Nummer laatst TRES.nl vernederd nummer drie Café de Kleine Beurs

20181207 AWA5699

Een ronde vol spanningen en onderlinge strijd leverde mooie affiches op. Concurrenten deden elkaar pijn of namen juist geen afstand van elkaar. Waar simpele overwinningen leken te komen daar liep het soms toch heel anders af. Het grootste voorbeeld hiervan was de vernedering van nummer laatst TRES.nl op nummer drie Café de Kleine Beurs. Er is dus weer genoeg gebeurd in deze speelronde en dus zijn de neutrale toeschouwers zeker aan hun trekker gekomen.  Wil jij weten waarvan / van wie dat allemaal was? Lees dan gerust verder!!

Autobedrijf Haitsma – Restaurant De Grillerije   1-4
Met één keer winst en eenmaal verlies is Autobedrijf Haitsma de competitie redelijk begonnen. Restaurant De Grillerije daarentegen wonnen hun eerste twee duels en daarmee bezette het de koppositie. De gasten konden dus verder weglopen van de concurrentie maar dan moest er wel gewonnen worden. De thuisploeg daarentegen wilde niet verder achterop raken en dus wouden ook zij graag de drie punten. Het duel begon ook leuk en beide ploegen zochten de aanval waar kon. Verdedigend stond het bij beide goed compact en hierdoor was het brijen naar een goede opening. Het duurde dan ook even voordat de score werd geopend maar na tien minuten spelen was het wel een feit. Een goede aanval kwam terecht bij Steven Bootsma en deze wist de bal van dichtbij binnen te tikken 1-0. Hierna bleef het spel in balans maar dat veranderde in drie minuten tijd. Het is de zestiende minuut als Sander Hoekstra de bal ontvangt en zijn schot eindigt in de linkerhoek 1-1. Een minuut later was het weer raak en opnieuw was het Hoekstra die scoorde. Een goede aanval kwam terecht voor zijn voeten en middels een simpele voetbeweging wist hij de bal binnen te tikken 1-2. Maar hier bleef het niet bij want twee minuten later was het weer raak. Het was opnieuw Sander Hoekstra die de bal ontving en zijn schot eindigde in de rechter bovenhoek 1-3. In de tweede helft moest de thuisploeg wel komen maar dit leek al snel een hopeloze opdracht te worden. Het is namelijk de 22ste minuut als opnieuw Sander hoekstra de bal ontvangt en ditmaal eindigde zijn schot in de linkerhoek 1-4. Hierna moest de thuisploeg meer risico’s nemen en dat zorgde ervoor dat het zelf kansen zou krijgen maar ook dat het kansen zou tegen krijgen. Toch bleef het een leuke pot om te zien maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde het in een 1-4 eindstand.

Freedom Energy – Moto Delicato  3-8
Met de nummer vijf tegen zes is dit echt een duel vanuit de kelder van de hoofdklasse. Beide teams verloren hun eerste twee wedstrijden en dus moest er door beide gewonnen worden om enigszins aansluiting te vinden met de middenmoot. Beide ploegen startte fanatiek en dat leverde ook gelijk de eerste mogelijkheid op maar deze ging langs de verkeerde kant van de paal. Maar lang duurde het niet voordat de score geopend werd. Het is de derde minuut als Leeroy Jellema de bal ontvang om vervolgens de bal hard in de linkerkant van het doel te schieten 1-0. Maar deze score bleef niet lang op het scorebord staan want in de komende vijf minuten zou er genoeg gebeuren. Eerst is het Sander Hoekstra die de bal simpel weet binnen te tikken 1-1. Twee minuten later is het Lars Koster die geheel vrij stond waarna ook hij de bal simpel weet binnen te tikken 1-2. Maar vanaf de aftrap was het opnieuw Leeroy Jellema die een goede aanval in huis had en zijn schot ging binnen in de rechterhoek 2-2. In het restant van de eerste helft bleven beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar en daarin kreeg het ook beide kansen om de voorsprong in te zetten. Niets was minder waar en dus moesten de laatste twintig minuten de doorslag geven. Dit gebeurde ook want deze helft stond bol van de aanvallen , kansen en doelpunten. Het is de 23ste minuut als Leeroy Jellema zijn hattrick compleet maakt en daarmee de stand op 3-2 brengt. Maar de heren van Moto Delicato lieten zich niet uit de weg slaan en dus zette zij een waar offensief in.  Het is de 27ste minuut als een goede aanval simpel word binnen getikt door Tseard Boorsma 3-3. Twee minuten later is het dezelfde Boorsma die zijn team met een schot in de linkerhoek op voorsprong weet te schieten 3-4.  Was de wedstrijd nu beslist? Ja was het antwoord want een minuut later werd de 3-5 op het scorebord geschoten door Stijn van der Geest 3-5. Hierna wilde Freedom Energy nog wel maar het kon niet voorkomen dat het in de laatste tien minuten nog drie doelpunten tegen kreeg.  Door een treffer van Tseard Boorsma en nog twee van Stijn van der Geest werd de eindstand bepaald op 3-8

