Regina Lingerie en v.Marrum winnen opnieuw. Rol Panbakker BSP en Leo Reitsma uitgespeeld.

Er was afgelopen vrijdagavond in de Visual Reklame competitie winst voor Bouwbedrijf v.Marrum en Regina Lingerie. Beide teams bevinden zich inmiddels in de bovenste helft van de ranglijst van de tweede en eerste klasse. In de hoofdklasse verloor Panbakker kansloos van de Bowling Bloemketerp. Ging het team lang voor een toppositie, na de recente nederlagen is een sub toppositie het hoogst haalbare. In de eerste klasse herstelde Martens Vis zich van de misser vorige week door Saab/Wassenaar volkomen kansloos te laten. Het werd maar liefst 13-2. Ook Kr8werk/Publicar liet zich niet onbetuigd getuige de 7 – 0 op mede concurrent Herberg de Bogt. In de tweede klasse moet Steensma nog even wachten voor wat de titel betreft. Het moest zelfs een gelijk spel toestaan aan Bouwbedrijf Bruinsma. In de vierde klasse gaat de strijd om de titel nu definitief tussen Frankena Winsum en Strikwerda. De rol van Leo Reitsma is na het 5-1 verlies tegen koploper Frankena uitgespeeld.

Lovis Design – Tapperij ‘t Noord 3 – 2 Van een echte topper kon men in dit duel niet spreken omdat Lovis met een riante voorsprong aan dit duel begon. Het wachten is nu nog slechts op de titel. Tapperij toonde overigens veerkracht nadat de eerste periode op 2-0 werd afgesloten. P. Visser schoot twee maal raak. Het was 10 minuten voor het einde dat G. de Boer plotseling de spanning terug bracht en even later was het A. Bergsma die voor de gelijkmaker zorgde.De uitblinkende P. Visser schoot in de laatste minuut zijn team alsnog naar de overwinning.

Prinsbouw/v.Dellen – Grauwe Paard 7 – 5 B.Boonstra 0-1, S. de Boer 1-1, R. Jelgersma 2-1, B. Boonstra 2-2, F.v.Delden 2-3, E. Oosterom 3-3, F.v.Delden 3-4, E. Oosterom 4-4, M.v.Wieren 4-5, R. Jelgersma 5-5, 6-5 en 7-5. Ondanks de winst van Pr./v.Dellen was het Grauwe Paard die bewondering afdwong. Het trad de eerste periode aan met drie veldspelers maar sloot deze wel af met een 3-4 voorsprong. Hierna kwam een vierde veldspeler binnen de lijnen, maar de krachten vloeiden langzaam weg waardoor R. Jelgersma met een hattrick het duel kon beslissen.

Cafe De Harmonie – Expert Franeker 3 – 2 Expert toonde zich gelijkwaardig en nam via E. Broersma en M. Kerkhof een 0-2 voorsprong in een fase dat er meer in had gezeten. Nog voor de wisseling scoorde J. Mons van afstand tegen. De druk van De Harmonie werd steeds groter omdat Expert niet over wisselspelers beschikte en kwam via J. Mons 2x op voorsprong. De slotfase leverde Expert nog enkele mogelijkheden op, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Bouwbedrijf Panbakker – Bowling Bloemketerp 1 – 4 Al snel stond Panbakker op voorsprong. M.v.d.Veen scoorde waarna Y. Brijker het geheel weer recht trok. Het duel werd in de tweede periode grimmiger wat het spel van Panbakker niet ten goede kwam. Het waren C. Mertopawiro, D. Kingma en Y. Brijker die het betere Bloemketerp naar de zege schoten.

Bogt fen Gune – Meijer Plaatbewerking 4 – 2 S.v.d.Zwaag 0-1, J.W. Punter 1-1, F. de Wit 2-1 en 3-1, M.v.d.Zwaag 3-2, H. Visser 4-2. Meijer maakte het De Bogt heel lang moeilijk. Uiteindelijk kwamen de punten wel terecht bij het team wat er het meeste recht op had, maar Meijer bood uitstekend tegenstand.

Cafe de Kleine Beurs – Autowascentrum Dijkstra 1 – 5 E. Elsinga 0-1, L. Visser 0-2, E. Boonstra 0-3, A.v.Vliet 0-4, P. Hoenderdaal 1-4, E. Elsinga 1-5. Kleine Beurs drong wel veel aan, maar was aanvallend machteloos. Dijkstra maakte optimaal gebruik van de geboden kansen.

Martens Vis – Saab Wassenaar/Black Horse 12 – 3 Martens Vis speelde een hele sterke partij. Het zette Saab/Bl.Horse met snel open spel steeds onder druk waarbij de vrije man goed werd gevonden. De treffers waren dan ook van uitstekende kwaliteit. Gescoord werd er door P.S. Rollingswier 6x, R. Pijpker 3x, S. Amels 3x met tegentreffers van D. Wassenaar 2x en S. Visser.

Kr8werk/Publicar – Herberg de Bogt 7 – 0 Kr8werk speelde het slim. Na de verkregen voorsprong liet het de opbouw over aan Herberg de Bogt waardoor het de ruimte goed benutte. Herberg de Bogt staat er bekend om dat het weinig kansen weggeeft, maar maakte hier deze maal een uitzondering op. Doelpuntenmakers S. Osinga 2x, R. Bakker 2x, R. Zijlstra 2x en R. Brouwer.

