North line blijft ongeslagen koploper na ruime winst op Bouwbedrijf van Marrum

De klok is vooruit, buiten wordt het sneller donker en is het weer onstuimig. De warme gevoelige zalen van de Trije bieden dan een fantastische uitkomst want door het romantische spelletje voetbal gaat je hart sneller kloppen. Maar niet alleen dat want mede door fantastische aanvallen in combinatie met individuele klasse brengt de mede voetbal liefhebber tot extase. Kon jou favoriet daar mede voor zorgen? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Royal Steensma – Bogt fen Gune 4-2

Met de nummer drie tegen één was dit op papier een kraker maar wie ziet naar de punten tot op heden ( 4 vs 13 ) die concludeert wel even anders. Toch doen deze ploegen vaak weinig voor elkaar onder, zo ook vandaag. Beide ploegen lieten het balletje goed gaan en dus ontstonden er mogelijkheden aan beide kanten van het veld. Uiteindelijk werd de score geopend door Willem van Duijn die de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 0-1. Daarmee was het bal geopend en dus moest de nummer drie in de achtervolging gaan. Die achtervolging kwam er ook en dat leidde uiteindelijk in de 1-1 van Rinnert Tolsma die de bal in de kruising schoot en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-1. De tweede helft was net als in het eerste bedrijf een leuke helft om te zien. Beide ploegen speelde om de winst en dus werd het een open wedstrijd waarin het beide kanten kon op vallen. Uiteindelijk was het volgende doelpunt al gauw een feit. De bal kwam terecht bij Jordy Stecking en deze wist de bal in het lege doel te tikken 1-2. Wederom moesten de mannen van Royal Steensma in de achtervolging gaan en wederom gebeurde dat ook. Het was Rinnert Tolsma die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek 2-2. De gelijkmaker was een feit en dus konden beide ploegen weer op zoek naar de voorsprong. Doordat beide ploegen vol voor de winst wouden gaan kwam er veel ruimte aan beide zijdes van het veld. Uiteindelijk wist Jorrit Tolsma hiervan te profiteren want hij kon de bal vrij in tikken en daarmee werd het 3-2. Nu moesten de mannen van de Bogt fen Gune in de achtervolging gaan en dus kon de thuisploeg rustig afwachten. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het slot gegooid door Evert Tolsma want hij wist de bal simpel binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Autobedrijf Haitsma – Sportcafé de Trije   2-10

Waar de thuisploeg dit seizoen nog geen punt behaalde daar haalde de gasten al acht punten en daarmee vonden we hun terug op plek twee. Op voorhand zou je dus denken dit word een overwinning voor de gasten. In het veld bleek al snel dat de gasten de sterkere ploeg waren en dat resulteerde al snel in de openingstreffer van dit duel. De bal kon simpel worden ingetikt door Gerlof Dijkstra en daarmee werd het 0-1. Hiermee was het bal geopend en dat feestje werd al snel mooier want het was Karst Hannema die de bal door de benen van de keeper heen schoot en daarmee werd het 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest Haitsma in de achtervolging gaan. Toch lukte dit maar moeizaam want de mannen van de Trije waren heer en meester en dat leidde middels twee schoten in de verre hoek van Huib Tiemersma en Gerlof Dijkstra tot een 0-4 voorsprong. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoeveel word de eindstand. Nadat Rob Postma de bal door de benen van de keeper wist te schuiven 0-5, was het Gert Jan Zagema die de bal strak in de kruising wist te schieten en daardoor werd het 0-6. Maar hiermee was de lijdensweg van de thuisploeg nog niet ten einde want nadat Karst Hannema de bal in de korte hoek wist te schieten 0-7, daar tikte Gerlof een goed één tweetje binnen en daarmee werd het 0-8. Uiteindelijk wist Mart Zwier de eer te redden door de 1-8 binnen te tikken en dus konden zij in ieder geval zeggen dat ze gescoord hadden. Maar de gasten wouden naar de tien gaan en dat zou uiteindelijk ook gebeuren want Karst Hannema en Gert Jan Zagema wisten nog te scoren en daarmee brachten zij de stand op 1-10. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Hassan Bartouhtouh die de bal wist binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-10.

