Moeizame herstart SDV Projectbuilding en Verno Verhuur.

DSC 9515

De nieuwe start van de competitie verloopt in de vijfde klasse voor zowel SDV als Verno Verhuur maar moeizaam. Beide teams leken in de nieuwe opzet kansen te hebben voor een goede klassering, maar na twee speelronden is er nog geen succes geboekt. SDV verloor kansloos van het vol ambities opererende Sannes & Voorintholt en hoewel Verno beter voor de dag kwam dan in het eerste duel moest het ook nu de winst laten aan Schroevenkopen.nl. In de hoofdklasse kwam Keizer Autoschade tegen De Strûners FC met de hakken over de sloot en hier maakte Autobedrijf Haitsma meer indruk tegen Freedom Energy. In de eerste klasse viel de winst van Coop Tolsma tegen Sportcafe de Trije het meest op. In de tweede klasse won Huhtamaki/LR weer met overmacht. Opmerkelijk is het optreden van Cafe De Posthoorn in de derde klasse. Deze maal was Bouwbedrijf Haarsma kansloos In de vierde klasse had Sportcentrum Shape weinig moeite met A.M.Transport en was er prima herstel van Lybo uit Dronrijp.

Keizer Autoschade – De Strûners F.C. 3-2
Een narrow escape voor het favoriete Keizer en hier kwam het goed mee weg. De Strûners had meer verdiend. Edwin Hiemstra opende de score en Hendrik v.d.Baan maakte gelijk. Ook de 2-1 van Jan van Duyn werd vroegtijdig beantwoord door Tjitte Dijkstra. Dit leek ook de terechte eindstand, maar Keimpe Pols dacht daar in de laatste minuut anders over.

Royal Steensma – Zijlstra Beroepskleding 2-3
Een verrassende, maar verdiende Zijlstra zege. Pedro Lopez opende, Lammert Wagenaar maakte gelijk en Marc Wijbenga zorgde voor 1-2. Het werd zelfs 1-3 via Tjibbe Haitsma voordat Jelte Hylkema het nog even spannend maakte.

Autobedrijf Haitsma – Freedom Energy 5-3
Het Freedom team kon tot halverwege de tweede periode goed volgen. Wel lag het initiatief in eerste instantie bij Haitsma wat succes opleverde via Marcelino Saamangun en Christiaan de Haan, door treffers van Pieter Zijlstra 2x en Cornelis Zijlstra waren de rollen binnen drie minuten omgedraaid. Haitsma zette een tandje bij, Marcelino Saamangun maakte gelijk en Christiaan de Haan 2x schoor zijn team naar deze moeizame zege.

Autobedrijf Strikwerda – Salarisburosport 6-1
Een goed begin van Strikwerda in dit nieuwe jaar. Dit gebeurde tegen een Rypster team dat verzwakt binnen de lijnen kwam en mede hierdoor kansloos was. Het was Klaas Meinsma die op aangeven van Frits Hoekstra de score opende. Hierop had Salarisburosport nog wel een antwoord klaar. Harke Hilboezen onderschepte een aanval en stelde Hepke de Boer in staat gelijk te maken. Met een snelle overname bepaalde Frits Hoekstra de wisselstand op 2-1. Door het niet beschikken over wissels kwam Salarisburosport steeds verder in de problemen en konden Bouwe Strikwerda, Ronald Reinsma , Klaas Meinsma en Frits Hoekstra de voorsprong verder uitbouwen.

R.E.S. – Moto Delicato 5-2
Het was in de tweede periode dat R.E.S. het verschil maakte. Toen scoorden het sterkere Bolswarder team via Jesper Landskroon 2x en Niels Sanchez. Hiervoor ging de strijd gelijk op. Lars Koster zette Moto Delicato op voorsprong, Jesper Landskroon maakte gelijk, Hierna zorgde Frits Schreevel voor 2-1 en maakte Alper Bolat gelijk.

Coop Tolsma Winsum – Sportcafe de Trije 4-2
Marco de Groot brak het duel open, Remco Jorritsma herstelde het evenwicht en de 2-1 van Olger Iedema werd meteen beantwoord, nu door Jelmer Zijlstra. Deze Jelmer zat toch al goed in de wedstrijd want hij zorgde ook voor de beslissende twee treffers.

Grand Cafe De Doelen – BijOnsLuktHetWel 2-3
En weer lukte het BOHLW om met een treffer verschil te winnen. Het was een duel met weinig kansen. Rene van Essen opende, Robbin de Klerk maakte gelijk en Eric Vellinga zorgde voor 1-2. De 1-3 van Rene van Essen was in feite beslissend al kwam De Doelen via opnieuw Robbin de Klerk nog dicht bij.

