Pars Graanhandel en De Korenaar knokken door.

 DSC6497

 

Er zijn in dit stadium van de zaalvoetbalcompetitie verschillende teams die moeten knokken voor lijfsbehoud. Pars Graanhandel en De Korenaar zijn daar in respectievelijk de eerste en derde klasse goede voorbeelden van.

Pars haalde deze vrijdagavond een geweldige stunt uit door De Skearmessen uit Dronrijp met 1-2 te verslaan. Deze zege was broodnodig omdat het verschil met de rest wel erg groot begon te worden. In de derde klasse gold het zelfde voor De Korenaar. Het won vrij verrassend van Expert Franeker waardoor de afstand tot de concurrentie kleiner werd. In deze derde klasse deed Bar Yn ‘e Stal goede zaken door concurrent Leo Reitsma/Huhtamaki met 4-0 te verslaan. In de hoofdklasse hetzelfde beeld als de afgelopen weken. Keizer Autoschade valt volledig terug door opnieuw te verliezen, nu van Autobedrijf Haitsma, Bowling Bloemketerp redde het deze maal niet tegen het superieure Steensma F.I. en Zijlstra Beroepskleding kon het niet bolwerken tegen Oosterlaar/Verhoeven. Koploper De Bogt fen Gune kwam gemakkelijk aan de punten. Van Dellen Bellen kon geen team op de been brengen en verloor reglementair. Het team van Dirk Dikland raakt op deze manier ook nog in de problemen. In de tweede klasse blijft het spannend tussen Betterfit/Combistralen, De Strûners en Shipkits B.V. Alle drie teams wonnen moeiteloos. Voor vrijdag a.s. staan er de volgende toppers op het programma; in de hoofdklasse Bogt fen Gune – Steensma, aanvang 21.30 uur en in de eerste klasse A.B. Texel – Sijperda Verhuur, aanvang 22.10 uur.

 

 

Zijlstra Kleding – Oosterlaar/Verhoeven 2-5

Zijlstra kwam al snel op voorsprong via Eelco Tanghe en wist deze lang te behouden. In het begin van de tweede periode kantelde de wedstrijd. Patrick Amels schoot twee maal raak. Ane Schaap zorgde van afstand voor 1-3, Tim Grond bracht de spanning nog even terug en opnieuw Ane Schaap zette de terechte 2-4 op het scorebord.

 

Keizer Autoschade – Autobedrijf Haitsma 1-2

Een duel tussen twee volkomen aan elkaar gewaagde teams. De eerste periode kende geen hoogtepunten. Na de treffer van Jan van Duyn van afstand binnenkant paal kwam er meer leven in de brouwerij. Oscar Elsinga maakte uit een vrije trap gelijk en in de laatste minuut zorgde Evert Jan Broersma voor de beslissing.

 

Bogt fen Gune – van Dellen Bellen 5-0 regl.

 

Bowling Bloemketerp – Steensma F.I. 2-7

Tot halverwege ging de strijd gelijk op. Tjeerd Hoekstra, Durk Tichelaar en aan de andere kant Tjitte Bonnema en Sander de Vries zorgden er voor dat beide teams met gelijke kansen aan de tweede periode konden beginnen. Hierin bezweek Bloemketerp door het hoge tempo wat door Steensma werd opgelegd. Steeds weer kwam Bloemketerp een mannetje te kort. Het gevolg was fraaie treffers van Jelte Hijlkema 2x, Durk Tichelaar, Tjeerd Hoekstra en Anno Venema.

 

Herberg de Bogt – Preton Nederland 2-2

In de eerste speelperiode kwamen de teams tot weinig kansen. Er was alleen een inzet van Preton op de paal. Jelle Scharringa brak het duel open met een frommelgoal waarna Jan Bosma het snel recht zette. Vervolgens was het Gerard Hoekstra die de Herberg jongens aan de leiding hielp, maar ook nu kwam het antwoord snel. Willy v.d.Kooi maakte gelijk. Een terechte uitslag.

 

De Skearmessen – G.Pars Graanhandel 1-2

Een uitstekend resultaat voor Pars en gezien de inzet volledig verdiend. De messen van de Skearmessen waren bot, kansen werden er na de openingstreffer van Roel Frijling niet gecreëerd. Jarco Pars was aan de andere kant wel scherp, hij scoorde twee maal en zo konden de mannen uit St. Jacob eindelijk weer eens een pilsje drinken op de overwinning.

