Moto Delicato onverstoorbaar verder.

DSC 9509

Alsof er niets is veranderd. Zo ging Moto Delicato afgelopen vrijdag de strijd aan in de eerste klasse. Het team dat nog maar anderhalf jaar deelneemt startte als debutant tegen Syperda Verhuur, maar won overtuigend. De teams Coop Tolsma en Salarisburosport ontliepen elkaar in niets wat een terechte 2-2 opleverde en Sportcafe de Trije kon in deze eerste klasse na het avontuur in de hoofdklasse op adem komen en won van R.E.S. In de hoofdklasse kon De Strûners niet over genoeg spelers beschikken waardoor Autobedrijf Haitsma een walk over had en kwam Bogt fen Gune niet in de problemen tegen een zich dapper verwerend Zijlstra Beroepskleding. In de tweede klasse lijkt Huhtamaki/LR heel wat van plan getuige de 9-2 tegen Horeca de Trije en ook Cafe De Posthoorn had geen pardon met Sytsma Noord, 9-0. In de derde klasse bleef de titanenstrijd tussen Widia Boys en Rintec onbeslist en was HDJ Bouw een maatje te klein voor Bouwbedrijf Haarsma.In de vierde klasse was het verrassend dat Miedema Bouw het Dronrijpster Lybo met 4-2 achter zich liet en het lijkt er op dat Zandstra & v.d.Meer weer een hoofdrol gaan vertolken. In de vijfde klasse tenslotte beet Bowling Bloemketerp flink van zich af door Verno Verhuur met een 5-1 nederlaag naar Sexbierum te sturen en lijkt Sannes & Voorintholt door met dubbele cijfers van Zwart Machines te winnen haar zaken goed op orde te hebben.

Bogt fen Gune – Zijlstra Beroepskleding 8-5
Frank v.d.Zee 1-0, Frank de Wit 2-0, Siard Bloemsma 2-1, Frank de Wit 3-1, Tjibbe Haitsma 3-2, Bas v.d.Zee 4-2 en 5-2, Frank de Wit 6-2, Tjibbe Haitsma 6-3, Bas v.d.Zee 7-3, Marc Wijbenga 7-4, Tjibbe Haitsma 7-5, Frank de Vries 8-5.
Het verschil was duidelijk, maar het ziert Zijlstra dat het bleef knokken voor een goed resultaat en dat is gelukt. Bogt fen Gune speelde met overtuiging.

Autobedrijf Haitsma – De Strûners F.C. 5-0 reglementair

Royal Steensma – Freedom Energy 9-5

Pieter Zijlstra 0-1, Jildert de Vries 1-1 en 2-1, Lammert Wagenaar 3-1, Cornelis Zijlstra 3-2 en 3-3, Pieter Zijlstra 3-4, Jelle Hylkema 4-4, Jildert de Vries 5-4 en 6-4, Lammert Wagenaar 7-4, Pieter Zijlstra 7-5, Lammert Wagenaar 8-5, Anno Venema 9-5.
Freedom Energy kwam na een 3-1 achterstand verrassend uit de hoek met drie treffers. Steensma zag het gevaar en kwam hier met vier treffers over heen. Het duel was toen uiteraard beslist.

Syperda Verhuur – Moto Delicato 5-7
Rowan de Vries 0-1, Jurjen Steegstra 1-1, Rowan de Vries 1-2, Wybren Slager 2-2, Frank van Polen 2-3, Tseard Boorsma 2-4, Wybren Slager 3-4, Rowan de Vries 3-5, Tsjaerd Boorsma 3-6, Reyer v.d.Eems 4-6, Tsjaerd Boorsma 4-7, Reyer v.d.Eems 5-7
Het was de vraag hoe de debutant deze sprong voorwaarts zou oplossen. Deze was snel beantwoord want het team van Frank van Polen had steeds het initiatief waarbij Syperda steeds achter de feiten aan liep en uiteindelijk kansloos was.

Coop Tolsma Winsum – Salarisburosport 2-2
De treffers vielen in de eerste periode. Ook hierna gebeurde er genoeg, maar dit leverde geen succes op. Salarisburosport opende voortreffelijk met snelle treffer van Tjibbe Krottje en Roel Frijling. Meteen kwam er antwoord van Jelmer Zijlstra en na een kwartier werd de eindstand bereikt.

R.E.S. – Sportcafe de Trije 1-3
Met een puntertje opende Jesper Landskroon de score en deze bleef lang staan. Een fraaie hattrick halverwege de tweede periode van Rob Postma was beslissend in deze gelijk opgaande strijd.

Bosma Timmerwerken – BijOnsLuktHetWel 3-4
In de kluts opende Jorge Lopez de score en Steven Beuker maakte gelijk. Wesley Schaap zorgde voor 1-2, weer Jorge Lopez zorgde voor gelijke kansen waarna Wesley Schaap de Harlingers opnieuw naar de goede kant van de score bracht. Het was Rene van Essen die met twee treffers dit volkomen gelijk opgaande duel besliste.

Huhtamaki LR- Horeca de Trije 9-2
De strijd ging lang gelijk op, 3-2, maar toen Cor Boonstra voor de 4-2 tekende halverwege de tweede periode liet het Horeca team het verdedigend lopen. Doelpuntenmakers Cor Boonstra 4x, Jort Hogendorp 3x, Chris van Outhuyse 2x met tegentreffers van Chris van Dijk en Patrick van Dijk.

