Offinga kappers wint absolute topkraker en blijft ongeslagen koploper

Inmiddels zijn we enkele weken onderweg in de ZVF zaalcompetitie en daaruit kan geconcludeerd worden dat het nog even inkomen is voor alle ploegen. Inmiddels hebben enkele ploegen al voor een verassing gezorgd en hierdoor zijn de meeste teams niet meer ongeslagen. Zo ook niet de mannen van R.E.S. die ten onder gingen in de absolute kraker tegen Offinga Kappers. Met deze knappe zege zijn zij één van de weinige ploegen die ongeslagen bovenaan staat. Hieronder kun je lezen wie wat heeft gedaan, dus kies jou favoriet en kijk of je kunt smilen.

Hoofdklasse

Auto Haitsma Jansma wonen – Bogtfengune 0-1

Een ware thriller in deze hoofdklasse. Het was namelijk de nummer drie tegen twee en het verschil in punten was vooraf maar één in het voordeel van de gasten. De duels tussen deze twee ploegen leveren altijd veel doelpunten op en ook veel intensieve duels. De toeschouwers gingen er dan ook maar eens goed voor zitten want dit kon wel eens een doelpuntrijk duel worden. Vanaf minuut één werd wederom duidelijk dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. In balbezit tegenstander stonden beide ploegen goed compact en dus moest het tempo hoog gelegd worden wilde het door de muur heen komen. Uiteindelijk wisten beide ploegen er enkele malen goed uit te komen en kansen te creëren maar toch bleef de score nog uit. Nog inderdaad want uiteindelijk was het Siard Bloemsma die de bal goed wist mee te nemen waarna zijn schot in de verre hoek eindigde 0-1. De ban was gebroken en nu moest de thuisploeg steeds meer risico nemen. Uiteindelijk werden deze risico’s ook genomen maar dit leidde niet tot een treffer. Aan de andere kant wisten de gasten ook niet meer te profiteren van de geboden ruimte en daardoor werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 0-1. 

Sportcafé de Trije – Foto Techniek Service 3-1

Waar Sportcafé de Trije nog geen punt behaalde uit de eerste twee duels daar bleven de mannen van Foto Techniek Service enigszins stadey want dit team behaalde twee punten uit twee duels. Beide ploegen moesten dus winnen wilde het uit de onderste regionen komen. Spanning was er dus gegarandeerd maar of het ook bij gezonde spanning zou blijven was weer een andere vraag. Het wed een wedstrijd waarin de spanning te voelen was. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en daarmee kregen we een interessante pot te zien. Nadat enkele mogelijkheden gemist waren was het Gerlof Dijkstra die aan het einde stond van een mooie aanval en daarmee zette hij zijn team op 1-0. Nu moest Foto Techniek Service komen maar deze waren bij vlagen wat slordig waardoor het niet tot scoren wist te komen. Uiteindelijk was het Gerlof Dijkstra die de bal ontving en met een schot in de hoek liet hij de keeper kansloos 2-0.  Het gaatje was geslagen maar dit duurde niet lang want een genomen corner kwam voor de voeten van Tim Bijlsmaterecht en deze schoot de bal hard via de onderkant van de lat binnen 2-1. De spanning was weer terug maar het spel in het tweede bedrijf was voor de thuisploeg. De gasten moesten komen maar dit lukte maar moeizaam. En dan is er een fout achterin de verdediging van de gasten waarna Gerlof Dijkstraer vandoor kan gaan en simpel de 3-1 binnen kan werken. Dit bleek het laatste doelpunt van de avond te wezen en de eerste punten voor de thuisploeg dit seizoen.

