Oosterlaar/Verhoeven struikelt over Van Dellen bellen. Debutant Apenmeeuw geeft visitekaartje af.

DSC 5425

Op de eerste avond van een nieuwe zaalvoetbalseizoen is het altijd de vraag hoe de krachtsverhoudingen zijn komen te liggen. Deze maal is dit wel extra actueel omdat de klasse indeling is terug gebracht van vijf naar vier. In de hoofdklasse was het opvallend dat het gerenommeerde Oosterlaar/Verhoeven met 3-0 ten onder ging tegen het gepromoveerde Van Dellen bellen. Favoriet Keizer Autoschade had het tegen Autobedrijf Haitsma getuige de 6-1 niet moeilijk en het debutantenbal tussen Cafe ‘t Wap en Pars Graanhandel eindigde toch wel verrassend in 3-5 in het voordeel van de mannen uit St.Jacob. De Strûners startten goed in deze hoogste klasse met een gelijk spel tegen Steensma F.I. en Autocentrum Harlingen verzuimde aan te treden tegen Bogt fen Gune en verloor hierdoor reglementair met 5-0. In de eerste klasse veel nieuwe teams. Hier is nog moeilijk vast te stellen wie de kar zal trekken met uitzondering van De Skearmessen. De Rypsters wonnen vrij gemakkelijk van Sportcentrum Shape. Misschien dat het jonge ambitieuze team van Sportcafe de Trije een rol van betekenis gaat spelen gezien de 4-7 winst op Grand Cafe De Doelen. In de tweede klasse haalde debutant R.E.S. een verdienstelijk 2-2 tegen het lastige Leo Reitsma/Hutamaki en bereikte Cafe De Posthoorn de dubbele cijfers tegen Verno Verhuur. Ook Schapie Multiservice beet van zich af gezien de 6-2 victorie op Schroevenkopen.nl. In de derde klasse waren er twee opvallende uitslagen. Nieuwkomer Apenmeeuw haalde tegen Sannes & Voorintholt de dubbelen cijfers en ook Rin-tec was met een volledig nieuw team veel te sterk voor Miedema Bouw.

De Strûners F.C.– Steensma F.I. 2-2

Deze volkomen gelijk opgaande strijd kreeg een terechte uitslag. Goed doorzetten van Marco van Overbeek betekende 1-0 en nog in de eerste periode maakte Durk Tichelaar gelijk. Nu was het de beurt aan Bauke T. Anema die Steensma op voorsprong zette en was het Jelle Harm Kooistra die het evenwicht herstelde.

Cafe ‘t Wap – G.Pars Graanhandel 3-5

Het was de uitblinkende Hendrik Schiphof die Pars in dit gelijkopgaande duel naar de overwinning loodste. Cafe ‘t Wap kon niet beschikken over topschutter Hung Pham en dat bleek achteraf een te grote handicap. Herndrik Schiphof brak het duel open, Kerst Hofman maakte gelijk en opnieuw Hendrik Schiphof zorgde voor 1-2. “t Wap bleef achter de feiten aanhobbelen omdat Syb Wijnstok vanaf de stip de 1-3 binnen schoot, Kerst Hofman wel 2-3 liet aantekenen, maar Robert Machiela het gat meteen weer groter maakte. De 3-4 van Hakim Aalis werd weer beantwoord door Jarco Pars en zo sleepte Pars er een verdienstelijke zege uit.

Van Dellen bellen – Oosterlaar/Verhoeven 3-0

Door diverse mutaties is het Harlinger team nog geen eenheid en daar profiteerde Van Dellen optimaal van. Jort Hogendorp in de eerste periode en vervolgens Wietse Blaauw en Mathew Guertin zorgden voor de verdiende winst.

Autobedrijf Haitsma – Keizer Autoschade 1-6

Keizer startte als favoriet, maar het verschil was wel onverwacht groot. Keizer besliste snel met treffers van Edwin Hiemstra, Cees Terpstra en Jan van Duyn. Henk Vonk scoorde hierna tegen en in de tweede periode voerden Wiebe v.d.Meer , Keimpe Pols en Jan van Duyn de score verder op.

Coop Tolsma Winsum – Horeca de Trije 1-2

Horeca de Trije had het het afgelopen seizoen moeilijk in de tweede klasse en nu na de herindeling in de eerste klasse meteen winst is vrij verrassend. Beide teams kregen in de eerste periode genoeg kansen waarbij slechts Pieter Quarre succes had. Coop bleef aandringen, de treffer kwam echter weer aan de andere kant via Patrick van Dijk. Een slotoffensief van Coop leverde niet meer op dan de aansluitingstreffer van Wytze Jelmer Greidanus.

De Skearmessen – Sportcafe de Trije 4-2

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Al heel snel opende Hepke de Boer de score en vlak hierna maakte Cris van Outhuyse gelijk. Kansen waren er aan weerszijden waarbij Hans Dijkstra strak inschoot, 2-1. Na een schot op de paal van Almer v.d.Voorn waren het Hepke de Boer en Edwin Dijkstra, de laatste uit een moeilijke hoek in de kruising, die het duel beslisten, al had Jos v.d.Meulen het laatste woord.

