Panbakker nieuwe koploper – Keukenland bedwingt de Bogt.

Door winst in de topper tegen Bogt fen Gune is Panbakker de nieuwe koploper in de hoofdklasse van de Visual Reklame competitie. Het werd een pittig duel waar Panbakker meteen haar bedoelingen kenbaar maakte. Dit resulteerde in vroege treffers van M.v.d.Veen en K. Pols. Vlak voor de wisseling was het plotseling weer gelijk na twee acties van K.J. Bijlsma. Nog in dezelfde periode schoot K. Pols hoog in lang de mistastende doelman M. Post. De Bogt raakte mede door eigen falen steeds meer geirriteerd en scheidsrechter J. Scholtanus had in deze fase alle moeite om alles in goede banen de leiden . Met nog 9 speelminuten voor de boeg besliste J. Talhout uit een counter het duel. Het Bogt team ging nu nog meer aanvallen en werd nog verrast door J. Bosma en K. Pols. Een zeer verdiende Panbakker zege. In de eerste klasse waren de drie treffers van Herberg de Bogt speler A. Walburg niet voldoende voor de zege. Keukenland bood prima tegenstand wat resulteerde in treffers van E. Beerda 2x en P. Quarre, eindstand 3-3. Gezien het spelbeeld mocht Herberg de Bogt hier zeer tevreden mee zijn.In deze klasse wees koploper Aldenkamp/Publicar ondanks drie tegentreffers van J. de Witte de aanval van concurrent Big Ben resoluut af. H.Luimstra 3x, R. de Zeeuw 2x en S. Osinga waren de doelpunten makers voor het team van A. Joostema, 6-3. In de tweede klasse viel de 5-0 van een uitstekend Shape op. Lageweg was het slachtoffer met treffers van F. Elmeziani 2x, A.v.d.Voorn, M. Hoekstra en Y. Elmeziani. In de vierde klasse tenslotte wordt het met de week spannender. Autorijschool v.d.Harst leek de onbetwiste koploper, maar door verlies tegen Selekt M.P. ligt de strijd volkomen open. In een attractief duel opende v.d.Harst sterk, kwam SMP goed terug en haalde de volle winst in de laatste minuut binnen. Scoreverloop; F. de Beer 1-0, C. de Vries 2-0, J. Soolsma 2-1, K. Buwalda 2-2, F. de Beer 3-2, K. Buwalde 3-3 en 3-4, C. de Vries 4-4, K. Buwalda 4-5. Autobedrijf Strikwerda profiteerde optimaal van de misstap van de koploper, al was de winst op Leo Reitsma via een treffer van A.P. Strikwerda niet overtuigend. Attentie voor vrijdag a.s.20.50 uur. Dan is er de topper in de hoofdklasse tussen Panbakker en Plus van Zuuk.

 

Snackhouse – Tapperij ‘t Noord 1 – 9

De eerste periode ging gelijk op met treffers van W. Blaauw en F.v.Assen. Snackhouse beschikte niet over wisselspelers en kon Tapperij hierna niet meer volgen. Restant treffers K. Breidenbach 2x, W. Blaauw 2x, M. Jaarsma 2x, T. Sikkema en R.v.Wier.

 

Grauwe Paard – Kleine Beurs 7 – 3

A.v.Houten 1-0, B.v.d.Baan 2-0 en 3-0, R. Reitsma 3-1, J.W. Punter 3-2, T. Kramer 4-2, B.v.d.Baan 5-2, A. Hussein 5-3, D. Aalbers 6-3, B.v.d.Baan 7-3.

Met B.v.d.Baan terug in de gelederen is Grauwe Paard een volledig ander team. Zijn inbreng met vier treffers was beslissend.

 

Postbank – Meijer Plaatbewerking 4 – 2

J. Bosch 1-0, D. Schouten 1-1, Y. Reitsma 2-1, J. Bosch 3-1, D. Schouten 3-2, J. Bosch 4-2.

Een gelijkopgaand, maar matig duel waarin Postbank zich iets slagvaardiger toonde.

