Regina en v.Hurck productief – Autowas Dijkstra van slag.

Er zijn dit jaar veel debutanten in de Visual Reklame competitie. Opvallend hierbij is het optreden van Regina’s Bruidskamer en Sportcentrum v.Hurck. Beide teams zijn gestart in de 3de klasse en staan inmiddels resp. 2de en 3de op de ranglijst. Ook afgelopen vrijdagavond haalden beide teams flink uit. Regina versloeg Warmtetechniek met 9-1 waarin H. Wassenaar en D. Talhout ieder drie maal scoorden en v.Hurck had weinig te stellen met Regts, 7-1 en hier was H. Timmermans met drie treffers man of the match. In deze klasse had koploper Bouwbedrijf Bruinsma verrassend weinig moeite met Big Boss. Het werd 6-1 met vier maal J. de Snoo. Het team van Boelie Braams lijkt momenteel in een klein dipje te zitten. In de hoofdklasse was er opnieuw verlies voor Autowas Dijkstra. Panbakker was met 4-2 de meerdere. De titelverdediger maakte een uitgebluste indruk. Scoreverloop; R.Hofstede 0-1, J. Bosma 1-1 en 2-1, E.v.d.Geest 2-2, J. Talhout 3-2 en 4-2. Concurrent Plus van Zuuk kende geen problemen met Tapperij. P. Visser 2x en H. Bartouhtouh zorgden voor een regelmatige 3-0. In de 1ste klasse had ranglijstaanvoerder Aldenkamp Reklame het moeilijk tegen TDF. Het initiatief lag bijna het gehele duel bij de Berlikumers, maar halverwege de 2de periode kwam Aldenkamp via R. Zijlstra langszij en in de laatste minuten zorgden S. Faas en R. de Zeeuw zelfs voor de winst. Voor TDF kwamen de doelpunten van J.D.v.Dijk 2x en R. Bakker. Prinsbouw/v.Dellen deed hier goede zaken. Het had met o.a. vier treffers van G. Vellinga weinig moeite met Saab W./Black Horse, eindstand 7-0. Belangrijk in deze klasse was het treffen tussen Bowling Bloemketerp en Herberg de Bogt. Nadat Bogt doelman J. Hoekstra met diverse fraaie reddingen zijn team voor een achterstand had behoed was het K. Hoogteijling die zijn team in de slotfase naar een verdiende 1-0 schoot. In de 4de klasse tenslotte bood een taai H.B.M. verdienstelijk tegenstand aan het toonaangevende Autorijschool v.d.Harst. Pas in de laatste minuut werd met 2 snelle treffers de v.d.Harst zege veilig gesteld. Scoreverloop; R. Geertsma 0-1, M.v.Ekelenburg 1-1, R. Geertsma 1-2, H. Wijnsma 2-2, F. de Beer 2-3 en K. de Boer 2-4. Naaste belager Tysma Install./1 Hyp. had het tegen Leo Reitsma gemakkelijker. Her werd 7-0 en de treffers kwamen van A. Glas 3x, D. Sommer 2x, R. Zondervan en J. Uythof.

 

Postbank – Grauwe Paard 8 – 6

Een boeiend duel, ook al omdat beide teams volledig voor de aanval gingen, maar ook een grillig scoreverloop. Het was Postbank die de Marssumers het eerste kwartier volledig overklasten en uitliepen naar 5-0. Plotseling kwam Grauwe Paard terug in de wedstrijd met 3 snelle tegentreffers. Hierna werd elk volgend doelpunt van Postbank beantwoord, maar het lukte Grauwe Paard niet de aansluitingstreffer te forceren om zo Postbank onder druk te zetten. Doelpuntenmakers Y. Reitsma 4x, J. Bosch 3x, S. Ferwerda met tegentreffers van B.v.d.Baan 3x, D. Aalbers 2x en A.v.Houten.

 

De Bogt fen Gune – Meijer Plaatbewerking 8 – 2

De Bogt was veel beweeglijker en hoe meer het duel vorderde, hoe meer ruimte er ontstond waarvan de snelle de Bogt spelers optimaal konden profiteren. Pas bij 8-0 scoorden C. Kaper en D. Schouten tegen en de Bogt treffers kwamen van K. Bijlsma 2x, F. de Wit 2x, M. Riemersma , H. Visser, W.v.d.Vaart en L. Vlaskamp.

