Moto Delicato in attractief duel langs Sportcafé de Trije

20190426 DSC 2116

Met de tweede speelronde op het programma troffen we vooral een speelronde aan met een vol programma. Maar liefst achttien wedstrijden stonden er op de rol en dat betekende dat haast elk team de wei in mocht. Welke ploeg gaat profiteren van dit speelvertier en wie blijft er achter met een donkere wolk? Hieronder lees je ingeval wat jou favoriet gedaan heeft!


Hooffklasse

Autobedrijf Haitsma – Royal Steensma  4-3
Een duel tussen twee ploegen die altijd in staan voor goed en attractief voetbal. Waar Autobedrijf Haitsma voor de winterstop wederom mee deed voor de bovenste plekken daar streed Royal Steensma lang mee om de onderste plek. De afgelopen onderlinge confrontaties leverde veel strijd en doelpunten op en dus beloofde het wederom een interessant potje te worden. En zoals verwacht deden ook dit keer de ploegen weinig voor elkaar onder. Beide ploegen stonden goed wanneer de tegenstander de bal had en men kwam er razendsnel uit wanneer dit mogelijk was. Waar er in de eerste tien minuten niet gescoord werd daar gebeurde dat wel in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf. Met nog negen minuten en vijftig seconden op de klok is Jorrit Tolsma die een schot weet te lossen op doel, deze lijkt gepakt te worden door de keeper maar deze had de bal niet klem waardoor de bal in het doel belande 0-1. Maar deze voorsprong was maar van korte duur vanaf de aftrap was het gelijk raak aan de andere kant van het veld. Na een goede pass over de zijkant kwam de bal terecht bij Henk Vonk en deze wist de bal strak binnen te werken 1-1. Uiteindelijk zou het blijven bij deze twee doelpunten en dus gingen we met een gelijkwaardige stand de pauze in. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld van de eerste helft. Beide ploegen wilde voetballen waar kon en kregen ook de mogelijkheden om de scoren verder uit te breiden. Na negen minuten en negen seconden gespeeld te hebben was daar dan eindelijk het doelpunt. Vanuit een lange diepe pass kwam de bal terecht bij Henk Vonk en wist de bal tegen de touwen te jagen 2-1. Nu moest Royal Steensma weer aanzetten en dus zou het meer een open wedstrijd worden. Met nog een dikke vijf minuten op de klok komt de bal terecht bij Hassan Bartouhtouh en hij weet de bal van grote afstand in het doel te werken 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd veertig seconden later nog verder vergroot want na een plaatsbal werd het 4-1. Was het dan nu gespeeld? Nee bleek het antwoord te wezen want veertig seconden later was daar al de aansluitingstreffer. Na een goed hak balletje kwam de bal terecht bij Tjeerd Hoekstra en deze wist de bal hard binnen te werken 4-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want negenenveertig seconden later was het wederom Tjeerd Hoekstra die aan de bal kwam en met een bekeken voetbeweging liet hij de keeper kansloos 4-3. De spanning was om te gieren in de slotfase maar gescoord zou er niet meer worden en hierdoor trokken de heren van  Autobedrijf Haitsma aan het langste eind.

Sportcafé de Trije – Moto Delicato  3-6
Opnieuw mogen beide teams uitkomen in de hoogste divisie van de ZVF zaalcompetitie. Wie kan zich meten met de topploegen en wie moet er toch naar onderen kijken? Winst in zo’n eerste pot is dus cruciaal want daarmee begin je met een positief gevoel aan het seizoen. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan het duel en dat leidde er toe dat beide ploegen even sterk warren en ze dus niks voor elkaar onder deden. Beide ploegen kregen ook kansen om te scoren maar dit lukte niet en hierdoor bleven de kansen onbenut. Toch zou er in het eerste bedrijf nog wel gescoord worden. Het is namelijk minuut vijftien als Stef Gale de keeper goed weet uit te spelen en de bal in het lege doel weet te schuiven 0-1. Maar lang bleef deze voorsprong niet op het bord staan want kort hierna is het Marco de Groot die aan de bal komt en zijn kiezelharde schot eindigde aan de linkerkant van het midden in het doel 1-1. Dit was uiteindelijk de ruststand en dus beloofde de tweede helft interessant te worden. Dat beide ploegen er zin aan hadden dat was wel te merken want beide ploegen kwamen ook nu weer fanatiek uit de startblokken. Dat er nog gescoord zou worden dat was wel duidelijk maar nu was de vraag alleen nog wanneer gebeurd dit?  Uiteindelijk waren de vijfde tot de achtste minuut van het tweede bedrijf het meest productiefste deel van de wedstrijd. Het is namelijk minuut vijf als Marco de Groot aan de bal komt en met een strak schot onder de keeper door tekende hij voor de 2-1 voorsprong. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want een minuut later was het alweer gelijk. Het was Lars Koster met een hard schot langs de baal en deze viel prima binnen 2-2. Maar hiermee eindigde de doelpunten minuten nog niet want weer een minuut later was het weer raak. Het was Erin van Duyneveldt die de bal wist binnen te schieten en daarmee de stand bepaalde op 3-2. Maar zoals het de laatste minuten al ging daar was het wederom een minuut later raak. Een toegekende vrije trap werd uiteindelijk binnen gewerkt door Johan de Vries en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 3-3. Wat was het een heerlijke wedstrijd tot nu toe en dus genoten de supporters op de tribune enorm. Met nog acht minuten op de klok was daar alweer het volgende doelpunt. Weer kwam Johan de Vries in balbezit en ditmaal schoof hij de bal onder de keeper door en daarmee zette hij zijn ploeg weer op voorsprong 3-4. Nu was het weer de beurt aan Sportcafé de Trije en helemaal toen Stef Gale vier minuten voor tijd zorgde voor een gaatje op het scorebord 3-5. Was het duel hiermee gespeeld? Nee leek het antwoord te wezen want de thuisploeg probeerde van alles maar de bal wou er niet meer in. Uiteindelijk werd het duel een minuut voor tijd in het slot gegooid. De keeper van de thuisploeg stond te ver uit zijn doel waarna Sander Hoekstra de trekker kon overhalen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-6.

