Mr. On & Offshore Service op drift. De Skearmessen en The Phone House van slag.

 

DSC 1324

Het zaalvoetbalteam van Mr. On & Offshore heeft het pad naar de overwinning inmiddels gevonden. Won het de vorige week voor de eerste maal, deze keer werd Zijlstra Beroepskleding met dubbele cijfers verslagen. In de onderste regionen van deze hoogste klasse wacht A.B. Texel nog op de eerste zege. Deze avond moest het met4-2 haar meerdere erkennen in het steeds beter presterende Autocentrum Harlingen. Bovenin blijft Keizer Autoschade ongeslagen na 5-3 op mede concurrent Autobedrijf Haitsma. In de eerste klasse leed De Skearmessen opnieuw een nederlaag. De Strûners F.C. was na een enerverend duel met 5-3 te sterk. Opvallend waren hier de ruime zeges van Cafe ‘t Wap en Pars Graanhandel. De nieuwe ranglijstaanvoerder werd Van Dellen Bellen die de topper tegen Sijperda Verhuur met 0-2 won. In de tweede klasse verloor The Phone House voor de tweede maal op rij. Betterfit/Combistralen scoorde in een gelijk opgaand duel gemakkelijker, 3-2. Autobedrijf Strikwerda bleef na een moeizame 5-3 op Maxstuc goed in de race evenals het royaal winnende Primera Haitsma. In de derde klasse maakte Grand Cafe de Doelen de meeste indruk door Verno Verhuur met 7-0 te verslaan en in de vierde klasse had koploper Bouwbedrijf Scharringa weinig moeite met Zuidema Scheepsbouw, al bleef het resultaat bij een bescheiden 4-1.

 

Autocentrum Harlingen – A.B.Texel 4-2

A.B.Texel kon het de Harlingers niet moeilijk maken. Ilhan Yildiz schoot al meteen een bal in de kruising en Edwin Westra zorgde met een beheerste treffer in de verre hoek voor 2-0. Het Autocentrum ging door, maar had bij de derde treffer de hulp van Gert Jan Herrema nodig die in eigen doel schoot. Na de 4-0 van Erdogan met een intikker kreeg A.B. Texel meer mogelijkheden. Gert Jan Herrema en Laurens Looijenga deden nog iets terug.

Keizer Autoschade – Autobedrijf Haitsma 5-3

Evert Jan Broersma had met drie treffers een topavond, maar kon niet verhinderen dat koploper Keizer Autoschade won. De eerste periode ging vrijwel gelijk op, maar daarna was Keizer beter en liep uit naar een royale 5-1 voordat Evert Jan nog iets in petto had. De Keizer treffers kwamen van de uitblinkende Sander Hoekstra 2x, Wiebe v.d.Meer, Jan van Duyn en Cees Terpstra.

Oosterlaar/Verhoeven – Steensma F.I. 7-4

Dylan Drent had in dit duel zijn avond. Hij was niet af te stoppen. Hij gleed keer op keer langs de Steensma verdedigers en scoorde maar liefst 6 maal. Steensma was kansloos, scoorde via Jacob van Althuis 2x en Evert Pieter Tolsma 2x tegen en voor Oosterlaar was er nog een treffer van Marijn Helfferich.

Zijlstra Beroepskleding – Mr. On & Offshore Service 5-13

Bij het wisselen van speelhelft stond er al 3-8 op het scorebord en leek een zeer hoge score aanstaande. Hierna hield Zijlstra zich redelijk staande. Ook in dit duel was de doelpuntenhonger van Tim Grond 6x niet te stillen en ook Steven de Bruin 3x at een hapje mee. Verder scoorden Erwin de Boer 2x, Eelco Tanghe 2x met tegentreffers van Pieter Hoekstra 2x, Yoonis Shire, Gerrit Nieuwenhuis en Robin Boersma.

De Strûners F.C. – De Skearmessen 5-3

Een attractief duel tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. De Rypsters moesten het hebben van overleg terwijl De Strûners het meer zocht in de snelle combinaties. Ruben van Dokkumburg opende waarna Harmen Mulder en Roel Frijling de stand ombogen naar 1-2. Na Ruben van Dokkumburg en Tjibbe Krottje werd het 2-3. Hierna kantelde de wedstrijd met treffers van Roar v.Dellen 2x en Tjitte Dijkstra al zal Hepke de Boer zich wel hebben afgevraagd hoe hij een unieke mogelijkheid niet binnen de palen kon krijgen bij een cruciale stand van 4-3.

Cafe ‘t Wap – Cafe De Posthoorn Dronrijp 8-0

Zoals het eindresultaat duidelijk aangeeft was ‘t Wap een maatje te groot voor het hardwerkende team uit Dronrijp. Gescoord werd er door Pieter Jelle de Jong 2x, Mark Kleefstra 2x, Niels v.d.Broek 2x, Kerst Hofman en Hung Pham. Zo spelend is de rol van dit Leeuwarder nog nog lang niet uitgespeeld.

Sijperda Verhuur – van Dellen Bellen 0-2

Een duel met te weinig hoogtepunten. Met een rollertje uit een vrije trap opende Ronald Post de score, kreeg Sijperda alleen een goede mogelijkheid uit een vrije trap die jammerlijk werd gemist en en besliste Klaas Bindert Malda het duel.

G.Pars Graanhandel – Sportcentrum Shape 6-0

Shape zit in een moeilijke fase en Pars is goed op dreef.

