Ongeslagen ploegen maken geen fouten en breiden puntenaantal verder uit!

20181207 AWA5643

Dit keer kende we een korte maar krachtige speelronde. In totaal waren er maar zes wedstrijden te noteren en dus was het een vrij overzichtelijke bedoeling. De ongeslagen ploegen ( op één na ) deden vanavond goede zaken en hierdoor wisten zij de eerste ploegen op achterstand te zetten. In vier van de zes wedstrijden werden de overwinningen simpel binnen gesleept, en in twee duels was het spannend tot aan het einde. Genoeg reden dus om alles op het gemakje door te lezen!

Eerste klasse

Royal Steensma – Foto Techniek Service   5-1
Een duel tussen een degradant uit de hoofdklasse vs. een team wat nog niet gespeeld had maar vorig jaar ook al speelde in deze categorie. Vooraf leek Royal Steensma de favoriet te wezen, maar de bal blijft rond en dus is er van alles mogelijk. Toch begon het duel leuk want beide ploegen wilde voetballen en dat leidde al gauw tot enkele mogelijkheden. Waar de eerste mogelijkheden er niet in gingen daar was het in de vierde minuut wel raak. Het is Jacob Althuis die de bal ontving en van dichtbij wist hij de bal simpel binnen te werken 1-0. Nu moesten de heren van Foto Techniek Service  wel komen al duurde de wedstrijd nog lang en dus was er van alles mogelijk. Toch had de thuisploeg een lichte overhand en dit werd in de zevende minuut ook vertaald in het tweede doelpunt. Ditmaal werd Jorrit Tolsma gevonden en ook hij wist de bal van dichtbij simpel binnen te tikken 2-0. Maar lang kon men niet genieten van deze minimale voorsprong want twee minuten later was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Toine Muizer die de keeper goed wist uit te spelen waarna hij de bal hoog en hard wist binnen te werken 2-1. De spanning was weer terug en dus beloofde het zeker nog spannend te worden. Beide teams kregen hierna nog ruimte om de kansen uit te spelen maar tot een doelpunt leidde dit niet. De ruststand leek dan ook al bepaald te wezen maar met nog minder dan een minuut te spelen werd de stand op 3-1 gezet.  Opnieuw was het Jorrit Tolsma die aan de einde van een goede lopende aanval stond en dus wist hij simpel de bal binnen te werken 3-1.  De gasten moesten in de tweede helft wel komen maar dat leidde er wel toe dat de thuisploeg ruimte kreeg om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Toch behield de thuisploeg de meeste kansjes en dus kon je er haast wel vanuit gaan dat een doelpunt en de overwinning dichtbij was. En zo geschiedde ook want het was de 28ste minuut dat het duel definitief in het slot werd gegooid. Het was Anno Venema die de bal vanuit de omschakeling zo in het lege doel kon prikken 4-1. Daarmee was deze wedstrijd wel gespeeld maar uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen. Het was Jorrit Tolsma die de bal ontving en middels een goed afstandschot wist hij de keeper kansloos te laten 5-1. Dit was ook de eindstand en dus was het een simpele overwinning voor de ongeslagen thuisploeg.

Zandstra en vd Meer – Leo Reitsma Huhtamaki  3-0
Een duel tussen twee ploegen die respectievelijk drie en nul punten bezitten na één duel spelen. Voor de ene is het dus zaak om de ongeslagen status te behouden en voor de andere is het zaak om aan te haken bij de top. In de eerste helft kon je merken dat de druk er bij beide ploegen goed op stond. Het gaf elkaar niet heel veel speelruimte en hierdoor bleef het aardig gelijk waardig. Toch kregen beide teams enkele goede mogelijkheden om de score te openen maar het beetje geluk ontbrak steeds en hierdoor was de ruststand 0-0. In de tweede helft moest het dan gebeuren. Beide ploegen wilde de aanval zoeken en dit leidde al gelijk tot gevaar voor beide doelen. Maar doordat de keepers goed stand wisten te houden ging de bal er maar niet in. Zou het dan eindigen in een doelpuntloos gelijk spel? Nee zou het antwoord blijken want in de 27ste minuut werd de score geopend. Een goede actie van Hidde de Vries zorgde ervoor dat de bal vrij voor zijn linkerbeen kwam te liggen waarna hij de bal laag in de hoek weet te schieten 1-0.  De gasten moesten nu wel meer risico nemen en dat leidde er toe dat de thuisploeg er goed wist uit te komen maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Leo Reitsma Huhtamaki kreeg zelf ook nog enkele goede kansen maar de bal wilde er maar niet in. En dan is het vaak zo wanneer jezelf niet weet te scoren dan doet de ander het wel. En dat gebeurde vijf minuten voor tijd ook. Het is Lennart Feenstra die met een goed schot Zandstra en vd Meer op een 2-0 stand weet te zetten. Waar het er op leek dat het gespeeld was daar werd dit drie minuten voor tijd definitief zo.  Het was Jesse Jaasma die de bal vanaf zijn eigen goal over iedereen heen wist te schieten waarna de bal eindigde tegen de touwen van de tegenstander 3-0. Dit bleek uiteindelijk de laatste goal te wezen en dus was de eindstand 3-0.

