Mr. On & Offshore en Primera Haitsma geven koplopers een pak slaag. Warmtetechniek pak laatste strohalm.

DSC 4622

Onze fotgraaf heeft vrijdag 20 februari 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen

Enkele weken geleden leken de koplopers in bijna alle klassen onbedreigd naar de titel te gaan. Hierin is vooral na afgelopen vrijdagavond een flinke verandering gekomen. Niet dat Keizer Autoschade in de hoofdklasse na het opmerkelijke 7-2 verlies tegen Mr. On & Offshore nu direct moet vrezen voor de concurrentie, maar een volgende misstap kan wel gevolgen hebben. De voorsprong op De Bogt fen Gune en Oosterlaar/Verhoeven bedraagt nog slechts vier punten. In de eerste klasse had ranglijstaanvoerder Van Dellen Bellen vrijaf en won Cafe ’t Wap de subtopper tegen Sijperda Verhuur met veel gemak. Ook hier is nog niets beslist. Onderin heeft Warmtetechniek weer aansluiting bij de concurrentie omdat het voor de tweede maal op rij wist te winnen. Cafe De Posthoorn moest met 5-2 het onderspit delven. In de tweede klasse kreeg koploper Autobedrijf Strikwerda een geweldig pak slaag van Primera Haitsma, 10-3. Het team uit Tzum is na een grote voorsprong aan een vrije val bezig en ziet het winnende Betterfit/Combistralen steeds dichter bij komen. Onderin kan Schroevenkopen zich na een royale 1-8 op Horeca de Trije weinig meer gebeuren. In de derde klasse ook al een interessante ontwikkeling. Was het de vorige week Grand Cafe de Doelen dat puntverlies leed, nu was het de beurt aan koploper Sportcafe de Trije dat Huis & Hypotheek naast zich moest dulden, 3-3. Het blijft stuivertje wisselen. Ook hier dus een spannend vervolg. Onderin kan Rijschool Posseth na 5-1 winst op Schapie Multiservice weinig meer gebeuren. In de vierde klasse wonnen Miedema Bouw en Rintec in de strijd om de tweede plaats.

 

Mr. On & Offshore Service – Keizer Autoschade 7-2

Meteen na het begin stond het al 2-0 voor het Offshore team. Op een assist van Eelco Tanghe opende Tim Grond de score en was Keizer speler Keimpe Pols zo ongelukkig om de bal in eigen doel te werken. Na de treffer van Jan van Duyn op aangeven van Sander Hoekstra leek Keizer terug in de wedstrijd, maar de eerste periode werd toch afgesloten op 3-1 en weer was het Tim Grond die scoorde. Keizer kwam nog één maal terug via Keimpe Pols, maar kreeg een geweldige dreun te incasseren toen Erwin de Boer van korte afstand de kruising vond, 4-2. Keizer moest nu nog meer aanvallen en ging hierbij te opportunistisch te werk waarbij de doelman werd gewisseld voor een vijfde veldspeler. Dat gaf de snelle Offshore spelers zo veel ruimte dat Tim Grond, Cor Grond en Steven de Bruin de voorsprong gemakkelijk konden uitbouwen.

Bogt fen Gune – Autocentrum Harlingen 9-3

Frank de Wit 1-0, Willem van Duyn 2-0 en 3-0, Ventinho Vemba 3-1, Willem van Duyn 4-1, Frank de Wit 5-1, Willem van Duyn 6-1, Edwin Westra 6-2, Frank de Wit 7-2, Ventinho Vemba 7-3, Jordi Stecking 8-3 en 9-3.

Het leek wel of De Bogt door de nederlaag van Keizer veel energie had gekregen, want het ging vanaf het begin onder aanvoering van de gedreven Willem van Duyn voortvarend van start. Pas na 6-1 kwam het Autocentrum beter in de wedstrijd, maar toen was het leed al geleden.

