RES/ Automotive Bolsward kan koppositie ruiken na winst op koploper

Inmiddels zijn we al aardig ver op weg met de competities en dus beginnen de eerste contouren van een mogelijke eind ranking steeds zichtbaarder te worden. En dus werden de messen wederom geslepen voor een goed resultaat en dus konden we ons gaan opmaken voor enkele spannende wedstrijden. Weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Zijlstra beroepskleding – Royal steensma 3-2

Een duel tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Beide ploegen hadden tot op heden negen punten behaald uit drie duels en dus zou de winnaar koploper wezen na deze speelronde. Daarbij zou het dan ook nog ongeslagen blijven en dat is na vier speelrondes knap te noemen. Waar beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder deden daar gold dat ook voor deze wedstrijd. Het werd een duel van over en weer gaan met veel mogelijkheden om te scoren. Het duurde uiteindelijk vijf minuten en tien seconden voordat de ban werd gebroken. Het was Mark de Vries die de bal ontving en met een mooie bal liet hij de keeper kansloos achter 1-0. De ban was gebroken en dat zou de wedstrijd alleen maar ten goede komen. De volgende treffer liet vier minuten en twintig seconden op zich wachten. Wederom was het Mark de Vries die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de kruising 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moest steensma aanzetten om terug te keren in de wedstrijd. Kansen kreeg het ook zeker maar in de eindfase was men niet scherp genoeg. Er werd dan ook gerust met een 2-0 tussenstand. De tweede helft was één minuut en vijfendertig seconden onderweg als Dani van Eijk aan de bal komt en hij weet de bal keurig over de doelman heen te krijgen waarna die in het mandje valt 2-1. De spanning was weer terug en dus kon er nog van alles gebeuren. En dan met nog twaalf minuten en zesendertig seconden te spelen is het Cornelis Zijlstra die een solo weet in te zetten waarna hij de bal keurig langs de doelman schuift 3-1. Het gaatje was weer geslagen maar lang duurde dat niet want de tegen reactie kwam al heel snel. Het is Dani van Eijk met een strak schot over de grond en deze eindigde strak tegen de touwen 3-2. En zo werd het een spannende slotfase waarin beide ploegen nog mogelijkheden kregen om te scoren maar dat gebeurde niet en dus pakte de thuisploeg de volle buit en de koppositie.

Bogt fen gune/ Veltman vloeren – Sportcafé de Trije 3-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde het een waar spektakel te gaan worden. Dat spektakel kwam er ook zeker en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Na twee minuten en vierentwintig seconden gespeeld te hebben is het namelijk Frank de Vries die heerlijk raak weet te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-0. Een snelle voorsprong dus maar dat betekende ook dat er nog genoeg tijd over was om terug te keren in de wedstrijd. Vijf minuten en vijfentwintig seconden na de openingstreffer was het wederom raak schieten. Ditmaal was het Mark Hartman die sneller was dan zijn tegenstander waarna hij de keeper kansloos achterliet 2-0. Het gaatje was geslagen maar de gasten gaven niet op en dat werd uiteindelijk ook beloond met de aansluitingstreffer. Het was Marco de Groot die de bal heerlijk in de kruising wist te leggen en daardoor werd het 2-1. Diezelfde Marco de Groot was vier minuten en vijfendertig seconden later wederom trefzeker. Met een fraaie bal liet hij de keeper kansloos achter en daarmee tekende hij voor de 2-2. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust gaan worden en dus beloofde het een zinderende tweede helft te gaan worden. In het spelbeeld veranderde er vrij weinig. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder en beide ploegen kregen genoeg mogelijkheden om te scoren. Het duurde uiteindelijk zes minuten en achtenveertig seconden voordat de trekker werd overgehaald. Het was Huib Tiemersma die te snel was voor zijn tegenstander om de bal vervolgens hard binnen te werken 2-3. En dus moest de thuisploeg ditmaal in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook en namaten de tijd vorderde werd er meer en meer risico genomen. Dit werd uiteindelijk ook beloond want met nog twee minuten en achttien seconden op de klok is het Siard Bloemsma die beheerst raak wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 3-3. Deze treffer bleek uiteindelijk ook de laatste van dit duel te wezen en dus deelde beide ploegen de punten.