Sportcafé de Trije – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum   5-1
Een duel tussen de nummer één en zeven van de competitie tot op heden. Maar ondanks dat er nog maar weinig wedstrijden zijn gespeeld zegt dat maar weinig. Vanaf het begin deden weinig ploegen weinig voor elkaar onder al hadden de heren van Sportcafé de Trije een lichte overhand. In de eerste fase van de wedstrijd kregen beide ploegen kansjes maar tot doelpunten leidde dit nog niet. Met nog een kleine tien minuten te spelen in het eerste bedrijf besloot Erwin de Boer het maar eens te proberen van afstand, dit schot was zo precies gemikt dat het laag in de onderhoek eindigde 0-1. Zodoende had Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum de voorsprong te pakken maar nu moest het deze wel zien vast te houden. De thuisploeg zette iets meer aan waardoor de gasten iets meer in de achteruit moesten. Het was dan ook geen verassing dat de gelijkmaker in de lucht hing en ook zou vallen. Het was de zestiende minuut als Marco de Groot de bal ontvangt en deze hard achter de keeper schiet 1-1. Dit doelpunt leek een bevrijding te wezen want iets later was het opnieuw raak. Een goede pass kwam voor de voeten van Marco de Groot terecht, deze wist de bal op korte afstand goed aan te nemen waarna zijn schot via de keeper in het doel belande 2-1. In de tweede helft moesten de gasten komen en dat zou ruimte opleveren voor de thuisploeg. Maar in plaats van een uitgespeelde aanval besloot Joshua Cuperus het maar eens van afstand te proberen en zijn schot eindigde half hoog in het doel 3-1.  Ook al lijkt de voorsprong een zekerheid het kon nog alle kanten opgaan en dat bleek ook wel in de volgende fase van de wedstrijd. De gasten wouden de aanval inzetten en kregen ook wel de mogelijkheden maar hierdoor kon de thuisploeg profiteren van de ruimte en dus kreeg het de mogelijkheid op meer doelpunten. Het was dan ook de vraag of het nog spannend zou worde, maar dit bleek uiteindelijk niet het geval te worden want in de 33ste minuut werd de score nog verder uitgebreid. Het was opnieuw Marco de Groot die de bal dichtbij het goal ontving en zijn schot eindigde half hoog tegen de touwen 4-1. Hiermee was het wel gespeeld en helemaal toen het in de slotminuten ook nog de 5-1 op het scorebord kwam. Dit bleek uiteindelijk de eindstand te wezen en dus houdt de thuisploeg de ongeslagen status.

Derde klasse

Sportcentrum Het Noord – Horeca de Trije   5-2
Met de nummer zes tegen vijf was het een duel voor aanhaken of afhaken. Sportcentrum Het Noord verloor hun eerste wedstrijd kansloos en Horeca de Trije won hun enerverende wedstrijd. Vooraf leken de gasten dus de lichte favoriet te wezen maar van onderschatting moest zeker geen sprake zijn. Vanaf de aftrap zette het thuisteam gelijk hoog druk en daardoor kwam snel de diepe bal bij de gasten. Toch bleef het spel in deze fase van de wedstrijd over en weer gaan.  Dit leverde na twee minuten spelen al het eerste doelpunt op. Een actie over rechts werd goed en hard door Sofian Azehaf in de korte kruising geschoten 1-0. Maar ondanks deze goal bleven beide teams goed voetballen. Beide maakte het veld lang waarna het snel de bal wilde onderscheppen om vervolgens de snelle aanval via de midden te plaatsen.In de zesde minuut was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een goede actie over rechts werd goed voorgegeven waarna Gijs Bergsma de bal goed wist binnen te schieten 2-0. Snel erna leek de score nog verder uitgebouwd te worden maar de linker en rechterpaal voorkwam een doelpunt en zo bleef het 2-0.  Maar ondanks dat het spel over en weer ging had de thuisploeg het meeste balbezit en de kansen maar doordat deze niet afgemaakt werden bleven de gasten in de wedstrijd. Helemaal toen Patrick van Dijk in de twaalfde minuut een vrije trap hard wist binnen te schieten en daarmee de stand op 2-1 bracht. Maar lang bleef deze stand niet op het scorebord staan want in de volgende vijf minuten werden er twee doelpunten gescoord. Eerst was het de thuisploeg die middels een actie over rechts de bal in de verre hoek schoot 3-1, waarna Patrick Poelstra een minuut later de bal in de korte hoek wist te schieten 3-2.  In de eerste minuten van de tweede helft had de thuisploeg voornamelijk de bal en dit leverde ook gelijk twee goede kansen op maar deze gingen langs de verkeerde kant van de paal. Hierna vorderde het spel zich zoals in de eerste helft. Het spel golfde over en weer en ook al hadden de gasten minder balbezit het wist wel tot kansen te komen. In de 29ste minuut ontvangt Sofian Azehaf de bal aan de linkerkant van het veld, hij dribbelt naar binnen waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 4-2. Nu moesten de heren van Horeca de Trije wel komen maar dit leidde er toe dat Sportcentrum Het Noord veel meer ruimte zou krijgen. Dit gebeurde uiteindelijk ook want de thuisploeg kreeg de meeste mogelijkheden maar daarin was het slordig in de afwerking / het uitspelen van de kansen en zodoende bleef het onnodig lang spannend. Uiteindelijk viel er in de laatste minuut nog een doelpunt te noteren en wat voor een doelpunt!  Een actie over rechts werd geopend naar de linkerkant van het veld waarna de bal goed terug gekaatst werd om vervolgens hard binnen geschoten te worden 5-2.