Eerste Klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Mc Donalds Harlingen5-4

Met een punt achterstand en drie plekken op de ranglijst begon de thuisploeg aan dit duel. In de vorige edities bleken beide ploegen weinig voor elkaar onder te doen en dus kon het vandaag ook alle kanten op. Vaak wachten beide ploegen af voordat het de aanval zoekt en dus leek het er op voorhand op dat er weinig gescoord zou worden. Maar niets bleek minder waar te wezen want het werd een leuke open wedstrijd waar het alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk was daar een snelle openingstreffer van Jeffrey Jellema die de bal links langs de keeper wist te schieten 1-0. Hiermee was het bal geopend en dit bal werd nog feestelijker want het was Willem Miedemadie een vrije trap keihard wist binnen te werken 2-0. Hiermee was het gat geslagen en dus zou je zeggen dat de thuisploeg door zou drukken helemaal het feit dat ze even met een man meer stonden na een rode kaart bij de gasten. Maar ondanks dat bleven de heren van Mc Donalds de aanval zoeken en dat leidde zelfs tot de aansluitingstreffer van Gerben Nauta 1-2. De aansluiting was er weer en dat gaf de gasten voldoende vertrouwen. Uiteindelijk werd het zelfs 2-2 na een aanval over de linkerkant van Mateusz Roman Ijpe en deze wist de bal in de korte hoek binnen te werken 2-2. Beide ploegen kregen voldoende kansen en dus kon je er wel vanuit gaan dat er nog wel doelpunten zouden gaan vallen. En dat klopte ook wel want eerst was het Gerben Nauta met de 2-3 waarna Willem Miedema tekende voor de gelijkmaker 3-3. De neutrale zaalvoetbalfan kon zijn lol op want er viel genoeg te beleven en dan waren we er ook nog niet. Vervolgens was het Jeffrey Jellema die het met een puntertje van afstand probeerde en daarmee liet hij de keeper kansloos 4-3. Nu mochten de gasten weer aanzetten en dat leidde tot meer ruimte voor de thuisploeg. Hiervan werd uiteindelijk optimaal van geprofiteerd. Een voorzet bij de tweede paal kon binnen gewerkt worden door Wessel Elting en daarmee bracht hij de stand op 5-3. Maar toch zou dit niet de eindstand wezen want het was Mateusz die iemand wist uit te dollen en wist binnen te werken 5-4. Dit was uiteindelijk het laatste doelpunt van de avond en zo eindigde een enerverende wedstrijd in drie punten voor Haarsma.

Zijlstra Beroepskleding – Man of the World Lwd. 1-1

Beide ploegen verloren vorige week hun duel in een doelpuntrijk gevecht. En dus hadden beide ploegen revanche gevoelens en dus konden de supporters zich opmaken voor een ware thriller. Vorige week kregen beide ploegen teveel tegen maar wist het dus ook te scoren, maar hoe zou dit vandaag gaan? Wordt het een gesloten wedstrijd van 1-1 of eindigen we dit duel in een 6-5 eindstand? Vanaf minuut één bleek uiteindelijk dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide ploegen stonden compact in verdedigende zin en dus moest het tempo hoog liggen wilde beide ploegen er door komen. Uiteindelijk viel het wel met het aantal hele grote kansen. Maar ondanks dat kon je verwachten dat er gescoord zou worden. En zo gezegd, zo gedaan. Het was Johannes vdVeen die de bal goed wist mee te nemen waarna zijn strakke schot in het hoekje eindigde 1-0. Nu moesten de gasten komen en dus was het afwachten hoe Zijlstra Beroepskleding daarmee om zou gaan. Uiteindelijk was daar de verdiende gelijkmaker via Rutger van der Pol en daarmee bepaalde hij de tussenstand op 1-1. Uiteindelijk zochten beide ploegen nog naar een doelpunt maar de geboden kansen werden niet benut en dus eindigde dit duel in een 1-1 eindstand. 

Tweede Klasse

SDV Projectbuilding – Braak Financiële Diensten 5-3

Met beide drie punten uit de eerste drie duels vinden we beide ploegen terug in de middenmoot van de competitie. En dus waren de ambities voor deze wedstrijd duidelijk. Beide ploegen wilde vol overgave deze wedstrijd in gaan en dus zou je verwachten dat het een open pot zou worden. En een leuke wedstrijd werd het zeker want ondanks dat het tempo niet hoog lag ging het spel over en weer. Zo werden de doelpunten achter elkaar binnen geschoten en daarmee bleef de spanning enorm hoog. Zo was het ene doelpunt nog mooier dan de andere want zo was er een afstandschot wat er in werd geschoten, waren er goals uit solo’s en werden er ballen van dichtbij binnen gewerkt. Uiteindelijk scoorde voor de thuisploeg: Stijn Cevat 3x, Dilet Brahne en Sander Prins en voor de gasten scoorde Cornelis Boonstra 2x en Wessel Roorda. En wanneer je deze doelpunten bij elkaar op telt dan kom je tot een totaal eindstand van 5-3. 