Keizer Autoschade – Bogt fen Gune   4-2
Een duel tussen twee teams die normaal gesproken weinig voor elkaar onder doen. Keizer Autoschade heeft één duel gewonnen en één verloren. De Bogt fen Gune heeft daarentegen hun eerste twee duels gewonnen. De gasten konden dus goede zaken doen op de ranglijst door te winnen van de thuisploeg. Voor de thuisploeg geldt juist hetzelfde, willen zij om plek één mee doen dan moet er gewonnen worden. Het duel begon ook prima. Beide ploegen zakte compact in waar kon en kwamen eruit waar mogelijk. Uiteindelijk leidde dit in de vijfde minuut tot de eerste treffer van de wedstrijd. Het was Jan van Duijn die de bal ontving en middels een goed schot in de linkerhoek bracht hij de stand op 1-0. In de rest van de eerste helft golfde het spel over en weer en daarin kregen beide ploegen ook de kans om te scoren. Uiteindelijk gebeurde dit niet en dus was de ruststand 1-0. De tweede helft begon heerlijk want na iets meer dan anderhalve minuut spelen lag het volgende doelpunt in het mandje. Opnieuw was het Jan van Duijn die de bal ontving en van dichtbij wist hij de bal simpel binnen te tikken 2-0. Drie minuten later leek het duel definitief beslist te worden. Het was Willem van Duijn die een goede actie in huis had waarna hij de bal hard en zuiver in de linkerhoek wist te schieten 3-0. Maar ondanks deze tegentreffer bleven de gasten er in geloven. Het moest meer risico’s nemen en dat leidde ook tot goede kansen maar door scherp keeperswerk werd een tegendoelpunt voorkomen. Toch kwam de spanning in de 32ste minuut enigszins terug toen Mark Hartman de bal hard in de rechterhoek wist te schieten 3-1. Maar nu moest men doordrukken en dus werd de druk steeds meer opgevoerd. Uiteindelijk leverde dit ook een treffer op maar dan wel voor de thuisploeg. Het was Rinand Post die de bal dichtbij de goal ontving en deze wist de bal simpel binnen te tikken 4-1. Uiteindelijk zou er nog één treffer vallen en deze kwam op naam van Wilfred van der Zee. Hij wist de bal na een goede actie hard in de rechterhoek te schieten 4-2.

Eerste klasse

Leo Reitsma Huhtamaki – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum  1-6
Met twee teams die beide nul punten hadden uit drie duels beloofde het een interessante wedstrijd te worden. Wie gaat er van de nul af en kan het vizier richten op de middenmoot en wie blijft op nul staan en dus onderaan in de competitie. Het duel begon interessant want beide teams deden niet heel veel voor elkaar onder. Dit leverde al gauw een goede kans op maar tot een doelpunt leidde dit nog niet. Maar lang zou dit niet duren want in de zesde minuut was het raak middels een afstandschot 0-1. Hierna gingen de remmen los want een minuut later werd de score verder verdubbeld. Een actie over de rechterkant werd goed binnen geschoten in de korte hoek 0-2.  Maar hier bleef het niet bij want een minuut later was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Chris Outhuyse die de toegekende vrije trap hard wist binnen te schieten 1-2. Lang leek dit ook de ruststand te worden maar niets bleek minder waar te zijn. Het is de negentiende minuut als een actie over de linkerkant in de verre hoek werd geschoten 1-3. In het tweede bedrijf moest de thuisploeg wel komen maar dit lukte maar mondjesmaar. De gasten waren de sterkere ploeg en kregen ook de beste kansen om te scoren. Toch duurde het tot de 32ste minuut voordat er weer gescoord werd. Na een goede actie over de linkerkant werd de bal hard en zuiver in de korte hoek geschoten 1-4.  Hiermee leek het duel helemaal beslist te wezen want met nog zo weinig tijd op de klok was het gat enorm. Deze werd in twee minuten tijd nog groter. Eerst was daar een afstandschot wat erin vloog 1-5, waarna een actie over links in de verre hoek werd geschoten 1-6. Dit bleken de laatste treffers te wezen en dus was het een simpele overwinning voor Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum.