A.B. Texel – Oosterlaar/Verhoeven 1-3

Het gelijkopgaande duel kwam pas laat op gang. Beide teams kregen in de eerste periode mogelijkheden waarbij David v.d.Pol uit een moeilijke hoek raak schoot. Pech had David met een schot onderkant lat. Toch kwam Oosterlaar op 0-2 via Lutsen Smits en het werd nog even spannend toen Steven Bootsma tegen scoorde. Quinten Zondervan zorgde voor de beslissing.

Steensma F.I. – Zijlstra Beroepskleding 14-3

Een merkwaardig duel waarin Zijlstra het in de tweede periode volledig liet lopen. Door treffers van de Zijlstra spelers Loya Ghandy 2x en Yoonis Shire stond het halverwege zelfs nog 2-3. De Steensma schutters waren Evert Pieter Tolsma 4x, Jelte Hijlkema 3x, Jacob Althuis 3x, Lammert Wagenaar 2x, Evert Tolsma en Durk Tichelaar.

De Skearmessen – Sportcentrum Shape 3-2

In dit volkomen gelijkopgaande duel kwam De Skearmessen als gelukkigste uit de strijd te voorschijn. Het scoreverloop; Sybo Offenga 0-1, Harmen Mulder 1-1 en 2-1, Phillip Hibma 2-2 en in de laatste seconden Tjibbe Krottje 3-2.

Cafe ’t Wap – Sijperda Verhuur 5-1

Sijperda kon op snelheid ’t Wap niet volgen. Het duel was met een 4-1 wisselstand dan ook vroeg beslist. Cafe ’t Wap is rijp voor de hoofdklasse . Scoreverloop; Hung Pang met een puntertje op aangeven van Kerst Hofman 1-0, Hung Pang na een solo 2-0, Kerst Hofman uit een corner van Sietse Jansma 3-0, Loukens Kleefstra met een intikker 4-0, Wybren Slager na een solo 4-1, Loukens Kleefstra voor open doel 5-1.

Warmtetechniek – Cafe De Posthoorn Dronrijp 5-2

Voor beide teams was dit de mogelijkheid om uit deze benarde positie te komen. Twee treffers van Collin Braak werden beantwoord door twee maal Hoite Schaap en zo kon er aan de tweede periode worden begonnen met gelijke kansen. Warmtetechniek was beter en dit werd beloond met twee treffers van Erik Kamstra terwijl Arjen Koning de eindstand bepaalde.

G.Pars Graanhandel – De Stûners 6-4

Hendrik Schiphof 1-0, Syb Wijnstok 2-0, Jelle Harm Kooistra e.d. 3-0, Tjitte Dijkstra 3-1, Rense Pieter Hiemstra 4-1, Hendrik Schiphof 5-1, Rense Pieter Hiemstra 6-1, Roar van Dellen 6-2, Jelle Harm Kooistra 6-3, Roar van Dellen 6-4.

Pars nam al vroeg voldoende afstand en is in het verdere verloop niet meer in de problemen geweest.

Primera Haitsma – Autobedrijf Strikwerda 10-3

De eerste nederlaag voor Strikwerda was meteen ook een duidelijke. Het leek er in het begin helemaal niet op toen Klaas Meinsma en Bouwe Strikwerda openden, 0-2.

Toen de stand snel gelijk werd wilde Strikwerda te veel forceren waardoor de snelle aanvallers van Haitsma te veel ruimte werd geboden. De score liep snel op via Pieter Zijlstra 4x, Cornelis Zijlstra 3x, Gerard Zijlstra 2x en Johannes v.d.Veen. Bouwe Strikwerda had nog een keer succes aan de andere kant in dit verrassende verloop.

The Phone House – De Jager Accountancy 6-3

Allard Hoekstra 1-0, Martijn Werkhoven 2-0, Marcel Koning 3-0, Karst Zeinstra 4-0, Alard Hoekstra 5-0, Lev v.d.Eng 5-1, Ronald Broersma 5-2, Martijn Werkhoven 6-2, Lev v.d.Eng 6-3

Dit duel kende weinig spanning omdat The Phone House duidelijk de sterkste was.

Betterfit/Combistralen – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 4-2

Jonathan Meeuwis 1-0, Arie Stoten 2-0, Noa van Gils 2-1 en 2-2, Arie Stoten 3-2, Jonathan Meeuwis 4-2

Een prima duel tussen twee gelijkwaardige teams. Betterfit was iets gelukkiger voor wat betreft het scoreverloop.