 

Autowas Dijkstra – Expert Franeker 3 – 2

Een gelukkige Dijkstra zege. Het team moest twee maal een achterstand wegwerken en kwam aan de overwinning toen R. Hofstede in de slotfase van grote afstand via een Expert been de bal in de kruising schoot. Doelpuntenmakers R. Hofstede 3x, E.J. Broersma en H.A. Sybesma.

 

Bar Yn ‘e Stal – Plus van Zuuk 2 – 6

O. Elsinga 0-1, F. Visser 0-2, P. Visser 0-3, F. Visser 0-4, H. Voordewind 1-4, O. Elsinga 1-5, H. Voordewind 2-5, J. de Haan 2-6.

Plus v.Zuuk begon gretig en dit leverde al snel een 3-0 voorsprong op. Hiermee was het duel in feite beslist. Naar mate het duel vorderde zakte het spelpijl en kon Yn ‘e Stal zich redelijk herstellen.

 

Bijlsma Meubelen – Prinsbouw/v.Dellen 3 – 5

R. Jelgersma 0-1 en 0-2, A. Draaisma 0-3, J. de Vries 1-3, L. Looijenga 2-3, R. Jelgersma 2-4, J. Elting 3-4, G. Vellinga 3-5.

Geen hoogstaand duel, maar wel spannend, al leek het daar in eerste instantie niet op. Uitblinker R. Jelgersma.

 

Bowling Bloemketerp – Te Dance Factory 7 – 2

Bloemketerp herstelde zich goed van de misser van vorige week. TDF kon niet volgen en scoorde pas bij 4-0 en 7-1 tegen via H. Born en R. Bakker. D. Kingma trof 3 maal doel en K. Hoogteijling deed dit twee maal.

 

Bouwbedrijf van Marrum – Sportcafe de Trije 1 – 2

Een duel van de gemiste kansen. Al in de tweede minuut opende E. Fletcher de score, 1-0, na veel moeite maakte J. Delstra gelijk en toen iedereen zich had verzoend met de puntendeling had J. Duizendstra nog iets achter de hand.

 

Eco Protecta – Braak Financiele Diensten 1 – 4

W. Beimers 0-1, 0-2 C. Boot 0-3, R. Herrema 0-4, D.J. Volbeda 1-4

Ook in dit duel bleek dat Eco Protecta in een moeilijke fase verkeert. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen ging het bij Braak toch iets gemakkelijker. Een terecht eindstand.

 

Keizer Autoschade – Pannendekkers R.S. 2 – 7

Keizer zonder wisselspelers was kansloos. Stand-in doelman T. Looge hield de schade beperkt tot zeven tegentreffers en dat viel nog enigszins mee. Treffers S. de Bruin 4x, R. Hiemstra 2x, J. Dijkstra en tegen scoorden S. Roorda( openingstreffer) en S.v.d.Meulen.

 

Big Boss – Warmtetechniek 2 – 4

L. Dalstra 1-0, A. Koning 1-1, A. Sharif 1-2, H. Braams 2-2, A. Koning 2-3, A. Sharif 2-4.

Big Boss had bij 1-0 pech dat een treffer van D. Vijver werd afgekeurd omdat er twee ballen binnen het speelveld waren. Bij 2-0 voor Big Boss was er een geheel andere situatie ontstaan.

Nu kon Warmtetechniek gemakkelijker terug komen en in de slotfase toeslaan.

 

V.V.O.E. – Tijsma / nr 1 Hyp. 2 – 3

D. Sommer 0-1, S. Boersma 0-2, J.v.d.Molen 1-2, J. Haarsma 1-3, S. Grotenboer 2-3.

Alleen in de openingsfase was V.V.O.E. sterker. Hierna trok Tijsma het initiatief naar zich toe en won verdiend.