Moto Delicato in attractieve wedstrijd onderuit tegen uitlopende Keizer Autoschade

20181207 AWA5784

Waar het einde van de competitie in het vizier ligt daar  worden de prijzen zo langzamerhand verdeeld. Dit betekent dat de spanning steeds meer toeneemt en dat is ook te zien in de beleving van de wedstrijden. Waar er in de ene wedstrijd weinig gescoord werd daar werd er in een andere wedstrijd een record gebroken. Het meeste aantal doelpunten in één wedstrijd in dit seizoen. Het seizoen loopt dus ten einde maar de scherpte is zeker nog aanwezig bij de matadoren in het zaaltje.

Hoofdklasse

Freedom Energy – Restaurant De Grillerije  1-2
Met de nummer laatst tegen de nummer één zou je zeggen dat het een eenvoudige overwinning zou worden voor Restaurant De Grillerije. Vooraf was het verschil maar liefst vijftien punten en ook de doelsaldo’s verschillen erg.  Maar in de wedstrijd bleek het verschil toch minder groot te wezen dan dat de ranglijst deed voordoen. Beide ploegen stonden hun mannetje en dat leverde een spannende strijd op. Nadat de eerste kansjes om zeep waren geholpen daar kwam het eerste doelpunt er pas na vijftien minuten spelen. Een goede steekpass van achteruit kwam terecht bij Cornelis Zijlstra en deze wist de bal strak binnen te werken 1-0. In de rest van het eerste bedrijf werd er niet meer gescoord en dus was de ruststand verassend 1-0. In de tweede helft moesten de gasten komen maar de heren van Freedom Energy stonden goed en dus was het lastig om er doorheen te breken voor de gasten. Het duurde dan ook tien minuten voordat dit wel het geval was en de gelijkmaker een feit was. Het was Martijn Werkhoven die de bal kreeg en zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-1. Dit doelpunt leek wonderen te doen want een minuut later was het opnieuw raak. Gerlof Dijkstra kwam aan de bal en zijn schot ging hard door de midden binnen 1-2. Hierna moest de thuisploeg meer komen en dus zouden er ruimtes komen voor de koploper. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de nummer één.

Keizer Autoschade – Moto Delicato   6-4
Met de nummer twee tegen vier was het een heuse strijd om plek twee op de ranglijst. Het verschil vooraf bedroeg maar twee punten in het nadeel van Moto Delicato en dus diende zij te winnen wilde het twee plek overnemen. Keizer Autoschade daarentegen kon uitlopen op de nummer drie en vier en dus was hen er alles aan gelegen om de drie punten binnen te halen. In de eerste fase van de wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het zakte in waar kon en kwam eruit wanneer dit mogelijk was. Uiteindelijk leidde dit tot enkele mogelijkheden maar deze gingen er nog niet in. Maar zoals je al leest nog niet want de doelpunten zouden er wel komen. Het is de negende minuut als Mart Kuperus de bal voor zijn voeten vindt en deze hard binnen weet te schieten 1-0. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want een minuut later was daar alweer de gelijkmaker. Het was Sander Hoekstra die een actie inzette waarna zijn inzet eindige in de linkerhoek 1-1. Uiteindelijk had de thuisploeg in deze fase van de wedstrijd een lichte overhand maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Met nog vier minuten te spelen in de eerste helft was het opnieuw Mart Kuperus die de bal ontving en zijn schot eindigde hard in de linkerhoek 2-1. Uiteindelijk bleek dit de ruststand te wezen en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Leuk werd het zeker want binnen twee minuten was het volgende doelpunt alweer een feit. Een voorzet vanaf de zijkant kon van dichtbij simpel binnen getikt worden door Cor Boonstra 3-1. Nu moesten de gasten wel komen en dus zouden er ruimtes ontstaan voor de thuisploeg. Uiteindelijk leverde dit in de 25steminuut tot het volgende doelpunt. Opnieuw was het Cor Boonstra die de bal ontving en zijn schot eindigde in het rechter gedeelte van de goal 4-1. Maar de gasten gaven niet op en binnen een minuut was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Rowan de Vries die opstoomde over de zijkant waarna hij de bal in de rechterhoek wist binnen te tikken 4-2. Het spel bleef in deze fase actief en dus kon het alle kanten opgaan. Zo ook in de 29ste minuut als Rinand Post de bal ontvangt en deze simpel weet binnen te tikken 5-2. De wedstrijd leek hiermee beslist te wezen maar niets was minder waar want in de laatste tien minuten zouden er nog drie doelpunten vallen. Met nog acht minuten te spelen is het Tseard Boorsma die de bal ontvangt en deze simpel in het mandje weet te leggen 5-3. Ondanks deze goal was de spanning hierna alweer snel verdwenen. Het was Mart Kuperus die de bal ontving en zijn schot eindigde in de linkeronderhoek 6-3. Uiteindelijk was het slotakkoord er voor de gasten. Het was Tseard Boorsma die de bal voor zijn voeten terug vond en met een ferme knal zette hij de eindstand van 6-4 op het scorebord. Daarmee eindigde een leuke en attractieve wedstrijd in een minimale overwinning voor de nummer twee, die daarmee uitloopt op de concurrentie.

