R.E.S. geeft Sportcentrum Het Noord voetballes op tweede klasse niveau

Een speelronde waarin de doelpunten weer om de oren vlogen. De ene nog mooier dan de andere maar ook goals waarbij het geluk niet ontbrak. Na een aantal speelrondes beginnen de contouren van bepaalde poules duidelijk zichtbaar te worden. Bij de één weet je die gaan een gemakkelijk seizoen tegemoet en bij de andere juist het tegenovergestelde. Daarbij is de ene ploeg wat verder dan de andere en moet een ander weer wennen aan het niveauverschil. Ben jij benieuwd hoe jou favoriet het doet? Lees hieronder en kom erachter!


Hoofdklasse

Restaurant De Grillerije – Bogt fen Gune     1-2
Een duel tussen twee teams die respectievelijk op plek drie en vier staan van de competitie. Beide ploegen hadden uit hun eerste vier wedstrijden zes punten behaald en dus zou de winnaar goede zaken doen om aansluiting te vinden met plek twee. De verliezer daarentegen zou even een pas op de plaats moeten maken en zich moeten richten op plek drie. De wedstrijd begon leuk want Restaurant De Grillerije begon grillig aan het duel en de heren van de Bogt fen Gune  begonnen wat behoudend en keken rustig de kat uit de boom. Toch lag het tempo hoog in deze fase en dat leidde er toe dat het alle kanten op ging. Waar de eerste kansjes mis gingen daar was het in de zevende minuut van de wedstrijd wel raak. Het was Wilfred van der Zee die een voorzet vanaf de zijkant goed binnen wist te koppen 0-1.  Maar ondanks dit doelpunt bleef het spel aardig in evenwicht en daarin deden beide teams niks voor elkaar onder. Hierdoor was het ook logisch dat men ging rusten met een minimaal verschil van één. In de tweede helft begonnen de gasten gelijk goed en dit leidde er toe dat de thuisploeg even wat naar achter werd gedrukt. Uiteindelijk leverde deze druk geen tegendoelpunten op waardoor de spanning in de wedstrijd aanwezig bleef. Nadat de storm was gaan liggen konden de heren van Restaurant De Grillerije er steeds vaker en gevaarlijker uitkomen maar de vele kansen die men kreeg werden niet afgemaakt. De gelijkmaker hing steeds dichter in de lucht en uiteindelijk viel deze ook zes minuten voor tijd. Het is Gerlof Dijkstra die de bal simpel in een leegstaand doel kan tikken en hiermee de verdiende 1-1 op het scorebord weet te zetten. Na dit doelpunt was er bij beide teams even de gedachten van gaan we door drukken of verdedigen we het punt? Uiteindelijk leek de ene blij te zijn met een punt en wilde de ander nog winnen. Uiteindelijk kwam er nog een winnaar toen Siard Bloemsma een minuut voor tijd de bal in een leeg doel wist te tikken 1-2. Een zinderend slot van de wedstrijd waarbij de ene ploeg zeer teleurgesteld was dat het niet won en de andere heel erg blij was met de drie punten.

