk. De Struners staan op scherp.

Het zaalvoetbalteam van Bouwbedrijf Miedema heeft dit seizoen weinig geluk. Afgelopen vrijdagavond moest het aantreden tegen koploper G.Pars Graanhandel en hoewel het geen beroep kon doen op wisselspelers verloor het slechts met 3-2. Er had zelfs wel meer ingezeten. Het was niet de eerste keer dat op een dergelijke manier goed spel niets opleverde. In deze derde klasse liet De Tap punten liggen tegen Primera Haitsma waardoor Pars verder uitliep. In de hoofdklasse won Tapperij – Noord het belangrijke duel van Steensma. Voor Steensma betekent dit nog enkele moeilijke wedstrijden terwijl Tapperij – Noord praktisch veilig is. In de eerste klasse komt Regina opzetten. Het won overtuigend van Verno Materieelerhuur en heeft inmiddels de tweede plaats bereikt wat recht geeft op promotie. In de tweede klasse deed Maxstuc goede zaken omdat concurrent Pluimveeservice faalde. In de vierde klasse kwam Schroevenkopen.nl gemakkelijk aan de punten. Bar Yn ‘e Stal kon niet over genoeg spelers beschikken. De achtervolgers De Struners en De Jager Accountancy maakten geen fout en wonnen overtuigend. De Struners deed dit zelfs met dubbele cijfers en staat momenteel op scherp. Zuidema Scheepsbouw is de laatste tijd van slag en doet niet meer mee voor een promotieplaats. Dat het seizoen voor enkele teams te lang duurt bewezen naast Yn ‘e Stal ook The Phone House en Saab Wassenaar door zich af te melden voor het onderlinge duel. Ook hier was de reden dat me geen team binnen de lijnen kon krijgen. Het betekede naast verlies wel punten in mindering.

Steensma F.I. – Tapperij – Noord 3 – 7

Dit was voor beide partijen een belangrijk treffen. Het eindresultaat was geen verrassing want Tapperij speelt de laatste tijd beter dan Steensma. E. Tolsma opende het duel waarna een fraaie hattrick van R. Smedinga de eerste periode deed afsluiten op 1-7. Even spartelde Steensma nog tegen via R. Oosterbaan, maar daarna werd het verschil duidelijk met treffers va A. Bergsma, W. Blaauw en T. Sikkema, 2-6. De koers was gelopen, R. Oosterbaan en A. Bergsma bepaalden de eindstand.

 

Sportcentrum Shape – Koopmans Schilders 5 – 1

Na de 0-1 van S. Bootsma kon Koopmans lang stand houden. Pas vlak voor de wisseling maakte P. Poelstra gelijk. Shape domineerde in het verdere verloop en kwam nog met treffers an H. Timmermans 2x, P. Poelstra en J.v.d.Meulen.

 

Keizer Autoschade – The Dance Factory 3 – 3

De eerste periode kende weinig hoogtepunten. M. Roersma opende en J.v.Duyn zorgde voor de gelijkmaker. Vervolgens kwam de wedstrijd op gang. H.v.d.Baan bracht TDF twee maal aan de leiding waarna W.v.d.Meer met een puntertje en R. Reversma in de laatste seconden gelijk maakten.

 

De Skearmessen – Herberg de Bogt 2 – 3

H. Hilboezen 1-0, L. Looijenga 1-1 en 1-2, R. Mousa 1-3, H. Hilboezen 2-3

Herberg de Bogt won verdiend omdat het meer inzet toonde en in L. Looijenga een de gevaarlijkste man had. De eerste periode werd afgesloten op 1-0 door een doelput van H. Hilboezen. Twee treffers van L. Looijenga deden de kansen keren ook al omdat R. Mouse er 1-3 van maakte. H. Hoelboezen bracht de spanning in de slotfase nog terug.

 

The Phone House – Saab Wassenaar, beide teams reglementair verlies met 5-0.

 

Regina’s Lingerie – Verno Materieelverhuur 12 – 3

H. Wassenaar 1-0, D. Riemersma 2-0, B. Zondervan 3-0 en 4-0, D. Riemersma 5-0, G.v.d.Meer 6-0, J. Mosselman 6-1, B. Zondervan 7-1, D. Riemersma 8-1, J. Mosselman 8-2, B. Zondervan 9-2 en 10-2, G.v.d.Meer 11-2, H.Wassenaar 12-2, A.v.d.Bosch 12-3.

Een goed op dreef zijnde Regina had weinig problemen met Verno. Regina lijkt klaar voor de hoofdklasse

 

Warmtetechniek – Pluimveeservice D.Smeding 8 – 2

Een verrassend groot verschil tussen deze twee tegenstanders die elkaar op de ranglijst weinig ontlopen. Pluimvee staat er zelfs beter voor. Het waren C. Boonstra 5x en C. Braak 3x die de Rypsters overklasten. Tegen scoorden B. Kingma en J. de Wit.