Wash ‘n Go – Rijschool Posseth 5-4
Een wedstrijd met veel spanning en weinig krachtsverschil.Snoussi Solamani opende de score en uit een fraaie counter maakte Marcel Koning gelijk. Nu nam Was ‘n Go afstand via M. Hanedi en Martijn Werkhoven van afstand en deze bleef ook lang gehandhaafd, al kwam Posseth nog dicht bij. Snoussi Solamani zorgde voor de aansluiting, Jort Beimers 2x maakte het verschil groter,5-2 en Snoussi Solamani en Fabian Donderwinkel bepaalden de eindstand.

Cafe De Posthoorn – Sytsma Noord 9-0
De verwachtingen waren hoog gespannen, maar dit bleek ongegrond. Beide teams waren niet op oorlogssterkte en De Posthoorn ging hier veel beter mee om. De wisselstand was 3-0 en gescoord werd er door Cornelis Saakstra 4x, Gert Jan Wispelwey 3x, en Jos v.d.Velde.

HDJ Bouw – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 2-6
Al in de eerste periode was de strijd beslist. Debutant Daan Marra opende, en verder scoorden Hidde v.d.Wal en Wierd Baarda. De tegentreffer van Tjitte Sybesma kon een beter Haarsma niet verontrusten, het voerde zelf de score op via Sjouke Stienstra, Hendrik Hiemstra en nogmaals Daan Marra. Jonkie Tjitte Sybesma mocht het geheel afsluiten.

Widia Boys – Rintec 6-6
Jeffrey Jellema 0-1, Justin Reitsma 1-1, Jan Bijlsma 1-2, Justin Jellema 2-2, Justin Reitsma 3-2, Jan Bijlsma 3-3, Rick Beimers 3-4, Jan Bijlsma 3-5, Justin Reitsma 4-5, Jeffrey Jellema 4-6, Salaheddine 5-6, Dani van Eyk 6-6.
De teams zijn het vorige jaar elkaar al meerdere malen tegen gekomen en het werd steeds een spannend gevecht tussen twee gelijkwaardige ploegen.
Dit duel was herop geen uitzondering. Widia Boys kwam wel vaak op achterstand, maar had weinig moeite nodig om deze weg te werken.

Miedema Bouw – Lybo 4-1
Voor Miedema misschien een meevaller en voor Lybo een teleurstelling,Het was nog wel Melvin Bokma die de wedstrijd open brak, maar verder was Miedema beter. Arjen Visser verzilverde een mooie combinatie. Bernert Beeksma zorgde uit een counter voor 2-1 en hij besliste het duel in feite door nog twee maal raak te schieten. Bauke Kamminga bepaalde van dichtbij de eindstand.

Zandstra & v.d.Meer – Bouwbedrijf Scharringa 5-3
Het ging heel lang gelijk op, maar in de slotfase bleek Zandstra & v.d.Meer over de langste adem te beschikken.
Scoreverloop; Danick Sikkema 0-1, Thomas Werkhoven 1-1, Jord Haarsma 2-1, Corniek Post 2-2, Jord Haarsma 3-2, Danick Sikkema 3-3, Joël Rooij 4-3, Koen Wartena 5-3.

Stadsherberg catering – A.M.Transport 5-6
Een duel waarin veel gebeurde. A.M.Transport kwam vrij snel op voorsprong en deze bleef lang in stand. Vervolgens nam Stadsherberg het initiatief over, maakte gelijk en kreeg grote mogelijkheden op meer. Toen dit niet lukte werd Iwan Hibma in de laatste seconden matchwinnaar met een inzet via een Stadsherberg speler.
Scoreverloop Arie de Waar 0-1, Andre v.d.Meulen 0-2, Wietse Blaauw 1-2, Jesse Terpstra 1-3, Dick Muilwijk 2-3, Evert Jan Broersma 3-3, Arie de Waar 3-4 en 3-5, Friso van Eyck 4-5 en 5-5, Iwan Hibma 5-6

SDV Projectbuilding – Schroevenkopen.nl 1-2
Een duel met weinig hoogtepunten en een sterker Schroevenkopen. Met een lobje passeerde Johannes Boersma doelman Simon Talhout, maakte Mark Kerkhof gelijk en besliste Atze Achtien met een afgemeten inzet in de verste hoek.

Bowling Bloemketerp – Verno Verhuur 5-1
Blijkbaar heeft Bloemketerp nieuwe krachten aangeboord, want het eindresultaat was uitermate verrassend. Verno Verhuur kwam in het spel weinig voor en scoorde pas bij 5-0 tegen via Egbert v.d. Veen. De Bloemketerp schutters waren Gerard Hoekstra 3x en Laurens Looijenga 2x.

Sannes & Voorintholt – Zwart Machines 11-5
S & V lijkt dit jaar heel wat van plan. Het was deze avond het enige team wat de dubbele cijfers haalde. Vaak gaat een dergelijke wedstrijd zoals ook hier lang gelijk op totdat de definitieve beslissing valt. Dit gebeurde toen Noah Redda de stand van 6-5 naar 7-5 bracht.
De doelpunten kwamen van Brian v.d.Bosch 4x, Tim de Vriend 3x, Noah Redda 3x, Randy de Vries met tegentreffers van Harm de Vries 2x, Pieter Tulner, Henk Feenstra en Jurjen Politiek.