Keizer Autoschade – Autobedrijf Haitsma      6-1
Een duel tussen de twee hoogst geklasseerde teams binnen de ZVF zaalcompetitie. Beide teams hadden voorafgaand aan het duel de volle buit weten te behalen en dus beloofde het een spannende pot te worden. De winnaar zou na deze speelronde nog ongeslagen zijn en plek één hebben en de verliezer zou ingeval in de achtervolging moeten. Het duel begon leuk en het spel golfde in de beginfase op en neer. Daarbij zakte beide teams compact in wanneer de tegenstander de bal had en dat zorgde er voor dat men scherp moest wezen in de passing. Dat beide teams niks voor elkaar onder deden dat was te verwachten en hierdoor ontvouwde zich een spannende broederstrijd. Nadat beide teams enkele mogelijkheden hadden gehad daar werd de score in minuut dertien geopend. Het was Mart Kuperus die vanaf links naar binnen kwam en de bal via de keeper in het doel zag eindigen 1-0. De score was dan wel geopend maar hiervan raakte Autobedrijf Haitsma niet in de war waarna het zelf opzoek ging naar de goal. Toch viel de goal aan de andere kant van het veld. Een voorzet vanaf de linkerkant word simpel binnen getikt door Cor Boonstra 2-0. Nu leken de gasten wel even van de leg te zijn en hier wist de thuisploeg opnieuw van te profiteren want amper twee minuten na de 2-0 was het alweer raak. Een voorzet vanuit de rechterhoek komt terecht bij Willem van Duijn die de bal vervolgens hard binnen weet te schieten 3-0.  Het tweede bedrijf startte net als het eerste bedrijf. Beide teams wilde spelen in een hoog tempo en hierdoor begon het spel weer op en neer te gaan. Maar namaten de tweede helft vorderde nam Keizer Autoschade het heft wat meer in eigen handen en hierdoor konden ze iets meer vooruit voetballen. Autobedrijf Haitsma wilde ook wel de aanval zoeken maar dit gebeurde vaak in een te laag tempo en hierdoor kon er vaak makkelijk verdedigt worden. Daarbij komt ook nog dat er steeds meer slordigheden ontstonden bij de gasten en hierdoor nam de frustratie ook wat meer toe. Hiervan wist te thuisploeg optimaal van te profiteren want met nog zes minuten te spelen wisten zij het duel definitief op slot te gooien. Rinand Post weet de bal eerst tegen de keeper op te schieten waarna de rebound wel door hem word binnen geschoten 4-0. De wedstrijd was nu wel gespeeld maar ondanks dat probeerde Autobedrijf Haitsma  er toch nog wat van te maken. Henk Vonk ging als vliegende keeper mee voetballen om toch nog tot kansen te komen en doelpunten te creëren. Deze aanvallende actie leidde uiteindelijk ook nog tot het gewenste doelpunt. Het is Marcellino Saamangun die een vrije trap keihard weet binnen te schieten 5-1. Maar ondanks deze treffer was het een minuut later alweer raak. Opnieuw voetbalde Henk mee maar werd er balverlies geleden waarna Willem van Duijn de bal vanaf eigen helft over iedereen heen schiet in het doel 6-1. Waar het in de eerste helft nog gelijk op ging daar was Keizer Autoschade in de tweede helft de betere partij en hierdoor wint het de wedstrijd verdiend.

Eerste klasse

Sportcafé de Trije – Café de Kleine Beurs     1-3
Met respectievelijk negen punten uit vier wedstrijden vs. één punt uit vier wedstrijden was de ene ploeg goed begonnen aan het seizoen en de andere wat minder. Vooraf zou je dus Sportcafé de Trije aanwijzen als de grote favoriet om dit duel te winnen maar van onderschatting mag zeker geen sprake zijn. Het duel begon leuk en het spel golfde op en neer en dit leverde voor beide teams gelijk mogelijkheden op maar deze gingen er nog niet in. Maar lang duurde het niet voordat er gescoord werd. We schrijven namelijk minuut drie als Willem Miedema zijn schot op de keeper ziet spatte maar uiteindelijk vloog deze bal er toch in 0-1. Een fijne start dus voor Café de Kleine Beurs en nu moest het thuisteam wel komen. Doordat het speelveld groot werd gemaakt ontstond er genoeg ruimte om te voetballen en dit gebeurde dan ook. Dit voetballen werd uiteindelijk in de twaalfde minuut omgezet in een doelpunt. Het is Joshua Cuperus die op de achterlijn een schot op goal weet te krijgen waarna deze in de verre kruising binnen ging 1-1. Beide ploegen kregen hierna nog enkele mogelijkheden om te scoren maar deze kansen werden niet omgezet in doelpunten. Zodoende zag je dat het tempo in de wedstrijd wat omlaag ging en hierdoor was de ruststand van 1-1 een logisch gevolg. In het tweede bedrijf begon Sportcafé de Trije met een lichte overhand maar dit lichte voordeel werd niet omgezet in doelpunten. En ja als je dan zelf niet scoort dan doet de tegenstander het vaak wel. Het is minuut 26ste als de keeper omspeelt is en Erik de Groot de bal strak door de midden van het goal schiet 1-2. Blijdschap bij de ene de Groot en iets minder bij de andere de Groot. Het was namelijk de wedstrijd van de twee broers die tegen elkaar speelde en dan wil je zeker niet verliezen van elkaar. Na deze goal wilde de thuisploeg er steeds uitkomen via snelle individuele aanvallen maar dit leidde niet tot het gewenste effect. Toch bleef het spel in een leuk tempo’tje op en neer gaan en dat leidde er toe dat het alle op kon gaan. Toch werd de definitieve nekslag uitgedeeld in de 37ste minuut. Opnieuw is het Willem Miedema die de bal ontving en met zijn rechterbeen weet hij de bal in de verre kruising te krijgen 1-3. Dit doelpunt bleek uiteindelijk de doodsteek te wezen voor Sportcafé de Trije en hierdoor leidt het team dure punten. Daarentegen zijn dit mooie en goede punten voor Café de Kleine Beurs die daarmee iets stijgen op de ranglijst

