Oosterlaar/Verhoeven laat Autocentrale Harlingen in derby kansloos. De Strûners F.C. op de weg terug.

dsc 8977

Omdat er door andere activiteiten slechts een gedeelte van Sporthal de Trije beschikbaar was waren er slechts een beperkt aantal wedstrijden. In de hoofdklasse had Oosterlaar/Verhoeven weinig moeite met stadgenoot Autocentrale Harlingen, 4-0, dit in tegenstelling tot koploper Keizer Autoschade. Tegenstander A.B. Texel had tot enkele seconden voor het einde zicht op een punt. Een wanhoopsschot van Sander Hoekstra belandde hierna alsnog achter de ontgoochelde Texel doelman Dennis Zijlstra. In de eerste klasse gaat Cafe ‘t Wap zich steeds meer mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Het won vrij gemakkelijk van De Skearmessen, 1-4. Ook De Strûners F.C. is in deze klasse in opmars en dat moest ook wel, want een team met dergelijke kwaliteiten hoort niet thuis in de onderste helft van de ranglijst. Tegenstander Cafe De Posthoorn had deze avond weinig kans. In de tweede klasse won koploper Autobedrijf Strikwerda moeiteloos van Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin en blijft onbedreigd eerste. Horeca de Trije behaalde een nipte, maar heel belangrijke zege op Bowling Bloemketerp en kan wat ruimer ademhalen.

 

Keizer Autoschade – A.B. Texel 3-2

Een gelukkige Keizer zege. Niet dat Keizer de zege niet verdiende, maar wel de manier waarop dit gebeurde. Wiebe v.d. Meer opende al vroeg de score en Edwin Hiemstra vergrootte deze met een hard onhoudbaar schot. Keizer dacht de buit al vroeg binnen te hebben, maar Jeffrey Guertin dacht daar met een zuivere inzet anders over. Uit een perfecte pass van Jeffrey maakte broer Mathew Guertin zelfs gelijk. Keizer werd wakker, maar kon niet door de goed georganiseerde afweer van A.B. Texel heen komen totdat Sander Hoekstra in de laatste seconden alsnog raak schoot.

Oosterlaar/Verhoeven – Autocentrum Harlingen 4-0

Oosterlaar/Verhoeven kon weer beschikker over de lang geblesseerde Marcel Visser terwijl Autocentrum het moest stellen zonder de dragende spelers Edwin Westra en Freek Topfer. Het zal hierme te maken hebben dat het geen spannende derby werd. De eerste periode bleef het nog bij een hard schot net onder de lat van Marcel Visser. Een snelle actie van Dylan Drent was in feite beslissend. Een combinatie tussen genoemde spelers afgerond door Marcel Visser betekende 3-0 en Marijn Helfferich besloot dit Harlinger treffen.

De Strûners F.C. – Cafe De Posthoorn Dronrijp 10-5

Ruben van Dokkumburg 1-0, Tjitte Dijkstra 2-0, Yme Wietse Dijkstra 3-0, Roar van Dellen 4-0, Hoite Schaap 4-1, Roar van Dellen 5-1, Tjitte Dijkstra 6-1, Jorrit Hoogterp 6-2, Tjitte Dijkstra 7-2, Keimpe Oenema 7-3, Tjitte Dijkstra 8-3, Roar van Dellen 9-3, Hoite Schaap 9-4, Roar van Dellen 10-4, Gert Jan Wisperweij 10-5.

Natuurlijk was De Strûners sterker en stond al vrij snel met 4-0 voor, maar De Posthoorn streed voor wat het waard was en kreeg genoeg kansen waar het ook wist te scoren. Verdedigend klopte het niet altijd bij de Rypsters, vooral bij snelle counters. De Strûners maakten een heel sterke indruk.

De Skearmessen – Cafe ‘t Wap 1-4

Cafe ‘t Wap was beweeglijker en sneller dan het in een tempo lager spelende De Skearmessen. De zege was dan ook meer dan verdiend. Alleen het benutten van de mogelijkheden was bij ‘t Wap niet de sterkste kant. Sietse Jansma opende de score, Hung Pham verdubbelde met een goede loopactie de score, Niels v.d.Broek zorgde voor 0-3 en Hepke de Boer scoorde van afstand tegen. Het opgedrongen De Skearmessen werd verder nog verrast na een onderschepping door Hung Pham.

