Oosterlaar/Verhoeven en Bogt fen Gune missen aansluiting. Cafe ‘t Wap op koers.

 DSC 4639

Onze fotgraaf heeft vrijdag 20 februari 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen

In de hoofdklasse had koploper Keizer Autoschade vrijaf en dit was voor de concurrentie een mooie gelegenheid om wat aan de achterstand te doen. Dit gebeurde echter niet omdat zowel Oosterlaar/Verhoeven als Bogt fen gune niet verder kwamen dan een gelijk spel. In de eerste klasse maakte Van Dellen bellen tegen Shape geen fout en bleef concurrent Cafe ‘t Wap in het voetspoor na een ruime 7-2 zege op het steeds verder terug vallende G. Pars Graanhandel. Een promotieplaats kan het team uit Leeuwarden bijna niet meer ontgaan. Onderin kon Warmtetechniek niet profiteren van het verlies van Sportcentrum Shape. In de tweede klasse onderin kwamen Schroevenkopen.nl en Bowling Bloemketerp niet tot scoren en daar was het eerstgenoemde team het meest bij gebaat. In de derde klasse onderging de stand boven in nu eens geen wijziging, al had dat zo maar gekund gezien de uiterst moeizame 3-4 zege van koploper De Doelen op Rijschool Posseth. Sportcafe de Trije had met Huhtamaki/R.L duidelijk minder te stellen, 6-4. In de vierde klasse tenslotte had Stadsherberg catering weinig in te brengen tegen de aanstaande kampioen Bouwbedrijf Scharringa, 6-0. Wel wordt het spannend om de tweede plaats. Hierin maakte Miedema Bouwbedrijf geen fout en won Preton Nederland na een uitermate spannend duel met 4-3 van Rintec.

 

Autobedrijf Haitsma – Oosterlaar/Verhoeven 2-2

Met het behaalde eindresultaat mocht Oosterlaar het meest tevreden zijn. In de eerste periode gebeurde er weinig en wisten beide teams het net niet te vinden. David v.d.Pol brak het duel open en Evert Jan Broersma maakte nog in dezelfde minuut gelijk. Een minuut voor het einde leek Henk Vonk het duel te beslissen, maar Quinten Zondervan verraste toch nog met de gelijkmaker.

Bogt fen Gune – Mr. On & Offshore Service 4-4

En opnieuw zorgde het Offshore team voor een verrassing in een duel met wisselende kansen. Adnan Jarjour brak het duel open, de goed spelende Tim Grond maakte gelijk waarna Jordi Stecking met een geweldige pegel in de kruising de wisselstand op 2-1 afsloot. Na de gelijkmaker van Erwin de Boer was het Frank de Wit die De Bogt weer aan een voorsprong hielp. In de slotfase kantelde het duel via Tim Grond en Steven de Bruin. Er was toen weinig tijd meer, maar genoeg voor Willem van Duyn om gelijk te maken. Een boeiend duel.

A.B. Texel – Steensma F.I. 2-3

Een matig duel waarin A.B. Texel verrassend lang domineerde. Jeffrey Guertin en Pattrick Poelstra tekenden voor 2-0 waarna een rode kaart voor Jeffrey Guertin de kansen deden keren. Jacob van Althuis 2x en Evert Pieter Tolsma trokken Steensma alsnog over de streep.

Autocentrum Harlingen – Zijlstra Kleding 10-4

Edwin Westra kon zich volledig uitleven. Hij schoot 8 maal raak. Zijlstra was zonder wissels in deze formatie kansloos, maar wist op inzet toch nog te scoren via Loya Ghandy 2x, Ronnie Dijkstra en Sander Lahaise. Voor het Autocentrum kwamen er nog treffers van Marcelino Saamangun en Klaas Kuiken.

De Skearmessen – Warmtetechniek 3-2

De Skearmessen waren sterker en kwamen ook op een schijnbaar onoverbrugbare 3-0 via Roel Frijling, Harmen Mulder en Hepke de Boer. Een fraaie actie van Colin Braak en een inzet vanuit een moeilijke hoek van Albert Jan Jukema betekende op het laatst toch nog een spannende finale.

Sijperda Verhuur – Cafe De Posthoorn Dronrijp 5-1

Voor De Posthoorn is degradatie slechts een kwestie van tijd, maar het kwam via Hoite Schaap wel aan de leiding. Dit was echter van korte duur want Yke Hoekstra 3x en Wybren Slager 2x maakten vervolgens het verschil.

Cafe ‘t Wap – G. Pars Graanhandel 7-2

Pars zonder wisselspelers was kansloos tegen een superieur Cafe ‘t Wap, dat nog steeds aast op de titel. Bij 4-0 en 7-1 scoorden Menno van Zwieten en Hendrik Schiphof tegen en voor ‘t Wap kwamen de treffers van topschutter Hung Pham 2x, Sietse Jansma 2x, Kerst Hofman, Mark Kleefstra en Loukens Kleefstra.