Keukens en Meer – Dikland installatie techniek 1-3

Met een verschil van vier punten op de ranglijst en daarbij een verschil van vier plekken op de ranglijst begon de thuisploeg als favoriet aan dit duel. Wilde de gasten nog iets betekenen in deze nog jonge competitie dan moesten de punten vanavond zeker behaald worden. Een leuke uitdaging dus maar niets is onmogelijk en dus kon er zomaar eens gestunt worden. En dat de gasten gebrand waren kon je merken want er werd fel gestart en dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheden. Maar ondanks deze mogelijkheden duurde het even voordat de score werd geopend. Uiteindelijk gebeurde dit middels een snoeiharde volley en daarmee werd de stand op 0-1 gebracht. Nu moest de thuisploeg meer komen en dus wachtte de gasten rustig op de ruimte. Dit deed het slim want hierdoor kon de ploeg er snel op de counter uit komen waarna de aanval goed werd uitgespeel en de 0-2 een feit was. De aftrap werd vervolgens genomen waarna de bal meteen over de keeper werd heen geschoten en eindigde in het doel. Toch bleef het duel spannend want kwam die stunt er dan toch? Ja zou het antwoord wezen want uiteindelijk werd er in dit duel nog maar eenmaal gescoord en daarmee werd de eindstand bepaald op 1-3. 

Offinga Kappers – R.E.S. 2-0

Een ware kraker stond er vandaag op de planning. De nummer één met negen punten uit drie wedstrijden trof de nummer twee met zes punten uit twee wedstrijden. Op de ranglijst deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus was het afwachten hoe dat op het veld zou zijn. Binnen de lijnen bleek al gauw dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De jonge heren van Offinga zochten graag de aanval en de mannen van R.E.S. wachtte rustig en compact af. Nadat er enkele mogelijkheden gemist waren werd de score dan toch nog geopend. Wie anders dan Feike Nieuwhof nam de bal goed mee waarna zijn schot tegendraads in de linkerhoek eindigde 1-0. Nu moesten de gasten wel komen maar gemakkelijk was dit niet. De thuisploeg was fel en kregen in de wedstrijd de meeste mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Uiteindelijk gebeurde dit ook want Sander Prins kwam op zette over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 2-0.  R.E.S. probeerde het nog wel maar de enkele geboden mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en daardoor eindigde dit duel in een 2-0 eindstand. Hiermee blijft de koploper ongeslagen en doen zij goede zaken op de ranglijst.

Bouwbedrijf van Marrum – Keizer Autoschade 1-4

Met de nummer negen tegen drie leek dit een wedstrijd te worden voor de gasten. Waren het niet dat de thuisploeg maar vier punten achter stond en bij winst goede zaken kon doen. Maar vanaf minuut één bleek al gauw dat de mannen van Keizer Autoschade heer en meester waren. De bal ging er gemakkelijker rond en het tempo werd door hen bepaald. Het was dan ook geen verassing dat de thuisploeg op achterstand kwam. Een schot door de benen van de keeper ging er in en daarmee werd het 0-1. Uiteindelijk werden er twee doelpunten geweldig uitgespeeld en middels nog twee afstandschoten werd het al gauw 1-4. Uiteindelijk bleek dit de eindstand te wezen. Doelpuntenmaker voor de thuisploeg was Mark Hoekstra en voor de gasten scoorde:  Martijn Werkhoven 2x, Cornelis Zijlstra en Teunis van der Boom.