Autobedrijf Strikwerda – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 7-3

Een aardige wedstrijd waarbij Haarsma & de Bruin probeerde de snel opgelopen grote achterstand weg te werken. Een hattrick van de ongrijpbare Klaas Meinsma en Redmar Dijkstra betekende al snel 4-0. Het was ook Klaas Meinsma die na de tegentreffer van John Kid Huong voor 5-1 zorgde. Haarsma & de Bruin liet het hierbij niet zitten en kwam via Wierd Baarda en Noa van Gils dichter bij. Het laatste woord was aan het toch wel sterkere Strikwerda met treffers van Redmar Dijkstra en wie anders dan Klaas Meinsma.

Horeca de Trije – Bowling Bloemketerp 4-3

Geen goede, maar wel spannende wedstrijd waarin De Trije ook het meeste recht had op de zege. Geert Kuiken bekroonde zijn heroptreden met de openingstreffer waarna het de beurt was aan De Trije. Kevin Egberts 2x en Ronald van Santen scoorden. De hard werkende Daniël Scholten zorgde voor de aansluiting. In de tweede periode bracht Ronald van Santen het verschil weer op twee, maar De Trije kwam nog even stevig onder druk toen Daniël Scholten voor 4-3 zorgde.

Schroevenkopen.nl – Maxstuc 4-4

Schroevenkopen kwam met de schrik vrij, maar dit kostte veel moeite. Maxstuc opende met een hattrick van de sterk spelende Richard Hoenderdaal. Jelte Pieter Dijkstra 2x en Wouter Hylkema herstelden het evenwicht. Met een sublieme treffer over de verdediging en onder doelman Lammert Kingma door was het weer Richard Hoenderdal die zijn team op voorsprong zette. Jammer voor hem was het dan ook dat Geert Dijkstra in de laatste minuut gelijk maakte.

Bar Yn ‘e Stal – De Jager Accountancy 2-1

Een volkomen gelijk opgaand duel waarbij de gelukkigste won. Het was ook een goed duel gespeeld in een hoog tempo. Het eerste succes was voor Melvin Snippe, Wytze Jelmer Greidanus maakte gelijk en Wytze werd ook matchwinnaar.

SDV Projectbuilding – Huhtamaki/Leo Reitsma 3-6

Huhtamaki speelde slordig, vooral de passing was slecht. SDV profiteerde hier van en bood lang goed tegenstand. Het waren echter persoonlijke fouten die tenslotte het verschil maakte. Karst Groothoff brak het duel open en Eelco Boonstra maakte gelijk. Met een slimmigheidje, de bal onder de voet door zorgde Mark Kerkhof voor een verrassende 2-1 waarna enkele onnodige SDV fouten beslissend waren. Mathijs Teerstra 2x, Mike Spanjersbergh en Mark de Vries tikten de stand naar een beslissende 2-5. Edwin Boes en Arjan Veltman bepaalden de eindstand.

Sportcafe de Trije – Verno Verhuur 9-2

Het leek er halverwege niet op dat het een dergelijk grote Sportcafe zege zou gaan worden. Zeija Korell opende zelfs voor Verno waarna Marco de Groot gelijk maakte. De tweede periode was een ander verhaal. Verno kwam niet meer onder de druk uit en moest vrij snel treffers toestaan van Joost Meijer 2x, Rob Postma 2x, Daan Bootsma 2x en Marco de Groot. Bij 8-1 scoorde Zeija Korell nog tegen.

Miedema bouw – Zuidema Scheepsbouw 7-2

Erwin Atsma 1-0, Ayold Zuidema 1-1, Bauke Okkema 2-1, Erwin Atsma 3-1, Harm Germ Hallema 4-1, Bauke Okkema 5-1, Willem Buursta 5-2, Harm Germ Hallema 6-2, Perseus Hellinga 7-2.

Het duel was te snel beslist om er een spannend geheel van te maken. Na 5-1 kwam Zuidema beter in haar spel en kreeg even veel kansen. Een terechte uitslag, Miedema was duidelijk beter en Zuidema toonde genoeg goede wil.