Pluimveeservice pakt belangrijke winst. Panbakker kansloos tegen Autowas Dijkstra.

In de hoofdklasse van het zaalvoetbal verloor koploper Panbakker BSP kansloos van Autowascentrum Dijkstra. Het werd maar liefst 0-6. Hierdoor kwam Lovis Design riant aan de leiding. Tegenstander v.Dellen/Prinsbouw kon het de nieuwe koploper niet lastig maken, 5-1. In de eerste klasse had Cafe De Kleine Beurs vrijaf, maar moest constateren dat Bouwbedrijf Bruinsma en Sportcentrum Shape dichter bij kwamen. In de derde klasse haalde het ongeslagen Scharringa flink uit tegen de jonkies van Happy Boys. Hier ging de meeste aandacht uit naar het treffen tussen de nummer 2 en 4 van de ranglijst, namelijk Frankena Winsum en Puimveeservice uit Dronrijp. Het team van Doeke Smeding bleef na een spannend duel met 3-2 aan de goede kant van de score. In de vierde klasse blijft Bar Yn ‘e Stal goed boeren. Het bleef ongeslagen na een gemakkelijke zege op Zuidema Scheepsbouw.

Panbakker BSP – Autowascentrum Dijkstra 0 – 6 K.B. Malda 0-1, E. Boonstra 0-2 en 0-3, E.J. Broersma 0-4 en 0-5, E. Boonstra 0-6. In de eerste 10 minuten waren de beste kansen zelfs voor Panbakker, maar E. Hiemstra en M.v.d.Veen raakten slechts het aluminium. Toen K.B. Malda uit een vrije trap wel raak schoot en even later E. Boonstra naar 0-2 counterde was het duel beslist. In de slotfase liep de stand nog flink op omdat Dijkstra steeds meer ruimte kreeg in de tegenaanval.

Tapperij ‘t Noord – Martens Vis 4 – 0 De ongerustheid van Tapperij coach S. Burggraaff was ongegrond. Dat Tapperij zonder wisselspelers uitstekend uit de voeten kan bewees het in dit duel. Het team speelde geconcentreerd en maakte weinig fouten, dit in tegenstelling tot Martens Vis, dat met weinig overleg opereerde. Gescoord werd er door R. Post 2x, R. Smedinga en K. Breidenbach.

Lovis Design – v.Dellen/Prinsbouw 5 – 1 Lovis Design heeft met nieuwkomer B.v.d.Baan een nog completer team dan het afgelopen seizoen en het zal voor de tegenstanders heel moeilijk worden om het team van de titel af te houden. Het duel tegen runner-up v.Dellen/Prinsbouw was snel beslist. Het kwam via B.v.d.Baan na een vloeiende combinatie op voorspron en O. Elsinga verdubbelde deze van afstand. Nog voor de wisseling stelde P. Visser met een van richting veranderd schot de zege veilig. S. de Boer scoorde tegen en het restant kwam van O. Elsinga en M. Saaamangun.

Kr8werk/Publicar – Bogt fen Gune 1 – 3 Verrassend is het uiteraard dat Bogt fen Gune nu pas de eerste zege kon binnenhalen. Ook in dit duel was het tegen een zonder wisselspelers aangetreden Kr8werk niet overtuigen. Na de openingstreffer van F. de Wit maakte N. de Zeeuw gelijk waarna L. Vlaskamp halverwege de 1-2 binnen schoot. Het was dezelfde speler die met een gelukkige treffer via de paal het duel besliste.

Cafe De Harmonie – Bowling Bloemketerp 4 – 5 J. Faber 1-0 en 2-0, Y. Brijker 2-1, 2-2 en 2-3, K. Hoogteijling 2-4, D. Kingma 2-5, J. Willekes 3-5, R. Ysbrandy 4-5. Een boeiend duel met wisselende kansen. Nadat De Harmonie via J. Faber 2x sterk uit de startblokken kwam was het Y. Brijker de met een fraaie hattrick het duel deed kantelen. Na de 2-5 kwam De Harmonie in de slotfase nog sterk terug, maar Bloemketerp won verdiend.

Saab/Black Horse – Bouwbedrijf Bruinsma 0 – 2 Naast de twee treffers was Bruinsma ook het betere team. J. de Snoo opende uit een vrije trap en J.v.Althuis verdubbelde de voorsprong na een fraaie actie.

Pannendekkers R.S. – Bouwbedrijf v.Marrum 6 – 0 Het v.Marrum team had een goede start in de competitie, maar krijgt het steeds moeilijker. De eerste periode werd afgesloten op 4-0 en de treffers kwamen van J. Rodenhuis 2x, H. Bruinsma, R. Hiemstra, H. Struiksma en M. Tigchelaar. Pannendekkers was ook wel weer aan een succesje toe.

Sportcentrum Shape – Herberg de Bogt 8 – 3 De eerste periode ging volkomen gelijk op en een 2-2 stand via M. Hoekstra 2x, F. Roosenburg en E.v.d.Geest. Hierna kon het Herberg team het tempo niet meer volgen. H. Timmermans 3x, M. Hoekstra 2x en J. Talhout met een tegentreffer van H. Roggeveen tikten de stand naar een grote hoogte.