Bogt fen Gune – Foto Techniek Service  1-3
Een duel tussen twee ploegen die de klappen van de zweep kennen. Beide ploegen voetbalde afgelopen seizoenshelft in de middenmoot van de hoofdklasse en dus wordt het tijd voor een stap naar de top. Het vorige onderlinge duel werd gewonnen door de Bogt fen Gune en daarmee hadden zij op voorhand een mentaal voordeel. Maar een nieuw begin en dus weer nieuwe kansen en dus beloofde het op voorhand een interessant potje te worden. Leuk werd het zeker want beide ploegen lieten zien dat het over veel voetballende kwaliteiten beschikte. Kansen om te scoren kregen beide ploegen zeer zeker maar uiteindelijk duurde het twaalf minuten en veertien seconden voordat de score geopend werd. Na een goede inspeelpass van Frank de Vries kreeg hij via een kaatst de bal terug waarna hij de bal keurig in de linker bovenhoek wist te plaatsen 1-0. Dit doelpunt bleek uiteindelijk het enige doelpunt te wezen van het eerste bedrijf en hierdoor was de ruststand 1-0. De tweede helft begon fel vanaf de kant van Foto Techniek Service en dat leidde na drie en een halve minuut spelen in de gelijkmaker. Nadat de bal tweemaal goed rond gespeeld was kreeg Tim Bijlsma de bal terug en deze wist hij door het midden binnen te werken 1-1. Dit doelpunt bracht blijkbaar iets naar boven bij de gasten want twee minuten later was daar opnieuw een doelpunt. Het was Toine Muizer die de bal goed wist mee te nemen waarna hij de bal in de rechterhoek wist te schieten 1-2. Nu moest de Bogt fen Gune wel komen maar dit ging lastig en de ploeg had het zwaar. Het werd steeds slordiger en hier wisten de gasten van te profiteren. Het was Toine Muizer die geheel vrij stond in het midden van het veld waarna hij alle tijd had om de bal voor zichzelf klaar te leggen om deze vervolgens in de rechterhoek te schieten 1-3. De thuisploeg wilde nog wel maar het lukte gewoon niet en daardoor eindigde dit duel in een 1-3 eindstand.

Eerste klasse

Skearmessen – Man of the World Lwd.  2-3
Waar beide ploegen vorige week hun eerste wedstrijd verloren met een minimaal verschil daar staan beide ploegen dus nog op nul punten. Toch voetbalde beide ploegen goed en boden zij goed weerstand aan hun tegenstander. Met een beetje mazzel had de score anders geweest en had er zeker een puntje in gezeten. De vraag was dan ook wie van de twee gaat het goede spel van vorige week een vervolg geven en weet de eerste driepunter binnen te halen? Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden dat was ook wel te merken in dit duel. Beide ploegen stonden goed en dat leidde er toe dat er nauwelijks wat werd weg gegeven. Mogelijkheden kwamen er zeker wel maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Lang leek het er dan ook op dat we met een brilstand de rust in zouden gaan. Maar dan met nog twee minuten en achtenvijftig seconden op de klok is het Hepke de Boer met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-0. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen hadden mogelijkheden om te scoren maar toch zou het even duren voordat dit ook gebeurde. Met nog elf minuten op de klok wint Douwe Joostema het duel van de keeper waarna hij de bal in het lege doel kon schuiven 1-1. Hiermee was alles weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen weer opnieuw beginnen. Toch duurde het niet lang voordat de volgende treffer een feit is want 2,5 minuten na het vorige doelpunt was het alweer raak. Het was Jay de Vries die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde hard en hoog in het dak van het doel 1-2. Nu moest Skearmessen weer in de achtervolging en hierdoor zou er meer ruimte ontstaan voor Man of the World Lwd. Uiteindelijk was de spanning in de slotfase erg hoog en hierdoor leken er geen doelpunten meer te vallen. Maar inderdaad leek want met nog vijfendertig seconden te spelen word het duel dan definitief beslist! De doelman van de thuisploeg was inmiddels mee gaan voetballen en hierdoor was het doel volledig leeg, Dirk de Vries had dit door waarna hij gelijk op doel schoot toen hij de bal voor zijn voeten terug vond en deze er rollend in zag gaan 1-3. Toch zou er nog een eretreffer komen voor de Rypsters. Het was Hepke de Boer met een bekeken schot en deze ging links langs de op de grond liggende keeper 2-3. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en dus was er een minimale overwinning voor de ploeg uit Leeuwarden.