Auto Strikwerda – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum     3-2
Waar Auto Strikwerda na vier rondes negen punten wist te behalen daar wist Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum  maar drie punten te behalen uit drie wedstrijden. Een duel dus tussen twee teams die hoog en laag in de competitie staan en dus zal je een simpele overwinning verwachten van de thuisploeg. Maar niet was minder waar en gemakkelijk zou het niet worden in deze wedstrijd. Beide ploegen wilde voetballen en dat leidde er toe dat het duel op en neer ging met mogelijkheden voor beide ploegen. Nadat beide ploegen enkele mogelijkheden hadden gemist daar was het vervolgens wel raak. Het was Jelmer Eiting die de bal in de rebound weet binnen te werken 1-0. Maar ondanks deze achterstand bleven de gasten erin geloven en dat geloof in combinatie met hard werken werd beloond. Het was Simon Houtsma die een goede pegel in het been had en zijn schot eindigde hard en hoog in de kruising 1-1. Waar het in de eerste helft aardig gelijkwaardig was daar schroefde de thuisploeg het tempo in de tweede helft wat meer op. Dit leverde ook gelijk enkele kansjes op maar gescoord werd er niet. Maar van opgeven is geen sprake en dus bleef men vol door jagen op de voorsprong. Uiteindelijk kwam deze voorsprong er ook via Mark Mulder die zijn schot vanaf de zijkant zag binnen gaan. Nu moesten de gasten meer risico nemen want men moest scoren en dus zou er meer ruimte komen voor de thuisploeg. Uiteindelijk leek de wedstrijd in het slot gegooid te worden toen Jurjen Steegstra via een individuele actie de stand op 3-1 bracht. Maar leek is het woord wat hier inderdaad bij paste want snel na dit doelpunt was daar de aansluitingstreffer van Erwin de Boer 3-2. Maar uiteindelijk bleek dit toch het laatste doelpunt te zijn en zo blijven de heren van Auto Strikwerda in het spoor van de koploper. Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum gaf goed weerstand maar helaas voor hen werd dit niet beloond in de vorm van punten.

Freedom Energy – Zandstra en vd. Meer     4-3
Een wedstrijd tussen de nummer vijf en zeven van de competitie. Doordat de verschillen zo klein zijn in deze klasse is er van alles mogelijk. Bij winst kan je gelijk enkele plekken stijgen en bij verlies kun je enkele plekken dalen. Vooraf beloofde het dus een spannende wedstrijd te worden en zo gebeurde ook. Het spel golfde vanaf het begin op en neer en beide teams kregen hierin kansen om te scoren maar dit gebeurde niet omdat men het vizier niet op scherp had staan, of de keeper stond steeds in de weg. Wel werd er namaten de eerste helft wel duidelijk dat dit een wedstrijd zou worden met enkele doelpunten. En dit nog maar net gezegd te hebben was daar inderdaad het eerste en enige doelpunt van de eerste helft. Het was Jesse Jaasma die de bal met een subtiel boogje achter de doelman in het mandje legde 0-1. Maar zoals gezegd het spel kon alle kanten op en beide teams hadden kans om met de winst er vandoor te gaan. Enkele minuten na rust was het alweer gelijk. Het was Leeroy Jellema die de bal onder de keeper door in het goal wist te krijgen 1-1. De toeschouwers genoten want het tempo lag hoog en voetballend gezien lieten beide teams mooie dingen zien. Opnieuw was het Leeroy Jellema die wist te scoren en ditmaal deed hij dit vanuit een vrije trap 2-1. Maar zoals het de wedstrijd betaald zou het hier niet bij blijven en even na de voorsprong was het alweer gelijk doordat Jeffrey Jellema de bal in eigen goal werkte 2-2.  Hoe verder de wedstrijd zich vorderde hoe meer de vraag kwam of er nog een winnaar zou komen. Op deze vraag wilde Cornelis Zijlstra graag een ‘’ja’’ hebben want zijn afstandschot vanaf eigen helft belande in het lege doel 3-2. Maar de heren van Zandstra en vd. Meer bleven knokken want ook zij wilde meer en dit kwam er ook. Het was opnieuw Jesse Jaasma die via een afstandschot de stand gelijk wist te trekken 3-3. Waar een ieder zich al neerlegde met een gelijk spel daar was het de eerder zo ongelukkige Jeffrey Jellema die daar anders over dacht. Met nog dertig seconden te spelen besloot hij vanaf de zijkant van het veld te schieten en prompt daar bolde het netje opeens 4-3. Een heus slot offensief wat niemand had zien aankomen eindigde in een ware explosie van blijdschap en teleurstelling.