Sportcafe de Trije – Expert Franeker 1 – 1 Een juiste uitslag na een volkomen gelijkopgaand duel. Beide teams staan bekend dat er weinig kansen worden weggegeven maar moeizaam tot scoren komen. P. Poelstra opende in de eerste periode de score met een van richting veranderd schot en E. Boes maakte gelijk toen hij vanaf de zijkant vrij kon inschieten.

Bijlsma Meubelen – Steensma F.I. 2 – 6 Bijlsma Meubelen is al enkele weken van slag. Toch ging dit duel lang gelijk op. E. Westra opende de score en D. Hylkema maakte gelijk. Ook in de tweede periode aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. E. Tolsma zorgde in de rebound voor 1-2 en nu maakte E. Westra gelijk. Uit een prima voorzet zorgde R. Oosterbaan voor 2-3 en toen was het met het Bijlsma verzet afgelopen. T. Hoekstra 2x en E. Tolsma verhoogden vervolgens de voorsprong.

Bouwbedrijf Scharringa – Happy Boys 11 – 2 Happy Boys schreeuwt al lange tijd om een succesje. Tegenstander Scharringa heeft ddar weinig moeite mee. Het krachtsverschil was vooral in de tweedeperiode te groot. E. Reversma scoorde na een 2-0 stand twee maal tegen en de Scharringa treffers kwamen van J.P. Walda 4x, P. Walda 2x, S. Greidanus 2x, G. Groot, J. Hofstee en T. Gerlofsma.

Eco Protecta – Zijlstra Beroepskleding 6 – 3 In de openingsfase kregen beide teams legio kansen, maar slechts E.v.d.Veen en C. Baks vonden het net, 1-1. In de tweede periode werd het beter. A.v.d.Bosch en E.v.d.Veen zorgden voor 3-1, A. Shatif bracht de spanning terug en toen besliste E.v.d.Veen 2x in feite dit levendige duel. C. Baks 5-3 en A.v.d.Bosch 6-3 zorgden voor het restant.

Ulenburgh Adviseurs – Leo Reitsma/Huhtamaki 10 – 0 Het Leo Reitsma H. team kreeg wel enkele kansen, maar het ontbrak duidelijk aan overleg. Ulenburgh had dit wel. In de laatste drie minuten liet Leo Reitsma het volledig lopen en werd er nog 4 maal gescoord. De treffers kwamen van R. Geilenkirchen 5x, F.v.Eyck 3x en J. Vos 2x.

De Posthoorn – Techniservice Tijsma 2 – 4 R. Reversma 0-1, J. Draaisma 1-1, S. Boersma 1-2, T. Adolfs 1-3 e.d. J. Draaisma 2-3, M. Guertin 2-4. De strijd ging gelijk op, maar toen T. Adolfs bij 1-2 in zijn eigen doel schoot was het duel vrijwel beslist.

Frankena Winsum – Pluimveeservice Smeding 2 – 3 Voor beide teams gold hetzelfde, winst was noodzakelijk om aansluiting te houden bij de kop van de ranglijst. J. Tiemersma brak het duel open, maar G. Dijkstra had het antwoord snel klaar. Het team uit Winsum kwam via J. Boersma op voorsprong waarna de goed spelende J. Tiemersma het evenwicht herstelde. Matchwinnaar werd R. Kuiken halverwege de tweede periode en maakte van coach Hessel Veltman een gelukkig man.

Autobedrijf Strikwerda – Keizer Autoschade 2 – 5 J. Vellinga 0-1, W.v.d.Meer 0-2, T. Looge 0-3, J. Vellinga 0-4, S. Vietor 1-4, M. Kuperus 1-5, S. Didden 2-5. Keizer combineerde beter en was sterk aan de bal. Strikwerda was duidelijk minder. Een terechte uitslag.

Nrd.Ned. Wikkelcentrale – G. Pars Graanhandel 0 – 6 Na de 0-5 in de eerste periode gebeurde er weinig. Pars liet de teugels vieren en N.N.W. was aanvallend machteloos. De treffers kwamen van G.J. Marra 4x en P. Bakker 2x.

Total Security – W.I.K. 1 – 6 Nieuwkomer E. Schippers scoorde meteen twee maal en hielp WIK over het dode punt heen. Het zette zijn medespelers meteen tot een hogere dadendrang wat uitmondde in treffers van S. Osinga 2x, R. Boonstra en B. Veenstra terwijl R. Bruinsma bij 3-0 tegen scoorde.

H.B.M. – Selekt Meat Product 1 – 3 J. Boomstra 0-1, B. Miedema 1-1, J. Boomstra 1-2, J. Bootsma 1-3. Het was voor H.B.M. een kansloze missie omdat het met slechts 4 spelers aantrad. Dit in ogenschouw genomen viel het resultaat best mee.

Bar Yn ‘e Stal – Zuidema Scheepsbouw 7 – 2 P. Kooistra 1-0, R.v.d.Wagen 2-0, D. Verboon 3-0, R.v.d.Wagen 4-0, S. Visser 5-0, H. Meijer 5-1, E. Gartz 6-1. P. Kooistra 7-1, N. Rusticus 7-2. De ongeslagen koploper uit de vierde klasse had weinig te duchten van het team van A.Zuidema. Gezien de samenstelling van de teams in leeftijd was dit ook geen verrassing. Man van de wedstrijd was R.v.d.Wagen