Sportcentrum Het Noord – Zandstra en vd Meer  2-3
Beide ploegen hebben hun eerste duel weten om te zetten in een minimale overwinning. Hierdoor zijn beide ploegen goed begonnen aan de competitie. Natuurlijk willen beide ploegen deze goede start doorzetten en dus waren beide teams gebrand op een overwinning. Vanaf minuut één wilde beide ploegen de bal hebben en dus werd de druk op de tegenstander op gevoerd. Het tempo ging hierdoor omhoog en dus was het een spannende openingsfase om te zien. Beide ploegen kregen ook wel kansen om de score te openen maar de ballen werden steeds gekeerd of niet goed ingeschoten waardoor de brilstand op het bord bleef staan. Waar dit ook de ruststand leek te worden daar dacht Jort Haarsma daar blijkbaar anders over. Met nog twintig seconden op de klok trok hij vanaf links naar binnen waarna zijn schot strak eindigde in de rechterhoek 0-1. De achtervolging moest nu ingezet worden en het was voor Zandstra en vd Meer zaak om deze tussenstand te behouden. Uiteindelijk werd het gat na zes minuten en zes seconden groter gemaakt. Na lang rondspelen kwam de bal voor de voeten van Koen Wartena terecht en deze kon de bal simpel in de vrije hoek tikken 0-2. Een mooie voorsprong dus maar de heren van Sportcentrum Het Noord lieten zich niet van de wijs brengen en dus kwamen zij al snel met een gewenst antwoord. Het was Rimar Uijthof die aan de bal kwam en zijn schot ging onder het been van de liggende keeper door en hierdoor werd het 1-2. De spanning was weer volledig terug en helemaal toen enkele minuten later de gelijkmaker al tegen de touwen hing. Het was Gijs Bergsma met een actie vanuit de linkerhoek waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek van het doel 2-2. Alles was weer mogelijk dus en dus beloofde het een spannende slotfase te worden. Beide teams wilde graag en kregen ook wel de kansen op een doelpunt. Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen en deze viel één minuut en vier seconden voor tijd. Het was Jort Haarsma met een actie over de rechterkant en zijn schot ging langs de linkerkant van de keeper het doel in 2-3. Dit was tevens het laatste doelpunt en dus zat de beslissing in de staart van de wedstrijd.

Huhtamaki – Café de Kleine Beurs  5-1
Waar Huhtamaki vorige week in een geweldig schouwspel met 4-4 gelijkspeelde daar kwam Café de Kleine Beurs nog niet in actie. De vraag was dan ook wie pakt de eerste drie punten en zorgt er voor dat de competitiestart een goede start is? Een wedstrijd waarin beide teams graag de aanval zoeken zo bleek wel in de eerste minuten van dit duel. Hierdoor begon het levendig en was het eerste wapenfeit al snel een feit. Dit gold echter niet voor het eerste doelpunt van de wedstrijd want deze viel pas na vijftien minuten spelen. Het was Willem Miedema die achter een toegekende vrije trap ging staan en deze feilloos wist binnen te werken 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus konden we ons opmaken voor een boeiende wedstrijd. Boeiend werd het zeker maar gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf en daardoor was de ruststand 0-1.  Nu moest Huhtamaki uit hun schulp kruipen en dat gebeurde dan ook. Na drie minuten gespeeld te hebben was het Eric Reversma die de keeper wist uit te spelen waarna hij van dichtbij de bal in het midden van het doel weet te leggen 1-1. Na dit doelpunt nam de thuisploeg het heft steeds meer in handen en dus was het meer de vraag wanneer de voorsprong zou komen. Dit gebeurde uiteindelijk elf minuten voor tijd. Het was Eric Reversma die één op één met de keeper wist te komen en met een goed schot liet hij deze kansloos 2-1. Nadat de aftrap was genomen werd de bal snel onderschept waarna de bal via een snelle aanval terecht kwam bij Eric Reversma, deze kwam vanaf rechts goed op zetten waarna zijn schot strak binnen viel 3-1. Nu moesten de heren van Café de Kleine Beurs iets doen en dat gebeurde dan ook al leidde dit niet tot doelpunten. Uiteindelijk werd het duel zes minuten voor tijd in het slot gegooid. Wederom was het man of the match Eric Reversma die de bal ontving en ditmaal eindigde zijn schot van dichtbij in de linker onder hoek 4-1. Het duel was nu wel gespeeld maar het slotakkoord kwam er uiteindelijk twee minuten voor tijd. Het was Biliam Herrema met een actie over de linkerkant en zijn schot ging via de hand van de keeper het doel in 5-1.

Tweede klasse

Braak Financiële Diensten – R.E.S.  2-3
Waar de thuisploeg vorige week hun eerste duel won en dus de eerste drie punten in de tas heeft daar verloren de gasten met een reglementaire 5-0 eindstand. Beide waren dus op voorhand gebrand om de drie punten binnen te harken en voetballend gezien moesten beide teams daartoe in staat worden geacht. Vanaf minuut één bleek al dat het een leuk potje zou worden want beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar en hierdoor werd het een interessante wedstrijd. Het was dus een soort van schaken en dus was de vraag wie kan er de eerste slag slaan. Dit bleek uiteindelijk het team van R.E.S te wezen. In de tiende minuut was het Jesper Landskroon die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de lange hoek 0-1. Hierna namen de gasten het heft in handen en hierdoor waren zij de bovenliggende partij. Dit resulteerde vier minuten na het openingsdoelpunt in de volgende treffer. Na een goed 1 tweetje was het Frits Schreefel die de bal goed wist mee te nemen waarna hij deze keurig wist binnen te leggen 0-2. Het gaatje was geslagen al was dit maar van korte duur want een minuut later was daar al de aansluitingstreffer. Het was Frank Hoekstra die met het antwoord kwam door de bal in het hoekje te schieten en daarmee bracht hij de spanning weer terug 1-2. Hierna kwamen de heren van Braak Financiële Diensten weer beter in de wedstrijd en dat leidde er toe dat beide teams weer aan elkaar gewaagd waren. De tweede helft begon en daarin begonnen de gasten een stuk feller dan de thuisploeg. Men was sterker maar toch viel na vier minuten spelen de gelijkmaker. Het was Wessel Roorda met een goede solo waarna hij de bal hard wist binnen te werken 2-2. Maar lang bleef het antwoord niet uit want een minuut later werd het sterke spel beloond in de vorm van een doelpunt. Het was Frits Schreefel die de bal langs de goede kant van de paal zag scheren en daarmee bracht hij zijn team weer op voorsprong 2-3. In de fase hierna blijven de Bolswarders de bovenliggende partij. De thuisploeg wilde wel aanvallen maar de tegenstander stond goed en hierdoor was het lastig om er doorheen te komen. Met nog drie minuten op de klok krijgt een speler van R.E.S nog een gele kaart maar hiervan wist Braak niet van te profiteren en daardoor eindigde dit duel in een minimale 2-3 eindstand.