 

Shipkits B.V. – De Tap 5-3

Kevin á Nijeholt 0-1, Robin Hamer 1-1, Ramon Hoogerhuis 2-1, Kevin ä Nijeholt 2-2, Edwin de Boer 3-2, Ramon Hoogerhuis 4-2 en 5-2, Dirk Pieter Weistra 5-3.

De eerste periode ging gelijk op, 2-2, maar hierna was Shipkits duidelijk sterker en had in Ramon Hoogerhuis de grote uitblinker.

 

Primera Haitsma – Schroevenkopen.nl 6-1

Cornelis Zijlstra had aan weinig kansen genoeg om maar liefst vijf maal te scoren. De openingstreffer kwam overigens van broer Pieter Zijlstra. Bij 4-0 was er een tegentreffer via Wouter Hylkema van het kansloze Schroevenkopen.

 

Auto Strikwerda – Betterfit/Combistralen 2-5

Strikwerda is de laatste tijd uit vorm. Nu was de nederlaag tegen koploper Betterfit geen verrassing. Het bleef lang spannend met slechts een treffer van Jonathan Meeuwis die een voorzet bij de tweede paal beheerst afrondde. Wisselstand 0-1. Hierna werd het wat levendiger. Siemen de Vries tikte de 2-0 binnen en aan de andere kant had Ane Piet Strikwerda pech met een schot binnenkant paal. Vanuit de middencirkel scoorde Redmar Dijkstra spectaculair tegen en was er weer van alles mogelijk. Toch had Strikwerda ook nu weer geen middelen om kansen af te dwingen. Gert Rijpstra 2x en Jonathan Meeuwis zetten vervolgens alles op een rijtje en Bouwe Strikwerda bepaalde de eindstand in de laatste seconden.


De Strûners – De Jager Accountancy 8-1

Het leek in eerste instantie aardig te gaan met de Harlingers na de openingstreffer van Hans Brandes. Naar mate het duel vorderde werd het krachtsverschil duidelijk en moest De Jager zich steeds meer beperken tot verdedigen. Het werd uiteindelijk een ruime Strûners zege met doelpunten van Hendrik v.d.Baan 2x, Ruben van Dokkumburg 2x, Tjitte Dijkstra en een fraaie hattrick van Roar van Dellen.

 

Devicamp.nl – T.G.J. communicatie 7-4

Redmar v.d.Kooi 0-1, Nils Podt 1-1, Dani van Eijk 2-1, Nils Podt 3-1, Dani van Eijk 4-1, Noa van Gils 4-2, Redmar v.d.Kooi 4-3, Dani van Eijk 5-3, Marcel Amels 6-3, Kris van Hofwegen 7-3.

T.G.J. zat er na afloop van dit open duel verslagen bij. Het Rypster team had meer van dit duel verwacht. Het begon ook zo mooi. Redmar v.d.Kooi opende en TGJ kreeg een opgelegde kans om deze te verdubbelen. Hierna keerden de kansen en liep Devicamp uit naar 4-1. Het is bekend dat Devicamp veel ruimte weg geeft en zo kon T.G.J. vrij snel terug komen tot 4-3. Hierna was het de uitblinkende Dani van Eijk die het duel in feite besliste.

 

Verno Verhuur – SDV Projectbuilding 7-4

SDV liet zich van het begin af overrompelen. Binnen de minuut opende Alex v.d.Bosch de score, hij verdubbelde deze en Jeroen Mosselman bepaalde de wisselstand zelfs op 3-0. SDV was nog niet verslagen en kwam via Sammy de Vries en Frans de Beer dicht bij. Verno bleef het betere team en bevestigde dit met treffers van al weer Alex v.d.Bosch en Tjibbe Haitsma. Karst Groothoff en Wietse Sloterdijk scoorden nog tegen en Jeroen Mosselman had het laatste woord.