ZM Beweegcentrum – Zijlstra Beroepskleding 0-5

Met de nummer vier tegen vijf en een verschil van drie punten was dit een duel van het uiterste. Wie klimt er uit het onderste dal en behaald er drie belangrijke punten?  In het eerste bedrijf merkte je dat de ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het spel ging over en weer en dus was het wachten op doelpunten. Toch vielen deze doelpunten niet en dus werd de ruststand bepaald op 0-0. In het tweede bedrijf moest het dus gaan gebeuren en uiteindelijk gebeurde dat ook. Het was Stijn Scheffer die de bal kreeg en hij wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Hiermee was de score geopend en dat was een opmars naar meer. De thuisploeg moest komen maar de gasten namen het heft meer in handen. Dit leidde uiteindelijk tot de 0-2 van Johannes v/d Veen die de bal strak in de kruising wist te schieten en daarmee was het gaatje geslagen. Dit gaatje moest dus terug gebracht worden maar dit ging maar moeizaam voor de mannen van het Beweegcentrum. De hoop ging helemaal weg toen Cornelis Zijlstra de bal strak in de hoek wist te schieten en daarmee werd het 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en dus zouden de mannen van Zijlstra goede zaken doen. De score werd alleen maar hoger want Johannes v/d Veen wist de bal in de kruising te werken en daarmee bepaalde hij de stand op 0-4. De thuisploeg kreeg wel mogelijkheden om te scoren maar de bal wou er maar niet in en dus bleef de nul maar op het scorebord staan. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Stijn Scheffer die de bal simpel wist binnen te tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-5.

Eerste klasse

Skearmessen – Huhtamaki 2-2

Een duel tussen twee ploegen die op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen. En dus beloofde het op voorhand een interessant potje te worden. Interessant werd het zeker want ook op het veld deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide stonden goed en kwamen er goed en snel uit wanneer kon. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf maar eenmaal gescoord en wel door Jelle Zwanenburg die de bal strak in de verre hoek wist te schieten 1-0. In het tweede bedrijf moesten de gasten dus komen. Dit gebeurde ook zeker maar daarbij moest het wel denken om de scherpe aanvallen van de thuisploeg. Na een goede strakke bal kwam de bal op het hoofd van Roel Frijling en deze wist de bal goed binnen te koppen 2-0. Het gaatje was geslagen maar de mannen van Huhtamaki bleven aandringen. Uiteindelijk werd dit aandringen ook omgezet in de aansluitingstreffer. De bal kwam voor de voeten van Mike Spanjersbergh terecht en deze wist de bal simpel in het verre hoekje te tikken 2-1. De spanning was weer terug en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Uiteindelijk kwam daar zelfs de gelijkmaker via Justin van Abbema die de bal simpel wist binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de 2-2. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar meer maar dit kwam er niet meer en dus eindigde dit duel in een 2-2 eindstand.

Welgeschikt – Keizer Autoschade 8-3

Waar de thuisploeg een goede start kent daar geld dat niet voor de gasten die wisselvallig presteren. En dus zou je denken dat de koploper favoriet zou wezen. Er werd fel gestart door Welgeschikt en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Een voorzet vanaf rechts werd binnen gewerkt door Luke Glas door de bal in de korte hoek binnen te schieten 1-0. Dit doelpunt was het startsein voor meer want niet veel later was het Jay de Vries die opstoomde door het midden waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-0. Het gaatje was geslagen en de mannen van Keizer hadden het lastig. De thuisploeg ging door met aanvallen en na een goede pass vanaf rechts was het Sven Flikkema die de bal wist binnen te werken 3-0. Het gaatje was geslagen en dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen.  Helemaal omdat Luke Glas het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde in de linkerhoek 4-0. Maar dan is daar tweemaal Martijn Werkhoven die tweemaal een voorzet weet binnen te werken en daarmee bracht hij de stand terug tot 4-2. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee leek het antwoord te wezen want de ruststand werd bepaald op 5-2 door een doelpunt van Sven Flikkema die de bal vanaf de rechterkant in de korte hoek wist te schieten. De tweede helft begon en dat gebeurde met twee gretige ploegen. Keizer wilde iets recht zetten en dat gebeurde dan ook snel door Marcel Koning die over de rechterkant opstoomde en de bal in de verre hoek wist te schieten 5-3. Maar deze vreugde was maar van korte duur want na een voorzet vanaf de linkerkant kwam de bal terecht bij Sven Flikkema en deze schoot de bal door de benen van de keeper heen 6-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en helemaal toen Luke Glas een rebound wist binnen te werken en daarmee de stand op 7-3 bracht. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Jay de Vries die de bal vanuit het midden door de benen van de keeper schoot en daarmee bepaalde hij de eindstand op 8-3.

