Prima winst v.Marrum en Braak – Topper in poule A onbeslist

Wekelijks zijn er wel verrassingen te noteren in de Visual Reklame competitie. Zo verloor afgelopen vrijdag in de 1ste klasse medekoploper Bowling Bloemketerp wel heel verrassend van Bouwbedrijf v. Marrum, ging koploper Haarsma & de Bruin in de 2de klasse flink onderuit tegen Braak Financiele Diensten en er zal bijna niemand een puntendeling tussen de hoofdklassers Plus van Zuuk en Expert Franeker hebben verwacht. In de 1ste klasse ging vooraf de meeste aandacht uit naar het toptreffen tussen Aldenkamp Publicar en Prinsbouw/v.Dellen. Het werd een spannend duel waarin Prinsbouw/v.Dellen steeds het initiatief had en ook beter speelde. Een 4-2 voorsprong was in de slotfase echter niet genoeg en er moest zelfs nog een 5-4 achterstand worden weggewerkt. De 5-5 eindstand kwam tot stand door treffers van J. Prins 2x, R. Jelgersma 2x, A. Draaisma met tegentreffers van R. de Zeeuw 3x, H. Luimstra en R. Zijlstra. Bowling Bloemketerp liep zich in deze klasse volledig stuk op v.Marrum wat in R. Broersma met vier treffers de grote uitblinker had. Het werd maar liefst 5-1. Door deze missers in de top komt Herberg de Bogt snel dichter bij. Het team had weinig te stellen met Bijlsma Meubelen. J. Talhout 3x, T. Piebenga 2x en A. de Vries scoorden, 6-0.S. Amels was in de 2de klasse bij een verzwakt Haarsma & de Bruin met drie treffers goed op schot, maar W. Beimers overtrof dit door vier maal het net te vinden. D. Kuperus zorgde voor het restant. Het werd een 5-3 Braak Financiele Diensten zege. In de onderste regionen had WIK verrassend weinig kans tegen Sportcentrum Shape. A.v.d.Veer 2x, M. Hoekstra, A.v.d.Voorn en Y. Elmeziani zorgden voor een royale 5-0. In de 4de klasse neemt Bruinsma wel erg veel afstand van de concurrentie. Het won overtuigend van Anytyme ‘t Park mede door treffers van J.v.Althuis 2x en P. Miedema 2x, eindstand 7-1. De sub topper tussen Regina?s Bruidskamer en Sportcentrum v.Hurck eindige in 0-2 via J.v.d.Meulen en R. Reversma. Regina verzuimde haar mogelijkheden te benutten. Voor aanstaande vrijdag staan er de volgende toppers op het programma. 21.30 uur in de hoofdklasse de nummers 1 en 2, Bogt fen Gune ? Panbakker BSP, in de 1ste klasse om 21.45 uur Aldenkamp Publikar ? Big Ben en in de 4de klasse Rijschool v.d.Harst ? Selekt Meat Product

 

Bar Yn ‘e Stal – Panbakker BSP 3 – 6

G. Hoekstra 0-1, K. Pols 0-2, G. Hoekstra 0-3, K. Pols 0-4 en 0-5, H. Koster 1-5, H. Voordewind 2-5, L. Stockmann 3-5, G. Hoekstra 3-6.

De Rypsters kwamen er te laat achter dat er meer in had gezeten in dit duel. Het straalde in de eerste periode te weinig zelfvertrouwen uit met als resultaat 0-5.

 

Expert Franeker – Plus van Zuuk 2 – 2

H. Visser 0-1, H.A.Sybesma 1-1, H. Visser 1-2, J. Broersma 2-2.

Expert had geen wisselspelers tot haar beschikking, maar liet weinig speelruimte toe. Beide keren toen het Plus team op voorsprong kwam en het duel leek te beslissen scoorden H.A.Sybesma uit een counter en J. Broersma uit een slimme actie langs 2 verdedigers tegen.

 

Autowasbedrijf Dijkstra – Meyer Plaatbewerking 9 – 2

Het krachtverschil was opvallend groot. Meijer miste wel enkele dragende spelers.

De treffers kwamen van R. Hofstede 3x, R. Post 2x, L. Visser 2x, E. Boonstra en E. Elsinga terwijl T. Lodewijks en G.v.d.Boon bij 2-0 en 5-1 tegen scoorden.

 

Tapperij ‘t Noord – Kleine Beurs 4 – 2

G. de Boer 2x en R.v. Wier zorgden voor een 3-0 wisselstand en dat was maar goed ook, want Kleine Beurs kwam door R. Hoenderdaal en A. Hussein sterk terug. G. de Boer bracht de beslissing in dit gelijkopgaande duel.

 

Bogt fen Gune – Grauwe Paard 10 – 4

Grauwe Paard had geen wisselspelers en dat brak het team in de slotfase volledig op. Met nog 10 minuten op de klok stond het 4-4, hierna stortten de Marssumers volledig in. K.J. Bijlsma 3x, L. Vlaskamp 2x en H. Visser 2x waren het meest productief.

 

Postbank Call Center – Snackhouse 4 – 2

De strijd ging lang gelijk op, wisselstand 2-2. Doelpuntenmakers waren J. Bosch 4x en P. Huisman 2x.

 

Saab Wassenaar/Black Horse – Sportcafe de Trije 1 – 5

C.v.d.Ploeg 0-1, G. Kuiken 0-2, P. Poelstra 0-3, D. Wassenaar 1-3, P. Poelstra 1-4, D. Molenaar 1-5.

De Trije had de punten ook hard nodig. Het was de eerste zege. Het jonge Saab/Bl.Horse team kreeg weinig kans tegen het degelijke de Trije.

 

Keukenland Franeker – Swingcafe Big Ben 3 – 7

R.Ysbrandy 0-1, A.J.Visser 1-1, J. Faber 1-2 en 1-3, J. Mons 1-4, E. Beerda 2-4, J. Faber 2-5 en 2-6, P. Quarre 3-6, J. Faber 3-7.

Keukenland kwam op alle onderdelen iets te kort, maar bleef strijden voor een goed resultaat. Man of the match J. Faber met vijf treffers.

 

Pannendekkers R.S. – Martens Vis 2 – 1

Na de 0-1 door S. Volbeda miste het team twee maal vanaf de stip en dit was achteraf beslissend. F.v.d.Zee herstelde het evenwicht en dezelfde speler werd ook matchwinnaar.

 

Lageweg – Keizer Autoschade 7 – 1

Keizer wacht nog op het eerste succes en dat zat er tegen het steeds beter spelend Lageweg ook niet in. S. Lageweg 4x en W. Dijkstra 3x met een tegentreffer van H. Deelstra zorgden voor de productie.

 

Cafe Zalen ‘t Holt – Steensma 2 – 3

Een goed en spannend duel kreeg een terecht eindresultaat. Steensma keek lang tegen een achterstand aan. B. Okkema opende, S. Hoekstra maakte gelijk en opnieuw B. Okkema zette de Deinumers op 2-1. In de tweede periode drong Steensma veelvuldig aan. Het kreeg, maar miste ook veel kansen. Twee treffers van T. Hoekstra brachten tenslotte de beslissing.

 

Regts Yzerwaren – Gekroonde Leeuw 1 – 10

De eerste periode kon Regts het nog enigszins bijsloffen, maar hierna was de pijp leeg. De jeugd uit Arum was op alle fronten iets te snel. T. Jaarsma 3x, N. Bruinsma 3x, J. Reinsma 2x, F. Bruinsma en M. Reinsma scoorden en good old H. Meijer kogelde uit een vrije trap bij 0-2 de tegentreffer in de touwen.