Auto Strikwerda – Foto Techniek Service   1-3
Waar de ene hun laatste duel verloor daar won de andere vorige week. Maar ondanks dat was het verschil in punten maar drie punten in het voordeel van Foto Techniek Service. In de eerste fase van de wedstrijd ging het spel over en weer en dat leverde enkele mogelijkheden op voor beide teams. Toch duurde het even voordat het eerste doelpunt een feit was. Het was de tiende minuut toen er een voorzet vanaf de zijkant kwam waarna klaas Meinsma de bal simpel binnen kon tikken 1-0. Hiermee was de strijd geopend en dus beloofde het nog een spannende wedstrijd te worden. In de fase na de 1-0 probeerde beide teams de aanval te zoeken middels hoog baltempo, maar dit ging niet altijd even soepel waardoor de aanvallen simpel verdedigt konden worden. En wanneer het dan niet lukt middels de combinatie dan moet je het maar eens proberen van afstand. Zo gezegd zo gedaan want twee minuten voor rust was het Toine Muizer die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel binnen 1-1. Dit deed blijkbaar vertrouwen opdoen want Alwin Feenstra probeerde het in de 23ste minuut ook maar eens van afstand en dit schot eindigde laag in de onderhoek 1-2. Nu moesten de heren van Auto Strikwerda weer in de aanval gaan en dus zou er steeds meer ruimte komen voor de gasten. Maar toch was daar de grote kans op de gelijkmaker maar door een goede redding wist de keeper de gelijkmaker te voorkomen. Uiteindelijk viel het doelpunt wel in de dertigste minuut al was dit niet een goal voor de thuisploeg. Het is Tim Bijlsma die de diepte word ingestuurd en hij wist één op één met de keeper de bal rustig in de hoek te schuiven 1-3. Ondanks de mogelijkheden die er nog kwamen werd er niet meer gescoord en dus bleek de 1-3 de eindstand te wezen.

Sportcafé de Trije – Zandstra en vd Meer  4-3
Een duel tussen twee teams die tot aan deze speelronde nog ongeslagen waren. Sportcafé de Trije had zes uit twee en Zandstra en vd Meer 9 uit drie. De vraag vooraf was dus wie blijft er ongeslagen na deze speelronde? Beide ploegen schot vlot uit de startblokken en dat leidde er toe dat beide teams enkele mogelijkheden kregen in de openingsfase. Gescoord werd er echter niet maar het spel bleef over en weer gaan en dus zou je verwachten dat een doelpunt niet uit kon blijven. En zo gezegd zo gedaan! Het is de elfde minuut als Sander Prins een goede solo actie opzet waarna hij de bal laag in de hoek weet te schieten 1-0. Hiermee leek de ploeg bevrijdt te zijn en helemaal toen Sander Prins een minuut later al zorgde voor de 2-0. Was de ban hiermee gebroken? Nee was het antwoord want de gasten bleven weerstand bieden, alleen leidde dit vooralsnog niet in doelpunten. En dan is daar de 17de en 18de minuut als hetzelfde recept als bij de eerste treffers uit de hoge hoed word getoverd. Het was beide keren Marco de Groot die scoorde. De eerste was een schot van dichtbij en de tweede kwam hij één op één met de keeper en schoot hij de bal door de benen in het doel. Daarmee bepaalde hij de ruststand op 4-0. Met deze stand moest het wel gespeeld zijn en zo dachten de heren van Sportcafé de Trije wellicht ook. Maar dan kwamen zij bedrogen uit want binnen een minuut werd de marge alweer verkleind. Eerst was het Hidde de Vries die de 4-1 maakte waarna gelijk er achteraan Lennard Feenstra één op één met de keeper kwam en de bal hard en half hoog wist binnen te schieten 4-2. De spanning leek weer terug te zijn en dat was in de fase hierna wel te merken. Het spel ging weer als van ouds over en weer en beide teams kregen de kans om te scoren. Toch moest men wachten tot de dertigste minuut voordat er weer gescoord werd. Het was opnieuw Lennard Feenstra die het maar eens van afstand probeerde, de keeper verkeek zich en hierdoor ging de bal simpel in het goal. 4-3. In de laatste fase ging Zandstra en vd Meer nog alles en niks spelen maar tot doelpunten leidde dit niet meer.

