Preton Nederland geeft het niet op. Grand Cafe De Doelen verspeelt koppositie.

DSC 0102

Onze fotgraaf heeft vrijdag 16 januari 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen.

In de vierde klasse wordt er flink gestreden om de tweede plaats. Het gaat hierbij om drie teams. Miedema Bouw had vrijaf terwijl Preton Nederland en Rintec royaal wonnen. Het onderlinge verschil in punten is uitermate klein. In de derde klasse gaat de strijd om de bovenste plaats onverminderd voort. Koploper Grand Cafe De Doelen had vorige week geluk met een late treffer tegen Verno Verhuur waardoor het puntverlies voorkwam, deze avond was het net anders om. Tegenstander Huhtamaki/Leo Reitsma maakte in de laatste minuut gelijk, 3-3, waardoor het winnende Sportcafe De Trije het vaandel weer over kon nemen. In de hoofdklasse viel er weinig schokkends te noteren. De bovenste drie teams wonnen zonder veel moeite en onderin was er weinig eer te behalen voor A.B.Texel en Zijlstra Beroepskleding. In de eerste klasse eindigde de topper Van Dellen Bellen – Pars Graanhandel onbeslist waardoor Pars de titel wel kan vergeten. Cafe ‘t Wap is nu weer tweede. Het won zonder veel moeite van Warmtetechniek en mikt op de tweede promotieplaats. In de tweede klasse is Autobedrijf Strikwerde nog steeds de onbedreigde koploper al loopt de motor de laatste tijd uitermate stroef. Deze maal werd het een magere 1-1 tegen Schroevenkopen.nl. Onderin kwamen hier Bloemketerp en Maxstuc tot 3-3 en daar schoten beide teams weinig mee op.

 

A.B.Texel – Keizer Autoschade 2-6

Keimpe Pols 0-1, Edwin Hiemstra 0-2, Jeffrey Guertin 1-2, Jan van Duyn 1-3, Edwin Hiemstra 1-4, Keimpe Pols 1-5, Jeffrey Guertin 2-5, Keimpe Pols 2-6.

Het duel kende geen verrassingen. A.B.Texel bood tegenstand naar vermogen en Keizer had weinig moeite om tot dit resultaat te komen.

Autobedrijf Haitsma – Autocentrum Harlingen 3-0

Roelof Lousma met een doeltreffende kopbal en een solo was hier de meest opvallende speler. Met een intikker van Jelmer Broersma op aangeven van Henk Vonk kwam de eindstand op het scorebord. De eerste periode werd afgesloten zonder doelpunten en Autocentrum kon moeilijk omgaan met het behaalde resultaat.

Oosterlaar/Verhoeven – Mr.On & Offshore Service 8-4

1-0 David v.d. Pol op aangeven van doelman Patric Amels, 2-0 Ane Schaap goed in stelling gebracht door David v.d. Pol, 3-0 solo Lutsen Smits, 3-1 Steven de Bruin vrijgespeeld door Eelco Tanghe, 4-1 David v.d. Pol op aangeven van Marijn Helfferich, 4-2 en 4-3 Eelco Tanghe van korte afstand en ver af, 5-3 opnieuw solo Lutsen Smits, 5-4 Cor Grond in de draai, 6-4 David v.d. Pol fraaie passerbeweging lang de keeper, 7-4 David v.d. Pol beheerst in de verre hoek, 8-4 Ane Schaap in de laatste seconden met een intikker.

Oosterlaar begon voortvarend, het Offshore team kwam goed terug en maakte er zelfs een spannend geheel van. In de slotfase viel de definitieve beslissing.

Zijlstra Beroepskleding – Bogt fen Gune 3-11

Bij het wisseling van speelhelft stond het al 1-7 in deze ongelijke strijd. Zijlstra kwam nog tot treffers van Loya Ghandi, Clint Baks en Pieter Hoekstra, maar verder was het de beurt aan het veel sterkere Bogt team met scores van de uitblinkende Willen van Duijn 5x, Jordi Stecking 3x, Frank de Vries 2x en Frank de Wit.