Dikland Installatie Techniek – Welgeschikt  0-20
Met de huidige koploper tegen de nummer vier en beide drie punten in de tas beloofde het op voorhand een interessant treffen te worden. Wie kon de goede reeks van speelronde één doortrekken en wist de volle buit te behouden?  Of kregen we juist twee teams die ongeslagen bleven maar niet de volle honderd procent score zouden behouden? Het duel begon nog hoopgevend want beide teams hielden elkaar in de eerste minuten in evenwicht. Maar vanaf minuut acht begon de motor te lopen en vielen de doelpunten als rijpe appelen. Te beginnen met een afstandschot van Sietse Sijtema en daarmee opende hij het doelpuntenfestijn 0-1. Hierna was het even vier minuten rustig maar daarna ging het razendsnel en werd er haast in elke minuut gescoord. Eerst was het Sietse Sijtema die de bal simpel kon binnen tikken 0-2 waarna Frank Visser met een schot vanaf de linkerkant wist de stand op 0-3 wist te brengen. Sicco van der Bij bracht de stand vervolgens op 0-4. Toen Oscar Elsinga één op één kwam met de keeper wist hij in eerste instantie niet te scoren maar in de rebound was het wel raak 0-5. De ploeg van Dikland installatie Techniek was geslagen en dat kon je ook wel terug zien op het veld want de ploeg speelde inmiddels zonder wissels en leken er helemaal doorheen te zitten. Uiteindelijk wisten Sietse Sijtema en Ronald Post nog eenmaal te scoren en daarmee brachten zij de stand op 0-7. Gezien de wedstrijd leek het dubbele cijfers te worden en dus beloofde het nog een doelpuntrijke tweede helft te worden. Zo gezegd zo gedaan want de pijp was leeg bij de thuisploeg en daar profiteerde Welgeschikt optimaal van. In elke minuut werd er haast gescoord en daarmee eindigde het duel na veertig minuten spelen in een 0-20 eindstand. Doelpuntenmakers in de tweede helft waren: Kevin A Nijeholt 4x, Ronald Post 3x, Oscar Elsinga 2x, Sicco van der Bij 2x, Frank Visser 1x en Sietse Sijtema eenmaal. Daarmee werd de grootste overwinning van dit voetbal evenement behaald en daarmee zochten de mannen van Dikland met het schaamrood op de kaken de kleedkamers op en bleef het bij Welgeschikt lang onrustig.

Stukadoorsbedrijf Yildiz – Zijlstra Beroepskleding 9-6
Voetballen kunnen beide ploegen wel en dat bewees men in speelronde één ook al. Waar de thuisploeg nipt verloor daar debuteerde de gasten met een nipte overwinning. Hoe de puntenverdeling er vandaag uit kwam te zien dat was dus nog een vraag, maar dat het een interessant duel zou worden dat stond buiten kijf. Zo gezegd zo gedaan want het duel begon in een hoog tempo en de eerste mogelijkheden waren al gelijk een feit. Dat er doelpunten zouden gaan vallen werd al gauw duidelijk en dat gebeurde dan ook. Na een kleine drie minuten spelen is het Justin Reitsma met een actie uit de rechterhoek waarna zijn schot in het midden van het doel eindigde 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want een kleine veertig seconden later was het raak aan de andere kant van het veld. Het was Ilham Yildiz met een actie over de linkerkant en deze eindigde vervolgens in de rechterhoek 1-1. Hiermee was het duel tot leven gekomen en dat werd verder uitgebreid na acht minuten en vijfendertig seconden spelen. Een pass vanuit de rechtsachter positie kwam terecht bij Ilhan Yildiz en deze schoot de bal hard in de linkerhoek 2-1. Maar ook deze stand was maar van korte duur want twee minuten later mocht Zijlstra een corner nemen en deze kwam voor de voeten terecht van de vrijstaande Mathieu van der Veen en deze wist de bal simpel binnen te werken 2-2. Het was een leuke wedstrijd om te zien waar alles in zat want het ging over en weer en het tempo werd hoog gelegd en dus moest men geconcentreerd te werk gaan. En daar was alweer het volgende doelpunt en ditmaal kwam die op naam van Dani van Eijk 2-3. Dit was blijkbaar de fase van de gasten want in de volgende twee minuten werd de stand uitgebreid naar een 2-5 voorsprong. Maar hiermee was het nog niet gedaan want ook Yildiz het doelpuntenmakers en dat bleek ook wel aan het einde van de eerste helft. Een 2-5 tussenstand werd omgedraaid in een 4-5 ruststand en dus was alle spanning weer terug. Ook aan het begin van de tweede helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus was het de verwachting dat het nog niet gebeurd was in deze wedstrijd. Uiteindelijk bleek het ook niet klaar te wezen want na zeven minuten spelen had de keeper van de gasten de bal niet klem en hiervan wist Wesley Schaap te profiteren door de bal hard binnen te werken 5-5. Stukadoorsbedrijf Yildiz nam nu het heft in handen en hierdoor werd de wedstrijd in no time beslist. Binnen de drie minuten wist Marcel Amels tweemaal te scoren en daarmee tilde hij de tussenstand naar 7-5. Maar toch bracht Dani van Eijk de spanning nog enigszins terug door de 7-6 binnen te werken. Toch mocht dit niet baten want Ilhan Yildiz en Wesley Schaap wisten beide nog te scoren voor hun team en daarmee bepaalde zij de eindstand op 9-6.

