Pluimveeservice Smeding en Preton Nederland liggen op koers.

Het seizoen voor Pluimveeservice Smeding en Preton Nederland begon slecht. Beide teams kregen na verzuim van voorgeschreven regels vier punten in mindering. Na afgelopen vrijdagavond zijn deze inmiddels weggewerkt en kunnen de teams weer punten gaan verzamelen. Pluimveeservice deed dat door Pars Graanhandel met een kansloze 5-1 naar St. Jacob terug te sturen en Preton Nederland haalde de stunt uit door met 6-5 te winnen van koploper Primera Haitsma. In de eerste klasse was het meest opvallend de zege van Maxstuc op het nog ongeslagen De Skearmessen. Hier doen Oosterlaar/Verhoeven en Cafe De Posthoorn ook nog goed mee. In de tweede klasse is Koopmans Schilders goed op dreef. Autobedrijf Strikwerda was met 7-1 kansloos. Onderin haalde debutant Alinex Uitzendbureau na twee gelijke spelen de eerste winst binnen. De Tap was het slachtoffer. In de derde klasse bewees De Strûners nogmaals wie de sterkste is in deze klasse. Expert Franeker werd flink de oren gewassen. De Jager Accountancy had met Zuidema Scheepsbouw meer moeite dan werd verwacht, 2-4. In de vierde klasse bleven de koplopers overeind. Leo Reitsma/Huhtamaki had weinig moeite met W.I.K. en hetzelfde verhaal was er voor The Phone House tegen Sportcafe de Trije. Het team van Fitnesscentrum CCM krijgt steeds meer gestalte. Nu zaten er zelfs drie wisselspelers op de bank. Het leverde nog geen winst op, maar de 1-2 nederlaag tegen Stadsherberg Catering geeft hoop voor de toekomst.

Pluimveeservice Smeding – G.Pars Graanhandel 5 – 1

Een verrassend gemakkelijke Pluimvee zege. De Rypsters kwamen via twee snel opeenvolgende treffers op 2-0 via D.v.d.Wal en H. Voordewind. Met een schot van grote afstand besliste J. Smeding nog voor de wisseling in feite de wedstrijd. Pas vlak voor het einde scoorde J. de Vries tegen nadat eerst D.v.d.Wal en J. Smeding voor 5-0 hadden gezorgd.

 

Mastuc – De Skearmessen 5 – 3

Een spectaculair treffen waarin Maxstuc meestal het initiatief had. Het liep via de uitblinkende B.v.d.Veen 2x en H. Huisman naar 3-0 voordat E. Dijkstra iets terug kon doen. Vrij verrassend kwam De Skearmessen langszij. T. Krottje schoot een vrije trap binnen en kort daarop was het de eurt aan R. Frijling. Het was tenslotte B.v.d.Veen 2x die Maxstuc naar de zege schoot

 

Oosterlaar/Verhoeve – Herberg de Bogt 11 – 5

L.Looijenga 0-1, M. Visser 1-1, L. Looijenga 1-2 en 1-3, A. Schaap 2-3, A. Alberts 3-3, M. Visser 4-3, D. Scholten 4-4, A. Schaap 5-4 en 6-4, Q. Zondervan 7-4, L. Purvis 8-4, M. Visser 9-4, L. Looijenga 9-5, M. Visser 10-5, A. Alberts 11-5.

Mede door L.Looijenga 4x hield Herberg de Bogt lang stand. Met nog 15 minuten te speler stond het zelfs nog 4-4. Oosterlaar/Verhoeven had toch iets extra’s en dat leverde in de slotfase maar liefst zeven treffers op.

 

Warmtetechniek – Sportcentrum Shape 2 – 3

Eindelijk dan toch de eerste zege voor Shape en deze was zeker verdiend M. Hoekstra zette zijn team op het goede spoor met een schot in de kruising en J.v.d.Meulen verdubbelde deze na een fraaie actie. Warmtetechniek kwam in de tweede periode terug. C. Braak scoorde. Met een intikker besliste M. Hoekstra het duel, al scoorde S. Kuiper vlak voor het einde nog tegen..