ZM Beweegcentrum – Welgeschikt 4-1

Met vier versus nul punten was dit voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. De ene wil weg van de laatste plek en de andere wil de aansluiting houden naar boven. Dat er wat op het spel stond was al snel te zien want beide ploegen vlogen uit de startblokken. Mogelijkheden ontstonden er gelijk maar doelpunten bleven voorlopig uit. Voorlopig inderdaad want met nog zes minuten en negen seconden op de klok was het wel raak. Het was Joris Tijdeman die beheerst raak schoot en daardoor werd het 0-1. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te worden en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Ook in deze helft duurde het even voordat er gescoord werd. Welgeteld negen minuten en zes seconden waren hiervoor nodig. Het is Lennard Feenstra die de bal mooi over de doelman weet te krijgen en daarmee tekende hij voor de 1-1. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want twee minuten en achttien seconden later was het wederom raak. Een toegekende vrije trap werd door Wessel Roorda hard binnengeschoten 2-1. En dus moest de hekkensluiter weer vol in de aanval gaan. Helemaal omdat het twee minuten later wederom raak was. Na een goede bal wist Mateusz Roman Ijpe netjes binnen te koppen 3-1. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar daar wilde de gasten niet in mee gaan. Het probeerde nog van alles om de aansluitingstreffer te maken maar dit lukte maar niet. Uiteindelijk bepaalde Jesse Jaasma de eindstand op 4-1 nadat hij de bal van eigen helft wist binnen te werken.

Eerste klasse

RES/ Automotive Bolsward – Rijschool Posseth 4-1

Met een verschil van zes punten in het voordeel van de gasten gingen beide ploegen dit duel aan. De gasten waren de koploper en de thuisploeg stond in de middenmoot. En dus stond er voldoende op het spel voor beide ploegen. Beide ploegen begonnen fel en dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheden van dit duel. Toch duurde het tien minuten voordat de eerste treffer een feit was. Het was Jasper Hoekstra die de bal ontving en zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want een minuut later was het Melvin Faber die de bal strak in de kruising schoot 1-1. Diezelfde Melvin Faber herhaalde dat kunststukje twee minuten later opnieuw en wederom vloog de bal in de kruising 2-1. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. De tweede helft was vier minuten onderweg als het weer Melvin Faber is die alert is en ditmaal wist hij de bal simpel binnen te tikken 3-1. Het gaatje was geslagen en die werd drie minuten later nog een stukje groter. Het was Sander Bootsma die de bal hard door het midden wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 4-1. Beide ploegen kregen hierna nog kansen om meer doelpunten te maken maar dat gebeurde niet meer en dus eindigde deze clash in een 4-1 eindstand.

Autobedrijf strikwerda – SDV Keukens en meer 2 5-2

Beide ploegen hadden uit hun eerste duels drie punten behaald en dus waren beide ploegen gebrand om deze score te verdubbelen. Het duurde dan ook maar vijf minuten voordat de eerste treffer een feit was. Het was Doeke Hofstra die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. Toch stond deze stand maar kort op het scorebord want twee minuten later was het Frits Hoekstra die de bal aangespeeld kreeg en hij scoorde met de bal achter het standbeen langs 1-1. Beide ploegen hielden elkaar hierna in evenwicht en dus werd er gerust met een gelijke stand. Ook in de tweede helft was het al gauw raak. We zijn drie minuten onderweg als Luca Rombout de bal simpel kan binnen tikken en daarmee bracht hij de stand op 1-2. En dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. En met profijt want zes minuten voor tijd was het Niels Strikwerda die de bal in de verre hoek wist te leggen en daarmee werd het 2-2. Diezelfde Niels Strikwerda vond een minuut later de bal terug voor zijn voeten en daar wist hij wel raad mee en hij tikte de bal simpel binnen 3-2. En wederom een minuut later was het weer raak en weer was het Niels Strikwerda die de bal simpel kon binnentikken 4-2. Hiermee leek het wel gespeeld te hebben en helemaal als Lars Koster de bal twee minuten voor tijd nog weet binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 5-2 eindstand.