Koopmans Schilders – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  6-4

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus kon het beide kanten op vallen. Een voordeel had het zeker want de supporters konden een leuke en spannende wedstrijd verwachten. Leuk werd het zeker want het spel ging over en weer en beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk was het Menne Langhout die een voorzet vanaf de rechterkant wist binnen te werken in de verre hoek en daarmee werd het 0-1. Hiermee was de ban gebroken en de eerste slag geslagen. Niet veel later werd de score verder uitgebreid. Na een voorzet vanaf de rechterkant wist Nick van Dorsselaar de bal in de korte hoek te werken en daarmee werd het 0-2. Het gaatje was geslagen al zou dat maar van korte duur wezen want niet veel later was het Jeep Outhuijse met een actie over de linkerkant waarna zijn schot in de korte hoek eindigde 1-2. De spanning was weer terug en deze werd nog groter toen Albert Beuker opstoomde over de linkerkant waarna hij naar het midden dribbelde en de bal in de korte hoek wist te schieten 2-2. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. In het tweede bedrijf ging het snel want na een snelle counter was het Albert Beuker die er uit kwam en de bal in de linkerhoek wist te schieten 3-2. De ommekeer was dus een feit en dus moesten de gasten nu in de achtervolging gaan. Helemaal nadat Sjoerd Anema een actie over de rechterkant had om de bal vervolgens in de verre hoek binnen te werken 4-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar de bal is rond en dus kon er nog van alles gaan gebeuren. Maar daar dacht Jeep Outhuijse blijkbaar anders over want met een hard schot in de linkerhoek bepaalde hij de stand op 5-2. Het gaatje was geslagen en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Helemaal toen Mike van Dorselaar opstoomde over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 6-2.  Maar ondanks de grote achterstand bleven de mannen van Haarsma strijden voor elke meter en dat leidde zelfs tot nog een treffer. Menne Langhout kreeg de bal op het midden van het veld waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 6-3. Uiteindelijk wist Leeroy Jellema de eindstand te bepalen op 6-4 nadat zijn schot hard eindigde in de linker kruising.

Tweede klasse

Offinga Kappers – v.v. R.E.S. Bolsward 1-2

Met de nummer twee tegen vier en een verschil van zeven punten leek dit een duel te wezen waarin de thuisploeg favoriet was. Maar de gasten kunnen goed voetballen en dus kon het wel eens een leuke wedstrijd worden. En leuk werd het zeker want beide ploegen deden inderdaad weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden kwamen er voor beide maar uiteindelijk duurde het acht minuten voordat de score werd geopend. Het was Klaas Offenga met een eigen doelpunt en daardoor werd het 0-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. De tweede helft was twee minuten en zesendertig seconden onderweg toen de bal naar Leonardo Wassenaar ging en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen opzoek naar meer. Dat meer kwam er acht minuten en zevenentwintig seconden voor tijd. Een toegekende vrije trap werd door Sander Bootsma over de muur geschoten waarna de bal mooi in het mandje plofte 1-2. Nu moest Offinga weer in de achtervolging gaan en dus zou er meer ruimte komen voor de gasten. Uiteindelijk kregen beide ploegen in de slotfase nog een gele kaart te verwerken maar van dit mannetje meer werd niet van geprofiteerd en daardoor bleef de 1-2 op het scorebord staan. Dit was uiteindelijk ook de eindstand en dus behaalde de mannen van v.v. R.E.S. drie hele knappe punten.