Leo Reitsma Huhtamaki –   5-3
De koploper speelde dit weekend tegen de nummer vijf van de competitie. Waar Leo Reitsma Huhtamaki de volle negen punten behaalde uit drie wedstrijden daar behaalde Skearmessen vier punten uit vier duels. Vooraf zou je dus denken dat het een makkie zou worden voor de thuisploeg maar de gasten komen vaak ook verassend uit de hoek. Toch begon de thuisploeg het felst aan de wedstrijd en dat leverde na twee minuten spelen al de voorsprong op. Het was Chris Outhuyse die over de rechterkant op stoomde en de bal in de korte hoek wist binnen te schieten 1-0. Na dit doelpunt zakte Leo Reitsma Huhtamaki compact in en liet het de bal aan de heren van Skearmessen. Door een goede onderschepping in de achtste minuut kon de thuisploeg er snel uit komen waarna een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld, waarna Mark de Vries de 2-0 wist aan te tekenen. Na elf minuten gespeeld te hebben was het spelbeeld zo dat de gasten de bal hadden , maar de thuisploeg de kansen en dus ook de goals. In de twaalfde minuut was het opnieuw raak voor de koploper. Een hoge lange bal kwam terecht bij Biliam Herrema die vervolgens rustig bleef en de bal langs de keeper wist te tikken 3-0. De wedstrijd leek nu gespeeld te wezen maar in de laatste vijf minuten van de eerste helft leefde de nummer vijf wat op. Toch kregen zij binnen deze laatste minuten eerst nog een tik te verwerken nadat een afstandschot van Chris Outhuyse binnen viel 4-0. Maar een minuut na deze goal was het wel raak voor de gasten. Het was Rinze Procee met een actie over rechts waarna hij naar zijn linkerbeen kapte en de bal in de verre hoek wist te schieten 4-1. Met nog een minuut te spelen besluit de keeper van Skearmessen de bal lang te geven waarna de bal er word ingekopt door Harke Hilboezen 4-2. De spanning leek nu helemaal terug te zijn en dus moest men de tweede helft zien te knallen om nog dichterbij te komen. In het begin van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. De ene zakt in en de ander krijgt de bal en moet het spel maar maken. Toch kwam de spanning helemaal terug in de wedstrijd toen Rein Jan van de Witte de bal in de korte hoek wist te werken 4-3. Na dit doelpunt werd de druk verder opgevoerd door de gasten en hierdoor moest de thuisploeg steeds verder naar achteren toe. Dit leverde uiteindelijk enkele goede kansen op voor de gasten maar deze gingen er niet in. En wanneer je het dan verzuimd om gelijk te maken dan heb je altijd het feit dat de tegenstander een keer zal toeslaan. Dit gebeurde uiteindelijk pas in de laatste minuut toen Jort Hogendorp één op één met de keeper kwam en de bal simpel onder de keeper door schoof 5-3.