Autobedrijf Strikwerda – The Phone House 4-3

Het was Klaas Meinsma die met een fraaie hattrick het verschil maakte. Aanvankelijk lag het initiatief bij Phone House wat resulteerde in treffers van Kars Zeinstra en Dennis Sijbesma. Hierna volgde de explosie van Klaas Meinsma wat het spelbeeld deed veranderen ook al omdat Ane Piet Strikwerda er 4-2 van maakte. The Phone House probeerde er alles aan te doen om de schade te repareren, maar kwam niet verder dan een treffer van Jort Beimers.

Freedom Energy – Haarsma & de Bruin 4-6

Gerard Zijlstra 1-0, Jort van Gils 1-1, Pieter Zijlstra 2-1, Jort van Gils 2-2, Redmar v.d. Kooi 2-3, Henk Stienstra 2-4, Jort van Gils 2-5, Pieter Zijlstra 3-5, Jort van Gils 3-6, Cornelis Zijlstra 4-6.

De eerste periode was Freedom Energy sterker wat ook een 2-1 wisselstand opleverde. Plotseling waren de rollen omgedraaid toen Haarsma & de Bruin binnen vijf minuten vier maal scoorde.

Grand Cafe De Doelen – Sportcafe de Trije 4-7

Het waren Marco de Groot 3x, Evert Pieter Tolsma en Joshua Cuperus die halverwege het duel al hadden beslist, 0-5. Daar kwamen vervolgens nog twee bij van Evert Pieter Tolsma en tegentreffers van Aron Hansma 2x, Wesley Joustra en Roy Hoekstra.

R.E.S. – Leo Reitsma/Huhtamaki 2-2

R.E.S. moest als debutant even op gang komen, maar sleepte er in de slotfase toch een welverdiend punt uit na tegentreffers van Niels Altenburg en Remco Wierema. Mathijs Teerstra en Chris Outhuyse had L.R. aan een voorsprong geholpen.

Bouwbedrijf Scharringa – Rijschool Posseth 1-1

Na een doelpuntloze eerste speelperiode was het Fabian Donderwinkel die de stilte doorbrak. Vlak voor het einde had Danick Sikkema aan de andere kant nog succes en kregen beide teams waar ze recht op hadden.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Verno Verhuur 10-3

Het eerste kwartier ging het nog wel met de routiniers van Verno, 3-3. Hierna waren enkele snelle treffers te veel voor de mannen uit Sexbierum. De Posthoorn wilde blijkbaar iets recht zetten na het afgelopen teleurstellend seizoen. De doelpunten kwamen van Gert Jan Wispelwey 4x, Hoite Schaap 3x, Wilke Hoogterp 2x, Jorrit Hoogterp met tegentreffers van Egbert v.d.Veen 2x en Sicco de Vries.

Schapie Multiservice – Schroevenkopen.nl 6-2

De grote uitblinker was hier Tjerk Helfrich met vijf treffers. Daar naast was Schapie duidelijk sterker, al liet na 3-0 Schroevenkopen nog tot 3-2 terug komen in de wedstrijd met treffers van Ruurd Bouwma en Johannes Boersma. Jeroen van Dellen was de overige doelpuntenmaker.

Rin-tec – Miedema Bouwbedrijf 12-0

Een geheel nieuw Rin-tec team was veel te sterk voor Miedema. Halverwege stond het scorebord al op 5-0 en gescoord werd er door Bauke Lokhorst 3x, Rick Beimers 3x, Jurjen Vriesinga 2x, Leeroy Jellema, Jan Bijlsma 2x en Arjan Zagema.

Apenmeeuw – Sannes & Voorintholt 10-1

Apenmeeuw overklaste S & V pas in de tweede periode. Het kwam zelfs op achterstand via Mark Kuipers. Deze achterstand werd pas vlak voor de wisseling ingelopen en vervolgens was het flink raak met treffers van Remko Giesing 4x, Roelof Zwart 2x, Jisse Kemper 2x, Marnix Hoekstra en Anne Tjerk Kooistra.

Stadsherberg Catering – Engineeringsburo Zuidema

Willem Beimers opende van grote afstand de score en Martijn Metselaar rondde een goede mogelijkheid beheerst af, 1-1. Uit een sublieme pass van Willem Beimers scoorde Siep Vellinga de 2-1, Jan Berg vergrootte de voorsprong en Willem Beimers sloot het geheel af op de hem bekende wijze.

SDV Projectbuilding – Sytsma Noord 8-5

Een heerlijk duel tussen twee teams met aanvallende intenties. Sytsma deed het als debutant niet onverdienstelijk, al had het de pech dat het niet over wisselspelers kon beschikken. SDV heeft zich versterkt met enkele prima krachten en zal zo proberen om het verloren terrein te herwinnen. Sytsma kwam snel op achterstand en liep hierdoor steeds achter de feiten aan. Doelpuntenmakers Marc Wijbenga 4x, Richard v.d.Veen 2x, Jonathan Meeuwis 2x met tegentreffers van Sebas van Gils 2x, Bauke Idsardi 2x en Armando Zwart.

Maxstuc – Bowling Bloemketerp 7-4

Bloemketerp begon sterk. Johnny Duizendstra uit een vrije trap en Laurens Looijenga van afstand betekende snel 0-2. De tegentreffer van Justin Reitsma werd ook nog beantwoord met twee treffers van Gerard Hoekstra. Hierna kantelde de wedstrijd en kon Maxstuc ongehinderd uitlopen naar een ruime zege via Justin Reitsma 2x, Richard v.Hoenderdal 2x, Erwin Boiten en Ritske Reitsma.