SDV Keukens en meer 2 – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 4-3

De nummer drie tegen de koploper en een verschil van zes punten dat is de realiteit voorafgaand aan dit duel. Wilde de thuisploeg nog aanspraak maken op de eerste twee plekken dan moest er dus gewonnen worden. Beide ploegen bleken uiteindelijk weinig voor  elkaar onder te doen en dus werd het een leuke open wedstrijd. Uiteindelijk was het Simon Houtsma die opstoomde over de linkerkant van het veld waarna zijn schot in de korte hoek eindigde 0-1. De koploper dus op voorsprong en dus moest de thuisploeg reageren. Die reactie kwam er uiteindelijk ook en wel van Cas Bankert die een actie over rechts in zette waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-1. Deze doelpunten gaven energie en beide teams gingen gelijk opzoek naar meer. En dat meer kwam er ook want Sander Prins zette een actie in over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 2-1. Maar hiermee waren we er nog niet want kort hierna was de tegen reactie er al. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam terecht bij Jelle Pieter v/d Wal en hij werkte de bal binnen in de korte hoek 2-2. Toch zou er met deze stand niet gerust worden want net voor de pauze stoomde Simon Houtsma op over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-3. Met deze stand werd er gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want beide ploegen bleven gelijkwaardig aan elkaar. En dan is het Luc de Vries die een voorzet vanaf de linkerkant weet binnen te werken en daarmee werd het 3-3.  Beide ploegen gingen hierna op zoek naar meer en de mogelijkheden kregen ze ook zeker maar uiteindelijk zou er in dit duel nog eenmaal gescoord worden. Noa zette een actie in over links waarna zijn schot eindigde in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-3.

Killtrition – Frankena Loonbedrijf 1-2

We vinden beide ploegen terug op de onderste twee plekken van de competitie en dus was dit een ware strijd voor degradatie. Frankena moest winnen want bij verlies was het zo goed als gedegradeerd. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen daar gold dat ook zeker op het veld. Beide ploegen kregen zo hun mogelijkheden maar de geboden kansen gingen er niet in en dus werd de ruststand bepaald op 0-0. Waar er in het eerste bedrijf niet gescoord werd daar was het na één minuut vijftien in het tweede bedrijf wel raak. Tsjeard Halbersma kwam op door het midden van het veld waarna hij het maar eens probeerde van afstand en zijn schot vloog in de linkerhoek binnen 0-1. De score was dan eindelijk geopend en dus moesten de mannen van Killtrition in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook zeker en na negen minuten en vijfenvijftig seconden gespeeld te hebben was de gelijkmaker een feit. Enrico Post kwam aan de bal en zijn schot ging net langs de keeper het doel in 1-1. De spanning was weer terug al bleef deze stand maar van korte duur op het scorebord staan want twee minuut twintig later was het wederom raak. Theunis Regeling dribbelde goed op waarna zijn harde schot binnen viel 1-2. De thuisploeg moest wederom in de achtervolging maar de geboden mogelijkheden gingen er niet in en dus bleef de één op het scorebord staan. Ook de gasten scoorde niet meer en dus eindigde dit duel in een 1-2 eindstand.

Derde Klasse

Ventura Systems – Dikland installatie techniek 1-3

Met nul vs. vier punten vinden we beide ploegen terug op de onderste twee plekken van de competitie. De thuisploeg moest dus winnen want anders komt degradatie wel erg dichtbij. En dus stond er genoeg druk op deze wedstrijd want alleen de drie punten telde. Vanaf de eerste minuut merkte je dat de gasten iets sterker waren en dus namen zij het heft gelijk in handen. Dit leidde al vrij snel tot de openingstreffer van de wedstrijd. Jan van der Wal draaide goed weg bij zijn tegenstander waarna zijn schot strak in de linkerhoek eindigde 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus moest de thuisploeg helemaal komen. Helemaal toen de bal na een goed één tweetje terecht kwam bij Randy de Vries en deze kon de bal simpel in het lege doel tikken 0-2. De mannen van Ventura wilde wel maar de geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. En dan is daar wederom Jan van de Wal die aan de bal komt en zijn schot eindigde strak in de kruising 0-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus zou Dikland installatie techniek goede zaken doen. Maar dan is daar Rients Hietkamp die de bal ontving en zijn schot ging strak in de korte hoek binnen 1-3. Zou het dan toch nog kunnen? Nee was het antwoord want beide ploegen wisten niet meer te scoren en dus behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Braak Financiële Diensten – WR Unit 4-0