Tweede klasse

Horeca de Trije – Welgeschikt   3-5
Een duel tussen twee teams waar het verschil in punten maar minimaal is. Bij winst van de thuisploeg komt het gelijk in punten maar bij winst van de gasten zouden zij uitlopen. Het begin was aardig om te zien want Welgeschikt had het meeste de bal en Horeca de Trije wachtte rustig af. Dit spelbeeld werd uiteindelijk omgezet in het eerste doelpunt voor de gasten. Het is minuut zeven als Oscar Elsinga de bal simpel in een leeg doel weet binnen te schieten 0-1. Gezien het spelbeeld een terechte voorsprong want de gasten hadden een lichte overhand en het thuisteam kwam waar kon. Het was dan ook niet raar dat de score in de twaalfde minuut verder werd uitgebreid. Opnieuw was het Oscar Elsinga die de bal ontving en hij wist de bal via binnenkant paal binnen te schieten 0-2. Maar blijkbaar deed dit iets bij Horeca de Trije want ook al had men amper een kans gehad een minuut na de uitbreiding werd de aansluitingstreffer alweer gemaakt. Het was Kevin Egbers die de keeper met een strak schot kansloos liet 1-2. Het leek wel of dit doelpunt wonderen verrichte want kort na deze aansluitingstreffer was het alweer raak. Het was Patrick van Dijk die één op één kwam met de keeper en daarin rustig de bal langs de doelman schoof 2-2. Maar ondanks deze gelijkmaker bleef Welgeschikt de iets bovenliggende partij en dat leidde er toe dat zij nog enkele kansjes kregen om te scoren maar helaas voor hen gingen deze er niet in. Het tweede bedrijf kon beginnen en daarin startte de thuisploeg scherp maar toch hadden de gasten daarin het meeste balbezit. Toch zou het een spectaculaire tweede helft worden want vijf minuten na de rust was het opnieuw raak. De ploeg die eerder nog met 0-2 achter kwam wist nu de voorsprong te pakken. Het was opnieuw Kevin Egbers die de bal ontving en zijn schot belande in de verre hoek tegen de touwen 3-2. Een ware omslagpunt waren het niet dat dit in de eerste helft ook gebeurde en toen was het na de aansluitingstreffer al gauw weer gelijk. En dat gebeurde ook ditmaal want amper een minuut na de voorsprong was het alweer gelijk!  Het was Erwin Bootsma die met een bekeken bal Kevin A Nijeholt vrij zette voor de goal waarna laatst genoemde rustig wist af te rondde 3-3. Hierna bleven beide ploegen kansen creëren maar daarin waren de betere kansen toch voor de gasten. Gezien het spelbeeld zou er dus nog gescoord moeten worden en zo gebeurde ook. Met nog zes minuten te spelen wist Kevin A Nijeholt de keeper goed uit te spelen waarna hij de bal hard in de kruising wist te raggen 3-4. Na dit doelpunt moest de thuisploeg helemaal komen en dit leidde tot meer ruimte achter de laatste linie. Hiervan werd een minuut voor tijd optimaal van geprofiteerd. Opnieuw was het Oscar Elsinga die de bal ontving en met een goede actie omspeelde hij de keeper waarna hij de eindstand op 3-5 wist te zetten. Een leuke en boeiende pot met veel doelpunten!