Het duel was snel beslist. Pars scoorde regelmatig en Shape kon hier weinig tegen over stellen. Doelpuntenmakers de uitblinkende Folkert Feenstra 3x, Jarco Pars, Syb Wijnstok en Hendrik Schiphof.

Autobedrijf Strikwerda – Maxstuc 5-3

Erwin Boiten 0-1, Sjoerd Didden 1-1, Richard Hoenderdaal 1-2, Klaas Meinsma 2-2 en 3-2, Richard Hoenderdaal 3-3, Klaas Meinsma 4-3, Sietse Viëtor 5-3.

Strikwerda doet mee om de bovenste plaatsen en Maxstuc vecht onderin voor de punten. Toch was er van krachtsverschil geen sprake. Het waren pas in de laatste minuut Klaas Meinsma en Sietse Viëtor die Strikwerda de punten bezorgde.

Betterfit/Combistralen – The Phone House 3-2

De eerste acties waren voor Betterfit. Dion Groen kon ongestraft doorlopen en dat betekende 1-0. Kars Zeinstra zorgde voor de gelijkmaker via de binnenkant paal en even later had dezelfde speler geluk dat doelman Jesse Hogendorp tegen hem aan schoot waardoor de bal opnieuw in het net belandde. Betterfit liet het er niet bij zitten. Jonathan Meeuwis herstelde het evenwicht en Gert Rijpstra bracht uit een vrije trap de beslissing.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Bowling Bloemketerp 4-3

Wierd Baarda 1-0, Douwe Bosma 1-1, Wierd Baarda 2-1, Daniël Scholten 2-2, Noa van Gils 3-2 en 4-2, Jan Bosma 4-3.

Een terechte eindstand na een spannend duel. Haarsma doelman Hendrik Hiemstra was met enkele prima reddingen de man van de wedstrijd.

Primera Haitsma – Horeca de Trije 8-2

De goudhaantjes waren hier Cornelis Zijlstra 4x en Pieter Zijlstra 3x. Ondanks de grote zege ging de strijd lang gelijk op. Na de 3-2 van Cornelis Zijlstra liet het Horeca team het verdedigend afweten. Voor het Horeca team scoorden Ronald van Santen en Pieter Quarre en verder was er een treffer van Joep Verhei.

Bar Yn ‘e Stal – Schroevenkopen.nl 3-2

Het leek er in de openingsfase niet op dat Schroevenkopen dit zou gaan verliezen. Jelte Pieter Dijkstra opende en even later was het Johannes Boersma die een voorzet goed beoordeelde. Met Tjanh-Bong Huong werd de achtervolging ingezet, Bauke Braaksma maakte gelijk en Tjanh-Bong Huong werd zelfs matchwinnaar.

Grand Cafe De Doelen – Verno Verhuur 7-0

De overwinning van De Doelen was geen verrassing, het krachtsverschil wel. Verno kreeg ook enkele kansen, maar de scherpte ontbrak. Robbin de Klerk 3x, Robin Zandberg 2x, Roy Hoekstra en zelfs doelman Desmond Jack Louwerens waren de doelpuntenmakers.

Schapie Multiservice – Expert Franeker 4-1

Tot de openingstreffer halverwege de tweede periode had Schapie veel moeite met het stugge Expert. Expert kreeg zelfs de beste mogelijkheden. Het bleef bij een inzet op de paal van Tjipko Vellinga. Pieter Beuker opende de score en toen stond het vrij vlot 4-0 via Jelte Reinier Kroes 2x en Robert Visser. Erik Menks besloot het duel vanaf de zijkant met een verdiende tegengoal.

Rijschool Posseth – Sportcafe de Trije 3-4

Het gaat met Sportcafe de Trije niet meer zo vliegend als in het begin van het seizoen. Wel opende het sterk via Rob Postma, Marco de Groot en Joshua Cuperus, maar twee maal Kris van Hofwegen betekende weer volop spanning. Rob Postma stelde de overigens verdiende zege veilig en Pedro Lopez bepaalde de eindstand.

Bouwbedrijf Scharringa – Zuidema Scheepsbouw 4-1

De verwachte zege kwam niet gemakkelijk tot stand. Scharringa domineerde de gehele wedstrijd, maar verder dan een treffer van afstand van Erik de Groot leverde dit in de eerste periode niet op. Via Lieuwe Beuker 2x en Wessel Elting nam de koploper hierna voldoende afstand en Willem Buurstra had nog succes aan de andere kant.

W.I.K. – Rintec 3-4

WIK is voor Rintec altijd een lastige tegenstander geweest en dit duel was hierop geen uitzondering. Jeffrey Jellema opende in de rebound en Sicco Osinga schoot onder doelman Robin de Jong de 1-1 binnen. Het was zelfs Hans Tegelaar die de “oudjes” op voorsprong zette. De druk op WIK werd wel steeds groter en dit leverde voordeel op voor Rintec via Iwan Hibma, Nathan Meindertsma en Jeffrey Jellema. De altijd lastige Sicco Osinga liet het er niet bij zitten, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam hij niet.

De Korenaar -Miedema Bouwbedrijf 3-4

Bouke Okkema nam bij Miedema het voortouw met twee treffers, Pieter.v.Gunst benutte een strafschop en Perseus Hellinga schoot zijn team naar een schijnbaar veilige 0-4. In de laatste 10 minuten kwam De Korenaar nog verrassend dicht bij met treffers van Michael Deinum, Michel v.d.Werf en Dogukan Karadag.