Het is spannend in de top van de derde klasse en dus was een overwinning voor beide ploegen belangrijk. De thuisploeg had uit de eerste duels zes punten behaald en de gasten negen. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheden maar deze gingen er niet in. Uiteindelijk duurde het vijf minuten en tweeënveertig seconden voordat de score geopend werd. Kevin A Nijeholt kwam aan de bal en met een ferme trap stuurde hij de bal naar de rechter bovenhoek 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging.. Ruim vijf minuten na het vorige doelpunt was het wederom raak. Haitze Weistra dribbelde goed op richting het doel waarna hij de bal hard tegen de touwen wist aan te schieten 2-0. De marge was er en deze werd twee en een halve minuut later nog verder uitgebreid. De keeper dook vlug naar de bal maar de spits kon de bal nog net af spelen op Mark de Vries die de bal daardoor simpel in het doel wist te schieten 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen of de mannen van WR Unit moesten nog een opmars in huis hebben. In het tweede bedrijf kregen beide ploegen wel mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk zou het netje nog eenmaal gaan bollen. Met nog zes minuten en vijfenvijftig seconden op de klok was de keeper van de gasten mee naar voren waarna de bal diep werd gespeeld op Stijn Beerends en deze kon de bal in het lege doel schuiven en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Rijschool Posseth – SDV Keukens en meer 8-3

Met de nummer drie tegen de koploper was dit een belangrijke wedstrijd voor beide. Op voorhand was het verschil vier punten in het voordeel van de gasten en dus was de thuisploeg gebrand op een goed resultaat. En dat men gebrand was kon je merken want de thuisploeg startte fanatiek en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Na een voorzet vanaf de rechterkant wist Mark Pranger de bal binnen te werken en daardoor werd het 1-0. De koploper moest nu in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het even later ook nog 2-0 werd via Alwin Bierema die na een goede actie over de rechterkant van het veld de bal in de verre hoek wist te schieten. Wat een wilde voor Posseth al was het hiermee nog niet gedaan want kort voor rust was het Rick Beimers met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de verre hoek 3-0. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus moesten de mannen van SDV iets verzinnen wilde het nog drie punten binnen halen. De gasten kwamen ook sterk uit de kleedkamer en kwamen zelfs tot enkele goede aanvallen en kansen maar deze gingen er niet in en dus bleef de nul op het scorebord staan. En dan is daar een snelle counter van Rick Beimers over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 4-0. Hiermee leek het wel gespeeld te wezen, helemaal omdat het even later ook nog 5-0 werd via Mark Pranger die een voorzet vanaf rechts in de korte hoek wist binnen te schieten. Maar dan kort na dit doelpunt is daar de ere treffer via Ronald Steenstra die na een goede actie over de rechterkant de bal in de verre hoek wist te schieten 5-1. Gezien het harde werken was deze treffer ook wel verdiend te noemen. Maar hier bleef het niet bij want even later kwam een voorzet vanaf de linkerkant terecht bij Richard v/d Veer en deze wist de bal snoeihard binnen te werken 5-2.  Was er dan toch nog een ommekeer in de maak? Nee leek het antwoord te wezen want Bas van der Sluis stoomde op over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 6-2. Maar toch bleven de gasten strijden en uiteindelijk wisten zij nog eenmaal te scoren via Mark Kerhof die vanaf links op kwam en de bal in de verre hoek wist te schieten 6-3. Het slotakkoord was er uiteindelijk via Rick Beimers die de bal nog tweemaal wist binnen te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 8-3.

Vierde klasse

North line – Bouwbedrijf van Marrum 9-1

Een wedstrijd tussen de ongeslagen koploper en de puntenloze hekkensluiter. Op voorhand zou je dus zeggen dat het een makkie zou moeten worden voor de thuisploeg. De aanval werd dan ook gelijk gezocht door de mannen van North line en dat resulteerde al vrij snel tot de openingstreffer. Jesse Hooghiemstra kreeg de bal in het midden van het veld aangespeeld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. Maar ondanks deze tegen treffer beten de gasten toch goed van zich af en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de 1-1 van Daniel Scholten die een voorzet vanaf de linkerkant door de benen van de keeper wist heen te schieten. Maar ondanks de weerstand kon men niet voorkomen dat de 1-1 tussenstand ook de ruststand zou gaan worden. Jurre Scheenstra had een goede actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-1. Met deze stand zou er ook gerust worden en dus was de vraag er kan van Marrum nog terug keren in de wedstrijd? Nee leek het antwoord te worden want de thuisploeg trapte het gaspedaal gelijk goed in en dat leidde al snel tot de 3-1 van Jurre Scheenstra die de voorzet vanaf de rechterkant hard in de korte hoek wist te schieten. Het verzet leek gebroken te wezen en helemaal omdat hierna Jilles Groen tweemaal wist toe te slaan en daarmee bracht hij de stand op 5-1. De wedstrijd was wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoeveel gaat het worden? De thuisploeg was in de eindfase gewoon scherper en dat leidde uiteindelijk nog tot vier doelpunten en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 9-1 eindstand.