 

Cafe De Posthoorn – Devicamp.nl 8 – 3

Y. de Jong 0-1, T. Adolfs 1-1, P. Hibma 1-2, P.v.Rootselaar 2-2 en 3-2, A. Houtsma 3-3, T. Adolfs 4-3, H. Schaap 5-3 en 6-3, J. Hoogterp 7-3, B. Buwalda 8-3.

Tot halverwege kon Devicamp nog bijblijven al kostte het toen al veel kracht omdat er geen wisselspelers voorradig waren. Hierna tikte De Posthoorn de tegenstander vakkundig uit.

 

Zijlstra kleding – Sans Souci 7 – 4

J. Zijlstra 1-0, M.v.Zwieten 1-1, E. Tanghe 2-1, T. Grond 3-1, S. Bosma 3-2, M. Feenstra 3-3, C. Baks 4-3, T. Grond 5-3 e 6-3, M.v.Zwieten 6-4, E. Tanghe 7-4

Een lange periode maakte Sans Souci het de koploper behoorlijk lastig. In de slotfase werd het verschil duidelijk. Het team uit Berlikum bood goed tegenstand.

 

Schroevenkopen.nl – De Korenaar 4 – 3

Een duel wat alle kanten op kon De eerste periode was voor De Korenaar wat ook uitmondde in twee treffers van M. Zwier. Met een intikker van W.S. Hylkema zette Schroevenkopen de achtervolging in. De kansen keerden na treffers van J. Boersma en R. Grovensteijn. R. Mouse zorgde voor 3-3 en met een punter besliste W.S. Hylkema dit gelijkopgaande duel.

 

Horeca de Trije – Sijperda Verhuur 2 – 5

K. Meinsma 0-1, P. Poelstra 1-1, J. Elting 1-2, C.v.d.Ploeg 2-2, J. Elting 2-3, W. Slager 2-4, J. Abbema 2-5.

De teams gingen heel lang gelijk op Na de 2-3 van J. Elting schoot C.v.d.Ploeg aan de andere kant tegen de lat en kreeg Horeca de Trije een overwicht wat niet het gewenste resultaat opleerde. De beslissing viel uit een counter via W. Slager.

 

De Tap – Alinex Uitzendbureau 2 – 4

S. Zakaria 0-1, S. Gumrukuloglij 0-2, J. Soolsma 1-2, S. Zakaria 1-3, J. Soolsma 2-3, J. Zuiderhof 2-4

De eerste winst voor de debuterende Harlingers en dat was zeker verdiend. Alinex was sterker , alleen J. Soolsma zat met twee treffers enigszins dwars en doelman S. Beerends voorkwam met goede reddingen meerdere doelpunten.

 

Primera Haitsma – Preton Nederland 5 – 6

J.v.d.Veen 0-1, A. Arriu 1-1, E. de Groot 2-1, P. Prosee 3-1, H.v.d.Schoot 3-2, J.v.d.Veen 3-3, L. Dalstra 4-3, K. Hoekstra 4-4 en 4-5, P. Zijlstra, 5-5, K.v.d.Schoot 5-6.

Een duel met wisselende kansen. In de slotfase benutte K.v.d.Schoot een strakke voorzet en werd hiermee matchwinnaar. Een prima Preton prestatie.

 

Koopmans Schilders – Autobedrijf Strikwerda 7 – 1

Koopmans stond lager op de ranglijst dan Strikwerda, maar daar was niets van te merken. De eerste dadendrang kwam wel van Strikwerda waar D. Didden scoorde, maar veel meer had het team uit Tzum deze avond niet in de bagage. Koopmans had in S. Bootsma de meest opvallende speler met vier treffers en B.v.d.Zee deed hier met drie treffers niet veel voor onder.

