Preton Nederland kampioen vierde klasse. Ulenburgh Adviseurs naar hoofdklasse.

Op de laatste vrijdagavond moesten er bij het zaalvoetbal nog twee beslissingen vallen. In de vierde klasse was er de verwachte winst van Preton Nederland op Leo Reitsma/Huhtamaki waardoor het Haitsma Primera een punt voor bleef. Dit jonge team wordt zeker een aanwinst voor de derde klasse. In de eerste klasse was het uitermate spannend wie Bouwbedrijf Scharringa zou volgen naar de hoofdklasse. Het ging tussen The Dance Factory en Ulenburgh Adviseurs. Beide teams hadden even veel punten, maar Ulenburgh had een veel beter doelsaldo. T.D.F. kende vanaf het begin weinig problemen met Haarsma & de Bruin en won met 6-3. Ulenburgh had echter in Saab Wassenaar een taaie tegenstander, stond lang op achterstand, maar won in de slotfase alsnog met 5-4. Ulenburgh Adviseurs is een technisch vaardig team met veel aanvallende kwaliteiten. Het zwakke punt is dat het verdedigend te veel treffers tegen krijgt. Verder waren er enkele teams die niet verschenen op deze laatste avond. Dit is voor de tegenstander natuurlijk een grote teleurstelling omdat een dergelijke avond altijd met een feestelijk tintje wordt afgesloten. Vooral de reden van het niet opkomen van twee Dronrijper teams viel niet in goede aarde en hierover is het laatste woord nog niet gezegd. Het seizoen werd afgesloten met de prijsuitreiking aan de kampioenen en de topscoorders waarbij de muziek voor de feestelijke bijdrage zorgde.

Hoofdklasse

Martens Vis – Autobedrijf Haitsma 1-7 Voor Autobedrijf Haitsma kwamen de treffers van L. Visser 4x, E. Boonstra 3x met een tegentreffer van R. Pijpker. Beide teams hebben een matig seizoen achter de rug. Martens Vis was alleen in het eerste gedeelte van het seizoen goed op dreef en Haitsma behaalde de beste resultaten tegen de toonaangevende teams. Haitsma kwam al heel vroeg op 0-4 via een hattrick van L. Visser en E.Boonstra en was de wedstrijd beslist.

Bouwbedrijf Bruinsma – Sportcentrum Shape 6-3 H.v.d.Kooi 1-0, J. de Snoo 2-0, J.Althuis 3-0 en 4-0, S. Offenga 4-1, M. Hoekstra 4-2, R. Vlieger 5-2, J.v.d.Meulen 5-3, J. De Snoo 6-3. Het verblijf van Shape in de hoofdklasse blijft voorlopig tot een enkel seizoen beperkt. Het team is in scorend vermogen te veel afhankelijk van H. Timmermans en dat is voor handhaving in de hoofdklasse te weinig. Ook in dit duel was Bruinsma completer en dat betekende het verschil.

Steensma F.I. – Tapperij ‘t Noord 5-3 Beide teams hebben een goed seizoen achter de rug. In dit duel was er weinig krachtsverschil waarbij de uitstekende Steensma doelman F. Boersma het verschil maakte. Doelpuntenmakers J. Hijlkema 3x, T. Hoekstra 2x met tegentreffers van B. Bergsma, H. Bartouhtouh en R. Post.

v.Dellen Bellen – Bogt fen Gune 6-5 K.J.Bijlsma 0-1, K.Pols 1-1, 2-1 en 3-1, R. Jelgerhuis 4-1, D.Drent 5-1, K.J. Bijlsma 5-2, N. Bruinsma 5-3, L. Vlaskamp 5-4, W.v.Duyn 5-5, K. Pols 6-5. De runner-ups uit de hoofdklasse maakten er nog een boeiend duel van. Pikant was ook dat beide teams de topschutter binnen de gelederen hadden. K. Pols stond vooraf op 29 treffers en K.J. Bijlsma op 27. Het v.Dellen team bleef op beide fronten overeind al haalde De Bogt wel op van 5-1 naar 5-5. Het was K.Pols die matchwinnaar werd en tevens topscoorder in de hoofdklasse omdat het vier maal scoorde tegenover K.J.Bijlsma twee maal.