Horeca de Trije – Schroevenkopen.nl 1-8

Een eigen inzet van Jelmer Rodenhuis en een flinke defensieve misser betekende dat het de laatste tijd toch al goed spelende Schroevenkopen snel op fluweel kwam te zitten. Doelpuntenmakers Geert Dijkstra 2x, Johannes Boersma 2x, Ynte v.d.Veen 2x, Jelte Pieter Dijkstra en Jelmer Rodenhuis aan beide kanten één.

SDV
Projectbuilding – Grand Cafe De Doelen 3-4

Dit gelijk opgaand duel kreeg een boeiend slot waarbij SDV andermaal met lege handen kwam te staan. Roy Hoekstra opende waarna Richard v.d.Veer gelijk maakte. Frans de Beer zette SDV zelfs op een verrassende 2-1 en opnieuw Roy Hoekstra herstelde het evenwicht. In de slotminuten leek Robbin de Klerk het duel te beslissen, Richard v.d.Veer tekende voor 3-3 waarna Robbin de Klerk er toch nog 3-4 van maakte. De gelukkigste won.

Verno Verhuur – Huhtamaki/Leo Reitsma 1-19

Een duel om snel te vergeten omdat Verno slechts kon beschikken over drie veldspelers. De doelpunten kwamen van Sebastiaan Wierda 5x, Arjan Veldman 4x, Mathijs Wierda 4x, Mike Spanjersbergh 4x, Gerald de Bruin met een tegentreffer van Alex v.d.Bosch terwijl Jeroen Mosselman zijn eigen doelman nog verraste.

Huis & Hypotheek – Sportcafe de Trije 3-3

Het scheelde heel weinig of H & H had het Sportcafe team op een nederlaag getrakteerd. Ruben Brander profiteerde al vrij snel van een goed uitgevoerde actie van uitblinker Jorge Lopez en pas vlak voor de wisseling kwam Joshua Cuperus met het antwoord. Weer nam H & H het voortouw via Kevin ä Nijeholt. Rob Postma maakte gelijk en hierna volgde een spannend slot. Jorge Lopez ranselde de paal, Ruben Brander zorgde voor 3-2 en in de slotminuut haalde Rob Postma er nog een gelijk spel uit.

Rijschool Posseth – Schapie Multiservice 5-1

Het was geen gemakkelijke Posseth zege al doet het eindresultaat dit wel vermoeden. Schapie kwam door Kevin Hoekstra op voorsprong en deze bleef heel lang gehandhaafd. Verder was de beste mogelijkheid voor Pieter Beuker, maar hij schoot voor open doel over. Halverwege de tweede periode kantelde de wedstrijd. Na de 1-1 van Luuk Steensma waren het Pedro Lopez 3x en Marcel Amels die de score vlot opvoerden.

De Korenaar – Zuidema Scheepsbouw 3-2

Een gelijk opgaand duel tussen twee hardwerkende teams. Michael Deinum brak het duel open na een goede actie van Dugakan Karadag en routinier Gerard Vriesema maakte op aangeven van maatje Willem Buurstra gelijk. Erwin de Jong en Dagakan Karadag zorgden voor 3-1 en Willem Buurstra bracht uit een vrije trap de spanning nog even terug.

Sannes & Voorintholt – Rintec 1-2

Rintec was favoriet, maar had het ontzettend moeilijk tegen een S. & V. dat lang kon bogen op een 1-0 voorsprong via Alexander Terluin. Rintec kreeg wel veel kansen maar kwam pas laat langszij en toen was het meteen ook twee maal raak via Jeffrey Jellema.

Miedema Bouw – Stadsherberg catering 6-0

Doelman Eelco Bootsma van De Stadsherberg had een moeilijke avond, maar hij was van zijn team wel de enigste die in positieve zin opviel. Verder was Miedema superieur en scoorde via Dirk Jan Posthumus 3x, Bauke Okkema 2x en Harm Germ Hallema.