CK Corporation – Roosma Schilders 5-2

Met vier vs. twaalf punten leek dit op voorhand een gespeelde wedstrijd te wezen. Maar de bal is rond en dus kon het alle kanten op vallen. Het werd gelijk een leuk en open duel waarin beide ploegen opzoek gingen naar de openingstreffer. Deze viel uiteindelijk na vier minuten en zevenenvijftig seconden. Lasse Burgsma probeerde het eens middels een afstandschot en deze viel heerlijk binnen 0-1. De nummer twee deed dus wat het moest doen en nam de leiding. Toch zou dit maar van korte duur zijn want een minuut later was het Luuk Steensma met een schot in de rechterhoek en daardoor werd het al vrij snel 1-1. Hierna gingen beide ploegen verder opzoek naar een volgend doelpunt maar de eerste mogelijkheden werden nog gemist en dus leken we met een gelijke stand de rust in te gaan. Maar dan met nog achtendertig seconden op de klok wordt er een hard schot gelost die nog gekeerd kan worden door de doelman, maar de rebound kwam voor de voeten terecht van Luuk Steensma en deze wist de bal alsnog binnen te werken 2-1. Een verassende maar ook wel verdiende voorsprong. In het tweede bedrijf moest de nummer twee gaan komen en dus zou er meer ruimte komen voor de mannen van CK Coporation. Waar het in het eerste bedrijf even duurde voordat er een doelpunt viel daar gold dat ook voor het tweede bedrijf namelijk zes en een halve minuut. Het was Pedro Lopez die zijn tegenstander passeerde waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 3-1. Het gaatje was geslagen en dus moesten de mannen van Roosma alles uit de kast halen voor een goed resultaat. Maar dan met nog negen minuten op de klok lijkt Pedro Lopez de bal te verspelen maar door snel handelen kan hij alsnog tot een schot komen waarna zijn schot strak in de kruising eindigt 4-1. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en helemaal toen het ook nog 5-1 werd via Junior Lopez die de bal wist te plaatsen in het midden van het doel. Uiteindelijk scoorde Lasse Burgsma nog een knappe goal door uit een bos van tegenspelers te komen en de bal hard tegen de touwen te schieten 5-2. Dit bleek tevens het laatste doelpunt van de avond te wezen en daarmee behaalde CK Corporation een knappe en verdiende overwinning.

Beumako – Horeca de Trije 1-2

Met de nummer vijf tegen drie en een verschil van vijf punten was dit voor beide een belangrijke pot. De ene wil aanhaken richting de derde plek en de andere wil nog kans maken op de eerste twee plekken. En dus kon het wel eens een leuke wedstrijd worden. Leuk werd het zeker want beide teams zochten gretig de aanval waar dat kon. Uiteindelijk duurde het acht minuten en vijftien seconden voordat de eerste treffer een feit was. Jochem Wielenga kwam goed aan de bal waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. En zo zie je maar het kan alle kanten op vallen en de stand op een ranglijst zegt niet altijd alles. Maar lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want vier minuten en drieëndertig seconden later was het alweer gelijk. Wie anders dan Michel van der Veen kwam aan de bal en met een goed schot liet hij de keeper achter 1-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus beloofde het een interessante tweede helt te worden. Het werd zeker leuk want beide teams stonden goed en kwamen er snel uit waar mogelijk. Lang leek het er dus op dat er niet gescoord zou gaan worden maar dan met nog zeven minuten en achtentwintig seconden op de klok komt de bal bij Patrick van Dijk terecht en deze kaatste de bal goed het doel in 1-2. Nu moest Beumako weer de aanval zoeken en dus zou er meer ruimte ontstaan voor de mannen van Horeca de Trije. Uiteindelijk wisten beide ploegen niet meer te scoren en daardoor behaalde de gasten een goede overwinning.