Sportcentrum Het Noord – R.E.S.   4-10
Met drie uit drie en twaalf uit vier zijn de verschillen tussen beide teams wel duidelijk. De ene ploeg is koploper en de andere staat onderin de middenmoot. Vooraf was dus de verwachting dat het een makkie zou worden voor de koploper. Vanaf het begin van de wedstrijd golfde het spel op en neer maar daarin hadden de mannen van R.E.S. wel het meeste balbezit. Waar de gasten de wedstrijd vanaf het begin controleerde daar loerde Sportcentrum Het Noord op de omschakeling om vanuit daar toe te slaan. Dit loeren leidde in de vierde minuut tot een goed doelpunt. De gasten leden balverlies waarna Sofian Azehaf de bal speelt op Gijs Bergsma die vervolgens goed binnen schiet 1-0.  Maar lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong want een minuut later was er alweer de gelijkmaker. Het is Niels Altenburg die twee man te kijk zet om de bal vervolgens door de benen van de keeper heen te schieten 1-1. Het tempo in de wedstrijd bleef hoog en hierdoor kregen beide teams kansen. Waar Sportcentrum Het Noord  teveel kansen miste daar was R.E.S. dodelijk scherp in de afronding. Zo belande twee afstandschoten in de zevende en tiende minuut in het doel en daarmee werd de stand op 1-3 gezet. Namaten de eerste helft vorderde konden de gasten lekker rustig wachten tot de thuisploeg ten aanval trok. Echter werd de thuisploeg steeds slordiger in de passing en was er te weinig beweging waardoor men niet gevaarlijk kon worden. Met nog twee minuten te spelen in het eerste bedrijf word het 1-4 nadat een aanval over de linkerkant eindigt in de verre hoek. Maar door deze blijdschap raakte de concentratie even zoek bij de Bolswarders en hier profiteerde het sportcentrum optimaal van want vanaf de rechterkant kwam de bal voor bij de tweede paal waar Nahimro Lacroes de bal simpel kon binnen werken 2-4.  De conclusie die je kon stellen naar aanleiding van de eerste helft was dat R.E.S sterker was en effectiever om ging met de geboden kansen. Sportcentrum Het Noord begon daarentegen goed maar namaten de eerste helft vorderde werd het te slordig waardoor het spel simpel te verdedigen was. In de eerste vijf minuten van de tweede helft was het de gasten die scherp en fel startte. In een hoog tempo probeerde zij de acties aan te gaan waardoor het de kansen moest creëren. De thuisploeg moest hierdoor meer ruimte weg geven en dat leidde in de 22ste minuut tot de volgende treffer. Het was Frits Schreefel die de bal vanaf rechts in de verre hoek wist te schieten 2-5. Het verzet was nu wel gebroken en helemaal toen een minuut later de stand op 2-6 werd gezet doormiddel van een afstandschot. De thuisploeg wilde wel druk zetten op de koploper maar dit lukte gewoon niet en hierdoor gaf het zoveel ruimte weg dat de goal gemakkelijk vielen. Het is namelijk minuut 27 als een voorzet word geven richting kop cirkel waarna de speler van de koploper simpel kan binnen schieten 2-7. In de slotfase veranderde er eigenlijk weinig, het was alleen de vraag of de tien nog behaald zou worden. En dat leek zeker te gebeuren toen er in de 33ste en 34ste minuut opnieuw gescoord werd. Eerst werd er gescoord uit een vrije trap waarna men via een afstandschot de stand op 2-9 wist te zetten. Toch wist de thuisploeg nog iets terug te doen via Sofian Azehaf. Een aanval over de linkerkant werd vanuit de hoek gegeven op Azehaf de met een goed schot de stand op 3-9 wist te zetten. Waar de gasten nog de tien wilde behalen daar ging het nog vol opzoek naar deze treffer. En deze kwam er een minuut voor tijd dan ook nadat een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld 3-10. Toch was het slotakkoord van de wedstrijd voor het thuisteam want met een mooi afstandschot wist Diego Ardjosoediro de 4-10 op het scorebord te zetten. 

Derde klasse

Verno Verhuur – Lukkes Arum     6-3
Met zes punten uit drie wedstrijden hebben beide partijen een aardige start van de competitie. Doordat de verschillen in deze divisie klein zijn kan het dus zo zijn dat je bij winst drie plekken stijgt en bij verlies twee plekken daalt. Alles is mogelijk en dus was het voor beide teams belangrijk om deze wedstrijd te winnen. Dat beide teams wilde winnen dat was vanaf minuut één te zien. Het spel golfde op en neer en dat leverde voor beide teams kansen op. De vraag zou dan ook niet wezen of er gescoord zou worden maar door wie het eerste. Dit gebeurde uiteindelijk door Sicco de Vries die middels een schot van de zijkant het net wist te vinden 1-0. De strijd leek nu helemaal los te barsten want beide wilde scoren maar ook niet tegen een foutje aanlopen. Even na de openingstreffer besloot Marcel Amels een solo aan te gaan die hij vervolgens met uiterste precisie wist af te ronden 2-0.  Maar hier lieten de heren van Lukkes Arum het niet bij zitten en dus werd de gashendel even verder open gedraaid. Dit leverde uiteindelijk de aansluitingstreffer op van Arne Tigchelaar die middels een goed schot de touwen liet bungelen 2-1. Maar ondanks deze goals bleef Verno Verhuur de kansen houden en dat leverde voor rust ook nog twee treffers op. Eerst was het Marcus v/d Bosch die op aangeven van Marcel Amels de bal met de hak wist binnen te prikken al ging deze nog wel via de hak van de keeper erin 3-1. Vervolgens was het opnieuw Marcel Amels die een hoofdrol vertolkte want in eerste instantie ging zijn schot op de keeper maar in de rebound wist hij binnen te werken 4-1. Door deze stand leek de wedstrijd gespeeld te zijn en zeker wanneer je ziet naar het spelbeeld van de eerste minuten na rust. Beide teams wilde wel graag maar daarbij trok het thuisteam iets  behoedzamer na voren om zodoende de voorsprong te verdedigen. Maar al snel viel daar toch een soort van aansluitingstreffer. Een diepe bal kwam tussen de keeper van Verno Verhuur en Jitze de Jong in, waarna beide het duel in gingen, de Jong wist het duel te winnen en zodoende de 4-2 op het scorebord te zetten. De druk leek even toegenomen te wezen en helemaal toen er een overtreding binnen de cirkel werd gemaakt en de gasten een penalty kregen. Het was Maarten van der Vies die achter de bal ging staan en zijn schot ging als een kanonskogel tegen de touwen 4-3. Doordat de spanning was toegenomen en we in het laatste deel van de wedstrijd zaten moesten de gasten meer risico nemen waardoor er steeds meer ruimte ontstond voor de thuisploeg. Hier wist Marcel Amels optimaal van te profiteren en met twee goede treffers wist hij de eindstand op 6-3 te zetten.