Frankena Loonbedrijf – Mc Donalds Harlingen  1-3
Een duel tussen twee ploegen die weinig voor elkaar onder hoefde te doen. Beide ploegen verloren dan wel hun eerste duel maar het eindigde vorig seizoen niet ver van elkaar op de ranglijst. Toch waren de Harlingers wel de sterkere ploeg en dus hadden zij wellicht een licht voordeel. Deze lichte overhand bleek ook wel in het eerste bedrijf want de gasten waren voornamelijk in de aanval en de thuisploeg wachtte rustig op de omschakeling. Toch duurde het zes minuten en achttien seconden voordat de muur gesloopt werd. Na een snelle aanval kwam de bal terecht bij Mateusz Roman Ijpe en van dichtbij wist hij de bal in de rechterhoek te leggen 0-1. Hiermee leek de ban gebroken te wezen maar Frankena Loonbedrijf bleef goed compact spelen en dus bleef de spanning maximaal aanwezig. Dit was merkbaar want met nog zes minuten en vijf seconden op de klok was daar opeens de gelijkmaker. Waar de eerste mogelijkheden er niet in gingen daar was het dus nu wel raak. Het was Tjeard Halbersma met een actie door het midden waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 1-1. Beide ploegen moesten dus toeslaan in de tweede helft wilde het nog een resultaat behalen. Beide ploegen wilde dit ook want het startte beide fel maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in. Nog niet want het duurde uiteindelijk acht minuten en acht seconden voordat de volgende treffer een feit werd. Na een goede aanval kwam de bal terecht voor de voeten van Rudolf Bruinsma en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-2. Hierna bleef het duel gelijkwaardig aan die van de eerste helft en dus bleef de spanning aanwezig. Hoe meer de tijd verstreek hoe meer risico de thuisploeg moest nemen. Uiteindelijk werd dit niet beloond in de vorm van een doelpunt maar wel in de vorm van de genadeklap. Met nog twee minuten en achtentwintig seconden op de klok is het Mateusz Roman Ijpe met een actie over de rechterkant waarna hij naar binnen toe trekt en de bal strak in de linkerhoek weet te leggen 1-3. Dit was uiteindelijk het laatste doelpunt en dus behaalde Mc Donalds Harlingen een belangrijke overwinning.