Eerste klasse

Leo Reitsma Huhtamaki – Royal Steensma  1-5
Een duel tussen de hekkensluiter en koploper van de eerste klasse. Het verschil vooraf was zestien punten in het voordeel van Royal Steensma en dus leek het op voorhand een lastige klus te gaan worden voor Leo Reitsma Huhtamaki. In de beginfase leek dit scenario ook waar te worden want de thuisploeg moest wat meer inzakken en de gasten kwamen in de aanval. Waar de eerste mogelijkheid verloren ging daar was het in de vierde minuut wel raak voor de koploper. Het was Jorrit Tolsma die één op één kwam met de doelman waarna hij deze uitspeelde en de bal simpel wist binnen te tikken 0-1. Hierna leek het spelbeeld wel iets meer gelijkwaardiger te worden, maar toch bleef de thuisploeg het lastig houden. Toch zou het even duren voordat het volgende doelpunt een feit was. Het is de twaalfde minuut als Tjeerd Hoekstra de bal ontvangt en met een harde knal de bal binnen weet te schieten 0-2. Maar ondanks deze voorsprong probeerde de thuisploeg het toch en dat leverde uiteindelijk de verdiende aansluitingstreffer op. Het was Mark de Vries die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot liet de keeper kansloos 1-2. Maar lang kon men niet genieten van deze stand want vanaf de aftrap werd er een goede aanval opgezet door de gasten waarna Jacob Althuis de bal ontving en deze simpel wist binnen te tikken 1-3.  Nu moest de thuisploeg in de tweede helft wel komen en dat zou dan weer ruimte opleveren voor de gasten. In de eerste fase van de tweede helft gebeurde dit ook wel maar tot echte hele grote kansen leidde dit niet. Toch was het volgende doelpunt in de 25ste minuut een feit. Het was Jorrit Tolsma die de bal van dichtbij simpel wist binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de 1-4 tussenstand. De wedstrijd leek beslist te wezen en helemaal toen in de 28ste minuut het volgende doelpunt een feit was. Het was Jacob Althuis die het maar eens van afstaand probeerde en zijn schot met links eindigde in de verre hoek 1-5. Uiteindelijk zouden beide ploegen in de laatste fase van de wedstrijd nog mogelijkheden krijgen, maar tot doelpunten leidde dit niet meer en dus was de eindstand 1-5.

Zandstra en vd Meer – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum   5-2
Een duel tussen twee ploegen die een wissel vallend seizoen draaien. Waar de ene bovenin meedraait daar draait de andere mee in de middenmoot. Beide wilde dus winnen om omhoog te kruipen op de ranglijst en dus stond er genoeg op het spel.  Beide ploegen wilde dan ook fel startte en zo gebeurde ook. Dit leidde in de derde minuut tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Lennard Feenstra die de bal ontving en met een simpele voetbeweging wist hij de bal simpel binnen te tikken 1-0. Hierna bleef het spelbeeld beide kanten opgaan. Beide ploegen hadden mogelijkheden om te scoren maar in de afronding was men niet scherp genoeg. Het was dan ook wachten tot de zestiende minuut voordat het volgende doelpunt een feit was. Opnieuw was het Lennard Feenstra die de bal ontving en met een goed schot in de linkerhoek liet hij de keeper kansloos 2-0. Was het hiermee gespeeld of wisten de gasten nog terug te keren in de wedstrijd? Het antwoord was dat het gespeeld was want in de 20ste minuut was de 3-0 een feit. De bal kwam voor de voeten van Henk Jansma en deze wist de bal simpel in te tikken. Maar toch zou de spanning in de wedstrijd enigszins terug keren. Het was de 25ste minuut dat Rick de Graaf de bal in de rechterhoek wist te prikken 3-1, waarna een minuut later Robin Hamer de 3-2 wist binnen te tikken. De spanning was hiermee terug en dus konden de heren van Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum de aanval zoeken. Dit leverde weer mogelijkheden op voor de thuisploeg en zelfs een doelpunt. Met nog negen minuten te spelen is het Hidde de Vries die de bal simpel weet binnen te schuiven 4-2. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden in deze wedstrijd en dat doelpunt kwam op naam van Hidde de Vries. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-2 en dus leek het een simpele overwinning te zijn voor Zandstra en vd Meer.