Derde klasse

Braak financiële diensten – BSH Partyservice 7-3

Waar de ene vijf punten heeft uit de eerste duels daar staat de andere onderaan met nul punten. En dus was dit een belangrijk duel voor beide teams. Beide ploegen begonnen fanatiek en dat was een positief gegeven. Het duurde uiteindelijk negen minuten dat de ban werd gebroken. De bal kwam terecht bij Kevin de Boer en deze kon de bal simpel binnen tikken 0-1. Diezelfde Kevin de Boer schoot een minuut later wederom raak door de bal in de kruising te deponeren 0-2. Het gaatje was geslagen al was dat maar van korte duur want een minuut later was het Jan van Duijn die raak schoot 1-2. En dus was de spanning volledig terug. Geheel omdat Niels Krikke twee minuten later de bal simpel kon binnen tikken en daarmee was het alweer 2-2. De ruststand werd twee minuten voor de pauze bepaald op 3-2 nadat Dirk Pieter Weistra de bal in de korte hoek wist te schieten. Ondanks de achterstand gaven de gasten niet op en dat werd na vijf minuten spelen in de tweede helft beloond met de gelijkmaker. De bal kwam terecht bij Tjalling Feenstra en deze kon de bal simpel binnen tikken 3-3. En dus moesten beide ploegen opnieuw opzoek gaan naar de voorsprong. Die kwam er uiteindelijk ook want Jan van Duijn schoot de bal strak in de kruising en daardoor werd het 4-3. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Helemaal wanneer Colin Braak zes minuten voor tijd de bal simpel weet binnen te tikken en daarmee tekende hij voor de 5-3. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten voor tijd nog iets groter. Het was Niels Krikke die de bal simpel kon binnen werken en daarmee werd het 6-3. Het slotakkoord kwam er via Jan van Duijn die de bal simpel wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-3.

Frankena loonbedrijf – Zaalvoetbalteam ex BTW 2-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus kon het alle kanten op vallen. Beide ploegen begonnen dan ook scherp aan dit duel en daarin deden beide weinig voor elkaar onder. Het duurde uiteindelijk dertien minuten voordat er gescoord werd. De bal kwam voor de voeten terecht van Paulus Yde Walda en deze tikte de bal simpel binnen 0-1. Diezelfde Paulus Yde Walda deed dat vier minuten later opnieuw en daarmee tekende hij voor een 0-2 ruststand. De tweede helft was vijf minuten onderweg als Jos van der Velde om de keeper heen ging en de bal in de korte hoek wist te werken 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar daar dacht Jan Pieter Hoekstra blijkbaar anders over want tien minuten voor tijd wist hij de bal simpel binnen te tikken en daarmee werd het 1-3. Diezelfde Jan Pieter Hoekstra was een minuut later opnieuw trefzeker nadat hij de bal door de benen van de keeper heen schoof en daarmee tekende hij voor de 2-3. En dus was alles weer mogelijk in de laatste fase van de wedstrijd. Beide ploegen kregen hierin ook nog mogelijkheden om te scoren maar het doel werd niet meer getroffen en dus werd de eindstand bepaald op 2-3.

Lahaise schoonmaak & glasbewerking – Roosma schilders 2-5

Beide ploegen doen het goed in de competitie en dus is het zaak om die lijn door te trekken. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan de wedstrijd. Toch duurde het dertien minuten voordat de eerste treffer een feit was. Een toegekende vrije trap werd door Jelmer Kuiken in de rechterbovenhoek geschoten en daarmee opende hij de score 1-0. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want vier minuten later was het Jens Jellema met een actie over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-0. Toch stond deze stand maar kort op het scorebord want een minuut later was er een voorzet vanaf de rechterkant die door Jordi Hoek in de korte hoek geschoten werd 2-1. Dit bleek tevens de ruststand te wezen. De tweede helft was vijf minuten onderweg als Elmer Feenstra een vrije trap mag nemen aan de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigt in de verre hoek 2-2. En zo was alles weer in evenwicht en dus kon het weer alle kanten op vallen. En dan met nog acht minuten te spelen is het Jordi Hoek die een voorzet vanaf links in de korte hoek weet te leggen 2-3. En dus moest de thuisploeg nu in de achtervolging gaan. De wedstrijd werd een minuut voor tijd definitief beslist als Elmer Feenstra een actie inzet op rechts waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-4. Diezelfde Elmer Feenstra was in de laatste secondes van de wedstrijd wederom trefzeker en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-5.