Bouwbedrijf van Marrum – Engineeringsburo Zuidema    2-1
Een duel der degradatie kandidaten, zo kon je het duel tussen de puntloze ploegen ook wel noemen. Beide ploegen hadden na drie speelrondes nul punten behaald en daarmee bezette het plek acht en negen in de competitie. Vooraf was het lastig voorspellen wie dit duel zou winnen want beide ploegen hebben het lastig met scoren en krijgen daarentegen ook aardig wat tegen. Vanaf het begin van de wedstrijd ging de wedstrijd op en neer en dit leidde tot enkele kleine mogelijkheden voor beide teams. Maar ondanks dat het mogelijkheden waren was de eerste grote kans er toch voor  Bouwbedrijf van Marrum maar tot scoren wist men niet te komen. Hierna kreeg Engineeringsburo Zuidema  ook een goede kans maar doordat de bal niet goed geraakt werd ging deze langs de verkeerde kant van de paal. Toch was daar naar negen minuten spelen het eerste doelpunt. Het was Gerard Hoekstra die een schot loste op goal, en ondanks dat de keeper er nog licht aan zat met zijn vingers belande deze toch achter hem in het mandje 1-0. Maar ondanks deze goal waren beide teams soms erg slordig in balbezit en hierdoor kon de andere ploeg onderscheppen om er vervolgens uit te komen. Door deze slordigheden was het een leuke wedstrijd om te zien want je wist niet welke kant het uiteindelijk op zou vallen. In de laatste fase kregen beide teams nog wel kansen om te scoren , al had het thuisteam de meeste maar tot scoren kwam het niet meer. In het begin van de tweede helft had de thuisploeg vooral de bal en zakte de gasten wat in. Maar dit vonden de heren van Bouwbedrijf van Marrum niet erg want zij stonden voor en hoefde dus perse.  Doordat men  Engineeringsburo Zuidema wou laten komen moest er meer ruimte ontstaan voor de thuisploeg, maar dan moet je deze mogelijkheden wel goed benutten en dat gebeurde niet. De thuisploeg werd namelijk steeds slordiger en dat leidde uiteindelijk ook tot de tegentreffer in de 32ste minuut. Een aanval over links werd voorgezet waarna er niet goed verdedigt werd en de bal vanaf kop cirkel binnen geschoten werd door Willem Buurstra 1-1.  Hierna zette Bouwbedrijf van Marrum een tandje bij en dat leidde er toe dat Engineeringsburo Zuidema in de laatste zes minuten steeds verder naar achter werd gedrongen. Uiteindelijk leidde dit tot enkele goede kansen maar deze gingen er niet in. Waar het leek uit te draaien op een gelijk spel daar dacht Gerard Hoekstra er anders over. Gerard kreeg de bal waarna zijn schot via de paal terecht kwam bij Mart Beuker, die vervolgens de bal keihard in de kruising wist te schieten 2-1. Dit bleek ook de eindstand te wezen en gezien het spelbeeld was dit een verdiende overwinning al waren de gasten in het grootste gedeelte van de tweede helft iets de bovenliggende partij.