Lageweg – Cafe Zalen ‘t Holt 4 – 5 B. Okkema 0-1, M. Andreae 1-1, S. Lageweg e.d.1-2, J. Salverda 2-2, B. Okkema 2-3, M. Andreae 3-3, J. Kingma 4-3, H. Hallema 4-4, B. Okkema 4-5. Het gemis aan wisselspelers brak het team van Lageweg op in deze enerverende derby. Een gelijk spel had recht gedaan aan de krachtsverhouding, maar B. Okkema dacht daar in de laatste seconden anders over. Hij besliste uit een vrije trap het duel.

Bijlsma Meubelen – Pannendekkers R.S. 6 – 4 C. Jensma 0-1, L. Looijenga 1-1, 2-1 en 3-1, F.v.d. Zee 3-2, C. Jensma 3-3, E. Westra 4-3, R. Schat 4-4, R. Hollander 5-4 en 6-4. De strijd ging gelijk op totdat R. Hollander met twee treffers in de slotfase het duel besliste.

Sportcafe de Trije – Bouwbedrijf v.Marrum 1 – 2 De Trije kreeg met dit eindresultaat te weinig, maar het scorend vermogen is onvoldoende. T. Delgrosso opende de score, P. Poelstra maakte gelijk en R. Broersma werd matchwinnaar.

De Gekroonde Leeuw – Regina Lingerie 2 – 3 J. Reinsma 1-0, F. Feenstra 1-1, D. Riemersma 1-2 en 1-3, F. Bruinsma 2-3. Regina was de gelukkigste in dit volkomen gelijkopgaande duel.

Cafe De Posthoorn – Keukenland 3 – 3 De Posthoorn was beter, maar Keukenland bleek ook nu weer over een goede mentaliteit te beschikken. Wel opende P. Quarre de score, maar T. Kemper en R.v.d.Wagen 2x deden de kansen keren en dit leek meteen beslissend. Het was halverwege de tweede periode G. Vriesema die met twee treffers Keukenland nog een punt bezorgde.

Steensma – Bouwbedrijf Bruinsma 1 – 1 Steensma kwam met de schrik vrij. De koploper was deze maal niet dominant en hoewel R. Oosterbaan al vroeg scoorde had J. Althuis het antwoord snel klaar. In het verdere verloop was Bruinsma sterker, al leverde dit geen treffers meer op.

Anytyme ‘t Park – Sportcentrum Shape 0 – 18 ‘t Park kwam al verzwakt binnen de lijnen en moest ook nog verder met drie man omdat P. Hibma met een flinke blessure het veldverliet. Vooral in het laatste gedeelte van het duel werd door ‘t Park na elke aanvalsopzet niet meer verdedigd waardoor de score zo hoog opliep. J.v.d.Meulen was met 7 treffers het meest productief.

W.I.K. – The Phone House 3 – 6 Het zaalvoetbalmonument WIK kon het tempo van de jonkies niet volgen, al was het wel frappant dat de tegentreffers vielen na een 6-0 achterstand. Blijkbaar heeft WIK meer reserves dan wordt gedacht. De treffers kwamen van D.P. Weistra 3x, W. Mariman 2x en M. Zwier en tegen scoorden G. Dijkstra 2x en R. Boonstra.

Leo Reitsma – Frankena Winsum 1 – 5 Dit leek voor Frankena een moeilijke klus, maar Leo Reitsma stelde teleur. J. Boersma was met 4 treffers de man van de wedstrijd, G. Plat scoorde bij 2-0 tegen en N. Vietor zorgde voor de resterende treffer.

V.V.O.E. – G.Pars Graanhandel 9 – 7 Eindelijk weer eens een zege voor V.V.O.E.. Dit gebeurde in een open duel waar veel verdedigende fouten werden gemaakt tussen twee volkomen gelijkwaardige teams. V.V.O.E. had bij 7-7 geluk met een eigen doelpunt van een Pars speler. V.V.O.E. speler E. Lodewijk was met 5 treffers flink op dreef. De Pars spelers G. Marra 4x en S. Dost 3x deden hier niet veel voor onder. De overige treffers kwamen van L.v.d.Molen, S. Grotenboer en R. Bruinsma.

Offinga Kappers – Zuidema Scheepsbouw 6 – 4 E. Miedema 1-0, K. Hendriks 1-1, P. Brander 2-1, N. Rusticus 2-2, G. Nietopiel 3-2, S. Lahaise 4-2, Y. Nauta 5-2, K. de Haan 5-3, F. Veneman 5-4, E. Miedema 6-4. Zuidema liep steeds achter de feiten aan. Toch leek het terug in de wedstrijd toen K. de Haan en F. Veneman de achterstand terug brachten van 5-2 naar 5-4. E. Miedema besliste het duel op gelukkige wijze. Zijn inzet zou naast zijn gegaan, maar ging via een Zuidema speler alsnog in het doel. Overigens was de Offinga zege verdiend.

H.B.M. – Autobedrijf Strikwerda 1 – 4 A.P. Strikwerda 0-1 en 0-2, B. Miedema 1-2, J. Dijkstra 1-3 en 1-4. Het ging in dit duel lang moeizaam met Strikwerda. Na de aansluitingstreffer van B. Miedema was er nog van alles mogelijk. Toch kwam de winst bij het team terecht wat er het meest recht op had. De strijd tussen Strikwerda en Frankena om de koppositie in de vierde klasse gaat onverminderd voort waarbij op het einde het doelsaldo wel eens beslissend kan zijn.