Vierde klasse

Martens fish & chips – Project eindbaas 2-4

Met de nummer drie tegen twee was dit een ware kraker in de vierde klasse. Wie kan er mee blijven doen om de titel en wie moet er afhaken? Het vizier werd dus gelijk op scherp gezet en dat leidde na zes minuten en achttien seconden spelen tot de openingstreffer van het duel. Arjen Hogenhuis was sneller dan zijn tegenstander waarna hij strak raak schoot 1-0. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want één minuut en veertig seconden later werd het alweer gelijk. Na een goede pass was het Patrick Hoekstra met een goede aanname waarna hij goed weet binnen te schieten 1-1. En dus was alles weer in evenwicht en dus kon het alle kanten op vallen. Twee en een halve minuut na de gelijkmaker was het wederom raak. Kelvin van der Wal kwam aan de bal en met een goede actie liet hij de doelman kansloos achter 1-2. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 1-3 nadat Jan van der Wal een afstandsschot produceerde. En dus moest de thuisploeg iets verzinnen om terug te keren in de wedstrijd. Dat gebeurde ook en dat leidde na drie en een halve minuut spelen tot de aansluitingstreffer. Het was Allard de Jong die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de kruising 2-3. En zodoende was alles weer mogelijk voor de thuisploeg. Toch werd het gaatje negen minuten voor tijd verder vergroot. Het was Patrick Hoekstra die aan de bal kwam en hij wist deze knap over de doelman heen te schieten waarna deze eindigde in het mandje 2-4. Beide ploegen kregen hierna nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet meer en daardoor behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Visual reklame – Beumako 3-5

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus leek het een spannende wedstrijd te gaan worden. De wedstrijd begon in een hoog tempo en dat leidde ertoe dat de score al snel geopend werd. Na drie minuten en elf seconden was het Monem Hanzabek met een goed schot en deze kon net niet op tijd gekeerd worden door de doelman 0-1. Diezelfde Monem Hanzabek mocht twee minuten en twintig seconden later een vrije trap nemen en deze schoot hij heel strak en mooi binnen 0-2. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie volgde al binnen enkele minuten. Het was Tijmen Lousma met een strak schot over de grond waarna die in het hoekje binnen viel 1-2. De spanning was weer volledig terug al duurde dat maar vrij kort want binnen drie minuten was het alweer raak aan de andere kant van het veld. De bal kwam terecht bij Nick Tiebesl en deze wist de bal hard tegen de touwen te schieten 1-3. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog twee minuten op de klok is het Timo Haitsma die de bal door de benen van de doelman schoof en daardoor bepaalde hij de ruststand op 2-3. Waar er in de eerste helft snel gescoord werd daar was dat niet zo in de tweede helft. Het duurde elf minuten en vierentwintig seconden voordat de bal in het mandje lag. Een toegekende vrije trap werd door Monem Hanzabek binnen gewerkt en daarmee tekende hij voor de 2-4. Maar ook ditmaal gaf de thuisploeg niet op en met resultaat want met nog vier minuten en negentien seconden te spelen is het Timo Haitsma met een mooie dribbel waarna hij hard raak schoot 3-4. En zo volgde een spannende slotfase waarin het alle kanten op kon vallen. Uiteindelijk werd het duel tien seconden voor tijd definitief beslist. Het was Monem Hanzabek die de bal mocht binnen werken en daarmee tekende hij voor de 3-5 eindstand.