SDV Projectbuilding – Café De Kleine Beurs  1-2
Met beide drie punten in de pocket kon men vooraf spreken van een spannende wedstrijd. Degene die zou winnen die zou goede zaken doen en verliezer zou afhaken. In de eerste tien minuten stond het bij beide teams compact en hierdoor zou men in een hoog tempo moeten spelen om tot kansen te komen. Echter was het tempo in deze eerste fase erg laag en hierdoor konden beide teams elkaars aanvallen goed weren waardoor er nauwelijks tot geen echte kansen ontstonden. Na pas elf minuten spelen kwamen er twee echte grote kansen en deze kwamen op naam van SDV Projectbuilding, maar keeper Teade Westra hield met een knappe redding de stand op 0-0. Hierna bleef het spel in een te laag tempo over en weer gaan, maar dat leidde wel tot twee goede kansen voor Café De Kleine Beurs  maar ook deze schoten werden gekeerd. Uiteindelijk zou er in de eerste helft niet gescoord worden en dus bleef het 0-0.  Gelijk vanaf de aftrap werd er de aanval gezocht door de gasten. Een aanval over links kwam terecht bij de spits waarna deze de bal in de verre hoek wist te schieten 0-1. Het baltempo ging in deze eerste fase meer omhoog en hierdoor was er meer strijd en passie in de duels en dat leverde weer een spannende tweestrijd op.  Het spel ging in de eerste tien minuten meer over en weer en de ruimtes werden groter, maar tot echt hele grote kansen leidde dit niet. In de 31ste minuut kreeg het thuisteam een uitstekende kans op gelijke hoogte te komen maar ook ditmaal redde doelman Westra uitstekend. In de tegenaanval was het wel raak. Een snelle aanval vanuit achteren leidde tot een drie tegen twee situatie, deze meerderheid situatie werd goed uitgespeeld waarna hard werd binnen geschoten 0-2. Hierna zakte Café De Kleine Beurs meer in waardoor SDV Projectbuilding steeds hoger kon spelen en de aanval kon openen op de aansluitingstreffer. Deze leek er in de 35ste minuut te komen nadat een de thuisploeg een vrije trap kreeg toegewezen op een mooie positie, maar de bal ging huizenhoog over / naast het doel en dus bleef het verschil 2. Met nog een minuut te spelen kwam daar wel de aansluitingstreffer. Opnieuw werd er een vrije trap toegekend en deze werd nu wel hard in de rechterhoek geschoten 1-2. Maar verder dan dit kwam het niet en dus eindigde het duel in een 1-2 eindstand.

Taxi Sybe – TRES.NL  1-0
Een duel tussen de nummer één en nummer laatst. Vooraf zou je dus zeggen dat het makkie zou worden voor de koploper maar in voetbal weet je het nooit. En zo bleek ook wel in de openingsfase waarin het duel over en weer ging in een hoog tempo. Waar TRES.NL hoog druk zette daar zakte Taxi Sybe rustig in om vanuit de omschakeling toe te slaan. Toch kregen beide teams verschillende kansen om te scoren maar als er dan een doelpunt leek te vallen daar was er weer een goede verdedigende actie. De thuisploeg bleef de rest van de eerste helft spelen vanuit een compacte organisatie en dus zette de gasten hoog druk waardoor er weer ruimte kwam voor de thuisploeg. Maar gescoord werd er niet en dus eindigde een boeiende eerste helft in een 0-0 ruststand. De eerste grote kans in de tweede helft was voor de gasten maar deze ging net langs de verkeerde kant van de paal en dus bleef de stand in evenwicht. Toch bleven beide ploegen de kansen krijgen en ging het spel over en weer maar wanneer er gescoord leek te worden dan werd het schot geblokt, gered of naast geschoten. En daar is de 35ste minuut als een actie over rechts verplaatst word naar de linkerkant waar Wessel Hilverda staat, deze weet de bal goed aan te nemen waarna hij de bal in de verre hoek weet te schieten 1-0. In de laatste minuten moesten de gasten meer risico nemen en dat leverde ook enkele goede kansjes op. De thuisploeg wist echter goed stand te houden en dus sleepte zij een 1-0 eindstand over de streep. En zo eindigde een spannend duel in een minimale overwinning voor de koploper.