Sportcafé de Trije – Auto Strikwerda  5-3
Uitlopen, afhaken of naar onderen kijken zo kon dit duel beschreven worden. Waar Sportcafé de Trije jaagt op de koploper daar moet Auto Strikwerda nog steeds naar onder kijken. Beide ploegen konden de punten dus goed gebruiken en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. En zo gebeurde ook want de supporters zaten zo goed als zeker op de bips of het eerste doelpunt was al een feit. Het was Mark Jan Ykema die een klein tikje tegen de bal gaf waarna deze in de korte hoek binnen viel 1-0. De toon was hiermee gezet maar de gasten kwamen sterk terug in het duel. Het is de zesde minuut als Klaas Meinsma een actie vanaf rechts naar links maar om de bal vervolgens vol op de volley te nemen 1-1. Een geweldig doelpunt en dat smaakte zeker naar meer. En meer kwam er want drie minuten later was het opnieuw Klaas Meinsma die raak wist te schieten. Een afstandsschot vanaf de linkerkant ging hard en zuiver raak door het midden van het doel 1-2. Nu moest Sportcafé de Trije komen en dat leidde uiteindelijk tot een volgende treffer van Auto Strikwerda. Het was Frits Hoekstra die vanaf links een actie inzette waarna hij de bal in de korte hoek binnen wist te krijgen 1-3. Het verschil leek gemaakt te wezen, maar klaar was men zeker niet. De thuisploeg heeft namelijk genoeg kwaliteiten om terug te keren in de wedstrijd. Dat bewees men ook in de vijftiende minuut van de wedstrijd. Het was Mark Jan Ykema die een goede actie over rechts in huis had, waarna hij de bal kiezelhard in de verre bovenhoek wist te schieten 2-3. Het duel was dus weer volledig open en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. En deze spektakel kwam er zeker want beide ploegen zochten de aanval waar kon en dus was het wachten op het volgende doelpunt. Deze kwam er uiteindelijk ook in de vierde en vijfde minuut van de tweede helft. Eerst was het Marco de Groot die de bal langs iedereen heen wist te schieten in de verre hoek 3-3, waarna een minuut later dezelfde de Groot twee man wist uit te spelen en de bal droog binnen wist te leggen 4-3. Het spelbeeld was gedraaid en dus er weer van alles mogelijk. De gasten moesten weer komen en de thuisploeg kon rustig inzakken. Met nog elf minuten te spelen was daar een splijtende pass op Rob Postma, die de bal in één keer op de slof nam en in de verre hoek wist te schieten 5-3. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde beide teams het nog wel, maar meer dan enkele mogelijkheden kreeg het niet en dus was de wedstrijd met deze stand beslist.