Vijfde klasse

Connexa – Van der Woude fietsen 2-11

De hekkensluiter speelde vanavond tegen de koploper en dus zou je verwachten dat het een simpele overwinning moest worden voor de gasten. Deze kwamen ook gelijk fel uit de startblokken en dat leidde na vijf minuten spelen tot de openingstreffer. Een toegekende vrije trap werd hard binnen gewerkt door Ken Knoeff 0-1. Diezelfde Ken Knoeff was twee minuten later wederom trefzeker. Ditmaal stoomde hij op over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Het gaatje was geslagen maar desondanks gaf de thuisploeg niet op. En met resultaat want twee minuten na de vorige treffer was het Sem de Graaf met een actie over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel 1-2. De spanning was weer terug en helemaal omdat het vier minuten later weer raak was voor de thuisploeg. Het was Tygo Beeksma die op kwam via de linkerzijde van het veld waarna zijn schot door de benen van de keeper heen ging 2-2. Toch stond deze gelijke stand maar een minuut op het scorebord want toen was daar Ken Knoeff met een actie over links waarna zijn schot hard eindigde in de verre hoek 2-3. Met deze stand zou er ook gerust worden. De tweede helft was twee minuten onderweg als Andries Lanting opstoomt door de as van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-4. En zo was het verschil weer twee. Maar niet voor lang want vier minuten later was het Johannes Abma met een actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot binnenviel in de korte hoek 2-5. Nu ging het snel want twee minuten na deze treffer was het Ken Knoeff die een voorzet vanaf links in de korte hoek wist te prikken en daardoor werd het 2-6. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? De volgende treffer volgde drie minuten later alweer. Het was Folmer Osinga die het maar eens probeerde vanaf de middenlijn en zijn schot ging door de benen van de keeper heen het doel in 2-7. Maar daarmee waren we er nog niet want twee minuten later wist Andries Lanting een voorzet vanaf links in de korte hoek te werken 2-8. In de laatste drie minuten van het duel wisten Johannes Abma, Ken Knoeff en Mark Ypma nog te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 2-11.

Ventura systems – VDV-Techniek 2-6

Met vier en zes punten staan beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst. Maar hoe vertaalt dat zich op het veld? Winst voor beide was dus noodzakelijk. Het begon dan ook al gelijk met veel strijd en passie. Dit leidde na drie minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Hessel Jansma kwam op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. Dit was een begin van meer want vier minuten later werd de score al verdubbeld. Het was Sikke Brandsma met een actie over de rechterkant van het veld en zijn schot eindigde in de verre hoek 0-2. Deze stand leek ook de ruststand te gaan worden maar niets bleek minder waar te wezen want een minuut voor de pauze was het Auke Heida die de bal simpel kon binnen tikken 0-3. Toch bleek dit niet het laatste doelpunt te wezen van het eerste bedrijf. Een voorzet vanaf rechts kwam terecht bij Tinus van Popta en deze schoot de bal in de korte hoek binnen 1-3. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee leek het antwoord te gaan worden want na vier minuten te hebben gespeeld in de tweede helft was het Sikke Brandsma die wist te scoren met een omhaal en daarmee werd het 1-4. Een mooie treffer al zou dit niet de laatste wezen want elf minuten voor tijd was het Auke Heida met een actie over rechts waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-5. In de slotfase bleven beide ploegen zoeken naar een treffer en deze kwam er uiteindelijk ook. Vijf minuten voor tijd was het Sikke Brandsma met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-6. Maar ook de thuisploeg kreeg nog een extra treffer en wel via Tinus van Popta die de bal simpel kon binnentikken 2-6. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van dit duel te wezen en daardoor deden de gasten uitstekende zaken.

Team Aboubakar – Bouwbedrijf van Marrum 1-4

Met negen versus zes punten vinden we beide ploegen terug in de middenmoot van de competitie. Wist betekent zicht houden op de top drie en bij verlies blijf je de kans houden om de onderkant van de competitie te zien. Beide ploegen waren aardig gewaagd aan elkaar en hierdoor bleef het erg spannend. Het duurde dan ook vijftien minuten voordat er gescoord werd. Een toegekende vrije trap aan de rechterzijde van het veld werd door Timo Heijn in de verre hoek geschoten 0-1. De ban was gebroken en dat was een teken om door te gaan. Dat gebeurde ook en leidde drie minuten later tot een verdubbeling van de score. Mark Hoekstra kwam op door het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechtermondhoek 0-2. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. De tweede helft was een minuut onderweg als Axel de Vries op komt over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-3. En zo leek de wedstrijd wel gespeeld te zijn. Helemaal omdat het twaalf minuten voor tijd ook nog 0-4 werd via Axel de Vries die een voorzet vanaf rechts in de korte hoek wist te schieten. Maar dan met nog acht minuten te spelen is daar toch een tegen reactie van de thuisploeg. Kevin Menks probeert het maar eens vanaf de rechterkant en zijn schot eindigde in de korte hoek. Een eretreffer was er dus maar daar bleef het ook bij want gescoord zou er niet meer worden in dit duel en daardoor eindigde deze wedstrijd in 1-4.