Derde klasse

Van Mossel Autolease – Verno Verhuur   9-2
Beide ploegen kende vorige week een rot start en verloren hun duel met dikke cijfers. Het was dus tijd voor revanche en dus konden we twee fanatieke en scherpe teams verwachten. Welke ploeg zou het beste tegen de druk bestand wezen en wie ging er aan ten onder? Beide ploegen begonnen ook fel aan de wedstrijd en hierdoor ging het spel in de openingsfase over en weer en waren er kansen voor beide. Toch kantelde dit spelbeeld een beetje in het voordeel van de thuisploeg en dat leidde met nog vier minuten en zesendertig seconden te spelen in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Thomas Dijkstra met een actie over de linkerkant waarna zijn schot in de linkerhoek eindigde 1-0. Dit leek ook de ruststand te worden maar een goede snelle combinatie net voor het einde van de eerste helft leidde er toe dat Mark Minnesma de bal simpel kon binnen tikken 2-0. In de tweede helft begon van Mossel Autolease het duel steeds meer in eigen hand te nemen. Verno Verhuur had het lastig en dat leidde na drie minuten en drie seconden spelen in het volgende tegendoelpunt. Het was Thomas Dijkstra die een goede solo in huis had waarna zijn schot in de rechter bovenhoek eindigde 3-0. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en helemaal toen het veertig seconden later 4-0 werd. Het was Stein Cevat die aan de bal kwam en met een mooie plaatsingsbal in de rechterhoek liet hij de keeper kansloos. De gasten probeerde het wel maar het lukte gewoon niet en dus moest het de schade beperkt zien te houden. Dit gebeurde uiteindelijk niet want in een tijdsbestek van vier minuten en negenentwintig seconden werd de score verder opgevoerd naar 8-0. Het was man of the match Thomas Dijkstra die drie van de vier doelpunten op zijn naam kreeg en daarmee maakte hij zijn vijfde van de avond. Het andere doelpunt kwam op naam van Thimo Hellinga. Toch wisten de gasten nog iets terug te doen in de persoon van Alex v/d Bosch die de bal op een nette manier wist binnen te plaatsen 8-1. De blijdschap was echter maar van korte duur want veertig seconden later was het Stein Cevat met een schot links door het midden 9-1. Het slotakkoord was vervolgens voor Dirk Jan Volbeda die de bal nog door de keeper zijn benen wist heen te schieten 9-2.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Bouwbedrijf van Marrum  3-5
Met twee bouwbedrijven tegen elkaar weten wisten we ingeval dat het een wedstrijd zou worden van de compactheid. De muur werd opgebouwd waar kon en dus was het lastig om er doorheen te komen. Toch kwamen de voetballende kwaliteiten bij beide naar boven en dus kon je spreken van veel spanning en actie. Beide teams startte fel en de eerste mogelijkheden en goal was al snel een feit. Na twee en een halve minuut gespeeld te hebben is het Mart Beuker met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de linkerbovenhoek 0-1. Hiermee was het bal dus geopend en dit werd vijf minuten later nog feestelijker. De keeper van de thuisploeg was uit zijn doel waarna Mart Beuker een actie over de linkerkant inzette en de bal simpel wist binnen te werken 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moest Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum iets bedenken om terug te komen. Helemaal toen het een minuut later wederom raak was. Na een actie over de rechterkant kon Jelmer Uythof de bal van dichtbij in de rechterhoek rammen en daarmee bracht hij de marge op drie  0-3. Maar lang bleef de nul niet op het scorebord staan want één minuut en acht seconden later was het raak aan de andere zijde van het veld. Een aanval door het midden van het veld van Johannes Bonnema eindigde vervolgens hard in de linkerhoek en daarmee bracht hij de spanning terug in de wedstrijd 1-3. Maar toch zou de ruststand anders bepaald worden want anderhalve minuut later was het volgende doelpunt alweer een feit. Wie anders dan Mart Beuker kwam opzetten over de linkerkant waarna hij naar binnen toe trok en de bal hard in de rechterbovenhoek liet ploffen 1-4. Uiteindelijk was dit de ruststand en dus was de boodschap voor de thuisploeg helder en duidelijk. Wilde het nog punten behalen dan moest er uit een ander vaatje getapt worden. Dit gebeurde uiteindelijk ook in de tweede helft en hierdoor werd het spelbeeld steeds meer gelijkwaardiger. Beide ploegen kregen wel kansen om te scoren maar dit gebeurde niet. Toch bleef de spanning op het veld hangen en helemaal wanneer toen Erwin de Boer een actie over de linkerkant had en zijn schot rolde rustig achter keeper langs in het doel 2-4. Alles leek weer mogelijk te wezen want de marge was weer terug gebracht naar twee. Maar dit bleek van korte duur te wezen want drie minuten na deze aansluitingstreffer was het verschil alweer drie. Het was Tjipko Vellinga met een aanval door het midden waarna hij de bal verwoestend in de linkerbovenhoek wist te schieten 2-5. Maar toch bleven de heren van Bouwbedrijf Hiemstra strijden voor wat het waard was en dat leverde één minuut en elf seconden na de vorige treffer alweer de aansluitingstreffer op. Het was Simon Houtsma die de bal ontving en zijn bal rolde links langs de keeper het doel in 3-5. Hierna raakte er een speler geblesseerd en dit bleek dusdanig ernstig te wezen dat het duel gestaakt werd. Uiteindelijk zal er nog vijf minuten gespeeld moeten worden maar of dit nog zal gebeuren is nog de vraag?

SDV Projectbuilding – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  2-5
Waar de heren van SDV Projectbuilding vorige week een ruime overwinning behaalde daar verloor Bouwbedrijf Haarsma Franeker juist met dikke cijfers. De ene zat dus in de flow en die wilde men vast houden en de andere zat in een dalletje en wou daar graag uitklimmen. Op voorhand was de thuisploeg dus favoriet maar zou dit er ook uitkomen in de wedstrijd zelf? De wedstrijd begon van beide kanten fanatiek en dus zouden de gasten zich niet zomaar gewonnen geven. Waarin er in de eerste tien minuten wel mogelijkheden kwamen om te scoren daar gebeurde dit niet. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf gebeurde dit wel te beginnen met de twaalfde minuut. Het is Luca Rombout die één op één kwam met de doelman en deze wist uit te spelen waarna hij de bal simpel kon binnen schuiven 1-0. De ban was gebroken maar lang duurde het niet voordat daar het antwoord was. Het was Hendrik Hiemstra met een actie over links waarna hij de bal via de rechter paal weet binnen te werken 1-1. Dit doelpunt gaf vleugels want twee minuten later was daar zelfs de voorsprong. Het was Jorryt Terluin met een actie over de linkerkant waarna hij de bal vol in de kruising wist te vegen 1-2. Maar hier zou het niet bij blijven want voor rust zou er nog één doelpunt vallen. Na een twee tegen één actie met de keeper wist Jorryt Terluin de bal van dichtbij binnen te werken en daarmee zorgde hij voor de 1-3. Hiermee was er dus een gaatje geslagen en deze werd een minuut na rust nog groter. Het was Willem Ypma die één op één kwam met de keeper en hier wist hij wel raak mee en dus werd het al gauw 1-4. Nu moest SDV wat doen wilde het nog kans maken op een resultaat. Dan met nog dertien minuten op de klok is daar een twee tegen één actie waarna de keeper wordt uitgespeeld en de bal wordt binnen gewerkt door Cas Bankert 2-4. Was de spanning hiermee terug? Nee leek het antwoord te zijn want een volgende snelle treffer kwam er maar niet en dus leek het een lastige zaak te worden. Dit bleek ook wel want met nog zes minuten te gaan werd het duel definitief in het slot gegooid. Het was Sjouke Stienstra die één op één kwam met de keeper en deze liet hij kansloos waardoor de eindstand bepaald werd op 2-5.