The Phone House – Bowling Bloemketerp 6-10 D. Kingma 0-1, M. Saamangun 0-2, V.Ram 1-2, Y. Brijker 1-3, J. Elting 2-3, Y. Brijker 2-4, R.Ram 2-5, Y. Brijker 2-6, C.Mertopawiro 2-7, J. Elting 3-7, Y. Brijker 3-8, E. Westra 4-8, S. de Vries 4-9, J. Elting 5-9, D. Sommer 6-9, Y. Brijker 6-10 Er stond weinig meer op het spel en dat was in dit duel duidelijk merkbaar. Het werd een open duel tussen twee aanvallend ingestelde teams waarbij de kampioen duidelijk sterker was.

Eerste klasse

Rijschool v.d.Harst – Regina Lingerie 3-3 F. Feenstra 0-1, R.v.d.Veer 0-2, F.de Beer 1-2, R.v.d.Veer 1-3, R. Geertsma 2-3, P.R. Visser 3-3. Regina was in de eerste periode sterker en kwam op een verdiende 1-3. Autorijschool v.d.Harst toonde karakter en knokte zich terug in de wedstrijd wat nog een terecht gelijk spel opleverde.

The Dance Factory – Haarsma & de Bruin 6-3 De openingsfase was volledig voor Haarsma wat een verrassende 0-3 opleverde via W. Tankink, K. Tankink en J. Kooistra. TDF moest winnen om nog voor eventuele promotie in aanmerking te komen. De achtervolging werd ingezet met twee treffers van de goed spelende H.v.d.Baan. R. de Vries maakte gelijk en vervolgens schoten J.v.d.Graaf, M. Roersma en H.v.d.Baan het team uit Berlikum naar de overwinning .

De Skearmessen – Max Stuc 3-3 W. Alkema 0-1, H. Dijkstra 1-1, J.W.v.Beem 2-1, R. Reitsma 2-2, W. Alkema 3-2, H. Dijkstra 3-3. Wij komen volgend jaar sterk terug aldus coach R.v’t Hoenderdaal. Door vele blessures was dit voor Max Stuc een ongelukkig seizoen. De Skearmessen presteerde als debutant uitstekend met een middenmootpositie.

Ulenburgh Adviseurs – Saab Wassenaar 5-4 Het bleef dit duel tot het eindsignaal spannend. Het leek lang dat Ulenburgh achter de feiten aan zou lopen, maar in de slotfase werd toch nog het broodnodige verschil gemaakt. J. Vos opende de score, J.v.Wieren maakte gelijk waarna S. Vogel de stand nog in de eerste periode naar 2-1 tilde. Vervolgens nam Ulenburgh het initiatief over waarbij J.v.Wieren gelijk maakte. De slotfase werd spannend omdat Saab alleen genoegen nam met de winst. Via snelle counters brachten S. Kooistra en M. Rienstra de stand naar 4-2 maar even verrassend werd het 4-4 via J. Vos en B. Braaksma . Met een laatste krachtsinspanning zorgde F. Tichelman tenslotte voor 5-4 in dit boeiende treffen.

Herberg de Bogt – Bouwbedrijf Scharringa 4-6 J.P. Walda 1-0, J. Bosma 1-1, J.P. Walda 2-1, S. Zijlstra 3-1, J.P. Walda 4-1, J. Duizendstra 4-2, J. Terpstra 4-3 en 4-4, S. Greidanus 5-4, J. Hofstee 6-4. Scharringa won verdiend, maar liet Herberg de Bogt na een ruime 4-1 alsnog langszij komen. S. Greidanus en J. Hofstee maakten hierna het verschil.

Tweede klasse

Pluimveeservice Smeding – Verno Verhuur 0-5 reglementair Pluimveeservice D.Smeding was verhinderd

Autobedrijf Strikwerda – SDV Projectbuilding 7-6 H.J.Tolsma 1-0, M. Kerkhof 1-1, J.v.Abbema 2-1 en 3-1, S.de Vries 3-2, K.Breidenbach 3-3 en 3-4, A.P. Strikwerda 4-4 en 5-4, M. Kerkhof 5-5, J.v.Abbema 6-5, K.Breidenbach 6-6, J.v.Abbema 7-6 Beide teams blinken niet uit in scorend vermogen. Daarom was het verrassend dat dit een dermate hoge score opleverde. Voor SDV was dit een goede prestatie omdat het team niet over wisselspelers beschikte.

Warmtetechniek – Anytyme ‘t Park 4-1 C. Braak was met drie treffers man of the match F. Hoekstra zorgde voor 4-0 en C. Braak was ook aan de andere kant aanwezig met een inzet in eigen doel.