Derde klasse

Zaalvoetbalteam ex BTW – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma8-3

Met de nummer zes tegen tien was dit een zespunten duel. Het verschil op de ranglijst bedroeg op voorhand maar drie punten in het voordeel voor de thuisploeg. De gasten moesten dus winnen wilde het van de laatste plaats af gaan en de thuisploeg kon de drie punten goed gebruiken om de aansluiting naar de top drie te vinden. Op voorhand was het dus een interessant potje. Maar waar het op voorhand een leuk potje leek te worden daar werd het uiteindelijk een eentonig potje. De thuisploeg was de bovenliggende partij en dat leidde al snel tot een 1-0 voorsprong. Een genomen corner werd in de verre hoek geschoten en daarmee werd het duel geopend. Na dit doelpunt werd het tempo opgevoerd en dat leidde al snel tot nog eens drie doelpunten en daarmee werd het totaal op 4-0 gebracht. Nu was het de vraag kunnen de mannen van Bouwbedrijf Jelle Bruinsma nog terug komen? Het antwoord was wellicht wel want een goed genomen corner werd hard binnen gekopt en daarmee werd de stand op 4-1 gebracht. Het verschil was dus weer drie maar dit mocht eigenlijk niet baten want na een goede actie over de rechterkant werd de bal in de korte hoek binnen geschoten 5-1. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen want de overmacht was gewoon te groot. Nu was alleen nog de vraag in hoeverre gaan de heren van Zaalvoetbalteam ex BTW werken aan het doelsaldo?  Na een snelle aanval werd de bal vanaf de achterlijn in de korte hoek geschoten en daarmee werd het 6-1. In het laatste gedeelte van de wedstrijd wisten beide teams nog tweemaal te score en daarmee eindigde deze wedstrijd in een 8-3 eindstand.

v/d Woude fietsen – Verno Verhuur 4-4

Met respectievelijk vier en zes punten uit drie duels waren beide ploegen aardig gestart aan de competitie. Dit was ook te zien aan de ranglijst want beide ploegen vonden we vooraf terug in de middenmoot. Het beloofde dus een ware strijd te worden want Vernor Verhuur wilde de afstand in punten vergroten en v/d Woude fietsen wilde juist over de gasten heen gaan. En een waar spektakel werd het ook. Beide ploegen wilde de aanval zoeken waar kon en dus werd het een open wedstrijd. Dit leidde al snel tot de voorsprong voor de thuisploeg. Een goed één tweetje kwam voor de voeten van Wytze Lanting terecht en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Dit doelpunt gaf vleugels en helemaal toen Mark Ypma de score met een mooi schot verder wist uit te breiden 2-0. Maar ondanks deze marge bleef het spannend in deze wedstrijd want de meeste aanvallen kwamen toch van Vernoverhuur. Dat het uiteindelijk 2-1 werd via Dirk Jan Volbedamocht dan ook verdiend genoemd worden. Na dit doelpunt zette de gasten door en uiteindelijk werd het zelfs gelijk via Timo Postma 2-2. Nu kon het weer alle kanten op gaan en dus nam de spanning steeds meer toe. Dat leidde er zelfs toe dat beide teams steeds slordiger in het spel werden en dat het tempo niet al te hoog was. En dan is daar een schot op het doel van de thuisploeg maar deze kan nog gekeerd worden waarna de rebound binnen gewerkt kan worden door Dirk Jan Volbeda2-3. Nu moesten de mannen van de fietsen weer in actie komen. En dat gebeurde ook want een goede en snelle combinatie van het gehele team werd binnen gewerkt door Mark Ypma en hierdoor zorgde hij voor de 3-3. In de slotfase leek het gelijk te blijven ondanks een licht overwicht voor de gasten. En dit lichte overwicht betaalde zich uiteindelijk ook uit in een doelpunt. Het was wederom Dirk Jan Volbeda die scoorde en met zijn hattrick zorgde hij voor de 3-4 voorsprong. Maar zoals de wedstrijd begon in een gelijke stand daar eindigde dit duel ook in remise. Het was Jelle Jinsede Jong met een schot in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-4.