Tweede klasse

R.E.S – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  4-1
Met respectievelijk drie punten uit twee duels en twee punten uit drie duels staan beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst. De winnaar zou dus goede zaken kunnen doen en de verliezer blijft bivakkeren in de onderste regionen. Een spannend duel leek het te worden maar toch was dit vanaf het begin iets minder zo. De thuisploeg had een overhand en probeerde het spel te maken door compact spel in combinatie met de snelle schakeling. Dit leverde in het begin ook wel kansje op maar toch duurde het tot de tiende minuut voordat er gescoord werd. Het was Colin Kruishaar die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde halfhoog in de hoek 1-0. De gasten wouden wel maar hadden het niet gemakkelijk in deze fase van de wedstrijd en hierdoor werden de doelpunten nog niet gemaakt. In de zestiende minuut was het Frits Schreefel die aan de bal kwam en van dichtbij wist hij de bal hard binnen te schieten 2-0. Het slotakkoord van de eerste helft was wederom voor Frits Schreefel. Op grote afstand van het doel zag hij de ruimte waarna hij het maar eens probeerde, het schot was zo zuiver dat deze er via de binnenkant van de paal in ging 3-0.  In het begin van de eerste helft wilde de gasten wel iets meer druk zetten maar hier wist de thuisploeg goed onder uit te voetballen. Het duurde uiteindelijk tot de 27ste minuut voordat de volgende treffer een feit was. Het was Daniel van der Zee die de bal dichtbij het goal ontving en zijn schot ging er simpel in 4-0. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld want met de verhoudingen op het veld leek het vreemd dat er nog enkele malen gescoord zou worden door de gasten. Maar dan is daar met nog negen minuten te spelen wel de eretreffer. Het is Redmer v.d. Kooi die een goede voorzet krijgt en met een simpele in tikker kon hij de stand op 4-1 zetten. Verder dan deze stand kwamen beide teams niet meer en dus was het een simpele overwinning voor de thuisploeg.

Van Dellen Bellen – Braak Financiële Diensten   3-6
Met respectievelijke drie en twee punten uit drie duels zijn beide teams terug te vinden in de onderste regionen van hun klasse. Beide zouden dus moeten winnen om enigszins uit deze zone te komen en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. En leuk werd het want beide teams deden niet veel voor elkaar onder en dus ging het spel in de beginfase over en weer. In de achtste minuut leverde dit pas het gewenste resultaat op. Een actie over de rechterkant werd voorgegeven waarna Jildert Boekema de bal met zijn hak in het doel weet te schieten 1-0. Maar lang zou het hier niet bij blijven want enkele minuten later was het alweer gelijk. Een goede actie over links werd in de korte hoek binnen geschoten en daarmee kwam de stand op 1-1. Beide ploegen kregen hierna nog mogelijkheden maar doordat deze er niet in gingen leken we met deze stand te gaan rusten. Maar niets bleek minder waar te zijn want met nog een minuut te spelen was daar een actie over links waarna de voorzet er door Sietse Kuiper werd ingeschoten 1-2. Nu moest Van Dellen Bellen wel komen en dat zou meer ruimte opleveren voor  Braak Financiële Diensten. Hier wist men optimaal van te profiteren in de 26ste minuut. Een actie over de linkerkant werd opnieuw in de korte hoek binnen geschoten 1-3. Na dit doelpunt leek het duel beslist te zijn. De thuisploeg probeerde wel van alles maar de gasten hadden de touwtjes goed in handen. Met nog negen minuten te spelen werd het duel helemaal in het slot gegooid. Eerst was er een actie over rechts die vervolgens in de korte hoek werd geschoten 1-4, waarna de bal vanaf de aftrap onderschept werd en van afstand werd binnen geschoten 1-5. In de laatste vijf minuten werd er nog driemaal gescoord. Eerst maakte de keeper een blunder waardoor de 2-5 op het scorebord kwam waarna enkele minuten later een afstandschot binnen viel 2-6. Met nog een minuut te spelen kreeg de thuisploeg nog een penalty en deze werd hard binnen geschoten door Jildert Boekema 3-6.

