Pars Graanhandel was lastig voor Leo Reitsma

In de vierde klasse van deVisual Reklame competitie doet Leo Reitsma nog goed mee. De onderlinge strijd tussen Frankena Winsum, Autobedrijf Strikwerda en Leo Reitsma is nog niet beslist. Alle drie teams kwamen vrijdagavond tot winst, maar Leo Reitsma had het lastig tegen Pars Graanhandel en mocht met een 2-1 winst niet klagen. In de hoofdklasse moest Panbakker het opnemen tegen koploper Lovis Design en hier was in het eerste duel vrij verrassend van gewonnen. Dat waren blijkbaar andere tijden, want hoewel Panbakker niet slecht speelde moest het diep buigen, 2-8. De enige nog resterende concurrent Tapperij ‘t Noord kwam niet binnen de lijnen omdat tegenstander Grauwe Paard niet over een team kon beschikken. Het werd een reglementaire 5-0. In de eerste klasse won Martens Vis de topper van Herberg de Bogt met 2-1. Kr8werk Publicar bleef hier wel aan de leiding na een gemakkelijke zege op Sportcafe de Trije.

Panbakker BSP – Lovis Design 2 – 8 O. Elsinga 0-1 en 0-2, M. Saamangun 0-3 en 0-4, P. Visser 0-5, H. Visser 0-6, M.v.d.Veen 1-6 en 2-6, M.Saamangun 2-7 en 2-8. Met vloeiende combinaties werd de Panbakker defensie veelvuldig uitgespeeld. Lovis is na een moeizame competitiestart in een prima vorm. Panbakker speelde zeker niet slecht, maar was tegen zo veel kwaliteit niet bestand.

Meijer Plaatbewerking – Cafe De Harmonie 1 – 7 Meijer zakt steeds verder weg en De Harmonie is met uitzondering van de zepert tegen Lovis aan een schitterende reeks bezig. Het team van De Harmonie kon elkaar veel beter vinden in tegenstelling tot de moeizame acties van Meijer. De treffers kwamen van J.v.d.Wal 3x, J. Faber 2x, D.J. Volbeda en C. Malda terwijl K. Kaper bij 5-0 tegen scoorde.

Bogt fen Gune – Cafe De Kleine Beurs 3 – 0 Kleine Beurs was de laatste tijd goed op dreef, maar kon het deze maal niet bolwerken zonder dat het Bogt team tot het randje ging. De eerste periode leek doelpuntloos de eindigen totdat K.J. Bijlsma een heel mooie actie in huis had. Kleine Beurs moest nu komen, maar dit leverde weinig rendement op. Aan de andere kant verhoogden H. Visser en J.W. Punter halverwege de tweede periode de score.

Bowling Bloemketerp – Expert Franeker 4 – 3 Misschien niet de beste, maar wel de boeiendste wedstrijd van deze avond en weer greep Expert naast het eerste succes. Het team had in dit duel meer verdiend dan deze nederlaag. Expert had meteen pech dat H. Voordewind na een mooie pegel in de bovenhoek bij deze actie geblesseerd raakte en niet verder kon. Het waren S. de Vries en D. Kingma die in een periode dat Bloemketerp sterker was de kansen deden keren, 2-1. Uit een prima voorzet van J. Broersma herstelde M. Kerkhof het evenwicht. Na een defensieve misser bracht T. Bonnema van afstand zijn team weer aan de leiding en J. Broersma scoorde indirect uit een vrije trap de 3-3 . Met nog enkele seconden op de klok verraste T. Bonnema met een counter de Expert afweer en opnieuw bleef Expert met een kater achter.

Autowas Dijkstra – Prinsbouw/v.Dellen 2 – 5 E. Boonstra 1-0, A. Knipper 1-1, G. Vellinga 1-2 en 1-3, R. Jelgersma 1-4, L. Visser 2-4, W. de Wit 2-5. Na wat aanpassingsproblemen gaat Prinsbouw/v.Dellen steeds beter presteren. Deze maal was Dijkstra kansloos, al leek het daar in het begin niet op. E. Boonstra opende de score en Dijkstra leek meer van plan. Na twee snelle tegentreffers waren de rollen omgedraaid en leek Dijkstra in haar lot te berusten.

Saab Wassenaar/Black Horse – ‘t Holt Deinum 6 – 2 R. Marra 1-0, D. Wassenaar 2-0, H. Hallema 2-1, P.v.d.Veen 3-1, S. Visser 4-1, D. Wassenaar 5-1, M. Kalma 5-2, D. Wassenaar 6-2. Saab behaalde een gemakkelijk zege zonder tot het goed speelde. ‘t Holt heeft het in deze klasse moeilijk, zakt na een goed begin steeds verder weg. Het was in dit duel niet in staat het Saab lastig te maken.

Kr8werk/Publicar – Sportcafe de Trije 6 – 0 Sportcafe de Trije was aanvallend machteloos en daardoor kansloos . Vooral de eerste periode was het krachtsverschil tussen de koploper uit de eerste klasse en het team dat het moeilijk heeft groot. Halverwege stond het al 4-0 en gescoord werd er door R. de Zeeuw 4x, R. Bakker en H. Luimstra.

Martens Vis – Herberg de Bogt 2 – 1 Met een inzet in de verste hoek opende P.S. Rollingswier de score in dit volkomen gelijkopgaande duel. H. Roggeveen schoot een vrije trap door de muur en dit betekende nog voor de wisseling 1-1. Uit een moeilijke hoek bracht E. Boiten zijn team weer op voorsprong en in de slotfase had H. Roggeveen de gelijkmaker op zij schoen, maar hij miste.

