Preton Nederland naar moeizame zege. Martens Vis kansloos tegen The Phone House.

Het is nog niet zo lang geleden dat Martens Vis de ranglijst aanvoerde van de hoofdklasse in de Visual Reklame competitie. Daarna volgden wat mindere resultaten en na de kansloze nederlaag afgelopen vrijdagavond moet het team zelfs oppassen om niet in de onderste regionen terecht te komen. Voor The Phone House was de 1-6 overigens een prima prestatie. In de eerste klasse waren er geen opvallende uitslagen, de onderste teams verloren van de bovenste en dit was ook zo in de tweede klasse al schoof Verno Verhuur wel twee plaatsen op na de winst op Elektrokoopjes.nl. In de derde klasse kwam Zijlstra Beroepskleding ook tegen sub topper De Korenaar tot winst. Het werd 3-2 na een boeiend duel. Hier pakte Sportcafe de Trije opnieuw de zege. Nu was Miedema Tegelzet het slachtoffer. In de vierde klasse was koploper Haitsma Primera goed op dreef. De Jager Accountancy werd met dubbele cijfers geslachtofferd. De Struners en Preton Nederland blijven hier in de achtervolging, al had Preton Nederland het tegen Leo Reitsma/Hutamaki niet gemakkelijk. Door de feestdagen en de toernooien is het eerstvolgende programma pas op 14 januari volgend jaar.

Martens Vis – The Phone House 1 – 6 E. Westra was met 5 treffers het meest verantwoordelijk voor de Martens Vis nederlaag. De eerste periode ging vrijwel gelijk op, 1-2, waarin P.S. Rollingswier tegen scoorde. De overige treffer kwam van E. Hartog.

Bouwbedrijf Scharringa – Saab Wassenaar 3 – 0 De teams ontliepen elkaar weinig, maar waar P.Y. Walda drie maal scoorde faalden de aanvallers van Saab.

Regina’s Lingerie – Max Stuc 6 – 2 Dit was ongetwijfeld Max Stuc haar beste wedstrijd van het seizoen. Pas laat in de wedstrijd viel de definitieve beslissing. Na de openingstreffer van H. Wassenaar scoorde R. Vlieger twee maal tegen, 1-2. Het duurde lang voor Regina de zege binnen kon halen via H. Wassenaar 2x, R.v.d.Veer, G. Glazema en R. Hartgers.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Herberg de Bogt 8 – 3 Herberg de Bogt beschikte niet over wisselspelers en dat was tegen het snelle Haarsma beslissend. De treffers kwamen van M. Kamerling 3x, D. Deinum 2x, J. Kooistra, J. Jongma en W. Tankink met tegentreffers van J. Terpstra, J. Bosma en J.v.Duyn.

De Skearmessen – The Dance Factory 1 – 1 Een terecht eindresultaat na een wedstrijd met weinig kansen. H. Hilboezen opende de score en T.v.d.Graaf maakte gelijk.

Ulenburgh Adviseurs Rijschool v.d.Harst 17 – 4 In de openingsfase zette F. de Beer het Rijschool team op 0-2, maar het maakte de fout de aanval te veel te zoeken waardoor de ruimtes achterin te groot werden. Na de 5-2 halverwege werd het zelfs een monsterscore. Doelpuntenmakers S. Scheltema 5x, W. Lanting 5x, F. Tichelman 5x, M.Rienstra en K. Gaastra met tegentreffers van F. de Beer 3x en R. Geertsma.

Pluimveeservice Smeding – Warmtetechniek Franeker 5 – 1 Pluimvee was het gehele duel beter. Na de 3-0 van J. Tijmersma 2x en H. Voordewind deed F. Hoekstra iets terug en vervolgens zorgden J. Smeding en J. Tiemersma voor de eindstand.

Koopmans Schilders – Snackhouse 2 – 5 M. de Vries 1-0, N. Altenburg 1-1, M. Oegema 1-2, P. Huisman 1-3, M. Guertin 2-3, N. Altenburg 2-4, E. Lodewijks 2-5 Koopmans miste enkele bepalende spelers en was kansloos tegen een collectief sterk Snackhouse.

Elektrokoopjes.nl. – Verno Verhuur 2 – 8 Een verrassende hoge score omdat Verno vaak moeite heeft met de afwerking. E.v.d.Veen was scherp met 5 treffers en verder was het raak via J. Mosselman, M.v.d.Zee en A.v.d.Bosch met tegentreffers van S. Hirsi en A. Liban.