 

Bar Yn ‘e Stal – Cafe De Kleine Beurs 2 – 4

R. Kuiken 1-0, R. Hoenderdaal 1-1, J.W. Punter 1-2, H. Voordewind 2-2, W. Halovic 2-3, P. Hoenderdaal 2-4. Het duel ging heel lang gelijk op met wisselende kansen. Pas in de slotfase maakte het de laatste wedstrijden goed spelende Kleine Beurs het verschil.

 

Expert Franeker – Snackhouse Speciaal 3 – 3

Collectief was Expert sterker, individueel had Snackhouse meer in huis. Het werd een gelijkopgaand duel waarin Snackhouse wel steeds een achterstand moest wegwerken. Doelpuntenmakers J. Broersma 2x, D. Poeteray en voor Snackhouse R. Wierema 3x.

 

Bouwbedrijf v.Marrum – Swingcafe Big Ben 0 – 9

Het v.Marrum team sprokkelde de laatste tijd toch wel wat punten bijeen en Big Ben was even uit beeld, maar in dit duel was het krachtverschil duidelijk. Het tempo lag voor v.Marrum te hoog. Doelpuntenmakers; J. Kingma 3x, J. Faber 2x, L. Veenstra, R. Ysbrandy A.v.d.Zee en J. de Witte.

 

Keizer Autoschade – Martens Vis 1 – 13

Keizer heeft het moeilijk in de 2de klasse en had tegen een gretig Martens Vis weinig in te brengen. P.S. Rollingswier was hier met 5 treffers de grote uitblinker. Bij 0-7 scoorde O.Faber tegen.

 

Anytyme ‘t Park – Ganzinga Schilders 4 – 8

N. Stofbergen 1-0, S. Kuiper 2-0, D. Wybenga 2-1, J. Shire 2-2, W. Breemen Schneider 2-3, N. Stofbergen 3-3, D. Wybenga 3-4, P. Hibma 3-5, P.v.Rootselaar 4-5, J. Shire 4-6, W. Breemen Schneider 4-7, J. Visser 4-8. De teams ontliepen elkaar maar weinig. Halverwege de tweede periode kon het nog alle kanten uit , 4-5. Na 4-6 brak het Ganzinga verweer. ‘t Park is aan een goede reeks bezig.

 

De Posthoorn – Frankena Winsum 5 – 4

Een boeiend duel tussen twee enthousiaste teams waarbij de gelukkigste won. Na twee maal T Kemper scoorde J. Broersma van afstand tegen. In een fase dat Posthoorn duidelijk beter speelde schoten T. Adolfs en de uitblinkende T. Kemper de stand naar 4-1. Frankena zette flink aan , de Posthoorn afweer begon fouten te maken en W. Hijlkema 2x en J. Rodenhuis brachten de Winsumers weer naast de Rypsters. Het was tenslotte T. Kemper die dit spannende duel besliste.

 

Offinga Kappers – Selekt Meat Product 1 – 6

SMP dicteerde vanaf het begin het duel. J. Soolsma opende al vroeg in de wedstrijd de score en nadat H. Weistra de paal had geraakt was het even later in de counter wel 0-2 via K. Buwalda. Offinga stelde hier aanvallend te weinig tegenover. Opnieuw K. Buwalda met een fraai schot in de kruising en een intikker besliste nog voor de wisseling het duel. J.Nijholt scoorde vervolgens tegen en de laatste scores kwamen van H. Weistra en K. Buwalda.

 

V.V.O.E. – Autobedrijf Strikwerda 3 – 5

De motor van Strikwerda komt op gang. Toch was V.V.O.E. geen gemakkelijke klus. Het team van M.v.Dorp zit goed in elkaar. Na een aarzelende openingsfase liep Strikwerda halverwege de eerste periode binnen twee minuten naar 0-3. S. Vietor 2x en A.P. Strikwerda scoorden. Uit een vrije trap in de kruising deed S. Grotenboer iets terug, maar nog in de eerste periode zorgde A.P. Strikwerda voor 1-4. V.V.O.E. herstelde zich prima waarbij E. Godijk en D.v.d.Veen de spanning volledig terug brachten. Het was A.P. Strikwerda die het duel besliste. Een verdiende Strikwerda zege.