Welgeschikt –  Verno Verhuur  6-1
Met de nummer twee tegen de nummer vijf op het programma stonden er genoeg belangen op het spel. Bij winst van Welgeschikt zouden zij de koppositie overnemen en bij winst van Verno Verhuur zouden zij stijgen naar de derde plek. Genoeg reden dus om er vol voor te gaan en de drie punten binnen te slepen. In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Het spel golfde over en weer en beide teams kregen ook zo wel hun kansjes. Maar uiteindelijk gaat het om de afronding en als dat niet gedaan word blijft de stand ongewis. Maar deze ongewisheid zou snel veranderen want het was Jorge Lopes die zijn team middels een afstandschot op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Hierna kregen de gasten ook nog een goede kans om te scoren maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal en dus bleef het minimaal verschil op het scorebord staan. Maar toch zou die tweede treffer er nog komen. Het was Gert Rijpstra die op avontuur ging en zijn schot ging langs een wout van spelers en eindigde tegen het netje 2-0. De tweede helft begon furieus en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer. Een goed schot eindigde via een speler van de thuisploeg achter de eigen keeper en hierdoor stond het al snel 2-1. Maar uiteindelijk zou het bij deze ene treffer blijven voor de gasten. Want ondanks dat het nog wel wat kansjes kreeg was de thuisploeg de bovenliggende partij. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in nog enkele goede treffers. Eerst was het Jesse van der Geest die goed aangespeeld werd om vervolgens koelbloedig binnen te werken 3-1. Vervolgens was het tweemaal Oscar Elsinga die zijn geplaatste schoten zag eindigen achter de doelman 5-1. Waarna het slotakkoord was voor Gert Rijpstra. Hij kreeg de bal goed aangespeeld waarna hij met een listig boog balletje de keeper kansloos liet 6-1. Dit bleek uiteindelijk de eindstand te wezen en dus kon je spreken van een simpele overwinning voor de nieuwe koploper.

Derde klasse

Café de Kleine Beurs – TRES.nl  1-9
Met de nummer drie tegen de nummer zeven is het verschil op de ranglijst aardig groot. Het verschil in punten bedroeg ruim zes punten in het nadeel van de hekkensluiter. Op voorhand zou je dus zeggen dit word een makkie voor Café de Kleine Beurs. Maar niets bleek minder waar te wezen want het was TRES.nl die vandaag het spel dicteerde. Natuurlijk kreeg de thuisploeg wel mogelijkheden maar de gasten waren een stuk effectiever. Zo was daar al snel het eerste doelpunt van Gijs Overmeer. Hij besloot maar eens op doel te schieten en via een aantal benen ging de bal er uiteindelijk in 0-1. Deze voorsprong bleek vertrouwen te geven want kort hierna was het alweer raak. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Robert Polee de trekker mocht overhalen 0-2. De thuisploeg moest wel komen maar hierdoor gaf het wel aardig wat ruimte weg en dat kwam hen duur te staan. Het was Gijs de Graaf die alleen op de doelman mocht afgaan waarna hij de bal rustig en beheerst wist binnen te schuiven 0-3. Het geluk kon niet op bij de gasten en helemaal niet toen Robert Polee middels een afstandschot de keeper veraste en voor de 0-4 tekende. Gaat de thuisploeg deze grote achterstand nog goed maken in de tweede helft? Het leek er wel even op toen aan het begin van het tweede bedrijf Danick Sikkema een prima uitgespeelde aanval wist af te ronden 1-4. Maar uiteindelijk bleek het antwoord nee te wezen want de gasten waren een stuk scherper dan de thuisploeg en dat leidde uiteindelijk nog tot enkele goede treffers. Eerst was het Maurits Horwitz die een voorzet goed wist binnen te werken 1-5, waarna Robert Polee de stand op 1-6 bracht middels een goed afstandschot vanaf de zijkant. Maar hiermee was het nog niet gespeeld want er zouden in de slotfase nog drie doelpunten vallen. Eerst was het Almer Ament die met een schot de 1-7 op het scorebord zette waarna de laatste twee treffers gemaakt werden door de scherpe Robert Polee. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 1-9 en daarmee veraste de nummer laatst tegen de nummer drie.