Van Dellen Bellen – Sportcentrum Shape 3-1

De krachtsverhoudingen werden met dit eindresultaat duidelijk in beeld gebracht. Een vrije trap van Ronald Post verdween achter de sterk keepende doelman Wesley Haarsma en even later moest hij opnieuw zwichten voor een inzet van Jan Geert Dijkstra. De 3-0 van Ronald Post bracht de definitieve beslissing en Almer v.d.Voorn had nog succes aan de andere kant.

Schroevenkopen.nl – Bowling Bloemketerp 0-0

Schroevenkopen was sterker en had ook enkele kleine kansjes, de beste mogelijkheid was aan de andere kant voor Jan Bosma, maar hij faalde. Een terechte eindstand van een matig duel.

Primera Haitsma – Bar Yn ‘e Stal 7-2

Het team uit Dronrijp werd al snel met de neus op de feiten gedrukt. Gerard Zijlstra opende na een vloeiende combinatie, Kees Jan Hendriks counterde naar 1-1, maar binnen 6 minuten stond het al 3-1 via Cornelis en Gerard Zijlstra. Ian Roersma had de mogelijkheid voor de aansluiting, maar hij schoof de bal naast. De 4-1 van afstand van Robin Hamer was beslissend. Yn ‘e Stal modderde voort en Primera maakte goed gebruik van de fouten. Cornelis Zijlstra 2x en Robin Hamer verhoogden de score en Remco Jorritsma scoorde nog tegen.

The Phone House – Horeca de Trije 4-3

Met twee maal Martijn Werkhoven leek Phone House de wedstrijd onder controle te hebben. Marcel Koning en Pieter Quarre zorgden voor een 3-1 wisselstand. Het Horeca team toonde karakter. Ruurd Pijpker strafte een verdedigende fout af en Pieter Quarre in de rebound zorgden voor evenwicht. Tenslotte werd Marcel Koning matchwinnaar waar Horeca de Trije meer had verdiend.

Rijschool Posseth – Grand Cafe De Doelen 3-4

Beide teams waren aan elkaar gewaagd waarbij het lang 1-1 bleek na treffers van Roy Hoekstra en Marcel Amels. In de slotfase liep De Doelen binnen enkele minuten uit naar 1-4 door toedoen van Rafael Castro, Roy Hoekstra en Niek Tiemersma, maar het Rijschool team bleef strijdbaar.. Het werd nog spannend toen Kris van Hofwegen en Marcel Amels tegen scoorden.

Sportcafe de Trije – Huhtamaki/ Leo Reitsma 6-4

Marco de Groot 1-0 en 2-0, Arjan Veltman 2-1, Marco de Groot 3-1, Mathijs Teerstra 3-2, Rob Posma 4-2, Josua Cuperus 5-2 en 6-2, Mike Spanjersbergh 6-3, Arjan Veltman 6-4.

Huhtamaki stelde teleur, kon het Sportcafe de Trije niet moeilijk maken. Het duel werd al vroegtijdig beslist door Marco de Groot.

Schapie Multiservice – SDV Projectbuilding 4-1

Schapie was duidelijk uit op revanche na een mindere periode. SDV speelde met veel inzet, maar schoot aanvallend te kort. Wesley Schaap 2x, Tjerk Helfrich en Pieter Beuker waren de doelpuntenmakers en bij 2-0 maakte Jordi de Cumptich het nog even spannend.

Expert Franeker – Huis & Hypotheek 0-5 reglementair.

Sannes & Voorintholt – Miedema Bouwbedrijf 3-6

S & V kon lang volgen. De eerste periode werd afgesloten op 1-2 en had Davey Roeleveen pech met een schot op de paal. Vervolgens bleef het krachtsverschil klein en gaf de routine de doorslag. Scoreverloop; Harm Germ Hallema 0-1, Dirk Jan Posthumus 0-2, Davey Roeleveen 1-2, Bauke Okkema 1-3, Soujyan Souicat 2-3, Dirk Jan Posthumus 2-4, Frank Wever 3-4, Dirk Jan Posthumus 3-5, Bauke Okkema 3-6.

Bouwbedrijf Scharringa – Stadsherberg catering 6-0

Bij De Stadsherberg ontbrak topscorer Willem Beimers en was bij voorbaat al kansloos. Het werd dan ook een regelmatige overwinning van een veel sterker Scharringa dat scoorde via Erik de Groot 3x, Wessel Elting, Danick Sikkema en Oane Born.

Preton Nederland – Rintec 4-3

Een uitstekende wedstrijd waarbij de gelukkigste won. Jeffrey Jellema opende via de binnenkant paal en nog in dezelfde minuut maakte Gerrit Scharringa gelijk. De fysiek sterke Jurjen Vriesinga kogelde van afstand de 1-2 binnen en nu was het de beurt aan Ewoud Walda om gelijk te maken. Pech had Jurjen Vriesinga met een inzet op de paal, maar even later bracht Jeffrey Jellema het er beter vanaf, 2-3. Het bleef een boeiend duel met kansen aan weerszijden. Na een onderschepping zorgde Jelle Scharringa voor 3-3. Ewoud Walda werd in de slotminuten de gevierde held met de beslissende 4-3.