 

Zuidema Scheepsbouw – De Jager Accountancy 2 – 4

Zuidema bood verdienstelijk tegenstand en zo spelend is het in de toekomst voor elke tegenstander geen gelopen koers. Het was zelfs M. Wijbenga die het duel open brak. Hierna was het de beurt aan het sterkere De Jager dat vlot uitliep naar 1-4 via L. Wouters 2x, J. de Jager en J. Miedema. De tweede periode gebeurde er nog weinig ook mede omdat Zuidema beter tegenstand bood en zelfs nog tegen scoorde. A. Zuidema was de schutter.

 

De Struners – Expert Franeker 13 – 1

In de openingsfase was het T. Vellinga die Expert verrassend op voorsprong zette. De eerste periode was het krachtsverschil ook niet groot. Het stond heel lang 2-1 en toen kreeg Expert ook wel goede mogelijkheden. Er werd gewisseld bij 4-1. Naar mate het duel vorderde ging Expert steeds meer ongecontroleerd aanvallen en schoot De Strûners met snel uitgevoerde aanvallen steeds weer door de chaotische verdediging van de tegenstander. De Struners is in deze samenstelling voor deze derde klasse veel te sterk. De treffers kwamen van T. Dijkstra 6x, R.v.Dokkumburg 2x, T.v.d.Graaf 2x, R.v.Dellen, R. de Vries en Y.W. Dijkstra.

 

T.G.J. communicatie – Miedema Bouw 2 – 6

J.v.d.Meulen 0-1 en 0-2, B. Miedema 0-3, H. Brouwer 1-3, S. Hoekstra 1-4 en 1-5, H.J. Sipma 2-5, S. Hoekstra 2-6

S. Hoekstra was de uitblinker met drie treffers en uitstekend spel. Miedema was ook sterker en won verdiend. Het duel was al vrij snel beslist na twee treffers van J.v.d.Meulen. Het zeer jonge TGJ team kwam op routine te kort.

 

W.I.K. – Leo Reitsma Huhtamaki 0 – 3

Een regelmatige Leo Reitsma zege. WIK werd vanaf het begin in de verdediging gedrongen en dat leverde al vrij snel een 1-0 op via M. de Vries. Ook de tweede treffer van M. Spanjersbergh via doelman G. Hof was een logisch gevolg van het overwicht De tweede periode gebeurde er nog maar weinig. Alleen M. Spanjersbergh wist nog te scoren.

 

H. Vijver Rietdekkers – Bar Yn ‘e Stal 4 – 6

J. Zijlstra 0-1, T.B. Huong 0-2, J. Zijlstra 0-3, T.B. Huong 0-4, P. Vijver 1-4, J.K. Huong 1-5, P. Vijver 2-5, J.K. Huong 2-6, J. Outhuyse 3-6, F. Jilderts 4-6.

Vijver heeft geen enkele moment kunnen hopen op een positief resultaat. Yn ‘e Stal was duidelijk sterker. Toch bleef Vijver strijden voor een zo gunstig mogelijk resultaat wat toch nog vier doelpunten opleverde.

 

Fitnesscentrum CCM – Stadsherberg catering 1 – 2

CM kan weer beschikken over voldoende spelers en dat levert de laatste weken goede resultaten op. Ook in dit duel bleef het tot het laatst spannend. Al heel snel opende W. Beimers de score waarna de beste man bij CCM J. Krijnen gelijk maakte. Nadat eerst W. Beimers de paal nog had geraakt was het R. Herrema die zijn team naar de winst schoot.

 

Sportcafe de Trije – The Phone House 0 – 6

S. Driessen 4x, K. Zeinstra 2x

Het verschil was verrassend groot. Het was De Trije doelman E.v.Duyneveldt die met goede redding de schade beperkt wist te houden. The Phone House speelde sterk en De Trije maakte dit duel geen sterke indruk. Het waren S. Driessen 4x en K. Zeistra 2 die scoorden.