Wash ‘n Go – Huhtamaki/L.R. 4-9
Siemen de Vries 0-1, Mathijs Teerstra 0-2, Tjitse Oegema 1-2, Chris Outhuyse 1-3, Mathijs Teerstra 1-4 en 1-5, Chris Outhuyse 1-6, Mathijs Teerstra 1-7, Siemen de Vries 1-8, Rick Koning 2-8, M. Hamedi 3-8, Chris Outhuyse 3-9, Marcel Koning 4-9.
Huhtamaki heeft blijkbaar stoute plannen, want het won voor de tweede maal met volle overtuiging. Was ‘n Go kwam er totaal niet aan te pas en had pas succes nadat het op een grote achterstand was gezet.

Rijschool Posseth – Bosma Timmerwerken 5-6
Een levendig duel tussen twee aanvallend ingestelde ploegen. Posseth werkte in de slotfase een 1-4 achterstand weg en kwam zelfs op voorsprong. Het moest tenslotte toch nog met 5-6 buigen.
Scoreverloop; Wesley Schaap 0-1, Robert Visser 0-2, Sean de Boer 1-2, Wesley Schaap 1-3 en 1-4, Fabian Donderwinkel 2-4, Sean de Boer 3-4 en 4-4, Marcel Amels 5-4, Jarco Kingma 5-5, Wesley Schaap 5-6.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Cafe de Posthoorn Dronrijp 1-5
De eerste periode bleef het bij de 0-1 van Jos v.d.Velde. Henk Stienstra scoorde tegen maar Haarsma kon hier maar even van genieten want meteen hierna was het 1-2 via Tom Buwalda en dezelfde speler scoorde hierna nogmaals, 1-3. De strijd was beslist en het verschil werd nog vergroot door Jorrit Hoogterp en Chris Hiemstra.

HDJ Bouw – Widia Boys 3-4
Een boeiend gevecht met flink wat strijd. HDJ Bouw ging goed van start en dit leverde meteen voordeel op door treffers van Sietse Kuiper en Albert Jan Jukema. Widia Boys zette vervolgens steeds meer druk en met snelle combinaties kwamen er kansen en doelpunten van Justin Reitsma 2x en Alwin Bierma, 2-3. Arjen Koning maakte nog gelijk waarna Justin Reitsma zijn team naar de overwinning schoot.

Apenmeeuw – Sytsma Noord 5-3
Apenmeeuw won, maar het ging heel moeizaam. Pas in de laatste minuten capituleerde het taaie Sytsma. Het was zelfs lang dat Sytsma de lakens uitdeelde. Lourens Boomsma, Sebas van Gils, Evert Eelinga en aan de andere kant Ruben Eijzinga betekende lang een 1-3 stand. Het gelukje via Jelmer de Vries bracht de aansluiting en gaf Apenmeeuw zo veel energie dat het nog geflatteerd won door treffers in de slotminuten van Hein Joostema, Ruben Eijzinga en Remko Giesing.

Lybo Dronrijp – Bouwbedrijf Scharringa 5-2
Bauke Kamminga 3x en Harry Oenema 2x waren de spelers die Scharringa overmeesterden. Pas laat in het duel had Erik de Groot succes aan de andere kant.

Stadsherberg catering – Miedema Bouwbedrijf 5-5
Stadsherberg was sterker, had ook meer mogelijkheden, maar Miedema blonk uit in het afmaken van de kansen. Zo konden beide teams tevreden zijn met het eindresultaat.
Scoreverloop; Evert Jan Broersma 1-0, Bernert Beeksma 1-1 en 1-2, Evert Jan Broersma 2-2, Dirk Jan Posthumus 2-3, Wietse Blaauw 3-3, Friso van Eyck 4-3, Evert Jan Broersma 5-3, Bernert Beeksma 5-4, Arjen Visser 5-5.

A.M. Transport – Sportcentrum Shape 0-3
Daniël Wybenga opende van afstand, Almer v.d. Voorn na een subtiele actie en Daniël Wybenga bij de tweede paal waren verantwoordelijk voor het eindresultaat in een duel waarbij het Transport team aanvallend te kort schoot.

Schroevenkopen.nl – Verno Verhuur 3-2
Verno begon goed en kwam via Jeroen Mosselman op 0-2 en verder was het de beurt aan Schroevenkopen. Johannes Boersma zorgde voor de aansluiting, Teunis Regeling maakte gelijk en Jelle Wieringa werd matchwinnaar.

Zwart Machines – Engineeringsburo Zuidema 9-1
De raderen draaiden bij de Machines op volle toeren. Jelle Pieter v.d.Wal 6x en Jurjen Politiek 3x zorgden voor de productie. Zuidema had enkele nieuwe spelers tot haar beschikking, het was nog even wennen, maar het voetbal was beter. Nieuweling Wim Bouwmeester scoorde bij 4-0 tegen.

Sannes & Voorintholt – SDV Projectbuilding 6-2
Randy de Vries en Elmer Boonstra zorgden in de openingsfase voor 1-1. S & V was duidelijk sterker en liep via de uitblinkende Thom Voorintholt 3x vrij vlot uit naar een beslissende 4-1. Beste man bij SDV Elmer Boonstra scoorde nog tegen, maar het laatste woord was voor S & V via Kelvin v.d.Wal en opnieuw Thom Voorintholt.