Tweede klasse

Skearmessen – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 4-2
Met de koploper tegen de nummer zes leek dit op voorhand een simpele overwinning te worden voor de nummer één. Het verschil vooraf bedroeg maar liefst dertien punten in het nadeel van Bouwbedrijf Haarsma Franeker. Maar met voetbal is de bal rond en dus kon er van alles gebeuren. In de eerste helft deden beide teams weinig voor elkaar onder. Het spel golfde over en weer en dus kon het alle kanten op gaan. Beide ploegen hadden ook wel mogelijkheden om te scoren maar deze werden niet optimaal benut en dus bleef het 0-0. Dit leek ook de ruststand te worden, maar niets was minder waar. Het was de vijftiende minuut dat Harmen Schuitemaker het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde in de kruising 1-0. Maar ondanks deze voorsprong kon men niet rustig achterover leunen. De gasten loerde op hun kansen en dit werd in de 23ste minuut omgezet in de gelijkmaker. Het was Hendrik Hiemstra die een voorzet vanaf rechts voor zijn voeten kreeg en deze wist hij simpel binnen te tikken 1-1. Het spelbeeld bleef hierna gelijkwaardig aan elkaar en dus was het lastig voorspellen welke kant het op zou gaan. Toch waren het de heren van Skearmessen die in de 27ste minuut op voorsprong kwamen. Een lage voorzet vanaf de zijkant werd goed binnen getikt door Hepke de Boer 2-1. Maar lang kon men niet genieten van deze voorsprong want een minuut later was het alweer gelijk. Het was Willem Ypma die het eens van afstand probeerde en zijn schot ging halfhoog in de lange hoek binnen 2-2. De spanning was dus weer terug en dus kon het nog alle kanten opgaan in de laatste fase van de wedstrijd. Uiteindelijk wist Harmen Schuitemaker zijn team op een 3-2 voorsprong te zetten en dus moesten de heren van Bouwbedrijf Haarsma Franeker weer aanzetten. Dit deden ze ook wel en de mogelijkheden waren er ook wel, maar uiteindelijk zou het duel twee minuten voor tijd in het slot worden gegooid door de thuisploeg. Het was Harmen Schuitemaker die opnieuw van afstand probeerde en zijn schoot eindigde halfhoog in de hoek 4-2. Dit bleek het laatste wapenfeit te wezen en dus werd een enerverende wedstrijd op prima wijze afgesloten.

Verno Verhuur – Braak Financiële Diensten  7-11
Met de nummer zeven tegen drie was dit een duel waar de verschillen groot leken. Vooraf was het verschil namelijk acht punten in het voordeel van de gasten. Je zou dus verwachten dat de thuisploeg van goede huizen zou moeten komen wilde het een kans maken. Maar uiteindelijk bleek het een verassende wedstrijd te worden waarin het doelpuntenrecord van dit seizoen verbroken werd. Zo deden beide teams in de eerste fase van de wedstrijd niks voor elkaar onder en duurde het tot de vijfde minuten van de wedstrijd voordat er gescoord werd. Het was Michel v/d Zee die de bal simpel wist binnen te tikken. De volgende vijf minuten bleek een stilte voor de storm te wezen. De teams kregen wel de mogelijkheid om te scoren maar dit gebeurde dus niet. In de laatste negen minuten van de wedstrijd ging het los en daarin werd in elke minuut haast gescoord.  Zo was daar eerst de gelijkmaker van Frank Hoekstra die de bal simpel in de linkerhoek wist te schieten. Hierna volgde doelpunten van Wessel Roorda 3x, Erik Kamstra, Frank Hoekstra en Alex v/d Bosch. Daarmee werd de ruststand op 2-6 gebracht.  In de tweede helft was het spelbeeld gelijkwaardig aan die van de eerste helft. Beide teams zochten de aanval en scoorde er geweldig op los. Twee minuten in de tweede helft was het Wessel Roorda  die de bal simpel wist binnen te tikken 2-7. Hierna gebeurde er zes minuten niet waarna in de volgende tien minuten negen doelpunten vielen.  Namens de thuisploeg scoorde Michel v/d Zee nog zesmaal en voor de gasten scoorde: Sietse Kuiper, Jacco Nijkamp, Wessel Roorda en Erik Kamstra. Daarmee werd de eindstand bepaald op een curieuze 7-11 eindstand. Met dit resultaat bereikte men een record aantal doelpunten dit seizoen in één wedstrijd en dat mag men zeker tevreden over zijn.