Man of the World Lwd. – Horeca de Trije  3-3
Waar Man of the World Lwd. op een zesde plek stond met drie punten uit drie duels daar stond Horeca de Trije  één plekje hoger met vier punten uit vier duels. Beide ploegen doen dus weinig voor elkaar onder op de ranglijst en dat was ook terug te zien in de wedstrijd van vandaag. Beide ploegen voetbalde waar kon en probeerde zo hun kansen te creëren. Mogelijkheden waren er dus zeker maar toch duurde het tot de laatste fase van de eerste helft voordat er gescoord werd. Het is de veertiende en vijftiende minuut als er tweemaal van afstand word geschoten, deze schoten waren zo secuur dat ze uiteen spatte tegen de touwen. Hiermee ging de thuisploeg met een gunstige 2-0 voorsprong de rust in. De gasten moesten nu wel gas geven want anders zouden de punten vaarwel gezegd kunnen worden. En zo geschiedde ook want binnen een minuut was daar een actie over de linkerkant en werd de bal goed en strak in de verre hoek geschoten door Patrick van Dijk 2-1. Het geloof was terug en nu moest men doordrukken om tot de gelijkmaker te komen. Lang duurde dit niet want drie minuten later was het alweer gelijk. Een toegekende vrije trap werd hard genomen door Patrick van Dijk en deze vloog hard tegen de touwtjes 2-2. De wedstrijd was weer in evenwicht en ook het spel onderling ging weer naar een gelijkwaardig niveau. Gezien het spelbeeld in de tweede helft leek het erop dat er nog wel doelpunten zouden vallen want beide teams maakte aanstalten naar het goal van de tegenstander. Uiteindelijk zouden deze doelpunten er ook nog komen. Eerst was het Jens de Ruiter die een voorzet vanaf rechts wist binnen te tikken 3-2,  waarna twee minuten voor tijd een voorzet vanaf links werd binnen gewerkt door Pieter Quarre 3-3. Uiteindelijk bleek er niet meer gescoord te worden en dus kon je spreken van een verdiend gelijkspel.

Vierde klasse

Rijschool Posseth – Engineeringsburo Zuidema  4-4
Een duel tussen twee ploegen die uit de eerste wedstrijden nog geen punt wisten te behalen. Blijft dit voor één van beide zo of gaan beide ploegen van de nul af? Vanaf het begin werd het een leuke open wedstrijd waarin beide teams genoeg mogelijkheden kregen om te voetballen. Hierdoor was het aantal kansen dat men kreeg aardig wat. Toch duurde het tot de zevende minuut dat de nul van het scorebord verdween. Het was Hidde Jonker die een voorzet simpel wist binnen te tikken 1-0.  Het leek wel of dit wat deed met beide ploegen want een minuut later werd de score verdubbeld. Het was Leon Wever die de bal ontving en zijn schot ging in de linkerhoek binnen 2-0.  Maar hier lieten de gasten het niet bij zitten en gelijk vanaf de aftrap trok men ten aanval. Na een actie over de zijkant kwam de bal terecht bij Jelle de Jong en deze wist de bal in de rechterkant van het midden binnen te werken 2-1. De spanning bleef aanwezig en in deze fase van de wedstrijd kon het nog alle kanten op gaan. Het is de dertiende minuut als de bal scherp voor het goal komt en Sipke de Jong de bal verkeerd raakt waardoor deze in het eigen doel vliegt 3-1. De tweede helft begon zoals deze geëindigd was. Beide ploegen wilde de aanval inzetten en dus kregen beide teams genoeg ruimte om te voetballen en de kansen te creëren. En net als in de eerste helft duurde het ook nu zeven minuten voordat er weer gescoord werd. Het was Axel de Vries die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de linker onderhoek 4-1. Met deze stand leek het duel wel gespeeld te wezen want het verschil was drie en er waren nog maar dertien minuten te gaan. Maar als snel was daar het antwoord waar op gehoopt werd. Het is de 29ste minuut als Jelle de Jong helemaal vrij staat en de bal simpel weet binnen te tikken 4-2. Kan het dan nog? Ja zou je denken al kregen de heren van Rijschool Posseth nu wel meer ruimte om de aanval te zoeken en dus was het hopen dat zij niet zouden scoren. Maar ook  Engineeringsburo Zuidema kreeg nog goede mogelijkheden om te scoren en dat deed het dan ook vijf minuten voor tijd. Het was Sipke de Jong die helemaal vrij stond en de bal simpel wist binnen te tikken 4-3. De spanning was geheel terug en dus was er nog van alles mogelijk. Er werd in de laatste minuten nog meer risico genomen door de gasten en dus was het billenknijpen voor de thuisploeg. En dan in de laatste minuut is het toch raak! Het is Evert Obbo die geheel over het hooft word gezien door de thuisploeg, hij krijgt de bal, neemt deze aan en schiet hem strak en hard binnen 4-4. Wat een comeback!!. Uiteindelijk bleek dit de eindstand te wezen en dus werd de neutrale toeschouwer getrakteerd op een waar spektakel.