Sans Souci – Braak Financiele Diensten 8 – 2 R. de Zeeuw was met vier treffers de gangmaker in een duel waarin Braak kansloos was. E. Bootsma scoorde bij 2-0 en 8-1 tegen en de rest kwam van J. Faas 2x, J.D. Tuinenga en M. Feenstra. Sans Souci is aan een hele sterke reeks bezig.

De Korenaar – Zijlstra Beroepskleding. 2 – 3 Het meest boeiende duel van deze avond. Een inzet hoog in de touwen van L. Looijenga betekende 1-0.. Met een schot van afstand herstelde E. Tanghe het evenwicht, maar dit duurde niet lang. Ook van afstand knalde H. Vonk de 2-1 binnen. Nog voor de wisseling deed S.de Bruin 2x de kansen keren. Ondanks een licht overwicht kwam De Korenaar vervolgens niet verder dan schoten op de paal van L. Looijenga en M. Zwier.

Offinga Kappers – Techniservice Tijsma 3 – 5 F.J. Pander 1-0, S. Karadag 1-1, D. Groen 1-2, F.J. Pander 2-2, P. Quarre 3-2, S. Karadag 3-3, P. Dijkstra 3-4, S. Karadag 3-5. Een gelijkopgaand duel met wisselende kansen weerbij Tijsma in de slotfase de beslissing forceerde.

Sportcafe de Trije – Tegelzetbedrijf Miedema 5 – 1 T. Bosma 1-0, E. Hoekstra 2-0, E. Hoekstra 2-1, D. Bosma 3-1, R. Hoekstra 4-1, S. Bootsma 5-1. Miedema stelde de laatste weken al teleur en bij de Trije was het zelfvertrouwen na de eerste zege flink toegenomen. Aan het spel was dit alles ook goed te merken.

Frankena Winsum – Cafe De Posthoorn 2 – 5 Frankena kon het De Posthoorn niet moeilijk maken, al kwam het van 0-3 met tegentreffers van W.S. Hijlkema en G. Dijkstra nog even terug. Voor de Rypsters scoorden T. Adolfs, H. Schaap, J.D. v.d.Wal, W. Kingma en K. Roersma.

Bar Yn ‘e Stal – W.I.K. 4 – 2 Yn ‘e Stal bleef steeds aan de goede kant van de score waardoor WIK het spel moest maken. Dit lukte niet waardoor Yn ‘e Stal gemakkelijk won. Doelpuntenmakers K.J. Hendriks 3x, R. Jorritsma met tegentreffers van J. Boot en S. Osinga.

Bouwbedrijf Kooistra – De Struners 2 – 11 R.v.Dokkumburg 3x, H.v.d.Wal 2x, C. Knol 2x, Y.W. Dijkstra 2x, T. Dijkstra en R.v.Dellen en tegen scoorden E.A. Abma en R. Sipma. Halverwege stond het 0-3, Kooistra kwam nog terug tot 2-4 maar kwam er in de slotfase nier meer aan te pas.

Preton Nederland – Leo Reitsma/Huhtamaki 5 – 4 Preton moest winnen om de aansluiting niet te verliezen, maar had in Leo Reitsma een lastige tegenstander. Leo Reitsma kwam van 4-1 zelfs terug tot 4-4. De treffers kwamen van T. Helfferich 3x, D.v.d.Pol 2x met tegentreffers van C. Outhuyse 3x en J. Rodenhuis.

De Reizende Herbergier – Zuidema Scheepsbouw 2 – 4 Ayold Zuidema was de gevierde man bij Zuidema met alle 4 Zuidema treffers. In dit gelijkopgaande duel bleef de stand lang in evenwicht, 2-2 en kwamen de tegentreffers van J. Krijnen en G. Zijlstra.

De Jager Accountancy – Primera Haitsma 2 – 12 C. Zijlstra 6x, P. Vijver 5x, P. Zijlstra met tegentreffers van E.v.Sertima en L. Wouters. Haitsma heeft er geen moment twijfel over laten bestaan wie de sterkste was. De Jager probeerde wel om een gunstig resultaat te bereiken, maar het veldspel blijft te onrustig waarbij vaak de verkeerde keuzes worden gemaakt.