Welgeschikt – van Dellen Bellen  5-3
Een duel tussen twee plegen die bivakkeren in de middenmoot van de competitie. Het verschil tussen beide teams was maar drie punten en dus kon het team dat won goede zaken doen. Vanaf het begin van de wedstrijd kon je merken dat beide teams weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen wachtte rustig tot het ten aanval kon trekken waarna het verdedigend goed en compact stond. Nadat er enkele kansjes gemist waren was het op de helft van het eerste bedrijf wel raak. Het was Randy de Vries die een actie over rechts maakte waarna de bal hard achter de doelman verdween  0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want een minuut later stond het alweer gelijk. Een goede bal vanaf de zijkant werd simpel binnen getikt door Jesse van der Geest 1-1. Het spelbeeld bleef hierna aardig gelijkwaardig aan elkaar en dus kon het alle kanten opgaan. Zo ook in de vijftiende minuut toen Siefko Jager de bal ontving en zijn schot ging hard door de midden erin 1-2. Maar hier zou het niet bij blijven want in de laatste twee minuten van het eerste bedrijf zouden er nog twee doelpunten vallen. Eerst was er een goede steekpass op Jan van der Wal die de bal vervolgens goed binnen wist te werken 1-3, waarna Glenn Groen gelijk erna de 2-3 op het scorebord wist te zetten. In de tweede helft begon het spelbeeld een beetje zoals deze was in de eerste helft. Beide teams wilde wel de aanval zoeken maar de mogelijkheden werden niet benut. Het duurde dan ook tot de 27ste minuut voordat de ban werd gebroken. Het was Jesse van der Geest die de bal bij de tweede paal simpel wist binnen te tikken 3-3. Hierna leek de wedstrijd gedaan want twee minuten later was het opnieuw Jesse van der Geest die binnen wist te schieten en daarmee zette hij zijn team op 4-3. De gasten moesten nu komen en dat speelde de thuisploeg in de kaart. Hier profiteerde men uitstekend van met nog acht minuten op de klok. Het was man of the match Jesse van der Geest die een actie over links maakte om de bal vervolgens in de verre hoek binnen te schieten 5-3. Hierna wilde de gasten het nog wel proberen maar tot doelpunten kwam het niet meer en dus eindigde dit duel in een 5-3 eindstand.

Derde klasse

SDV Projectbuilding – Taxi Sybe  2-1
Een duel tussen de nummer drie en één van de competitie. Het verschil vooraf bedroeg negen punten in het voordeel van Taxi Sybe. Willen de heren van SDV Projectbuilding enige hoop houden op de bovenste plekken dan diende er gewonnen te worden. Beide teams lieten zien in deze wedstrijd dat het weinig voor elkaar onder deed. Het spel ging over en weer en beide ploegen hadden zeker de mogelijkheid om te scoren. Toch duurde het tot de elfde minuut voordat het eerste doelpunt een feit was. Het was Wibo Brouwer die links om zijn tegenstander heen wist te draaien waarna hij de bal in de rechterhoek wist te schieten 1-0. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in de eerste helft en dus was de ruststand 1-0. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Beide ploegen stonden goed compact wanneer de tegenstander kwam en zochten de aanval waar mogelijk. Lang leek het erop dat er niet meer gescoord zou worden, maar inderdaad leek want er zouden zeker nog doelpunten vallen. Het is de 33ste minuut als Ruurd Bouwma de bal aan de linkerkant van het veld aangespeeld krijgt om de bal vervolgens te deponeren in de verre hoek 1-1. Gezien het spelbeeld was dit niet heel onverdiend en dus zou je een spannende slotfase verwachten. Deze kwam er ook want een minuut na de gelijkmaker was daar alweer de voorsprong voor de thuisploeg. Een aanval over de rechterkant kwam terecht bij Jelle Jan Rodenhuis en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-1. Hierna probeerde de koploper het nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een verassende 2-1 eindstand.