 

Bar Yn e Stal – Leo Reitsma/Huhtamaki 4-0

Het werd niet zo’n gemakkelijk Yn ‘e Stal zege als dat het eindresultaat doet vermoeden, al was de Stal zege verdiend. Er was blijkbaar veel ontzag voor elkaar, want in de eerste periode werd er behoedzaam gespeeld. De wedstrijd kwam pas op gang na twee treffers van Kees Jan Hendriks. Leo Reitsma moest nu komen, deed dit ook , maar verder dan een inzet binnenkant paal kwam men niet. Yn ‘e Stal kreeg steeds meer ruimte waarin Tjanh Bong Huong en Jelmer Zijlstra het overzicht bewaarden.


Expert Franeker – De Korenaar 1-4

Expert was veelvuldig in de aanval, maar miste de mooiste kansen. De Korenaar deed dit veel beter. Simon Haijma had in de eerste periode aan een enkele kans genoeg. Wel tikte Ype de Jong op aangeven van Friso van Eijk de gelijkmaker binnen, Expert bleef het tempo te laag houden om het De Korenaar moeilijk te maken. In de counter was het opnieuw Simon Haijma die voor een verrassende 1-2 zorgde. Gerrit Jan Dreijer en Niels Krikke maakten er in de slotminuten nog een ruime en verdiende zege van.

 

The Phone House – H.Vijver Rietdekkers 9-1

De schade zo veel mogelijk beperken, dat zal de Vijver gedachte zijn geweest bij het begin van de strijd. Hoewel de krachtsverhouding duidelijk was is het redelijk gelukt. Gescoord werd er door Allard Hoekstra 5x, Kars Zeinstra 3x, en Tristan Osinga en tegen scoorde Jeep Outhuyse.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Grand Cafe De Doelen 2-4

Voor Scharringa was winst uitermate belangrijk. Verlies zou betekenen dat de tweede plaats met recht op promotie wel erg ver zou zijn. Het werd een spannend duel met wisselende kansen waarbij de beslissing viel in de laatste minuten. Wesley Joustra opende de score en Lieuwe Beuker maakte gelijk. Scharringa kwam op voorsprong in een periode dat het ook beter speelde. Tjitse Hoekstra was de aanstichter. De teams gingen met gelijke kansen de slotfase in nadat Wesley Joustra het evenwicht had hersteld. Het waren in de slotminuten Robbin de Klerk en Robert Hooghiemstra die De Doelen naar de winst schoten.

Rin-tec – Miedema Bouwbedrijf 4-5

Iwan Hibma 1-0, Bauke Okkema 1-1, 1-2 en 1-3, Luuk Steensma 2-3, Pieter van Gunst 2-4 en 2-5, Luuk Steensma 3-5 en 4-5.

Bouke Okkema was hier de grote aanstichter van het Rin-tec leed. Hij scoorde drie maal. Na een ruime 2-5 kwam Rin-tec nog gevaarlijk dicht bij, al mocht het niet aanspraak maken op meer omdat Miedema sterker was.

 

Stadsherberg catering – Champions 5-8
John Maljaars 1-0, Erwin Arjun 1-1 en 1-2, Siep Vellinga 2-2, Erwin Arjun 2-3, Willem Beimers 3-3 en 4-3, Pedro Lopes 4-4, Willem Beimers 5-4, Pieter v.d. Schoot 5-5, Robin Zandberg 5-6, Pieter v.d.Schoot 5-7 en 5-8.

Een levendig duel met een terechte uitslag. Het was pas in de slotfase dat onder aanvoering van Pieter v.d.Schoot het verschil werd gemaakt. Man van de wedstrijd, Willem Beimers, hij maakte het Champions lang lastig.

 

W.I.K. – Sportcafe de Trije 2-13

Die arme Geert Hof, hij had het maar druk. Toch stond hij tot de laatste minuut vol overgave tussen de palen om de stand niet verder op te laten lopen. En daar was dan de clubtopscorer Sicco Osinga. Die zal ook wel gedacht hebben, aan de dubbele cijfers is tegen deze uitstekende jonge ploeg niet te ontkomen, als ik voor de scorerslijst mijn graantje maar mee pik. En dat is gelukt, omdat hij twee maal wist te scoren. Marco de Groot en Rob Postma schoten ieder vijf maal raak en verder waren er treffers van Daan Bootsma 2x en Joshua Cuperus.