Koopmans Schilders – Keizer Autoschade 4-5 De nummers 1 en 2 uit de tweede klasse maakten er nog een spannend duel van. G.J. Herrema brak het duel open en E. Reversma maakte gelijk. Nadat Keizer verzuimde uit de vele kansen op voorsprong te komen was het G.J. Herrema en G. Herrema die het net wel wisten te vinden, 3-1. Twee maal E. Reversma betekende evenwicht in de strijd. Het bleef spannend met wisselende kansen. M. Guertin bracht Koopmans opnieuw aan de leiding, C. Terpstra zorgde voor 4-4 en topschutter W.v.d.Meer werd met een solo matchwinnaar.

Snackhouse – Elektrokoopjes.nl 6-3 Elektrokoopjes schoot uit de startblokken. N. Boiten, S. Hirsi en S. Wierda scoorden. Naar mate het duel vorderde nam Snackhous het initiatief over waarbij het uiteindelijk nog een gemakkelijke Snakhouse zege werd na treffers van N. Altenburg 2x, E. Lodewijk 2x, J. Hof en L. Hogenes.

Derde klasse

Sans Souci – Offinga Kappers 7-3 R. de Zeeuw 1-0, W. Buurstra 1-1, J.D. Tuinenga 2-1, R. de Zeeuw 3-1, R. Bruinsma 3-2, G. Boja3-3, R. de Zeeuw 4-3,M. Elsinga 5-3, J.D. Tuinenga 6-3. In de eerste periode ging de strijd gelijk op, 3-3, maar in het verdere verloop werd het verschil steeds groter. Voor topscoorder in de derde klasse kwam R. de Zeeuw een treffer te kort

Frankena Winsum – Braak Fin.Diensten 0-5 reglementair Frankena Winsum kon geen team op de been brengen.

De Korenaar – Techniservice Tijsma 3-2 H. Vonk 1-0, D. Groen 1-1, H. Vonk 2-1, M. Zwier 3-1, K. de Beer 3-2. Een goede afspiegeling van de krachtsverhouding. De Korenaar was onder aanvoering van de goed spelende M. Zwier beter en Techniservice Tijsma bood goed tegenstand met D. Groen als uitblinker.

Sportcafe de Trije – De Tap 3-9 E. Bootsma 0-1, R. Hoekstra 1-1, J. Soolsma 1-2, R. Hoekstra 2-2 en 3-2, H. Weistra 3-3, J.Boomstra 3-4, J. Soolsma 3-5, J. Bootsma 3-6, H. Weistra 3-7, E. Bootsma 3-8, H.Weistra 3-9 Met dit resultaat is het doek voor Sportcafe de Trije definitief gevallen, al was kans om aan degradatie te ontsnappen al minimaal. Tot halverwege hielden de teams elkaar nog redelijk in evenwicht, 3-4.

Zijlstra Beroepskleding – De Posthoorn Dronrijp 5-0 reglementair De Posthoorn was verhinderd.

Vierde klasse

Zuidema Scheepsbouw – De Reizende Herbergier 6-2 Een uitstekende afsluiter voor het team van Ale Zuidema. De Reizende Herbergier stelde teleur. A. Zuidema opende met een solo en H. Mulder tikte de 2-0 binnen. Na twee snelle treffers van C. Alkema was het met het verweer van De Reizende Herbergier gedaan, al scoorde S. Bootsma wel twee maal tegen. De resterende treffers kwamen van A. Zuidema en C. Alkema.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Preton Nederland 1-5 De tegenstand van Leo Reitsma kwam vooral in de openingsfase. Wel had T. Helffrich al binnen enkele seconden de bal binnen de palen, maar daar bleef het lang bij. Zelfs was de beste kans in deze fase voor A.E. Brown, maar deze schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal.Na de eigen goal van J.Hof was het duel in feite beslist. S. Beuker schoot de 0-3 in de kruising, via J. Beuker spartelde Leo Reitsma nog tegen en het restant was voor J. Scharringa en D.v.d.Pol.

W.I.K. – Bar Yn ‘e Stal 6-7 J. Dierten 0-1, M. Zondervan 0-2, S. Osinga 1-2 en 2-2, M. Zondervan 2-3, J. Diertens 2-4, D.v.d.Wal 2-5, J. Boot 3-5, H. Blaauw 4-5, I.Roersma 4-6, E. Bruinsma 5-6, D.v.d.Wal 5-7, J. Boot 6-7. Er zit nog wel karakter in het team van W.I.K. Het werkte twee maal een grote achterstand weg en leek in de laatste seconden zelfs nog een gelijk spel binnen te halen. De te snel genomen vrije trap van S. Osinga bereikte H. Blaauw en deze schoot feilloos binnen, maar dit kon geen genade vinden in de ogen van scheidsrechter J. Zijlstra