Man of the World Lwd. – TRES.NL  4-2
Met een duel tussen de nummer vier en zeven was het een duel waarin beide teams zeker nog wat hadden aan een overwinning.  Man of the World Lwd. wil nog richting plek twee klimmen en TRES.NL wil uit de gevarenzone komen. Genoeg reden dus voor beide om een goede wedstrijd neer te zetten. In het begin van de wedstrijd was de spanning bij beide te merken. Het duel ging in een niet al te hoog tempo over en weer en in sommige situaties was het spel slordig. Hierdoor was het lastig te voorspellen wie de voorsprong zou pakken want in de afwerking was men ook niet helemaal scherp. Uiteindelijk wisten de gasten in de elfde minuut op voorsprong te komen. Het was Jonas Fleischer die een actie over links inzette waarna de bal hard tegen de touwen eindigde 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dat zette alle seinen op groen. Dit leidde een minuut later alweer tot de gelijkmaker van Steyn Potma. Hij kreeg de bal voor het goal en met een subliem hakje wist hij de 1-1 op het scorebord te zetten. Nu was men los want twee minuten later was er een splijtende steekpass op Steyn Potma en deze ronde beheerst af 2-1. Uiteindelijk zou dit niet de ruststand worden want met nog een minuut te spelen was het Almer Ament die de gelijkmaker simpel wist binnen te tikken 2-2.  In de tweede helft veranderde het spelbeeld vrij weinig. Het spel ging over en weer en hierdoor kregen beide ploegen ook mogelijkheden om te scoren. Gedurende de tweed helft vorderde kwam de thuisploeg wel beter in de wedstrijd en hierdoor leek het erop dat zij nog wel een keer zouden gaan scoren. Dit gebeurde ook want in de dertigste minuut was er een goede actie over rechts van Steyn Potma en deze schoot goed zijn derde treffer tegen de touwen 3-2. Twee minuten later werd het duel definitief in het slot gegooid. Het was Tim Bergsma die een actie over links had en de bal tegendraads wist binnen te schieten 4-2. Uiteindelijk kwamen de gasten deze klap niet meer te boven en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Café de Kleine Beurs – Sportcentrum Het Noord   1-0
Met de nummer vijf tegen twee was het een duel waarin beide ploegen de punten goed konden gebruiken. Café de Kleine Beurs om aan te sluiten bij de huidige tegenstander en dus plek twee en Sportcentrum Het Noord wilde winnen om aansluiting te houden met de koploper. Vanaf het begin kon je ook wel merken dat beide ploegen wouden voetballen. Het spel golfde over en weer en beide ploegen deden niets voor elkaar onder. Hierdoor bleef het spannend want de gecreëerde kansen werden naast of op de keeper geschoten. Uiteindelijk zou er in de eerste helft niet gescoord worden en dus hadden we de brilstand als ruststand. In het tweed helft moest het gebeuren maar ook hierin deden beide weinig voor elkaar onder. Toch zou er al snel een doelpunt vallen. Het is de 24ste minuut als Marcel Koning achter een toegekende vrije trap gaat staan en deze hard weet binnen te schieten 1-0. Nu moesten de gasten wel komen en dat zou dan meer ruimte opleveren voor de thuisploeg. Uiteindelijk kregen beide ploegen zo wel hun kansjes maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de nummer vijf.

Vierde klasse

Mc Donalds Harlingen – Lukkes Arum  9-1
Een duel tussen de nummers twee en drie van de competitie en dus kon je vooraf spreken van een ware kraker. Beide ploegen stonden voorafgaande aan deze wedstrijd gelijk in punten en dus zou de winnaar goede zaken doen. In de openingsfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en hadden beide de mogelijkheid om de score te openen. Uiteindelijk werd er pas na vijf minuten spelen gescoord. Het was Gerben Nauta die opstoomde over de rechterkant waarna hij de bal in de verre linkerhoek wist te schieten 1-0. De score was dus geopend en deze werd ook al snel verdubbeld. Het is de zevende minuut als Gerben Nauta opstoomt over de linkerkant waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten 2-0. De marge was gemaakt en dus moesten de gasten komen. En dat gebeurde ook want in de elfde minuut wist het wat terug te doen via Maarten van der Vies, die zijn afstandschot binnen zag vliegen 2-1. Na dit doelpunt bleven beide teams zoeken naar doelpunten en dus zou je verwachten dat dit niet het laatste doelpunt zou wezen van dit duel. En dat bleek ook wel in de zestiende minuut. Het was Jochem de Vries die het vanaf het midden probeerde en zijn schot ging langs iedereen heen waarna deze hoog in de linkerhoek eindigde 3-1. Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen in het eerste bedrijf. Het was Jarick Hiemstra die een actie inzette over links waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten 4-1. Het duel leek nu gespeeld te wezen maar toch moest je Lukkes Arum niet onderschatten. In de eerste vijf minuten van de tweede helft bleef het rustig en kregen beide teams een mogelijkheid om te scoren maar deze gingen er niet in. Binnen de volgende tien minuten sloeg Mc Donalds Harlingen keihard toe. In deze fase wist het maar liefst vijfmaal te scoren. De eerste drie goal kwamen op naam van Mateusz Roman Ijpe waarna de laatste twee goals op naam van Jeep Outhuijse kwamen. Daarmee werd de stand van 4-1 naar 9-1 getild. In de laatste vijf minuten wisten beide teams niet meer te scoren en dus eindigde het in een ruime overwinning voor de Harlingers.