Bouwbedrijf v.Marrum – Pannendekkers BSP 4 – 7 G. Smits 0-1, P. Braaksma 1-1, C. Jensma 1-2 en 1-3, T.v.d.Kuur 1-4, C. Jensma 1-5 en 1-6, R. Broersma 2-6 en 3-6, C. Jensma 3-7, F. Vijver 4-7. Pannendekkers had in dit rommelige duel in C. Jensma 4x de grote uitblinker. V.Marrum heeft geen kans gehad op een positief resultaat en was gehandicapt doordat S. Brander noodgedwongen als sluitpost moest fungeren.

Lageweg – Haarsma & de Bruin 5 – 2 Ook zonder wisselspelers was Lageweg te sterk voor Haarsma & de Bruin. E. Boes opende wel met een kanonskogel het duel, maar een hattrick van W. Dijkstra deden al snel de kansen keren. Even leek er hoop aan de horizon voor Haarsma toen opnieuw E. Boes de achterstand verkleinde. Het was de excellerende W. Dijkstra die Lageweg de winst bezorgde.

Rijschool v.d.Harst – Steensma 3 – 10 A.Siemensma 0-1, R. Oosterbaan 0-2, S. Hylkema 0-3, R. Geertsma 1-3, R. Oosterbaan 1-4, T. Hoekstra 1-5, S. Hylkema 1-6, D. Tichelaar 1-7, F. de Beer 2-7, C. de Vries 3-7, R. Oosterbaan 3-8, T. Hoekstra 3-9 en 3-10. Dit werd zoals verwacht een gemakkelijke Steensma zege. Daarbij kwam dat het Rijschool team vooral in de eerste periode te veel ruimte weggaf waardoor het voor de koploper uit de eerste klasse gemakkelijk werd gemaakt om tot deze hoge score te komen, wisselstand 1-6.

Elektrokoopjes – Tijsma Installatie/1 Hypotheek 2 – 5 Deze topper was een duel met twee gezichten. Aanvankelijk lag het initiatief bij Tijsma. R. Zondervan schoof de bal in de verste hoek, T. da Silva maakte wel met een puntertje gelijk, maar W.v.Duyn zorgde halverwege voor 2-1 en dat was verdiend. Elektrokoopjes kwam onder aanvoering van T. da Silva sterk terug. Hij zorgde voor de gelijkmaker, H. Awad bracht Tijsma op voorsprong en T. da Silva forceerde de beslissing. De eindstand in dit levendige duel werd bepaald door T. Siebesma.

The Phone House – Selekt Meat Product 6 – 2 Phone House was collectief veel sterker dan het zonder overtuiging spelend SMP. Pas na 4-0 kwam er meer beleving en scoorde J. Soolsma twee maal tegen. Voor Phone House scoorden Mariman 3x, E. Hartog, J. Terpstra en J. Elting.

Eco Protecta – Keizer Autoschade 3 – 3 Dit spannende duel kreeg een terechte uitslag. M. Kuperus opende met een beheerste inzet het duel en M. Bergsma maakte uit een prima combinatie gelijk. Weer was het M. Kuperus die Keizer op voorsprong zette en nu was het M.v.d.Zee die met een inzet in de korte hoek gelijk maakte. Eco Protecta leek er alsnog met de winst vandoor te gaan toen M. Bergsma voor 3-2 zorgde, maar man van de wedstrijd M. Kuperus bracht Keizer alsnog een puntje.

Warmtetechniek Franeker – W.I.K. 7 – 3 A. Koning 1-0 en 2-0, E. Bruinsma 2-1, R. Robijn 3-1, E. Bruinsma 3-2, C. Braak 4-2, A. Koning 5-2, C. Braak 6-2, S. Osinga 6-3, R. Robijn 7-3. Warmtetechniek is een jong team met een snelle balcirculatie en daar moeten de oudjes van WIK het natuurlijk tegen afleggen. De eerste periode ging het nog wel, maar naar mate het duel vorderde was het voor S. Osinga en c.s. niet meer te belopen.

Leo Reitsma – G. Pars Graanhandel 2 – 1 Dat debutant Pars het spel steeds beter onder de knie krijgt bewees dit duel. De mannen uit St.Jacob konden Leo Reitsma goed volgen. Een fout in de verdediging van Leo Reitsma werd door M. Houtsma goed afgestraft en het duurde tot in de tweede periode dat dit door M. de Vries en H. Westra kon worden omgebogen.

Autobedrijf Strikwerda – V.V.O.E. 10 – 0 V.V.O.E. kon niet beschikken over wisselspelers en werd mede hierdoor een speelbal voor het favoriete Strikwerda. V.V.O.E. hield lang stand, maar toen er vlot twee maal werd gescoord ging het snel met de productie. De doelpuntenmakers waren A.P. Strikwerda, J. Dijkstra 2x, R. Dijkstra 2x, S. Vietor en S.Didden.

Zuidema Scheepsbouw – H.B.M. 1 – 3 D.v.Baarsen 0-1, H.A. Dijkstra 0-2, B. Miedema 0-3, K.J. Hendriks 1-3 Zuidema kwam overal een stap te laat waardoor HBM een regelmatige en verdiende zege kon behalen.

Frankena Winsum – Offinga Kappers 6 – 2 Het enthousiasme van Offinga was niet genoeg om het Frankena lastig te maken. Ondanks een 6-0 achterstand bleef Offinga strijden en dit leverde nog treffers op van P. Brander en L. Kamminga. De Frankena doelpunten kwamen van J. Tijmersma 2x, R. Grovestein 2x, J. Boersma en W.S. Hylkema.