SDV Projectbuilding – Mc Donalds Harlingen   4-1
Een clash tussen twee ploegen die na vier wedstrijden zeven punten hadden en het dus aardig doen aan het begin van het seizoen. Vooraf was ingeval één ding zeker en dat was dat de winnaar van vandaag de koppositie ingeval voor een week in handen zou krijgen. In het begin van de wedstrijd kwamen beide teams er soms aardig uit wat weer leidde tot enkele goede mogelijkheden. Grote kansen vielen er niet heel veel te noteren en dus leek het lang brilstand te blijven. Maar Wibo Brouwe toch anders over. Brouwer zag de ruimte op het veld en via een goede individuele actie wist hij de bal simpel achter de doelman te schieten 1-0. Na dit doelpunt zou je dus een reactie verwachten van Mc Donalds Harlingen maar niets was minder waar. Er gebeurde vanuit beide kanten weinig en hierdoor werd de eerste helft afgesloten met een magere marge. In het begin van de tweede helft was er eigenlijk hetzelfde spelbeeld als die aan het einde van de eerste helft. Er gebeurde eigenlijk vrij weinig waardoor het niet echt spannend werd voor de goals. Maar dan word er een speler van de gasten uitgestuurd en hiervan weet SDV Projectbuilding optimaal van te profiteren. Het is Elmer Boonstra die de bal ontvangt en via een ferme trap weet hij de 2-0 in het mandje te leggen. Hierna leek het duel beslist te zijn en helemaal toen Richard v/d Veer via een afstandschot de stand op 3-0 wist te zetten. De gasten wilde wel maar daarvoor miste het eigenlijk te weinig power om tot echt iets grootst te komen. Waar het einde in zicht leek daar wist Jelle Jan Rodenhuis de bal vanaf de zijkant in de hoek te krijgen en hiermee de stand op het scorebord te verhogen naar 4-0. Waar de zoemer leek te gaan daar wist Mateusz Roman Ijpe nog een ere treffer te maken door de bal door de benen van de keeper heen te schieten 4-1.

Rijschool Posseth – TRES.nl    2-7
Met een doelsaldo van 2 voor en 30 tegen speelde de nummer laatst tegen de nummer twee die een doelsaldo van 12 voor en 10 tegen kende. Vooraf zou je dus een makkie verwachten voor de heren van TRES.nl. Maar toch wilde Rijschool Posseth de huid zo duur mogelijk verkopen dus wilde zij er vol op klappen. Vanaf het begin was echter duidelijk dat de gasten voetballend gezien de betere partij waren maar dat werd in de eerste acht minuten niet omgezet in doelpunten. Toch zouden deze doelpunten er komen want in de negen daarop volgende minuten vielen maar liefst zes goals.  Eerst was het Gijs de Graaf die één op één met de keeper rustig bleef en de bal laag in de hoek wist te schieten 0-1. Vervolgens was het een minuut later alweer raak toen Caio Agostinho een vrije trap hard wist binnen te schieten 0-2. Hierna bleef het snel gaan en had de thuisploeg weinig in te brengen. In de veertiende minuut bolde het netje opnieuw toen Almer Ament met zijn linkervoet de bal in de onderhoek wist te leggen 0-3. Het leek wel of na elk tegendoelpunt Rijschool Posseth nog dieper door de grond zakte want opnieuw was het een minuut na de vorige goal dat de volgende tegentreffer alweer in het mandje lag. Ditmaal was het Maurits Horwitz die met zijn rechterbeen de bal halfhoog in de hoek werkte 0-4. TRES.nl vermaakte zich opperbest en wilde doorgaan om het doelsaldo zo hoog mogelijk te laten worden. Maar opnieuw een minuut na dit doelpunt viel er weer een doelpunt maar nu voor de thuisploeg. Het was Yasin Yucedag die zijn eigen doelman verschalkte waardoor de 1-4 op het scorebord verscheen. Maar hier zou het in de eerste helft niet bij blijven want met nog twee minuten te gaan zag Caio Agostinho zijn schot via de keeper binnen gaan 1-5. Wanneer je kijkt naar het scoreverloop dan kun je concluderen dat Rijschool Posseth de eerste acht minuten goed kon doorkomen maar het daarna helemaal liet lopen. In de tweede helft was er eigenlijk hetzelfde soort beeld. De thuisploeg word achterover gedrukt en TRES.nl krijgt de kansen. Maar opnieuw weet deze ploeg in de eerste acht minuten niet te scoren en zo blijft de score nog aardig laag. Maar net als dit gezegd wordt vliegt er toch weer een doelpunt binnen en wel voor de thuisploeg. Het is Niels Walburg die de bal van dichtbij in de korte hoek weet te schieten en hiermee de stand op 2-5 weet te brengen. Is er dan nog wat mogelijk of niet?  Het antwoord bleek nee want de weerstand was te groot en hier werd nog tweemaal van geprofiteerd. Eerst was het Yasin Yucedag die met een halfhoog schot de stand op 2-6 bracht waarna Jonas Fleischer met een benutte vrije trap de eindstand op 2-7 bracht.