 

Snackhouse – Sans Souci 1 – 10

Het team uit Berlikum is onder aanvoering R. de Zeeuw 5 x aan een slotoffensief begonnen en dat kan in deze klasse, waar de krachtsverhoudingen gering zijn, nog wel eens wat opleveren. Snackhouse kwam slechts tot een tegentreffer van M. Deinum. Overige doelpunten R. Steensma 2x, S. Bosma 2x en F.v.d.Meij.

 

Rijschool v.d.Harst – Autobedrijf Strikwerda 3 – 5

A.P. Strikwerda 0-1, J.v.Abbema 0-2, F. de Beer 1-2, J. Dijkstra 1-3, F. de Beer 2-3, B. Strikwerda 2-4, J. Dreyer 3-4, R. Dijkstra 3-5.

Strikwerda is a dit resultaat vrij van degradatiezorgen. Het Rijschool team hield overigens de spanning er lang in. Pas in de slotminuut viel de verlossende treffer.

 

Maxstuc – Zijlstra Beroepskleding 3 – 2

P.v.- Hoenderdaal 1-0, E. Tanghe 1-1, P.v.- Hoenderdaal 2-1, R. Reitsma 3-1, E. Tanghe 3-2.

Evenals het eerste duel leverde ook deze krachtmeting een Maxstuc zege op. Zijlstra kwam als kampioen niet met het sterkste team binnen de lijnen, maar dat doet aan de Maxstuc prestatie niets af. Het team had het gehele duel het initiatief.

 

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Devicamp.nl 7 – 0

Al in de eerste periode werd een doelloos opererend Devicamp op een 4-0 achterstand getrakteerd en dat was al beslissend. Man van de wedstrijd W. Kingma met vier treffers. Verder scoorden J.D.v.d.Wal 2x en J. Landman.

 

G.Pars Graanhandel – Bouwbedrijf Miedema 3 – 2

H. Schiphof 1-0, H.G.Westra 1-1, E. Atsma 1-2, J. Pars 2-2, H.Schiphof 3-2

Ondank dat het geen beroep kon doen op wisselspelers maakte Miedema het koploper Pars Graanhandel behoorlijk lastig. Zelfs na de 3-2 waren er nog goede mogelijkheden.

 

De Korenaar – Oosterlaar/Verhoeven 3 – 7

M. Visser 0-1, H.Vonk 1-1, P. Amels 1-2, A. Schaap 1-3, M. Zwier 2-3 e 3-3, A. Alberts 3-4 en 3-5, P. Amels 3-6 en 3-7.

De Korenaar kon het technisch vaardiger Oosterlaar lang volgen Pas halverwege de tweede periode viel de beslissing na twee treffers van A. Alberts

 

Primera Haitsma – De Tap 4 – 4

J.Bootsma 1-0, J.Soolsma 1-1 en 1-2, D.P. Weistra 1-3, C. Zijlstra 2-3, D. Sikkema 3-3, D.P. Weistra 3-4, L. Dalstra 4-4.

In dit boeiende treffen leek De Tap steeds de wedstrijd onder controle te hebben, maar kwam Primera sterk terug. Dit is voor De Tap wel duur puntverlies.

 

Preton Nederland – SDV Projectbuilding 5 – 1

K.Breidenbach 0-1, J. Scharringa 1-1, L. Boersma 2-1, K. Hoekstra 3-1 en 4-1, R.v.d.Stap 5-1.

Even bracht K. Breidenbach hoop in de gelederen van het SDV team via de openingstreffer. Verder was Preton beter en won verdiend

 

Braak Fianciele Diensten – Betterfit 3 – 5

J. Berg 1-0, A. Bleeker 1-1, J. Berg 2-1, J. Maljaars 3-1, A. Bleeker 3-2 en 3-3, E. Velliga 3-4, R. Post 3-5.

Braak bleef lang aan de goede kant van de score al kwam het steeds meer onder druk. Pas in de laatste minuut vielen de beslissende treffers

 

Bar Yn ‘e Stal – Schroevenkopen.nl 0 – 5 reglementair.

 

De Jager Accountacy – Zuidema Scheepsbouw 5 – 1

E.v.Sertima 1-0, H. Brandes 2-0, H. Mulder 2-1, E.v.Sertime 3-1, M. Snippe 4-1, H. Brandes 5-1.

R. Frijling is de afmaker in het Zuidema team. Hij ontbrak in dit duel waardoor het Scheepsbouw team roerloos rond dreef. De Jager kwam niet in moeilijkheden en won verdiend.

 

Sportcafe de Trije – De Struners 0 – 16

T.Dijkstra 7x, H.v.d.Wal 4x, R.v.Dokkumburg 2x, C. Knol 2x, R.v.Dellen

De stand geeft duidelijk aan dat het superieure De Struners op alle onderdelen veel te sterk was. De Struners hebben de strijd om de titel niet meer in eigen hand. Men zal steeds oete afwachten wat koploper Schroevenkopen.nl presteert.