Offinga Kappers SDV Keukens en meer 2-2
Beide ploegen wonnen vorige week hun eerste duel dik en hierdoor waren beide ploegen terug te vinden in de top drie van de competitie. Natuurlijk waren we nog maar één speelronde op weg maar het toonde wel aan dat beide ploegen gedreven waren begonnen aan het seizoen. Wie kon deze lijn vandaag doortrekken en beloonde zichzelf voor de goede start van het seizoen? Vanaf minuut één was het de ploeg van Offinga Kappers die het heft in handen namen. Ze hadden het meeste balbezit en daarnaast kregen ze de beste en grootste kansen. Maar ook al heb je het zwaar en krijg je niet veel kansen dan kun je altijd nog scoren. Zo dat gezegd te hebben zo gebeurde dat ook in de elfde minuut van de wedstrijd. Het was Richard van der Veer die aan de bal kwam en zijn schot over de grond eindigde strak tegen de touwen 0-1. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want een toegekende vrije trap werd strak binnen gewerkt door Sander Prins 1-1. De thuisploeg bleef de betere partij en de heren van SDV Keukens en Meer hadden het zwaar maar tot nu toe hield het nog stand. Met nog twee minuten op de klok was er een schot op goal maar dit schot werd nog gekeerd waarna het Willem Miedema was die de rebound kon binnen werken 2-1. In het tweede bedrijf wisten de gasten zich enigszins te herpakken en dat leidde er toe dat de bal in de eerste tien minuten over en weer ging. Hierdoor ontstonden er mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd. Met nog vijf minuten op de klok is het Elmer Boonstra die de bal ontving en zijn schot ging hard langs de goede kant van de paal binnen 2-2. Waar de spanning in de tweede helft om te snijden was daar gold dit ook voor de slotfase. Beide ploegen wilde nog voor de winst gaan maar gescoord werd er niet meer en dus hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

Vierde klasse

Horeca de Trije – Futsal t Hoekje Ferwert  3-8
Beide ploegen pakte vorige week hun eerste drie punten. Horeca de Trije behaalde deze zonder te spelen en Futsal t Hoekje Ferwert domineerde de wedstrijd en behaalde een hele dikke overwinning. Qua ritme zouden de gasten dus in het voordeel moeten wezen maar het seizoen is nog maar jong en dus is er nog niet echt gemeten met de krachten. Het duel begon en je kon merken dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. De gasten hadden het meeste balbezit en speelde de bal goed rond en dat leidde na drie minuten spelen in het openingsdoelpunt. Na een goed lopende combinatie kwam de bal terecht bij Pieter Hoekstra en deze wist de bal simpel binnen te werken 0-1. De voorsprong was er en dus moest de thuisploeg aanzetten wilde het nog langszij komen. Dit gebeurde dan ook en na tien minuten spelen was daar alweer de gelijkmaker. Het was Patrick van Dijk die de bal met een goede voetbeweging langs de paal weet binnen te schuiven 1-1. Net als de wedstrijd was de stand ook weer in evenwicht maar lang duurde dit niet want drie minuten na de gelijkmaker was het alweer raak. Opnieuw was het Patrick van Dijk die aan de bal kwam en ditmaal prikte hij de bal in het linkerhoekje 2-1 Maar ondanks deze voorsprong bleven beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar en dus kon de wedstrijd zo weer gedraaid worden. En zo gezegd, zo gedaan want met nog vier minuten op de klok is het Pieter Hoekstra met een handige actie waarna hij de bal strak tegen de touwen weet te schieten 2-2. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te wezen en dat was gezien het spelbeeld niet onverdiend. De tweede helft begon en al gauw merkte je dat Futsal t Hoekje Ferwert het tempo begon op te voeren en de bovenliggende partij werd. Dit werd na vijf minuten spelen ook omgezet in de verdiende voorsprong. Wederom was het Pieter Hoekstra die aan de bal kwam en ook ditmaal schoot hij de bal keurig in het rechterhoekje 2-3. De voorsprong was er weer en deze werd een minuut later nog groter. Na gestuntel van de keeper was het Durk Bierma die er als de kippen bij was en de bal goed wist binnen te werken 2-4. In de fase hierna begonnen de heren van Horeca de Trije steeds slordiger te voetballen en dat leidde tot veel fouten. Hiervan wisten de sterk spelende gasten optimaal van te profiteren. Het was Durk Bierma die in kansrijke positie aan de bal kwam en zijn schot ging over de snel liggende doelman heen in het doel 2-5. Hiermee was het duel wel gespeeld en helemaal toen het twee minuten later ook nog 2-6 werd. Na een goed 1 tweetje kwam de bal terecht bij Pieter Hoekstra en deze wist de bal simpel binnen te werken. Weer een minuut later was het wederom raak. Na een snelle onderschepping was het Niels Dijkstra die aan de bal kwam en zijn schot eindigde knap in het hoekje 2-7. Maar dan met nog drie minuten op de klok is daar toch nog een ere treffer. De keeper van de gasten ging in de fout en deze fout werd keihard afgestraft door Patrick van Dijk 3-7. Maar toch was het slotakkoord er voor de huidige koploper want het was Nouqui Kuwas die de bal hard tegen de touwen wist te krijgen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-8.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – WR Unit  2-3
Met drie punten uit één duel waren beide ploegen sterk begonnen aan de competitie. De eerste klap is een daalder waard zegt men altijd en dat was in dit geval ook zo. Helemaal omdat beide teams het voor de winterstop lastig hadden en onderin de competitie bungelde. Wie kon deze start een mooi vervolg geven en bleef ongeslagen in dit miljoenenbal? Beide teams deden weinig voor elkaar onder en kregen beide ook mogelijkheden om de score te openen. Toch duurde het zeven minuten en eenentwintig seconden voordat de score geopend zou worden. Een aanval over de rechterkant werd door Rene de Haan goed afgerond in de linkerhoek en daarmee bracht hij de stand op 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want enkele minuten later was de stand weer in evenwicht. Het was Jesse Wolbers die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde strak in het midden van het doel 1-1. Dit was tevens de ruststand en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Het spelbeeld hierin bleef ongewijzigd en beide ploegen bleven weinig voor elkaar onder doen. Waar de eerste mogelijkheden nog gemist werden daar was het na zes minuten en negen seconden wel raak. Het was Johannes Hettinga die de bal op zijn borst kreeg waarna deze links langs de keeper in het doel ging 2-1. Maar ook ditmaal bleef de voorsprong maar kort staan want drie minuten later werd de stand weer in evenwicht gebracht. Het was Sandry Heokstra met een aanval over de linkerkant en zijn schot eindigde in het midden van het doel 2-2. Hierna volgde er nog mogelijkheden op meer maar uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden. Het was Rene de Haan met een actie over de rechterkant waarna zijn schot gekeerd leek te worden door de keeper maar de bal ging door zijn handen heen en belande zo tegen de touwen 2-3. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee behield WR Unit de volle 100% score.