Rijschool Posseth – WR Unit    3-6
Met de nummer zes tegen de nummer vier kon je spreken van een middenmoot duel. Het verschil in punten was vooraf vijf in het voordeel van WR Unit. Wilde Rijschool Posseth nog aanhaken met de middenmoot dan moest er gewonnen worden. Het duel begon fel en de gasten hadden de lichte overhand in de wedstrijd. De thuisploeg moest hierdoor wat meer op eigen helft staan dan het hen lief was en dat leverde in de vierde minuut de eerste tegentreffer op. Een afstandschot van Mica Swart eindige hard tegen de touwen 0-1. Maar lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want een minuut later was het alweer gelijk. Het was Niels Walburg die de verdediging simpel wist uit te spelen waarna hij de bal simpel langs de keeper wist te krijgen 1-1. Maar ook deze stand stond niet lang op het scorebord want een minuut later was het alweer raak. Het was Leon Wever die de bal over links kreeg aangespeeld waarna hij deze hard wist binnen te schieten 2-1. Maar de gasten zochten gelijk weer de aanval en zette volle druk naar voren en dat leidde in de negende minuut tot de gelijkmaker. Het was Rene de Haan die een aantal spelers voorbij speelde om vervolgens de bal door de benen van de keeper te schieten 2-2.  In de fase hierna deden beide teams weinig voor elkaar onder en dus kon het alle kanten op gaan. Met nog vier minuten te spelen in het eerste bedrijf was het Rene de Haan die de bal ontving aan de linkerkant waarna hij de bal van afstand in de verre hoek wist te schieten 2-3. In de tweede helft begon WR Unit rustig en kon het wachten op de omschakeling die zou komen. Beide teams kregen wel de mogelijkheden om te scoren maar men was in de afronding niet scherp genoeg. Uiteindelijk zouden de doelpunten er wel komen maar dit gebeurde pas in de laatste negen minuten. Het is de 31ste minuut als Rene de Haan de bal mee krijgt over de linkerkant waarna hij de bal door de stokken van de keeper weet te schuiven 2-4. Hierna ging het snel want in de volgende vier minuten werd het duel volledig in het slot gegooid. Het was Robert Hiemstra die eerst van afstand wist te scoren 2-5, waarna dezelfde Hiemstra de bal door de benen van de keeper wist heen te schieten 2-6. Uiteindelijk was het slotakkoord er voor de thuisploeg. Het was Leon Wever die de bal ontving en zijn afstandschot eindigde in de kruising 3-6.

Bouwbedrijf van Marrum – Engineeringsburo Zuidema   10-2
Een duel tussen de koploper en de hekkensluiter van de vierde klasse. Het verschil vooraf was 21 punten in het voordeel van Bouwbedrijf van Marrum. Ook in de doelsaldo’s zit een groot verschil en dus zou je een simpele overwinning verwachten van de thuisploeg. En zo zou het ook gebeuren want de thuisploeg was heer en meester en de heren van Engineeringsburo Zuidema  werden vooral terug gedrongen op eigen helft. Uiteindelijk leidde dit in de tweede minuut al tot de eerste treffer. Het was Mart Beuker die de bal simpel wist binnen te tikken 1-0. Hiermee leek het duel al gespeeld te wezen en helemaal toen het twee minuten alweer raak was. Opnieuw was het Mart Beuker die de bal kreeg en zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-0. De thuisploeg bleef de betere en dat leverde in minuut negen tot en met elf in nog drie doelpunten. Eerst was het tweemaal Jan Bosma die raak wist te schieten waarna Mart Beuker met een bekeken schot de stand op 5-0 bracht.  Maar ondanks deze achterstand probeerde de gasten het wel en dat leverde ook gelijk twee doelpunten op. Eerst was het Evert Ane die de bal wist binnen tikken 5-1, waarna even later Jelle de Jong de bal in de linkerhoek wist te schieten 5-2. Maar ondanks deze stand zou er in het eerste bedrijf nog eenmaal gescoord worden. Het was Tjipko Vellinga die de bal voor zijn voeten kreeg en deze wist hij simpel binnen te tikken 6-2. In het begin van de tweede helft merkte je dat het tempo iets minder hoog was dan in de eerste helft. Het duurde dan ook even voordat het volgende doelpunt een feit was. Het was de 25st minuut dat Jan Bosma de bal ontving en deze wist hij simpel in het hoekje te tikken 7-2. De gasten wilde wel maar hadden het zwaar en dus leek het erop dat zij niet meer zouden gaan scoren. Uiteindelijk zou de thuisploeg in de laatste zeven minuten nog driemaal scoren via Jan Bosma en tweemaal Tjipko Vellinga. Daarmee eindigde de wedstrijd in een klare 10-2 overwinning voor de koploper.