Van Dellen Bellen – G.Pars Graanhandel 2-2

De teams gaven elkaar weinig speelruimte en kwamen tot halverwege niet aan scoren toe. Jesse v.d. Molen brak het duel vervolgens open waarna Rense Pieter Hiemstra vrij snel gelijk maakte. Uit een vrije trap via de paal schoot Ronald Post de 2-1 binnen en met een van richting veranderd schot was het opnieuw Rense Pieter die terecht voor 2-2 zorgde.

Sportcentrum Shape – De Struners F.C. 4-8

Een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Het team uit Berlikum domineerde en kwam op 0-3 waardoor Shape achter de feiten aan liep. Doelpuntenmakers Roar van Dellen 3x, Marco van Overbeek 2x, Cornelis Knol, Jelle Kooistra en Tunno de Graaf met tegentreffers van Jos v.d. Meulen 2x en Sybo Offenga 2x.

De Skearmessen – Cafe De Posthoorn Dronrijp 3-3

De Posthoorn was sterker en kwam op 2-0 via Roel Frijling en Hepke de Boer. De Posthoorn liet het er in deze derby niet bij zitten en kwam langszij na twee sublieme momenten van Lulien van Zanten. Jan Willem van Beem zorgde voor 3-2, maar in de slotfase schoot Thijs Adolfs de 3-3 binnen en dezelfde speler had zelfs de beslissing kunnen forceren, maar hij miste.

Warmtetechniek – Cafe ‘t Wap 3-8

Het werd een ongelijke strijd waarbij halverwege het scorebord al een stand vermelde van 0-6. Hierna kreeg Warmtetechniek meer ruimte en kon tegen scoren via Erik Kamstra, Cor Boonstra en Frank Hoekstra. De treffers van ‘t Wap kwamen tot stand via topschutter Hung Panm 3x, Mark Kleefstra 2x, Kert Hofman 2x en Loukens Kleefstra.

Maxstuc – Bloemketerp 3-3

Een duel met veel spanning en een hoog amusementsgehalte. Uit een solo van Daniël Scholten werd het 0-1 en op aangeven van Erwin Boiten werd er gewisseld op 1-1. Jan Bosma passeerde enkele verdedigers wat 1-2 betekende en na een puntertje van Richard van ‘t Hoenderdaal was het weer gelijk. Erwin Boiten profiteerde van een verdedigende misser van de Bloemketerp doelman en in de laatste minuut kwam een rollertje van Johan Uythof op de hak van Ritske Ritsma waardoor de bal achter de doellijn belandde.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Horeca de Trije 5-3

Noa van Gils 1-0, Kevin Egbers 1-1, Redmar v.d.Kooi 2-1 en 3-1, Ruurd Pijpker 3-2, Michel v.d.Veen 3-3, Hendrik Hiemstra 4-3, Sjouke Stienstra 5-3.

Tot 3-3 ging de strijd volkomen gelijk op. Wanneer Patrick van Dijk op deze stand een op maat gegeven voorzet van Michel v.d.Veen niet hoog over had geschoten was het duel beslist anders gelopen. Nu kreeg Haarsma de gelegenheid op voorsprong te komen en het soliede Haarsma team gaf deze niet meer uit handen.

De Jager Accountancy – Bar Yn é Stal 3-5

Het zal ongetwijfeld invloed op het spelverloop hebben gehad. Het initiatief dat De Jager had met de daarbij behorende score van 2-0 via Hans Brandes en Evan van Sertima verdween bij het aantreden van Bauke Braaksma. Jelmer Zijlstra 2x en Kees Jan Hendriks 2x zorgden plotseling voor 2-4. Hans Brandes vanaf de stip bracht de spanning terug en Bauke Braaksma bepaalde de eindstand.