Engineeringsburo Zuidema – Lukkes Arum  2-3
Beide ploegen kende een niet zo fijne start van de competitie en hierdoor vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. Winst zou vandaag alleen maar tellen want dan kon je enigszins weer naar lucht happen. Op papier zouden beide ploegen weinig voor elkaar onder hoeven doen en dus beloofde het een interessant duel te worden. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden dat bleek ook wel. Lukkes Arum mocht de bal vooral hebben en Engineeringsburo Zuidema stond goed compact om de tegenstander op te vangen. De betere mogelijkheden waren er voor de gasten maar gescoord werd er nog niet. Het duurde uiteindelijk vijftien minuten en twintig seconden voordat de ban werd gebroken. Een pass vanuit de rechtsachter positie kwam terecht bij Arne Tigchelaar en deze wist de bal rechts in de onderhoek te leggen 0-1. In de tweede helft moest de thuisploeg dus komen en dat deed het uiteindelijk ook snel. De speler stoomde op vanuit de links midden positie waarna hij de verdediger wist uit te spelen en het schot wist te lossen, deze kon niet geklemd worden door de keeper waarna Theo Ypma de bal kon binnen werken 1-1. Alles was weer in evenwicht al hadden de gasten een lichte overhand aan de bal maar de thuisploeg stond goed en hierdoor was het lastig om er doorheen te komen. Met nog twaalf minuten en vijf seconden op de klok weet Evert Ane Abma de bal knap te controleren op de borstkast waarna hij de bal in de linker onderhoek wist te schieten 2-1. Nu moesten de Arumers dus weer komen en dat begreep men blijkbaar goed want amper een minuut na het vorige doelpunt was het al weer gelijk. Nadat de verdediger van de thuisploeg de bal verloor kwam deze voor de voeten van Simon Kooistra terecht en deze dacht niet na en schoot de bal in de linkerhoek 2-2. Lang leek deze stand ook de eindstand te worden maar dan met nog één minuut en achtentwintig seconden op de klok is het wederom Simon Kooistra die kan scoren. Kooistra stond geheel vrij voor het doel waarna de bal bij hem terecht kwam en hij met een simpele voetbeweging de bal kon binnen werken 2-3. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen en hierdoor werd er een minimale overwinning geboekt door de gasten.

Stadsherberg catering – Rijschool Posseth 1-6
Waar de mannen van Stadsherbeg catering vorige week een lesjes in voetballen kregen daar verloor Rijschool Posseth hun duel met minimale cijfers. Op voorhand zou je dus denken dat de gasten favoriet waren voor de overwinning maar de thuisploeg was natuurlijk gebrand op revanche en dus kon er van alles gebeuren. Voor de winterstop was Posseth ingeval de winnaar van de onderlinge ontmoetingen en dat kon een voordeel wezen met het oog op dit duel. De eerste tien minuten waren leuke en levendige minuten om te zien. Beide ploegen wilde voetballen en hierdoor ging het spel over en weer. Er moest dus snel geschakeld worden maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Toch was het na veertien minuten spelen wel raak. Een snelle aanval kwam terecht bij Robert Herslinga en zijn schot ging over de voet van de keeper het doel in 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dit gat werd drie minuten later nog groter. Het was Rick Beimers met een goede actie waarna zijn schot hard tegen de touwen eindigde. Toch was dit niet de ruststand want een minuut later was het Jasper Hoekstra die de bal goed wist mee te nemen waarna zijn schot door de benen van de keeper binnen viel 0-3. Hiermee werd een leuke en enerverende eerste helft afgesloten en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks. Het spel bleef over en weer gaan en dus kon het alle kanten op gaan. Het was dan ook geen verassing dat de aansluitingstreffer een feit werd. Het was Wessel Blauw met een goede actie en zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-3. Hierna bleef het spelbeeld gelijk al kreeg Rijschool Posseth erg veel kansen om te scoren. Uiteindelijk duurde het tot drie minuten voor tijd voordat er een kans benut werd. Het was Jasper Hoekstra met een geplaatste bal in het hoekje en daarmee bracht hij de stand op 1-4. Hiermee was het duel natuurlijk gespeeld en helemaal toen het een minuut later wederom raak was. Na een snelle aanval kwam de bal terecht bij Rick Beimers en zijn schot eindigde in de linker onderhoek 1-5. Het slotstuk van deze wedstrijd was vervolgens voor Jorrit Vellinga want zijn schot in de laatste seconden van de wedstrijd eindigde in de rechter onderhoek 1-6.