Mc Donalds Harlingen – Bouwbedrijf van Marrum   2-2
Met de nummers twee en één van de competitie tegen elkaar beloofde het vooraf een interessant potje te worden. Beide willen strijden voor promotie en dan zou je zulke potjes moeten winnen. Het verschil voorafgaand aan dit duel was drie punten in het voordeel van de gasten. In het veld kon je dit ook wel terug zien want beide ploegen streden voor elke meter en wachtte geduldig op de kans die zou komen. Beide ploegen hadden in de eerste helft wel kansen om doelpunten te maken maar in de afwerking was men soms niet scherp genoeg. In de vijftiende minuut was het dan toch raak. Een actie over de linkerkant werd goed voorgezet waarna deze simpel werd ingetikt door Tjipko Vellinga 0-1. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Het enige dat zou veranderen was de score. Zo was het de 24ste minuut dat er een actie over rechts werd opgezet waarna de voorzet werd binnen getikt door Jarick Hiemstra 1-1.  Deze gelijke stand bleef maar kort op het scorebord staan want drie minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was het Gerben Nauta die een voorzet vanaf links wist binnen te tikken 2-1.  Maar net als bij de vorige treffer duurde het ook nu maar kort voordat er weer gescoord werd. Het was minuut 31 toen Mart Beuker een goede actie over rechts inzette om vervolgens de bal in de korte hoek binnen te schieten 2-2. In de slotfase gingen beide partijen nog vol voor de winst maar tot doelpunten leidde dit niet meer en dus eindigde deze topper onbeslist.

Stadsherberg Catering – WR Unit   5-1
Met de nummer vier en vijf tegen elkaar was dit een belangrijk duel in de middenmoot van de competitie. Wie er wil aanhaken bij de top drie die zouden moeten winnen en de verliezer zou blijven in het droge onderkant gebied. In de eerste helft deden beide teams weinig voor elkaar onder. Het stond beide compact waar kon en kwam eruit in de omschakeling. Kansen waren er voor beide maar de scherpte was niet aanwezig. Toch zou er in de eerste helft wel gescoord worden. Het was Friso van Eyck die een goede actie maakte en de bal hard in het mandje schoot 1-0. In de tweede helft begon het spel in een niet al te hoog tempo en hierdoor konden aanvallen simpel verdedigt worden. Beide ploegen hadden een goede kans om te scoren maar door handelend optreden en niet het geluk mee eindigde het niet in doelpunten. In de 25ste minuut werd Harm Braams volledig vrij gelaten voor de goal en hij wist de bal dan ook simpel binnen te tikken 2-0.  Stadsherberg Catering had nu de regie in handen en dus was het wachten op meer doelpunten. Deze kwamen er in de 32ste en 33ste minuut. Eerst was het Wietse Blauw die van dichtbij wist binnen te schieten 3-0 , waarna de volgende aanval simpel kon worden binnen getikt door Erik Menks 4-0. Hiermee was het duel wel gespeeld maar de thuisploeg wilde meer en dus ging het nog vol voor een doelpunt. Deze kwam er ook via Friso van Eyck die van dichtbij simpel wist binnen te schieten 5-0. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor WR Unit. Het was Mica Swart die de eretreffer mocht maken en daarmee de eindstand op 5-1 bepaalde.