Autobedrijf Strikwerda – Schroevenkopen.nl 1-1

De verder onzichtbare Klaas Meinsma opende de score en de onverzettelijkheid van Schroevenkopen werd beloond met de gelijkmaker van Wouter S.Hylkema

Verder bleef de uitblinkende doelman Lammert Kingma goed overeind.

Huhtamaki/Leo Reitsma – Grand Cafe De Doelen 3-3

De Doelen was sterker, maar nam niet genoeg afstand. Een actie van Robbin de Klerk werd meteen beantwoord door Gerard Hof en ook de 1-2 van Roy Hoekstra van grote afstand werd teniet gedaan door Sebastiaan Wierda. De 2-3 via Robbin de Klerk al weer van afstand leek
beslissend, maar in de slotminuut schoot Gerard Hof verrassend de gelijkmaker binnen.

Expert Franeker – SDV Projectbuilding 5-3

Al snel profiteerde Marc Wijbenga van slecht uitverdedigen bij Expert, maar de reactie van Sjaak Roorda kwam snel. Weer nam SDV de leiding. Nu was het Frans de Beer die een aarzeling bij Expert meteen afstrafte. Expert begon steeds meer druk te zetten en Friso van Eijck en Marcel Kruize zorgden halverwege voor 3-2. Na de 4-2 van Tjipko Vellinga bracht Frans de Beer nog even de spanning terug en Marcellino Saamangun voltrok het vonnis over SDV definitief.

Verno Verhuur – Sportcafe de Trije 2-8

Verno was niet in staat om topschutter Marco de Groot af te stoppen. Hij schoot dan ook zes maal raak. Alleen in de openingsfase kon Verno het nog bolwerken mede geholpen door een eigen doelpunt van Wibo Ypma, maar verder was het krachtsverschil te groot. Joshua Cuperus en Rob Postma zorgden bij De Trije voor de rest en Egbert v.d.Veen scoorde nog tegen.

Huis & Hypotheek – Rijschool Posseth 6-6

Kris v.Hofwegen 0-1, Luuk Steensma 0-2, Kris v. Hofwegen 0-3, Luuk Steensma 0-4, Haitze Weistra 1-4, Kris v. Hofwegen 1-5, Dirk Pieter Weistra 2-5, Jorge Lopez 3-5 , 4-5 en 5-5, Pedro Lopez 5-6, Jorge Lopez 6-6.

Posseth stond steeds aan de goede kant van de score. halverwege zelfs op 1-5.   Het is dan ook onbegrijpelijk dat het nog gelijk werd, al was de hattrick van de uitblinkende Jorge Lopes fraai. De gelijkmaker kwam pas in de slotseconden tot stand.

Preton Nederland – De Korenaar 11-2

De Korenaar zocht wel veelvuldig de aanval, maar verwaarloosde daarbij de verdediging. Preton kreeg veel ruimte in de tegenaanval en maakte hier goed gebruik van. De doelpunten kwamen van Erwin Zijlstra 5x, Ewoud Walda 3x, Bauke Sieswerda, Tom van Dijk, Ynnick Strobl met tegentreffers van Michael Deinum en Niels Krikke.

Rintec – Zuidema Scheepsbouw 7-0

Zuidema, toch al gehavend, was zoals verwacht niet opgewassen tegen het snelle Rintec. De eerste periode bleef het slechts bij 2-0 en de schutters waren Jurjen Vriesinga 3x, Jeffrey Jellema 2x, Iwan Hibma en Leeroy Jellema.

Sannes & Voorintholt – Stadsherberg catering 2-5

S & V ging de strijd aan na twee gewonnen wedstrijden op rij, maar was in dit duel kansloos tegen de routiniers van De Stadsherberg. Jan Berg en twee maal Willem Beimers beteknde al snel 0-3. Soujyan Souicat scoorde tegen, Willem Beimers zijn doelpuntenhonger was blijkbaar nog niet gestild en Kevin v.d.Wal zorgde voor 2-4. Het was tenslotte Jan Berg die het geheel besloot.