WR Unit – Roosma Schilders 2-2

Beide ploegen waren de vorige speelronde vrij en dus konden beide ploegen zich vol overgave opmaken voor dit duel. Zeker voor Roosma kwam deze rustpauze niet verkeerd uit want het eerste duel werd verloren. WR Unit daarentegen won hun eerste twee potjes en dus was deze ploeg gebrand om de ongeslagen status te behouden. Op voorhand wist je dus dat er voldoende op het spel stond. En dat kon je merken want het ging gelijkgaand op en dat leidde er toe dat het een open wedstrijd werd. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen maar toch duurde het even voordat de score werd geopend. Het was Meindert Jan Feenstra die één op één kwam met de keeper waarna hij rustig bleef en de bal simpel in het mandje wist te leggen 1-0.  Maar ondanks dit tegendoelpunt bleven de mannen van Roosma Schilders prima spelen. Gezien het spelbeeld was een gelijkmaker dik verdiend geweest en uiteindelijk kwam deze er ook. Skelte Eemsingnam de bal goed mee waarna hij de bal simpel door de benen van de keeper wist te schieten 1-1. De spanning was weer volledig terug en dus kon het weer alle kanten op gaan. De wedstrijd bleef open en beide deden weinig voor elkaar onder. En dan in het tweede bedrijf komt Mustafa Senol Turkmenaan de bal en met een goed bekeken schot liet hij de keeper kansloos 1-2. Een verassing leek in de maak want de tijd tikte steeds meer weg en de mannen van WR moesten steeds meer ruimte weg geven en dus zou je verwachten dat het verschil na twee zou worden gebracht. Maar niets was minder waar want de kansen werden niet benut en dus bleef het tot aan de laatste seconden spannend. En dan met nog twintig seconden op de klok is het Elmer Feenstra met een actie over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-2. Dit bleek het laatste wapenfeit van deze wedstrijd te wezen en dus was het eerste punt voor Roosma een feit. 

BSH Partyservice – Rijschool Posseth 2-7

Met zes punten uit twee was de thuisploeg uiterst scherp begonnen aan deze competitie. Dat kon je echter niet zeggen van Rijschool Posseth want deze verloren hun eerste duel met maar liefst 7-1. Op voorhand zou je dus denken dat de thuisploeg de grote favoriet was maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. En dat een wedstrijd niet gespeeld is zonder te spelen dat bleek ook vandaag maar weer eens. De thuisploeg kwam wel fel uit de startblokken en dat leidde al snel tot het eerste doelpunt van de wedstrijd en deze kwam op naam van Arne Tigchelaar 1-0. Dit was een klein tikje vorPosseth maar ook zij wisten al snel de weg naar het juist doel te vinden. Het was Alwin Bierema die een aanval opzette over de rechterkant waarna zijn schot via in de verre hoek eindigde via de binnenkant van de paal 1-1. Dit doelpunt leek bevrijdend te voelen want alle remmen gingen er nu vanaf en dat leidde zelfs tot een voorsprong. Wederom was het AlwinBierema die opstoomde door het midden van het veld waarna zijn schot via de binnenkant van de paal in het doel eindigde 1-2. Maar ook de mannen van BSH lieten zich niet kisten en dus zochten ook zij de aanval weer eens. Het was ArneTigchelaar die voorin helemaal vrij stond en met een strak schot in de rechter onderhoek bracht hij de stand weer in evenwicht 2-2. Maar ondanks deze gelijkmaker kregen de gasten hierna enkele mogelijkheden en deze werden ook verder omgezet in doelpunten. Eerst was het Rick Beimers die de bal langs de keeper wist te schieten 2-3, waarna de bal naar Eelke Anema werd gespeeld en deze transporteerde de bal met een hakje in het doel 2-4. Hiermee was er een gaatje geslagen en dus moest de thuisploeg komen. Doordat deze moesten komen kwam er steeds meer ruimte voor de gasten en als één team gevoel voor ruimte nodig heeft zijn dat wel de gasten. Rick Beimers zetten een prima één tweetje op waarna hij de bal goed terug kreeg en deze wist hij simpel binnen te werken 2-5. Het slotakkoord was vervolgens voor Alwin Bieremawant met nog twee treffers had hij een groot aandeel in de 2-7 eindstand. En zo zie je maar weer dat de bal rond is en dat er van alles kan gebeuren.